Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
leliva napisał(a):
A w moje dziecko demon w nocy wstapił i budziła się co godzina, co dwie 😠 Najdłużej w nocy spała 5 godzin, ale to było raz. Kurczę, ale Wam zazdroszczę tych nocy przespanych!!! Pójdę do pediatry to pogadam, czy nie mogę jej czegoś podawać przed spaniem.

Okazało się, że dziś nie szczepią w przychodni. A chciałam załatwić bioderka i szczepienie za jedną wizytą 😞 I zaś się mojemu mężowi upiecze i nie będzie go ze mną, jak małą będą kłuli.

ojejq t wspołczuje takich nocy.. ja wspominałam rano do meza jak to było xle jak sie budziła na poczatku 1, 3 , 5 😞 brrrrr

a u was bioderka sa w przychodni gdzie sie szczepienie robi od razu??
u nas szczepienie w przychodni a na bioderka do szpitalka sie jezdzi do poradni preluksacyjnej...

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Dzwoniłam właśnie żeby się umówić na biodra kolejne. Ja pierdziele jakie niemiłe babska tam pracują! Zadzwoniłam najpierw po 8 to się dowiedziałam, że rejestracje od 9. Ok. Dzwonie o 9. Co najlepsze - odbiera telefon ja mówie o co chodzi a ta mnie zjebała "to prosze poczekac bo ja tu z panią rozmawiam!" 😮 Nosz kurwa przepraszam, że się wcinam.
Wypytała kiedy było pierwsze badanie, mówie 6 kwietnia więc zjebała że umawiają na 3 tygodnie przed. To mówie że to są trzy tygodnie przed! Ok, 12 czerwca. Jak się nazywa dziecko. Mówie. Ona że nie ma tu takiego. To mówie, że za pierwszym razem był pod moim nazwiskiem i czy da się to zmienić bo w akcie już jest inaczej. Szuka szuka i nagle olśnienie. Ale to jest drugie badanie tak? I z ryjem - To On był w zupełnie innym miejscu, proszę podać właściwe nazwisko!!
No i weź tu bądź mądry i pisz wiersze 😮

hehe dobre, ale ci ludzie niby w słuzbie zdrowia, a nieogarnieci jacyc. i mysla ze kazdy kurde ma rentgena w oczach i wie ze ktos akurat w tym czasie przy okienku w rejestracji stoi... szok

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Ewcia na 15 osób? o jaaa ale zwyczaje 😜 U nas 5 gości ledwo się mieści 😁 A zapraszamy tylko najbliższych z pracy/uczelni i ja się nie bawię, robię wypaśne kanapki 😜 kawa kawa kawa
Mulancik spełnienia marzeń 😘

nio u nas imprezka na całego ode mnie raz, a potem od meza z pracy. u mnie to cisza, tylko kolezanka z pokoju pytała,a u meza mniejsza firma to sam szef sie pytał kiedy. oni w sumie maja zgrana pake i takie imprezowicze sa, łacznie z szefem. szef robi imieniny, urodziny na miescie i stawia w lokalu alkohol do woli. juz mi sie ze 2 razy maz nie powstrzymał, przyszedł napruty, ale to jeszcze dzieci nie było.
nio i jakies kuligi sponsoruja im producenci urzadzen co projektuja, wzamian za super wspołprace, wiec okazje sa. i do druskiennik nawet jezdzili sponosrowane "szkolenie" striptiz i te sprawy.... och, jak wspomne...

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
ggulek napisał(a):
Ewcia na 15 osób? o jaaa ale zwyczaje 😜 U nas 5 gości ledwo się mieści 😁 A zapraszamy tylko najbliższych z pracy/uczelni i ja się nie bawię, robię wypaśne kanapki 😜 kawa kawa kawa

Ja tam nawet kanapek nie robię. Tylko kawa i jakieś kupione słodycze 😜 A jak ktos przyłazi bardzo często to tylko kawa, bo zwykle słodycze mi w domu nie zostają, bo wszystko wyżrę, a nie wychodzę co chwilę do sklepu wiadomo 😎

u nas tak przychodza jednorazowo, jak sie dzidzia komus urodzi, a potem juz nie. była u mnie kolezanka z pracy tako, na troche sie spotkac , jedna to kawa ciasto, nalesniki bo akurat były na obaidek u nas, a była po prtacy, wiec poczestowalismy, ale normalnie sie nie sile na obiady.
a tu zeby mzoe przychodzili sami ode mnie z pokoju to tez bym olała a jak mzoe pani główna dyrektor bedzie, co maja mi dupe obrabiac ze sie wyłamuje. takie zwyczaje... nie w kazdej pracy, ale zawsze jakos w urzedzie, odkad pracuje, w jednym i w drugim tak sie obchodziło 😉 po weselu np sie robi imprezke w pracy, tzn tort i jakies ciasto do pracy dla wszytskich, napoje, szampan.

