Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kombinezon i ocieplacz???? Ja przy ok 10 stopniach w kombinezon wkładałam tak jak po domu była ubrana czyli jeden rękawek długi i na to zwykły kocyk, niezbyt gruby. dzis załozyłam dodatkowo bluzę a kombinezon zamiast zimowego taki polarkowy, raczej cienki plus kocyk. Koc zdjełam zaraz po wyjściu, potem poodpinalam kombinezon i bałam się czy nie za ciepło. Nie zdawałam sobie sprawy że jest aż tak ładnie. Poza tym ja mała w parku wyciągam z wózka żeby sobie mogła świat pooglądać, wtedy otulam ją kocykiem

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
pammat napisał(a):
witajcie! my bylysmy wczoraj na szczepieniu mala ma 5430g 🙂 mojemu M spadlo białko z 5g na 1g wíec super! ponoc w poniedzialek ma wyjsc!

Fajowo Pammat 😆

Jej a ty mialas taka kruszynke jak urodzilas a u mnie blisko 4 kg a teraz Konsti juz dogonila Yasmine. Doluje mnie jej waga 😞

• Mamusie
hej kochane życzymy z Eligiuszkiem wszystkim zdrówka!!
My dziś na szczepieniu byliśmy mały zapłakał ale obeszło się bez cycusia i teraz jak na razie jest spokojny oby do wieczora i w nocy było ok!!!
Co do charczenia to mój mały od małego charczy i dziś pani doktor badała przed szczepieniem i ok mówi że zdrowy więc zaszczepiła!!! Mój charczy jakby miał jakąś flegmę i ciężko było mu ją odchrząknąć!!!
KASIA trzymamy kciuki będzie dobrze !!!!
mój mały waży 6200 i mierzy 66cm

• Mamusie
zaraz będę nadrabiać, ale najpierw powiem Wam, że na 17.30 jedziemy do lekarza z Maćkiem, zobaczymy co powie na to jego "charczenie" i te napady kaszlu...

Kasiunia wszystkiego co najlepsze 🙂 dużo zdrówka, dużo miłości, zadowolenia z życia 🙂 i pociechy z syneczka 😁 😘 😘 😘

• Mamusie
Witajcie:-)
My jeszcze w szpitalu, a juz pisze co z malym. Operacje mial dzisiaj o 8.30, bo wczoraj wszystki badania itd. No i nie ma narazie zalozonych wezykow i woreczkow z nerek na zewnątrz, z czego sie ciesze, bo sie tego obawialam jak by sie mial z tym rozwijac, a mial nacinane jakies zastawki i wstrzykiwany deflux, tj taki silikon w moczowody, zeby je zwezyc. Zobaczymy czy to cos da... Aha i sie okazalo, ze maly ma trzecia nerke i od niej trzeci moczowod, ktora to calkiem niezle pracuje, a moczowod od niej jest prosty. Z tym sie normalnie zyje i sie nie usuwa.
Maly ogolnie wszytko zniosl dobrze, malo plakal, a teraz spi, nawet wytrzymal bez jedzenia od 3 do 11.30, bo nie mogl. Jak wszystko bedzie ok to w poniedziałek do domu:-D
Dzieki za wsparcie!

AGAMI moj maly tez tak charczy i chrapie, ale to dlatego, ze ma wiotkosc krtani, a czasami jak bierze glebrz wdech to tak zapiszczy;-) i z tego sie wyrasta, moze i twoj tez to ma...

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Dzień dobry,
u nas kolejna nocka nieudana - mała budzi sie ostatnio co 2h 😲 😮 A przecież spała już po 8h bez przerwy. Zadzwoniłam do położnej zapytac co może byc przyczyną i mnie oświeciła że może jej się nie chce jeść a pic. I faktycznie, na zewnątrz coraz cieplej a nadal ostro grzeją więc w mieszkaniu ciepło i sucho. Jadę dziś na tydzień do rodzicow, u nich lepsze powietrze więc zobaczę co się będzie działo.
Beata26 mała ma nadal temperatuę? A co z Twoim zdrowiem? Byłas u jakiegoś lekarza, jest juz diagnoza?
Ja mam wizyte w szpitalu w piatek o 11.30. Wszystko bedzie jasne bo bedzie usg i skan :/

Bylam z Mala u lekarza i nic nie przepisal ani na katar ani na kaszel. Powiedzial,ze jesli sama ja lecze to dobrze mi idzie i ze z niemowlakiem sie przychodzi do doktora jak conajmniej jeden dzien nie je i stale spi. 🤢

