Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej hej.
Witam z zasiwiatów kreseczek 🙃 Nadal nic nie widzę i pisze na oślep 😜 😜
Nie jestem w stanie nic przeczytać więc i kometować nie mogę 🙃
Bambina dziś nauczyła się siadać i już sobie bez podpierania radzi - fajnie, cieszę się 🙂
I usilnie zaczyna ćwiczyć wstawanie, ale tylko na kolanka wychodzi 😉

Miłego wieczoru dziewczyny!!! pa pa

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ulka napisał(a):
hello..ja dzis zawału dostałam jak moje dziecie złapało sie za łozeczko - bo jeszzce miało nie opuszczone i wstało i sie przewiesiło głową w dol i juz widziałam jak leci i rozbija sie o twardą podłoge i złapałam za fraki, i w tempie błyskawicy obnizylam , wiem ze wy juz dawno macie poobnizane...ale ja mam kurna turystyczne tam za szczebelki sie nie da złapac i wspiac bo ich nie ma..a jednak..

my na dole w salonie u rodziców mamy turystyczne bez szczebelek i Maciek też daje radę tam wstawać, bez problemu

• Mamusie
dzień dobry 🙂 znowu pierwsza 😮 😮 no nic.jakoś to przeżyje... 🙃
Ulka 🤢 u mnie jeszcze nie obniżone ale mała sama nawet nie siada a ja mam problem z kręgosłupem i tak się czaję zeby je obniżyć...dobrze że ją za te fraki złapałaś 😁
Pamm gratulacje raczkowania 🙂
Coq szkoda że nas nie widzisz...ale fajnie że Bambina już sobie siedzi dobrze 🙂
zmykam dać dzieciom jeść 🙂

• Mamusie
hej kochane ja się dziwie dlaczego tak mało piszecie heheh przecież dziś święto wszystkie wolne mamy!!!
U nas dziś dzień spoko!!! Małego nauczyłam na rekach i teraz mam ciągle by siedział a jak go chce włożyć do siedzonka do karmienia to się tak wygina i nie wsiądzie więc na siłę!!!
Jutrooo do pracy ale mi się nie chce!!!
Agaaaaa współczuję ci że mąż już pojechał bardzo krótko był i powiedz mi kiedy znów przyjedzie??? A może inaczej kiedy na stałe zjedzie?????
Aniqa ale ci fajnie nad morzem!!!! Odpoczywajcie

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hej kochane ja się dziwie dlaczego tak mało piszecie heheh przecież dziś święto wszystkie wolne mamy!!!
U nas dziś dzień spoko!!! Małego nauczyłam na rekach i teraz mam ciągle by siedział a jak go chce włożyć do siedzonka do karmienia to się tak wygina i nie wsiądzie więc na siłę!!!
Agaaaaa współczuję ci że mąż już pojechał bardzo krótko był i powiedz mi kiedy znów przyjedzie??? A może inaczej kiedy na stałe zjedzie?????

hahaha niestety nie wszystkie maja wolne 😉 ja dzis bylam w pracy 😜
Ale bylo spoko jak zawsze pod koniec cos sie musialo zepsuc i w sumie nadal jestem na roboczym laptopie czekam na uzupelnione pliki 😉 ale jest spoko, przynajmniej zaoszczedze sobie urlopu, bo za ten dzien mam inny wolny do wybrania kiedy chce 🙂
MIlego wieczorku 😘 😘
aaagaaa z kazdym dniem przyjazd meza jest blizszy 🙂 cos mowilas ze kolo pazdziernika wraca na stala, dobrze pamietam?

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
holi32 napisał(a):

hahaha niestety nie wszystkie maja wolne 😉 ja dzis bylam w pracy 😜
Ale bylo spoko jak zawsze pod koniec cos sie musialo zepsuc i w sumie nadal jestem na roboczym laptopie czekam na uzupelnione pliki 😉 ale jest spoko, przynajmniej zaoszczedze sobie urlopu, bo za ten dzien mam inny wolny do wybrania kiedy chce 🙂
MIlego wieczorku 😘 😘
aaagaaa z kazdym dniem przyjazd meza jest blizszy 🙂 cos mowilas ze kolo pazdziernika wraca na stala, dobrze pamietam?

no plany się troszeczkę zmieniły, bo miał iść d pracy byle jakiej od listopada. a okazało się, że może mieć fajniejszą pracę w Polsce od początku stycznia, ewentualnie koniec grudnia. ja też od stycznia wybieram się do pracy. więc teraz pojechał na 1,5 miesiąca. przyjedzie, i potem pojedzie ostatni raz. coś do końca listopada będzie. potem się będziemy wprowadzać i miesiąc cieszyć się sobą, żeby od początku stycznia iść do pracy 🙂 no a niestety muszę poszukać jakiejś opiekunki do Maćka

