Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Spanie na dobę...
No więc najczęściej wygląda to tak:
od 20 do 7tj. 11 godzin
2 drzemki średnio po 1,5 godz czyli 3
14 godzin 🙂 wiadomo są odchylenia w dzień czasem któraś drzemka krótsza....ale z reguły tak to wygląda (wczoraj w dzień miał jedną 2 godzinną no ale spał 12 godzin i 20 min...więc na to samo wyszło 😉)

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Coq dzięki bo nie miałam za dużo czasu by się tam odnaleźć i nie znalazłam a to co mi pidesłałas to są tam fajne trampki nawet M się bardzo spodobały tylko że czerwone 25 a szare już 35 ok 23 lutego będę u siostry to zobaczę.... 😉bo u mnie decathlona niet....... 🤢

Spoko nie ma sprawy 😉

A o godziny snu pytałam, bo wydaje mi się, że Jaśmina dużo nie śpi. W nocy zazwyczaj 23.30 -9.30 co daje 10 godzin. Nawet jak uśnie po północy to zazwyczaj 9-9.30 się budzi.
A drzemka jedna, ostatnio około 1,5 - 2 godziny.
Czyli 11,5 -12 godzin średnio.

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa bo miałam Cię właśnie pytać... zadowolona z tego rowerka dla chrześniaka jesteś? bo ja ciągle na nic nie mogę się zdecydować i błądzę

Meliska, rowerek przyszedl tydzien temu,stoi w korytarzu ciagle paczka zapakowana, nie mialam nawet czasu rozpakowac, wiec nawet nie wiem jak wyglada ☺️ jutro otworze paczke i sprawdze

• Mamusie
marika321 napisał(a):
szukam fajnych trampek dla Misia bez piłek, samochodzików itp...
i znalazłam fajne ale dla dziewczynki 😎
http://allegro.pl/wysokie-tenisowki-trampki-fioletowe-tanio-r-21-i2997820832.html
a właśnie takie chce... 😜

Marika dlaczego dla dziewczynki??? jak na moj gust chlopak tez w takich moze wystacpic, przeciez nie ma zadnych kwiatkow ani nic. a kolor fioletowy to chyba uniwersalny, nie? 🤔

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):
http://allegro.pl/wysokie-tenisowki-trampki-fioletowe-tanio-r-21-i2997820832.html

Marika dlaczego dla dziewczynki??? jak na moj gust chlopak tez w takich moze wystacpic, przeciez nie ma zadnych kwiatkow ani nic. a kolor fioletowy to chyba uniwersalny, nie? 🤔

Nie sądzę by mój M pozwolił założyć małemu takie trampki 😉 na mój gust dla dziewczynki fioletowe teampki ...koszulka może i tak... 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):

Nie sądzę by mój M pozwolił założyć małemu takie trampki 😉 na mój gust dla dziewczynki fioletowy ...koszulka może i tak... 🙂

no widac, kazda ma inny gust 🙂 ja bym tam bez problemu takie chlopakowi zalozyla 😉

• Mamusie
aaaa, winowajcy goraczki zdemaskowani...dziś przebily sie dwie dolne czwórki. ufff, dobrze ze goraczka od zabkow, a nic innego 🙂
ale dzisiaj mielismy fajna nocka. Sen od 22 do 7.10 bez zadnej pobudki!!!! potem mleczko i spanie do 9.40 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 no takie nocki to ja rozumiem
Coq, my spimy w nocy ok. 11 godzin + 1,h - 2 h w dzien, wiec łącznie ok. 12-13 godz

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
marika321 napisał(a):

Nie sądzę by mój M pozwolił założyć małemu takie trampki 😉 na mój gust dla dziewczynki fioletowy ...koszulka może i tak... 🙂

no widac, kazda ma inny gust 🙂 ja bym tam bez problemu takie chlopakowi zalozyla 😉

Mimo wszystko lepiej ubiera się dziewczynki, bo im założyć można wszystko...przynajmniej moja nosi wszystko, rzeczy po chłopcach też. Chyba, że ktoś bardzo chce dziewczęco ubierać 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaaa, winowajcy goraczki zdemaskowani...dziś przebily sie dwie dolne czwórki. ufff, dobrze ze goraczka od zabkow, a nic innego 🙂
ale dzisiaj mielismy fajna nocka. Sen od 22 do 7.10 bez zadnej pobudki!!!! potem mleczko i spanie do 9.40 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 no takie nocki to ja rozumiem
Coq, my spimy w nocy ok. 11 godzin + 1,h - 2 h w dzien, wiec łącznie ok. 12-13 godz

To jaki stan uzębienia teraz?
Mojej chyba też coś będzie wyłazić, bo czasami jak zacznie coś gryźć to aż jej się głowa trzęsie od tego 🤢

Jaśmina dziś mnie zaskoczyła pobudką, bo jak się budzi w łóżeczku to albo płacz, albo panika, żeby ją wyjąć...a dziś usłyszałam "ta ta ta" otwieram oczy a ona stoi i podaje mi butelkę 🙂
W ogóle tak niedawno szalała na kanapie, że aż z niej zrobiła ryms!