• Mamusie
no my po wizycie.. super lekarz przyjechall... uspokoil mnie bradzo.... charczenie bo nosek zapchany a nosek zapchany bo jak tak ulewa i biale wyciagam z noska to porpsstu do nsoka mleko idzie... dostalismy bebilon nutrition na ulewanie i mamy papke podawac przed i w trakcie karmienia piersia bo to zagesci pokarm.... wiec sprobujemy... do noska dostal kropelki robione w aptece.. na jutro beda...i ogolnie duzo mi poradzil.. by pojechac na usg przezciemiaczkowe i usg brzuszka to bede znac przczyne ulewan by bez sensu nie walili w niego lekow... no i to usg pokaze czemu w nocy sa te bezdechy... bynajmniej moze pokazac wiec troszke wskazowek dal... co do siusiaka to kolejny lekarz powiedzil by do roku nie ruszac tego chyba ze dziecko ma prbolem z siusianiem i robi sie balonik na koncu to wtedy trzeba... a do roku mozna nic nie robic a jak po roku nie zejdzie to sa fajne masci...
no i slinienie i wkladanie rak to normalny etap rozwoju i nie jest rownoznaczne z zebami... dziecko przygotowuje sie w ten sposob do jedzenia pokarmow stalych ze wytwarza sline i memla jezorem hihih
ogolnie mowie wam super lekarz... jednak prywatna wizyta w domu zupelnie inaczej niz w osrodku wyglada...
a moj tydzien temu wazyl 6500 🙂 i jest tylko na cycce;p
dzis spacerek 1.5 godzinn 🙂 lezal w tym co w domku na to kombinezonik pokarkowy taki niby mis ale cienki... baranek byl w wozku ale tylko dol... bo bylismy nowym wozkiem a on pod spodem ma pasy od spacerowki wiec baranek polozylam by bylo mu miekko 🙂 przykrylam go tylko kocykiem zamiast klapy z baranka.. ale bylo za cieplo wiec sciagnelam kocyk i zalozylam tylko klapke od wozka...bez rekawiczek wiec mlody bawil sie grzechotkami cala droga i nie spal;p
dziekuje holi za sms i doriana za dobre slowo... juz jestem spokojniejsza 🙂) do tego 2 lekarzy uwaza ze jest ok wiec jestem spokojna 🙂

• Mamusie
beata26 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dzień dobry,
u nas kolejna nocka nieudana - mała budzi sie ostatnio co 2h 😲 😮 A przecież spała już po 8h bez przerwy. Zadzwoniłam do położnej zapytac co może byc przyczyną i mnie oświeciła że może jej się nie chce jeść a pic. I faktycznie, na zewnątrz coraz cieplej a nadal ostro grzeją więc w mieszkaniu ciepło i sucho. Jadę dziś na tydzień do rodzicow, u nich lepsze powietrze więc zobaczę co się będzie działo.
Beata26 mała ma nadal temperatuę? A co z Twoim zdrowiem? Byłas u jakiegoś lekarza, jest juz diagnoza?
Ja mam wizyte w szpitalu w piatek o 11.30. Wszystko bedzie jasne bo bedzie usg i skan :/

Bylam z Mala u lekarza i nic nie przepisal ani na katar ani na kaszel. Powiedzial,ze jesli sama ja lecze to dobrze mi idzie i ze z niemowlakiem sie przychodzi do doktora jak conajmniej jeden dzien nie je i stale spi. 🤢

😮 😮 Czyli troche tak "czym mi pani glowe zawraca" 🤢 Pewnie czasami panikujemy, ale chyba to lepsze niz cos zaniedbac.

Aniqa super masz avatarek 🙂

• Mamusie
witam was kochane mój mały już śpi i cały dzień po szczepieniu był spokojny więc myślę że nocka też będzie spokojna!!! Agami cieszę się że trafiłaś na dobrego pomocnego lekarza czyli mówisz żeby nie robić nic z napletkiem no oki to nic nie robię od dziś!!!
mój mały ma ciemiączko 3/3 i mam mu podawać przez dwa tyg 2 krople devikap!!!
DORIANNA jesteś dzielną super mamą a DORIANEK jest naprawdę twardym dzieckiem teraz już musi być tylko lepiej!!!
jutro u mnie ma być mega fajna pogoda i chyba małemu ubiorę rajstopy spodnie z dresu a na górę to co ma po domu i na to kurteczkę polarkową i kocyk

• Mamusie
no a my byliśmy u lekarza i antybiotyk mamy brać do poniedziałku włącznie. poza tym na razie nie wychodzić na dwór 😞 na oskrzelach ani płucach nic nie ma, ten kaszel jest już mokry, stara się odkaszlnąć flegmę. jest wszystko ok oprócz tego kaszlu. to gdzieś mu na krtani wszystko się zatrzymało. tak jak u mnie

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
no a my byliśmy u lekarza i antybiotyk mamy brać do poniedziałku włącznie. poza tym na razie nie wychodzić na dwór 😞 na oskrzelach ani płucach nic nie ma, ten kaszel jest już mokry, stara się odkaszlnąć flegmę. jest wszystko ok oprócz tego kaszlu. to gdzieś mu na krtani wszystko się zatrzymało. tak jak u mnie

Ehhh szkoda, ze na antybiotyku sie skonczylo 😞 Mam nadzieje, ze przejdzie mu po nim. 😘

A ja dumna jestem z mojej corki. Wlasnie skonczyla 150ml mleka, trwalo to bagatela okolo 2 godz. ale zjedzone 🙂

• Mamusie
holi32 napisał(a):
Agami cieszę się że trafiłaś na dobrego pomocnego lekarza czyli mówisz żeby nie robić nic z napletkiem no oki to nic nie robię od dziś!!!

holi pisalas ze Tobie kazal to robic lekarz to moze lepiej zebys to odciagala, albo moze przejdz sie tam jeszcze raz i zapytaj czy masz to robic. Jak dla mnie to jednak lekarz musi zdecydowac czy cos robic czy nie, zeby potem nic sie malemu nie stalo.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Ehhh szkoda, ze na antybiotyku sie skonczylo 😞 Mam nadzieje, ze przejdzie mu po nim. 😘

A ja dumna jestem z mojej corki. Wlasnie skonczyla 150ml mleka, trwalo to bagatela okolo 2 godz. ale zjedzone 🙂

to super ze sie udalo 🙂 Najwazniejsze ze juz zjada.