Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Zaniu - fajne zdjęcia

Zaka - ja też nie mam jeszcze okresu (chociaż pobolewa mnie podbrzusze, jakbym miała...) a minęło dziś 7 tygodni

u nas też posypało śniegiem, ale szybko się rozpuścił, także zimy nadal nie ma

a szczepienia się boję, został mi jeszcze tydzień, ale wreszcie muszę pójść, lala - bardzo współczuję!

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Shelby napisał(a):
Cherry - mój Ty krejzolu 🙂 brawko za krasnale ogrodowe! jak mąż znajdzie to poproszę dla mnie też jednego masażystę!

oj Zosiu na pewno! Zamierzam kupić na zapas - w większej ilości. Więc podeślę do Ciebie jednego 😜 😜 😜

My szczepienie mamy 25 też się boję!

• Mamusie
Shelby napisał(a):
jak tam Twój mały szaleniec? śpi?

Własnie już śpi i teraz weź go obudź na kąpanie !

zawsze kąpiemy go o 19 ale wtedy gdzieś zasnął więc po tylu godzinach szarżowania nie przeszkadzaliśmy mu.... i teraz czekam na pobudkę 🙂 🙂 🙂

więc kąpiel i kolejne futrowanie pewnie bedzie w okolicach 24 😁 😁 😁

Zaniu śliczne zdjęcia!! Dziękuję za link.
Lala89 współczuję takiej akcji poszczepiennej. Strasznie się tego bałam ale u nas się obeszło bez gorączki i bólu.
Chyba się zdecyduję na ten wózek http://allegro.pl/show_item.php?item=2032043445&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 wzór nr 10.
albo ten niebieski http://allegro.pl/wozek-gondola-spacerwoka-amigo-kolory-wys-0-zl-i2053791752.html
Wiecie może do ilu miesięcy dziecko jeżdzi w gondoli a od którego miesiaca w wersji spacerowej?

• Mamusie
Marinel_E napisał(a):
Zaniu śliczne zdjęcia!! Dziękuję za link.
Lala89 współczuję takiej akcji poszczepiennej. Strasznie się tego bałam ale u nas się obeszło bez gorączki i bólu.
Chyba się zdecyduję na ten wózek http://allegro.pl/show_item.php?item=2032043445&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 wzór nr 10.
albo ten niebieski http://allegro.pl/wozek-gondola-spacerwoka-amigo-kolory-wys-0-zl-i2053791752.html
Wiecie może do ilu miesięcy dziecko jeżdzi w gondoli a od którego miesiaca w wersji spacerowej?

Ja małego bede przenościć do spacerówki jak bedzie miał ok pól roku - mam parasolkę z opuszczanym oparciem ktorą mozna uzywać dla dzieci od 6 mca zycia - to na wyjazdy (łatwiejsze pakowanie do samochodu), koło domu bedzie jeździł w gondoli - plus podniesione troszkę oparcie, żeby coś więcej mógł widzieć.

• Mamusie
witam i ja.. wczoraj nie mialam nawet chwili by sobie usiasc tak wiko dal mi popalic.. caly dzien niespokojny.. moze to przez to jablko? nie mam pojecia i nie moze znow kupki zrobic prezy sie niesamowicie, termometr masowanie brzuszka herbatka na trawienie nawet czopek byl i nic! pierdzioszka sobie z placzem.. szkoda mi tego malucha!
macie jakies pomysly na kupke ?

• Mamusie
co do zmiany wózka - można sugerować się zalecaną wagą, wiekiem dziecka lub umiejętnościami - jeśli dziecko już siedzi (siada), to nie powinno już jeździć w gondoli

"Gondola służy do przewożenia w pozycji leżącej dzieci do ok. 6 miesiąca życia lub maksymalnej wagi dziecka – 9kg."

