Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Helloł 🙂
Pammat toć widzę, że poszalałaś 🤪brakuje mi tylko zakończenia schlałam się i do domu na czworakach wróciłam 😜 I co bidulko lepiej? 😘 to napewno grypa żołądkowa?? 😜
Kasiunia film niezły 😁 😁 czasem się zastanawiam czy by to u mnie zadziałało 😁
Basieńka myślę, że Florek się przyzwyczai niebawem, to dla niego nowa sytuacja, zawsze mamusia była i nagle jej nie ma, pytanie tylko czy kuzynka jeszcze długo podoła? 3mam kciuki 😘
A jaki Florek fajny w tym baseniku 🙂 my też dziś basen na tarasie nadmuchaliśmy... jaka radocha 😁
Aniqa widzę, że u Ciebie powrót do pracy też nieciekawie się rozpoczął 🤨 też 3 mam kciuki, żeby Kalinka szybko się oswoiła z nową sytuacją 😘
boshhhh ja do roboty za 2 tygodnie 🥴 🥴 przez pierwszy miesiąc będzie z tatusiem, a później mamy się zamiar tak się wymieniać, żeby się bez opiekunki obyło... zobaczymy jak długo tak pociągniemy 🤔

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Basieńka świetnie Florek wygląda w tym baseniku 🙂 zamierzałam też taki kupić i teraz tylko przekonałam się w swoim postanowieniu 🙂

Aniqa na pewno jutro będzie lepiej niż dzisiaj. wiem, że Ci ciężko i trzymam kciuki, i ściskam mocno 😘 😘

Holi widzę, że u Ciebie znowu dzień pełen wrażeń 🙂 a nie odpowiedziałaś mi na jakim zlocie byłaś?

• Mamusie
Aga wszystkiego dobrego dla małego Maćka 😘

Dziewczyny współczuję Wam tych trudnych chwil jakie przeżywacie...ale wszystko ma swoje plusy i minusy. Mnie jest dobrze, ale mogę przecież zdziczeć 🤢 Trzymajcie się dzielnie!!!

Basia Florek ekstra. 🤪
Mi się mrzy kocyk na trawniku w ogordzie, ale jeszcze ziemia nie nagrzana, a moja Bambina nie chce w wózk siedzieć jak stoi i nic w ogrodzie nie mogę robić, bo nosić ją muszę 😮

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Ktoś tu gotował kiedyś jakiś kompocik ze śliwkami suszonymi...mogę prosić o powtórkę przepisu? ☺️

Coq ja gotuję ale tu przepis niepotrzebny - sliwki w garnuszku zalewam wodą i gotuję . Tyle ze używam żywca do gotowania zamiast kranówy. Ostatnio gotuję kompot śliwkowo jabłkowy i daję zamiast soczków. Na jedno jabłko około 5-6 śliwek 🙂

• Mamusie
Aga u mnie nie lepiej......jjeśli chodzi o pogodę 🙂 buzki dla Maciusia 😉

Fajnie się dzieciaczki kąpią 🙂 ale ja tak jak agami narazie się cykam-..... 🙂

Ja porobilam porządki przed pójściem do pracy.....okna umyte, zasłony i firanki wyprane,pościele wymienione koce poprane, zabawki misia też 😉 ciuchy za małe zapakowane ..... więc zostało mi cieszyć się z ostatnich wolnych dni.................... Myślałam o przygotowaniu do zamrażarki jakiś obiadów na gorsze dni ale za gorąco by gotować na zapas......... 😉

• Mamusie
ja oczywiście też juz jestem i nie śpię od 8.a chętnie bym jeszcze poprzytulała pościel... dzień dobry w ogóle.na 10;15 idę z Julą do lekarza bo ma kaszel już od 2 tyg.ostatnio powiedział na szczepieniu(6.06) że nic nie widzi w gardle a mi się zdaje ze może być coś z oskrzelami a lbo jej już przechodzi.odrywa jej się coś a zapach z buzi wymiata 😮 czyli coś jest na rzeczy.zobaczymy co powie.u nas też gorąc.w takie upały ciesze się ze mam okno na północ.cały dzień cień 🤪

• Mamusie
Hej,

U Nas dzis tez goraco, ale daje rade... w biurze jest klima 😉
Florek dzis w miare przyjal pojscie do kuzynki, choc pomarudzic musial. Zobaczymy jak bedzie jak beda go odbierac 🙂
Co do baseniku to polecam 🙂 wiem ze sie martwicie czy czasem dziecko nie zachoruje, ale basen ogolnie chartuje dzicko wiec bedzie nawet zdrowsze, a przynajmniej mniej chorowalo 🙂 wyprobowalam to na sobie 😉
Aniqa wierze ze bedzie dobrze 🙂 Jak bylam ogladac kluby malucha to jedna pani tez opowiadala ze maja jedno dziecko, ktore w klubie nic nie je i jak przychodzi po nie mama to dziecko sie na nia rzuca i w szatni przed wyjsciem jeszcze je karmi. Mam nadzieje ze sie przekona do jedzenia. Florek w pierwszy dzien nie chcial wogole obiadku ruszyc, wiec byl tylko na mleku. Potem kuzynka kupila jakis sloiczek z deserkiem to zjadl caly. Moze dzieci w ten sposob okazuja ze tesknia 🤨

• Mamusie
agami napisał(a):
a ja jak czytam was to jestem przerazona.... bo on jak zostanie z opiekunka bedzie mial 9 miesiecy wiec bedzie jeszcze wiecej rozumial... i pewno wojna bedzie 😞((( az sie boje... trzymam kciuki za Was i wasze maluszki bardzo mocno;****

Moze u Ciebie nie bedzie tak zle jak u Nas, bo Kuba bedzie juz starszy i bedzie wiecej rozumial. Pewnie bedzie mu sie dalo wytlumaczyc ze Mamusia zawsze wroci 🙂 nie martw sie za wczasu 🙂 bedzie dobrze 😁

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Pewnie wszystkie na spacerach... my czekamy na listonoszkę, a później też wypad do parku 😜
Noc masakra... dychać nie idzie... Jula spała w samym bodziaku przykryta pieluchą flanelową i to stale się wykopywała, nawet nie wiem ile razy ją przykrywałam 🤢
Agami ja też raczej cykor jestem, ale weź to tak na chłopski rozum... na zewnątrz ponad 30'C to w łazience nawet jak podgrzewałam farelką to takiej temperatury nie udało mi się uzyskać, do basenu wlewam ciepłą wodę i nawet jak wieje to wiatr jest tak ciepły jak powietrze suszarki... więc laska nie pękaj tylko wkładaj Kubusia do basenu, zobaczysz jaka frajda 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dzień dobry 🙂
Pewnie wszystkie na spacerach... my czekamy na listonoszkę, a później też wypad do parku 😜
Noc masakra... dychać nie idzie... Jula spała w samym bodziaku przykryta pieluchą flanelową i to stale się wykopywała, nawet nie wiem ile razy ją przykrywałam 🤢

u nas to samo w nocy... Maciek spał w body z krótkim rękawkiem i zarówno on jak i ja spaliśmy bez przykrycia i przy uchylonym oknie, bo inaczej to już w ogóle by się nie dało.