Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aga no to nieźle Maciuś się za porządki bierze 😮dobrze że szybko go zgarnęłaś... 😎

Coq mam nadzieję że płaszczyk dotrze 😉 może tylko sprzedawca nie może się wygramolić na pocztę... 😎

Kupowalam we wtorek przed poludniem,wiec jeszcze nie panikuje...

Lezymy sobie z Jasminka w sypialni...tzn.ona spi juz prawie godzine. A ja juz trzeci film zaczynam,ale nic mi nie podchodzi i zaczynam zalowac, ze tez sie nie kimnelam.
A potem na spacer, bo jednak przed obiadem nie poszlam, bo wlasnie owy obiad bylo trzeba zrobic.
A za granica nie mozna ogladac...

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a u nas Maciek spał rano do 6.20. i wstaliśmy z nim obydwoje, zjedliśmy śniadanie o 7 😁

no ale za to pierwszą drzemkę urządziłam z Maćkiem na kanapie w salonie i spaliśmy sobie od 8.30 do 10.02 😁

Aga rozbrajasz mnie tą dokładnością co do minuty 😁 😉

akurat mój M. to dosadnie zaznaczył, że spaliśmy do 10.02 😜

I jeszcze na meza zwala....to nie pierwszy raz taka dokladnosc sie pojawila 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
my dziś bez spaceru bo Misio dziwnie ciepły... 😮 niby 37,1 najwięcej miał...więc mam nadzieję że nic z tego się nie rozwinie 🥴 ale skoro pogoda też mało ciekawa to dmuchając na zimne dziś areszt domowy.... 😜

My juz dwa dni w areszcie 🤢 pora sie przewietrzyc tym bardziej ze slonce swieci i ze na kolejne dni znowu deszcz zapowiadaja 🤔
Oby Michalkowi nic nie bylo!!!!

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
marika321 napisał(a):
my dziś bez spaceru bo Misio dziwnie ciepły... 😮 niby 37,1 najwięcej miał...więc mam nadzieję że nic z tego się nie rozwinie 🥴 ale skoro pogoda też mało ciekawa to dmuchając na zimne dziś areszt domowy.... 😜

My juz dwa dni w areszcie 🤢 pora sie przewietrzyc tym bardziej ze slonce swieci i ze na kolejne dni znowu deszcz zapowiadaja 🤔
Oby Michalkowi nic nie bylo!!!!

OBY!!! 😎

• Mamusie
marika321 napisał(a):
właśnie miałam Was jeszcze zpaytać czy ktoś daje kefir ....czytałam że warto i bardzo zdrowe dla maluchów 😎ale szczerze ...to się boję czy go po kefirze nie...rozsadzi... ☺️ 🥴

A ja nie wiem czy tu kefir nawet mają 🤔 Nigdy nie spotkałam, nawet porządnego twarogu też nie 🤔

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a u nas Maciek spał rano do 6.20. i wstaliśmy z nim obydwoje, zjedliśmy śniadanie o 7 😁

no ale za to pierwszą drzemkę urządziłam z Maćkiem na kanapie w salonie i spaliśmy sobie od 8.30 do 10.02 😁

no ale tak co do minut to chyba dokładna nie jestem 😉

no ale w końcu w banku będę pracować 🙃 😜

• Mamusie
Marika no to dla Misia buziaki, żeby go nic nie złapało 😘

a butki fajne, też podobne oglądałam 🙂

u nas też pogoda pod psem, wieje strasznie, brzydko, ponuro, jeszcze chwilami coś tam pada...

i ogólnie nudy, Maciek spał ok godziny, M. też spał. a teraz już mnie aż wierci żeby coś zrobić, gdzieś iść... i może pójdziemy na jakąś kawkę gdzieś... no ale sama nie wiem co mi się chce...

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

no ale tak co do minut to chyba dokładna nie jestem 😉

no ale w końcu w banku będę pracować 🙃 😜

No właśnie co do minut zdarza Ci się pisać 😉
A chciałam też Ci skrobnąć, ze do banku się nadajesz, bo jeden grosz nie zginie przy Tobie 😉 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
szukam fajnych trampek dla Misia bez piłek, samochodzików itp...
i znalazłam fajne ale dla dziewczynki 😎
http://allegro.pl/wysokie-tenisowki-trampki-fioletowe-tanio-r-21-i2997820832.html
a właśnie takie chce... 😜

Trampeczki fajne... 🙂
Sprawdź w Decathlon, mająteż proste...nie wiem czy Ci się spodobają.