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

To jaki stan uzębienia teraz?
Mojej chyba też coś będzie wyłazić, bo czasami jak zacznie coś gryźć to aż jej się głowa trzęsie od tego 🤢

Jaśmina dziś mnie zaskoczyła pobudką, bo jak się budzi w łóżeczku to albo płacz, albo panika, żeby ją wyjąć...a dziś usłyszałam "ta ta ta" otwieram oczy a ona stoi i podaje mi butelkę 🙂
W ogóle tak niedawno szalała na kanapie, że aż z niej zrobiła ryms!

mamy wszystkie jedynki, dwójki i czwórki(myslalam ze piatki,a le to chyba czwórki) wiec łącznie sztuk 12

• Mamusie
jednak zajrzałam 🙂

co do bucików to ja podobnie jak Aniqa fioletowe bym Maćkowi kupiła 🙂 oczywiście taki ciemny fiolet jak na zdjęciu, a nie jakiś lawendowy 😉

a te czerwone z linku od Coq też mi się podobają 🙂

aaa, i tak jak Ty Marika chcę kupić Maćkowi jednokolorowe trampki bez żadnych samochodów tudzież innych ozdóbek 😆

• Mamusie
Temat spania hmm...młody w nocy śpi ok. 10h (+/- 1h)
W dzień baaardzo różnie od 1,5h do 3h.

Dzisiaj musiałam kupić małemu kurtkę...Prezes ostatnio bardzo się wyciągnął, a końca zimy nie widać 🤢
Na szczęście trafiłam na fajną aukcję ->
Kurtka (jeszcze zimowa)
a przy okazji u tego samego sprzedającego coś na wiosnę ->
bezrękawnik

• Mamusie
Rita no to żeś się obkupiła 🤪

Dziewczyny muszę przyznać, że zaintrygowałyście mnie tymi trampeczkami 🙂
Aż zaczęłam się nad tematem zastanawiać 😉 ...no ale jak już wcześniej pisałam młody jakoś szybko ostatnio w górę idzie, a zima nie ustępuje więc mam czas na przeglądanie modeli 😉

Coq - też oglądałam niedawno taki program ... no w głowie się nie mieści, że ludzie nie tylko nie myślą o marnowaniu żywności ale nie zdają sobie sprawy z tego jak dużo kasy wywalają do śmieci 🤨
...u mnie nawet niedojedzone ziemniaczki trafiają do potrzebujących kurek 🙂

• Mamusie
Heh, piszecie o licznym uzębieniu Waszych szkrabów, a mój nadal ma tylko 5 🤨
No i ten cholerny 6-ty już prawie 5 tygodni się wykluwa 😠 ...widać, że jest ale w ogóle nie rośnie...masakra jakaś przez tyle czasu 😮

Dobrej nocki 😘

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Temat spania hmm...młody w nocy śpi ok. 10h (+/- 1h)
W dzień baaardzo różnie od 1,5h do 3h.

Dzisiaj musiałam kupić małemu kurtkę...Prezes ostatnio bardzo się wyciągnął, a końca zimy nie widać 🤢
Na szczęście trafiłam na fajną aukcję ->
Kurtka (jeszcze zimowa)
a przy okazji u tego samego sprzedającego coś na wiosnę ->
bezrękawnik

wow, Nova, 8,40zł, fajnie Ci sie udało 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
Aniqa bo miałam Cię właśnie pytać... zadowolona z tego rowerka dla chrześniaka jesteś? bo ja ciągle na nic nie mogę się zdecydować i błądzę

Meliska, rowerek przyszedl tydzien temu,stoi w korytarzu ciagle paczka zapakowana, nie mialam nawet czasu rozpakowac, wiec nawet nie wiem jak wyglada ☺️ jutro otworze paczke i sprawdze

kurczę a ja nadal nie mogę się na żaden rowerek zdecydować, ale w końcu jeszcze trochę czasu jest... do wiosny 😜 nie mam czasu nad tym posiedzieć, ciągle tak jakoś z doskoku
Pytanie do mamusiek, które w temat rowerków jakoś bardziej się wgłębiły... lepszy z kołami podgumowanymi czy pompowanymi???