Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nie było mnie tu od wczorajszcego popołudnie i tyle do nadrabiania 😲 🙂 odwiedziła mnie koleżanka z która mieszkalam przez rok jeszcze na studiach i mimo ze czasu juz trochę minelo to utrzymujemy kontakt. Została na noc i pojechała dziś po obiedzie. O dziwo Weronika nie plakała na jej widok a nawet się usmiechała. I nie wiem czy jej niechęc do obcych przeszła czy Justynę wyjątkowo polubiła 😉 Noc po szczepieniu mineła spokojnie, może trochę więcej marudzenia było wieczorem ale myślę że to z powodu obcej osoby w domu raczej niz reakcji po szczepieniu.U nas tyle, ale mi się spać chce.....
Aniqa, Kasiuniaaa, Aaagaaa - jak pisalyście że musicie odstawić dzieciaczki od piersi to pomyślałam tylko o aspekcie zywieniowym, do głowy mi nie przyszło że przecież dzieci karmione piersią są przyzwyczajone do tej formy kontaktu z matką i jakie to ważne....Doperio teraz sobie uświadomiłam jakie to trudne nie dac piersi dziecku które się tego domaga. Buziaki dla Was - dacie radę 😘
asiadudzika szkoda słów na Twojego męża. Może lepiej niech Ci nie przynosi kwiatów w serialowym geście, niech sie w łeb puknie i uswiadomi sobie ze jest ojcem i mężem a to co robi powinno go dyskwalifikować w obu tych funkcjach 😠

• Mamusie
Jestesmy po wizycie... i jest mi smutno. 😞
Naczekalismy sie sporo, a w poczekalni dziecko, ktore wydawalo z siebie takie dzwieki, ze Yasminka zaczela plakac (wspolczuje rodzicom jak to dziecko placze 😮. Przy rozbieraniu juz byl placz ponownie i cale badanie tak przebieglo, wrzask niesamowity,wiec duzej roznicy przy kluciu nie bylo. Przytulialm ja po i sie uspokoila troche.
Niestety Mala nie dobrala sporo wagi 😞 5200g miala miesiac temu, dzis tylko 5370 g i 1 cm wiecej. 😞
Musze jej dawac raz dziennie 150 ml mleka modyfikowanego (ona w zyciu tego nie zje na raz). I mnie tez cos przepisal na laktacje. Poza tym mam duzo odpoczywac. Mam przyjsc sobie Bambine zwazyc za dwa tygodnie. Eh zmartwilam sie konkretnie 😞 az mi sie lzy cisna.

• Mamusie
coq po to sa kontrole zeby własnie takie rzeczy wylapać. uszy do gory i bierzemy sie za pilnowanie Twojej diety 😉 W końcu nie sama soczewica czlowiek żyje 😠 Ale serio jakies fatum laktacyjne u nas 🤔
Czy Wasze dzieci tez mają takie twarde w miejscu uklucia? I zaczerwienione to miejsce jest - poprzednim razem prawie śladu nie było

• Mamusie
my tez już po wizycie... dawka witaminy d# zwiększona do 2 kropli dziennie czyli 100 jednostek.... oprócz tego osłuchowo czysto ale katar jej się nie podoba i dostaliśmy 2 leki do noska.... no i od kwietnia zaczynamy rozszerzać dietkę Misiaka.. troszkę jabłuszka, troszkę marchewki i ziemniaczka jakaś zupka....ale to jak skonczy 4 miesiące 🙂) nie musze czekac az do pół roku.. mozna powoli dawac jak bedzie tolerowac... co do wagi to 2 tygodnie temu bylo 6200 a dzis 6500 wiec szalu tez nie ma liczac ze mlody dzis byl wazony w pampersie i bodziaku... ale on ostatnio cos apetytu nie mial 😞((( no i ja mialam problem laktacyjny wiec moze to przez to...
w sumie kazala katar obserwowac jak sie zmieni na lepki i zielony to leki a juz sie taki robi... no i karmic mam nie na leząco by mu sie nie cofalo do noska mleko jak ulewa...wiec nauka karmienia na siedząco a mlody tak tego nie lubi.. on uwielbia na leżąco jesc...
coq nie martw sie bedzie dobrze,, moj na sam widok butelki z modyfikowanym nieciekawie wyglada;p a jak wloze mu butle do buzi to bach i zwraca tym co wypill i juz 3 rodzaje mleka probowalam i lipa... wiec czesciej teraz na cyca przystawiam

• Mamusie
Coq i usciskaj malutka od ciotek 😘 Dodam jeszcze że moja koleżanka wegetarianka karmila synka przez 6 m-cy wyłącznie piersia i młody pieknie rósł więc to raczej nie kwestia braku mięsa. I ja sie przyznaję że jem byle jak a mimo to mała przybiera. więc mi się tam przypadkiem nie obwiniać, to byl zart z tą soczewicą 😉

• Mamusie
Dziewczyny sorki, ze tak sie wcisne...