A my uciekamy z moją marudą. 😉

• Mamusie
Hej 🙂
Meliska kropkuję bo nadal się rozkladamy i nie mam czasu 😉 W dodatku najpóźniej we wtorek musiałabym wysłać papiery więc wieczorami pisze póki mi sie oczy nie zamkna i rano od szóstej póki się Werka nie obudzi. Jakoś mi wolno wtym miesiącu idzie, zmęczona jestem i musze uważać żeby błędów nie narobić....
Jesli szukacie słońca to nie u mnie 😉
Haha, udało mi się tyłek posadzić ale coś czuję ze w ktoś ma bombe w gaciach 😁 M po pieluchy poszedł - całe szczęście 😉 No nic, idę się zmierzyć z zawartością tej do zmiany

• Mamusie
melduje się... zyje.... tylko w pt mialam pierwszy dzien w nowej pracy w czwartek pozegnanie w starej w srode 3 blachy ciasta na pozegnanie musialam upiec a od piatku maz w domu i nie ma czasu na kompa jakos 😞((( ale zyje i obiecuje nadrobic ale nie dzis....bo jeszcze nie ugotowany obiad na jutro bo opiekunka dopiero poszla... bo rozmowy mamy bo ciocia od marca do pracy wraca i znowu akcja poszukiwawcza opiekunki.... tak ze pelen meksyk u nas

• Mamusie
brrrr ale zimno. Dziś spacer bez placu zabaw i chyba Małej czegoś brakowało, bo w pewnym momencie zaczęła się strasznie wiercić. A poza tym cały spacer przegadany, buzia się jej nie zamykała 😆 Nie wiem jak bawiłaby się z dziećmi, ale na widok dzieci (psów, kotów i ptaków podobnie) popiskuje 😁

Agami dobrze, że choć znaki życia dajesz. Pisz potem jak w nowej pracy.
Wanilia mimo wszystko rób mniej niż więcej 😉

• Mamusie
po pierwszym dniu hmm... zupelnie bedzie inaczej niz tam gdzie bylam... bo po praca od tej drugiej strony....tam pracowalam w podatku vat i tu tez tylko tam ja wydawalam decyzje a tutaj to ja je sprawdzam... tu sie odwoluja... wyjazdy sa do sadow na rozprawy wiec troszke powazniejsza i ludzie troszke inni.... tam bylo na luzie sami mlodzi ale wierze w to ze i tu sie szybko zaklimatyzuje... ale pierwsze wrazenie ok 😉)))

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Ja nie znalazłam w decathlonie takich małych.... 😮

Wanilia powodzenia na wizycie 🙂 oczywiście czekamy na relację 😉 na którego maja masz termin??

Agami pisz jak wrażenia po pierwszym dniu 🙂

Marika w linku masz buty na rozmiar 21...chyba takie Michaś potrzebuje?
http://www.decathlon.pl/C-620876-obuwie-miejskie/N-153286-rozmiar~21

• Mamusie
Coq bo aż się przeraziłam, przecież zazwyczaj do zaokrąglam do 5 minut, nie??? 😜

a co do spania to Maciej już śpi 🙂

a łącznie na dobę to tak 2-2,5 godziny łącznie 2 drzemki w dzień. i w nocy ok 10-11. więc wychodzi na to że łącznie na dobę tak ok 13 godzin 🙂

• Mamusie
aaa, rozmawiałam jeszcze z jedną opiekunką, do jutra ma mi dać znać czy byłaby zdecydowana no i wtedy rozmowa o warunkach by była 🙂

a i jeszcze mam jedną panią, która ma ok 40 lat, jest ubezpieczona w KRUSie, nie szuka pracy, po prostu mogłaby sobie dorobić. moja mama uczy jej córki. i ona jest zdecydowana.

więc myślę, że najdalej do środy sytuacja się rozwiąże 🙂