Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Pierwsza tego poranaka 🤪 🤪 niemożliwe!!! 😁

Wstawać śpiochy!!!! Czas na kawę!

my już długo nie śpimy, bo od 6.20...

ale na kawę jeszcze czasu nie było.... M. do pracy poszedł, cały dzień go nie będzie. a ja zaraz Maćka uśpię, bo już śpiący 🤢 i wtedy kawka na spokojnie 😁

co prawda muszę jeszcze podłogi umyć i też mi to pasuje zrobić jak Maciek będzie spał, ale kawka ważniejsza 😉

a o 15 mam spotkanie z potencjalną opiekunką dla Maciuńka... oj jestem ciekawa co tam dogadamy. kobieta polecana, bardzo dobre opinie... a poza tym prawdopodobnie przyszła teściowa mojej siostry 😜 więc będzie musiała się dobrze sprawować, bo jak tylko dziadziuś coś przyuważy to zięcia wygoni 😉 hihi 🙃
wczoraj zadzwoniła, bo miała przemyśleć tydzień czy chce czy nie. bo ostatnio pracowała w sklepie, a wcześniej pilnowała dzieci. no i wczoraj zapytała się czy możemy się dzisiaj spotkać obgadać wszystko. więc myślę, że po prostu chce się dowiedzieć ile godzin, jak często... no i przede wszystkim jaka stawka... i boję się że będę musiała ja odmówić, bo walnie za dużo...

ja na początek będę zarabiała najniższą krajową, i w związku z tym nie możemy jej dać więcej niż ja bym zarabiała... zresztą u mnie stawki opiekunek nie są takie jak w mieście...

• Mamusie
No to oby wyszło Aga z opiekunką 🙂
Czasami mam takie zrywy w sobie, że może szukać pracy (a nóż stałby się cud i coś bym znalazła :huh 🙂 ...to zaraz potem dziwnie mi na myśl, że ktoś miałby się opiekować Jaśminą 🥴 Wiem, że dla wielu z Was to normalne, bo i żłobki i opiekunki, ale ja się chyba przywiązałam na maksa do Małej i bałabym się ją z kimś zostawić ☺️

• Mamusie
A za oknem u mnie od rana mżawka 😠

Wszyscy jeszcze śpią --- ale super tak poczytać jakieś artykuły rano w spokoju 🙃 ... i na forum też można pisać 🙃

Właśnie widzę monolog prowadzę.

Kilka dni temu poszłam do kuchni. Nie wiem dlaczego komputer miałam od kabla odłączony. Nagle słyszę, że zbliża się do mnie dźwięk radia.... w drzwiach ujrzałam Jaśminę, która niosła komputer 😮 Teraz kiedy nadarzy się okazja Mała zaczyna sobie z nim chodzić 🤔

• Mamusie
Maciek śpi od 9.15 🙂 a ja dopiero usiadłam z kawą, obym zdążyła ją wypić 😜

Coq no nawet na przykładzie Jaśminki i Maćka widać jak dzieci są różne... różnie chodzą spać, różnie wstają. każde z nich ma swój własny rytm życia 🙂 ciekawe to! 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A za oknem u mnie od rana mżawka 😠

Wszyscy jeszcze śpią --- ale super tak poczytać jakieś artykuły rano w spokoju 🙃 ... i na forum też można pisać 🙃

Właśnie widzę monolog prowadzę.

Kilka dni temu poszłam do kuchni. Nie wiem dlaczego komputer miałam od kabla odłączony. Nagle słyszę, że zbliża się do mnie dźwięk radia.... w drzwiach ujrzałam Jaśminę, która niosła komputer 😮 Teraz kiedy nadarzy się okazja Mała zaczyna sobie z nim chodzić 🤔

u mnie też od rana mżawka, chociaż chwilami pada mocniejszy deszcz... więc dzisiaj nici zapewne ze spaceru... wczoraj też nie byliśmy bo coś kropiło i strasznie wiało. a Maciek tyle był na dworze co przeszliśmy do rodziców na kawę 😆

a dzisiaj to mam cichą nadzieję, że mnie zaproszą na obaid 😉 bo dla Maćka mam zupę ugotowaną wczoraj, a dla siebie samej to nie bardzo mi się chce coś robić. a M. wróci po 21...

w ogóle prawdopodobnie będzie miał możliwość wykupienia obiadów pracowniczych za 5zł. bo tam jest na tych basenach restauracja z pizzerią. no i podobno szefostwo ma takie plany. w sumie byłoby dobrze, bo jednak 12 godzin o kanapkach to tak lipnie trochę...

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
a w ogóle to z racji, że ja lokalną patriotką dość mocno jestem to muszę się pochwalić nowym nabytkiem naszej miejscowości, a jednocześnie miejscem pracy męża mego 🙃
Baseny mineralne - Solec-Zdrój

Prezentuję się elegancko. Z przyjemnością odwiedziłabym to miejsce 🙂 🙂 Myślę, że po parapetówie powinnyście uderzyć na basen 😁 poważnie!

• Mamusie
to u mnie na komputerze to Maciek tylko naciska przyciski byle jak najmocniej.

no ale mój telefon dotykowy to już sobie opracował. wie co nacisnąć, żeby się ekran zaświecił, a ostatnio nawet nauczył się odblokowywać telefon, a żeby to zrobić musi przejechać palcem przez cały ekran... 🤔 byłam w szoku, ale kilkakrotnie to zrobił więc chyba już umie 😉

noooo, zdążyłam wypić kawę 😁 a on nadal śpi 😉

to idę trochę sypialnię ogarnąć, pościel zdejmę, bo zmienię na świeżą wieczorem 🙂

• Mamusie
Hellołłłł 😉

Mój od 11-tej pierwszą drzemkę zalicza 🙂
Za oknami jedno wielkie nieporozumienie 😮
Mój nastrój...lepiej nie pytać 🤨
Nocka - może nie harówka w mleczarni jak u Coq ale picie, smoczek, picie, smoczek, picie.... 😠
Obudził mnie rano przychodząc do mojej sypialni i łapiąc mnie zimnymi łapkami za nogę hahaha 🤪

Beata prosiła przekazać Wam pozdrowienia i usprawiedliwienie 😉 ...coś jej w fonie szwankuje i nie może postów dodawać 🤨

I co jeszcze...hmm...se zapomniałam 😉
Do później laski 😘