• Mamusie
jadwiga-roza napisał(a):
witam i ja.. wczoraj nie mialam nawet chwili by sobie usiasc tak wiko dal mi popalic.. caly dzien niespokojny.. moze to przez to jablko? nie mam pojecia i nie moze znow kupki zrobic prezy sie niesamowicie, termometr masowanie brzuszka herbatka na trawienie nawet czopek byl i nic! pierdzioszka sobie z placzem.. szkoda mi tego malucha!
macie jakies pomysly na kupke ?

hej, może ta woda z cukrem - której dziewczynie lekarka poleciła. Przepraszam nie pamiętam której 😜 Z tego co jednak pamiętam to było 60 ml wody i 1,5 łyżeczki cukru. Kupa była 😁 😁 😁

• Mamusie
Shelby napisał(a):
co do zmiany wózka - można sugerować się zalecaną wagą, wiekiem dziecka lub umiejętnościami - jeśli dziecko już siedzi (siada), to nie powinno już jeździć w gondoli

"Gondola służy do przewożenia w pozycji leżącej dzieci do ok. 6 miesiąca życia lub maksymalnej wagi dziecka – 9kg."

Jasiek powoli wypełnia gondolę, także niedługo czeka nas zmiana "góry". My mamy x-lander, sprawdza się bardzo fajnie

• Mamusie
ja też znowu nie miałam czasu napisać ale czytam was na bieżąco...Skutek - pamiętam co i jak ale nie pamiętam u której Babeczki. Wybaczcie 😎 😎 😎
U nas wczoraj "pełne rozregulowanie" ze snem ale powoli wychodzimy na prostą.

Lala - współczuję tej gorączki poszczepiennej ale nie martw się, to szybko mija...

Cherry, jak tam, o której się położyliście? Czytałam Twój post i się uśmiechałam, bo mój też cyrki do 12-ej wyczyniał...

• Mamusie
Aniu - i jak tam z Kubusiem, mam nadzieję, że wysypka nie pojawiła się i wszystko ok?
Zania - Emi śliczna, jaka modelka !!!
Gosia734 - pamiętaj jesteś silna, robisz wszystko jak najlepiej, dla dobra małej i tego się trzymaj !!! Jak masz gorsze dni to pisz, po to tu jesteśmy!!!
Monia 1987 - jak tam w mieszkanku, coś się ruszyło po wizycie w spółdzielni? Wywietrzone? Choleres, ludzie to są nieodpowiedzialni, co?
Marinel - mam nadzieję, że dziś masz również pogodny nastrój, czego wszystkim mamuśkom życzę !!! 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃
Gosiaq - jak tam u was ? Jak chłopaki? Wieje u was nadal? Chodzicie na spacerki? (Jak ty to kobito wszystko spinasz w jedną całość, ehhh...)
Krusyna i Madzia_m3 - jak tam testy wózków po śniegu ? 😮 😮 😮

• Mamusie
dzień dobry 🙂
zaka, spinam, spinam w jedną całość 🙂 jak? chyba jakimś cudem w sumie 😎 ale jak czytam, że mnie kawałek podziwiacie, że jakoś daję radę, to mi jest baaardzo milutko, ale z drugiej strony trochę się dziwię, bo każda z Was ogarnia nową rzeczywistość 🙂 i każda na pochwały zasługuje 😉
dzisiaj znacznie mniej wieje, spacer był 2 godzinki (nawet kościół nie obudził Filipa hihihi), już po obiadku (frytaski i piersi w cieście naleśnikowym), pozmywane, starszy klepie bajki na drugim kompie, a ja tu 😉 Fifi najedzony, odpoczywa na rękach 😉
Cherry! ja też chcę takiego krasnala hehehe
Marinel ma dobry i dzisiaj humorek, bo miała fajowy optymistyczny wpis na fb 😉 no i wózek wybrała fajny 🙂 mnie się ten drugi bardziej podoba 😉
Monia! no sąsiadów to masz do bani!!! mam nadzieję, że się nie pozatruwacie tym dziadostwem 😞
Zania! jakie słodziutkie minki!!! jak Ty to uchwyciłaś? można podziwiać i podziwiać ...
a u nas wczoraj kąpieli nie było, bo jak zasnęło dzieciątko o 17.30, to wybudziłam na jedzenie o 21, a że nie był zadowolony i marudził, to nakarmiłam przebrałam, umyłam ino dupinkę i lulał od 22.30 do 4.30 🙂 potem papu i znowu kimka od 6 do 9 😉

• Mamusie
zaka napisał(a):
Shelby napisał(a):

Jasiek powoli wypełnia gondolę, także niedługo czeka nas zmiana "góry". My mamy x-lander, sprawdza się bardzo fajnie

i my mamy x-landera, dziś po testach na śniegu sprawdził się bardzo dobrze!