• Mamusie
Dzien dobry,
my juz w domku. U Mamy bylo super wiadomo jak to u Mamy. Nienawidze wyjezdza z Polski,ale coz. Powiem krotko w Polsce Sarah zrobila wiele postepow. Albo mi sie wydaje albe w Pl dzieci rozwijaja sie szybciej(chyba klimat lepszy 🤔 😉
U nas upaly po 30st. Nie cierpie lata 🤢
Milego dnia i zajze pozniej to moze nadrobie cos nie cos

• Mamusie
Dzień dobry!

Ha ha Beatka moja babcia też jak widzi Jasminkę to zawsze powtarza, że jej Polska służy 😁
Ale faktycznie od wyjazdu nauczyła się porządnie brzuszkować, raczkować, wyszły dwa zęby, urosły włosy i zaczyna się wstawanie 🙂
A ja dziś z rańca, bez śniadania do USC bieglam, żeby akt urodzenia miałej umiejscowić w naszych księgach. Kobieta tak dokładna, że coś tam jeszcze chce szukać czy była wzmianka o nazwisku dla dziecka przy umiejscowianiu aktu ślubu, więc jesczce jedna wizyta mnie tam czeka...No i niech żyją schody w urzędach, w miejscu, do którego musi dotrzeć matka z wózkiem i niepełnosprawny 😠

• Mamusie
dzień dobry 🙂

Pam gratulacje dla Konsti, że już umie raczkować 🙂
Coq u mnie dzisiaj ładnie 🙂 bo ostatnie kilka dni to deszcz cały czas...
Chloe fajnie, że odpoczęłaś 🙂 u nas też Maciek wstaje przy wszystkim dosłownie... nawet trzymając się lustra mu się udało. tzn przy szafie z lustrem dużym, rozpierzył palce i trzymał się szyby i wstał 😁
Aniqa odpoczywaj nad morzem 🙂 zazdroszczę
Agami a Ciebie gdzie wywiało?

• Mamusie
Pam, ty takich rzeczy mi tu nie pisz!!!! moja sie ostatnio budzi w nocy co godzine i zawsze tylko cyc ja uspokaja. ja chyba oszaleje, dzisiaj kolejna noc taka. mam juz dośc, za 2 tygodnie ide do gina i biore tabsy na zatrzymanie laktacji, bo ja juz nie wiem co z nia, czy ona sie nie najadla???? przeciez mleka mam ciagle pełno, wiec ja juz nie wiem o co kaman. jak tak dalej bedzie, to chyba w wariatkowie wyladuje,to moje ciagle niewyspanie powoduje ze ciagle jestem mega wkurwiona, wsystko mnie drażni, a najbardziej moj kurwa zjebany maż 😠 😠 sory, ze tak wam klne,a le poprostu mnie nosi, czuje ze juz dlugo tak nie pociagne 😞
niby jestesmy kuźwa na urlopie, ale ciagle to samo, ja siedze w pokoju z kalina, a on ciagle sobie gdzies łazi i w dodatku idiota obudzil mi Kaline, bo "zapomnial" ze ona śpi.
i jeszcze pogody nie ma 😠

• Mamusie
aniqa u mnie dokladnie to samo, ciagnie cyca co godzine w nocy!!! ja mysle ze to bardziej chodzi o bliskosc niz o jedzenie... a jak wezmiesz tabletki to co to pomoze? moze byc gorzej 😞 ja odsypiam po prostu w dzien jak maly spi 🙂 ale czasem w nocyt klne pod nosem tez... 😞
aaagaaa - maly gekon 😉

• Mamusie
Dziewczyny wiem co czujecie...moje dziecko nigdy nie przespało calej nocy! Miałam z nia bardzo trudny początek, trzy miesiące szaleństwa i nawet nie wiem jak to przezyłam. Teraz może co godzinę się nie budzi, ale mam w nocy kilka pobódek więc łączę się w bólu. Przejdzie im. 🙂 🙂

• Mamusie
agami napisał(a):
dziewczyny ratunku,... mlodemu leje sie z nosa...normalnie jak woda siedzi i kapie... co mozna mu dac??? zawsze mialam prob;lem w druga ze zielone i geste a tu sama woda co jest 😞(((((((((((( dzis w nocy spalam lacznie 1.5 h 😞

jak woda to pewnie alergia, sprobuj dac wapno w syropie