Kazdej z Was laktacja sie unormuje.. W 3 miesiacu kiedy wzrasta zapotrzebowanie dziecka, wystepuje taki wlasnie kryzys laktacyjny, ze piersi nie nadazaja z produkcja mleka i nazwijmy to musza sie przestawic...
Na pewno wszystko bedzie dobrze!!!!!!! Nie rezygnujcie z karmienia piersia!!! Dacie rade!!!!!!!!

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Coq i usciskaj malutka od ciotek 😘 Dodam jeszcze że moja koleżanka wegetarianka karmila synka przez 6 m-cy wyłącznie piersia i młody pieknie rósł więc to raczej nie kwestia braku mięsa. I ja sie przyznaję że jem byle jak a mimo to mała przybiera. więc mi się tam przypadkiem nie obwiniać, to byl zart z tą soczewicą 😉

Dziekuje Wanilia 😘 Absolutnie soczewicy zle nie odebralam 😉 Poza tym ja jeszcze mieso jem choc nie za czaesto. No i wlasnie ja mysle, ze jesli chodzi o diete to problem nie tkwi w tym co jem ale jak czesto. Nie potrafie sie zrganizowac, a Mala nie pozwala mi na gotowanie.
No nie wiem lekarz nie pytal o diete a tylko o zmeczenie. Dobrze, ze byl z nami malzon moze bardziej sie przylozy do opieki wieczorami.

• Mamusie
ciagle cos jedne płacza ze za mało mleka, inne ze dzieciaczki za mało przybieraja, a jeszcze inne że muszą biedulki mleko wylewać.....

ale najważniejsze że dzieciaki zdrowe wiec jak trzeba dac butle to daj coq musimy ufac lekarzom a to że nie zawsze to sie pokrywa z naszymi założeniami to trudno ... 🥴
wypoczywaj i sie nie zamartwiaj 😘

• Mamusie
Cześć mamusie u nas wszystko dobrze zajmuję się Konstancyjką codziennie na szczęście śpi 10 godz w nocy więc się wysypiam 🙂 właśnie jestem u mojego M w szpitalu on ma tu laptopa wyjdzie może w przyszłym tygodniu teraz ma podawane sterydy 🤢... niestety choroba jest tak zaawansowana że trzeba działać jak najszybciej 🤨
WSZYSTKIM WAM DZIEWCZYNĄ ŻYCZĘ W TYM DNIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SPEŁNIENIA MARZEŃ I ZDROWIA PRZEDE WSZYSTKIM!! DO USŁYSZENIA 😘 😘 😘

• Mamusie
agami napisał(a):
my tez już po wizycie... dawka witaminy d# zwiększona do 2 kropli dziennie czyli 100 jednostek....

Wlasnie mialam dzis pytac o ta witamine D. Ja kupilam Florkowi witamine D nazywa sie D-Vitum i na niej pisze ze zawartosci witaminy D to 400 j.m. Natomiast od lekarza dostalam jeszcze recepte na witamine D w kropelkach i na niej pisze ze jedna kropla zawiera 500 j.m.
Ile dajecie witaminy D swoim malym?

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):
my tez już po wizycie... dawka witaminy d# zwiększona do 2 kropli dziennie czyli 100 jednostek....

Wlasnie mialam dzis pytac o ta witamine D. Ja kupilam Florkowi witamine D nazywa sie D-Vitum i na niej pisze ze zawartosci witaminy D to 400 j.m. Natomiast od lekarza dostalam jeszcze recepte na witamine D w kropelkach i na niej pisze ze jedna kropla zawiera 500 j.m.

ja daję w kapsułkach 400tych jednostek dziennie

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):

ja daję w kapsułkach 400tych jednostek dziennie

To spoko to nie jestem sama, ktora daje malemu tyle tej D 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ja też daję 400j bo takie mam. A lekarza mam do d...y więc się tematem witaminam zupełnie nie przejał mimo że pytałam 🥴

Pytam bo Agami napisala ze bierze podwojna dawke czyli 100 jednostek, a ja daje 4x wiecej i sie zastanawialam czy w zwiazku z tym nie daje za duzo. Ale skoro wy tez tyle dajecie to chyba jest ok 🙂