• Mamusie
Hej,

Shelby, Zaka a stelaż od x-landera nie jest dla Was za ciężki? Ten mój a mamy model XA to jak by tonę ważył 😉 😉 😉
Gosiaq - kurcze jakie dobre papu 😜 ciekawe jak to smakuje ... chyba się kiedyś skusze na zrobienie.... u nas wieczorem gofry...
Aha czasami zjem sobie tego miodu. Położna powiedziała że skoro coś nie powoduje alergii to można jeść. Tak samo jem już ser żółty i też ketchup 😜 😜 😜 Niedługo będę wprowadzać powoli surowe warzywa...

Mały ancymon jak zasnął to dał biednej swej matce pospać dziś więc czuję się całkiem dobrze 🙂 🙂 🙂 Nawet mielismy siły na małe fiku-miku 🙂 🙂 🙂
Zania jak to owulacja zatrzymana przez laktację? Wierzysz w to? Ja też karmie piersią ale od wtorku będę brała tabletki 🙂 ponieważ drugiego bejbika chcemy mieć jak Ancymon będzie troszku odchowany 😜 😜 😜

aaa i najważniejsze koniec KRYZYSU LAKTACYJNEGO! Dziś z jednej piersi ściągnęłam prawie po 150 ml!!! Znów mam zapasy w lodówce! I jestem znacznie spokojniejsza wiedząc że dokarmianie nam nie grozi 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Witam Was serdecznie w to nudne niedzielne popołudnie 😉 🙂
niestety nie mam jeszce internetu nad czym ubolewam 🤨 chciałabym być na bieżącoz postami ale niestety...
mam pytanie co do wychodzenia na dwór w zimową pogodę... Otóż moja mama zabrania nam chodzić w taką zimę na spacery, a jak to jestu Was? Trochę u mnie wieje, boję się zaziębić Zosie bo mamy kolejne szczepienia 2 lutego...

Pozdrawiam cieplutko w ten zimowy dzionek Was wszystkie i Wasze dzieciaczki!! 🙂 🙂

• Mamusie
A mój wózek jest okropnie ciężki!!! mam Ballerina Style firmy Active Baby. Spodobał mi się bo jest ładny, ale niepraktyczny 🤨 jest baardzo ciężki, ale na lato planuję kupić normalną spacerówkę 🙂

idę bo moja Sophie zaczyna znowu koncertować... mój kręgosłup już wysiada od lulania jej bez przerwy prawie caały dzień 🤢

• Mamusie
Zaka - wózek sprawdził się fantastycznie 🙂 Pewnie dzięki sporym pompowanym kółkom - spacery po śniegu nam nie groźne 🙂))
A mam.... coneco toledo (koszmarnie ciężki, ale targam go po kilku schodkach, więc jest OK) - no i spacerówka jest baaardzo szeroka 🙂
Chociaż na wiosnę i tak planuję zakup parasolki x-landera

🙂
No i niestety ogłaszam początek mega laktacyjnego kryzysu 😞 przez pół godziny ściągam z obu piersi zaledwie 60 ml - tak źle jeszcze nie było 😞 😞 😞 załamać się idzie .... 😞

• Mamusie
Krusyna, pij, kobieto, pijjjjj!!! ja na wieczór muszę ładować mleczarnie, bo Filip żarty na noc jest, więc tradycyjnie: litr inki i litr herbaty wlewam w siebie 😉
Laseczki, a od kiedy laktacja wstrzymuje owulację? nieeee, no, chyba, że któraś chce szybko mieć kolejne baby 😉 ja w marcu pyknę sobie spiralę 😉 do tego czasu nic nie będzie z przyczyn, że tak powiem, niezależnych od nas hihihi
Co do spacerów, to i ja słyszę: a Ty już z wózkiem chodzisz??? no pewnie, że chodzę... od 12 dnia życia Filipka 😉 nawet jak mocniej wieje lub kropi 😉
a na obiad żadne frykasy, bułka tarta mi "wyszła" po prostu 😁 😁 😁

• Mamusie
gosiaq napisał(a):
Krusyna, pij, kobieto, pijjjjj!!! ja na wieczór muszę ładować mleczarnie, bo Filip żarty na noc jest, więc tradycyjnie: litr inki i litr herbaty wlewam w siebie 😉
Laseczki, a od kiedy laktacja wstrzymuje owulację? nieeee, no, chyba, że któraś chce szybko mieć kolejne baby 😉 ja w marcu pyknę sobie spiralę 😉 do tego czasu nic nie będzie z przyczyn, że tak powiem, niezależnych od nas hihihi
Co do spacerów, to i ja słyszę: a Ty już z wózkiem chodzisz??? no pewnie, że chodzę... od 12 dnia życia Filipka 😉 nawet jak mocniej wieje lub kropi 😉
a na obiad żadne frykasy, bułka tarta mi "wyszła" po prostu 😁 😁 😁

Może faktycznie troszkę za mało piję... zwiększe zużycie płynów 🙂 najwyżej zasikam się na śmierć - zreszta gorzej niż w ciąży nie będzie 🙃
Ponoć laktacja faktycznie zaburza owulację, czasami zatrzymuje, ale jak wychodziłam ze szpitala, to ciocia położna mi rzekła: "Pamiętaj, że karmienie piersią Cię nie zabezpieczy" 😁 😜

• Mamusie
Cherry napisał(a):
Hej,

Shelby, Zaka a stelaż od x-landera nie jest dla Was za ciężki? Ten mój a mamy model XA to jak by tonę ważył 😉 😉 😉

my też mamy XA, nie odczuwam tej ciężkości, bo mamy windę w bloku a do samochodu znosi mój mąż. Zjeżdża wózkiem, w nim jakieś rzeczy nasze wiezie a potem rozkłada go - oddzialnie gondola, stelaż, nawet koła zdejmuje jednym pstryknięciem. Ja niosłam kilka razy gondolkę z małym w środku (krótko po cc, nota bene 🙃:silly 🙂 trochę waży ale nie tak tragicznie. Sam wózek jest bardzo skrętny, super. Jedyny mankament czasami to to, że jest jakby inna szerokość rozstawu kół przedniej osi i tylnej i trzeba uważać, bo przodem wjedziesz a tyłem walniesz np. w półkę w sklepie lub futrynę...

u nas wieczorem gofry...

mniam, ja na to miałabym ochotę, uwielbiam słodkie rzeczy, dlatego moje kg tak nie schodzą 😞 😞 😞

Mały ancymon jak zasnął to dał biednej swej matce pospać dziś więc czuję się całkiem dobrze 🙂 🙂 🙂 Nawet mielismy siły na małe fiku-miku 🙂 🙂 🙂
Zania jak to owulacja zatrzymana przez laktację? Wierzysz w to? Ja też karmie piersią ale od wtorku będę brała tabletki 🙂 ponieważ drugiego bejbika chcemy mieć jak Ancymon będzie troszku odchowany 😜 😜 😜

aaa i najważniejsze koniec KRYZYSU LAKTACYJNEGO! Dziś z jednej piersi ściągnęłam prawie po 150 ml!!! Znów mam zapasy w lodówce! I jestem znacznie spokojniejsza wiedząc że dokarmianie nam nie grozi 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
judzia napisał(a):

mam pytanie co do wychodzenia na dwór w zimową pogodę... Otóż moja mama zabrania nam chodzić w taką zimę na spacery, a jak to jestu Was? Trochę u mnie wieje, boję się zaziębić Zosie bo mamy kolejne szczepienia 2 lutego...

Judzia, ja też cykam się z tym wychodzeniem! Pogoda taka zdradliwa a ja jeszcze bardzo się pocę, nie wiem dlaczego, też tak się pocicie babki? Szczególnie te po cc?