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
tez lece spac, a wczesniej mąz obiecał mnie wymasowac. dziewczyny w koncu spia. zuzia dzis bez bajek bo tak dzis sie w nocy zasikała ze cała posciel i pizama do prania,a niby w pileuszce, hardcore. iw ogole nie czuje czy jak. a w dzien jak sie kłądła to nim sie uspała nalała. i tu nie wierze ze nie czuła, bo ona jak nie spi to nie sika przeciez, cały dzien.
a Iga tez jakos sie wymordowała i zasnac nie mogła, bo bylismy u babci i póxno wrócilismy. pozno jak na nia była kapana.
do juterka babeczki 🙂

ewcia a może ona sika z powodu iguski wiesz co mam na mysli
jakas zazdrośc czy coś i chce na siebie zwrócic uwagę

nie wiem włąsnie, my moze zrobilismy troche bład ze jak ja w tamtym roku odzwyczailismy od pieluchy to tzreba było na spanie tez nei zakłądac, ale nie wiem czy by przyniosło skutek. niektórym dzieciom tak wychodzi.
a zazdrosc, moze nie, bo kocha ja nad zycie, al;e chyba troche jak widzi ze ja tak musze tancowac przy Idze, karmic, pzrewijac to troche tez sie w małe dziecko zamienia z samodzielnej panny jaka była. chce zeby ja karmic, jak zawsze jadła sama, i moze te sikanie zanim jeszcze zasnie, to tez taki manifest. tylko jak temu zarazdzic??
gadałam z meza siostar lekarka to mówiła ze zostawic ja w spokoju, jak nie bedzie sikac kilka dni pod rzad to wtedy wyjac pieluche i powinno byc ok. ale kiedy ona bedzie gotowa na to, jak ona w nocy tak leje, ze dosłownie pielucha przy kolanach jest, taka ciezka. a moze jakies majtki kupic zamiast pieluch czy cos?? znacie jakies sposoby??

• Mamusie
Sztunia a nie mówili Ci, że chusta też jest niezdrowa? Już też się z tą opinią spotkałam :/ Też dziecko jest w pionie jeśli chodzi o kręgosłup i głowę.

no ja słyszałam tez ze niezddrowa, bo jjest ucisk na kregoslup i nózki sa w jakiejs złej pozycji,to chyba miedzy innymi dlatego sadzac nie mozna takich małych dzieci, a w chuscie one jakby siedza.
ja miałam przy zuzi chuste preemax i ona nie chciała w tym siedziec, i juz zadnej nie lkupuje. fakt tamta to była taka torebka, nie elastyczna, mzoe dlatego.

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Lady sweet widok 🙂 moja malutka też jakaś spokojniejsza, może szczepionka na nią jeszcze ma taki wpływ 😮
Bidulka moja, pokłuli jej dwie nóżki 😞 takiego płaczu to jeszcze u niej nie słyszałam 😞 taki żal 😞 dobrze, że ta na rotawirusy była doustna no i dobrze, że miałam cyca ze sobą 🙂
Kurde, a moja najczęściej się uspokaja w tej pozycji pionowej 🤨 no i czasami do odbicia dosyć długo ją trzymam.
Laski po jakim czasie dostałyście kasę z ubezpieczalni?

ja z PZU, jak złozyłam wniosek, na szczescie juz internetowo nie trzeba chodzic i ich pozdrawiac to chyba po 3-4 dniach, napewno nie tydzien.
a maz z uniqi to tez ok 7 dni.
ja pisze o gupowych z pracy, o to ci chodzi??

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Dzisiaj chyba spacerek zaliczymy, bo pogoda nawet nawet 🙂

Kasia a jak Marysia w wózku sie zachowuje? Juz przyzwyczajona?
Jasiek wciaz na NIE ale On ogolnie nienawidzi lezec na plecach.. A dzis spacer z kolezanka 🙃

moja nienawidziła lezec na plecach w wózku, zuzia oczywiscie, a mielismyw spadku taki wózek co miał tylko poziom i pion, nic posrodku, kupilismy ze stopniowanie i tez było xle, ale meza siostar mówia ze tak w połlezeniu tez nie bardzo dla malucha, gdzies chyba ok pół roku mozna. nasza Zuzia chyab w ogole wózka nie lubiła, bo nie chciała za bardzow nim siedziec, jak juz poczuła jak to bez wózka to na nogach, w sapcerówce innej tez nie, w rowerku trójkołowym tez, a kolega z klatki 10dni młodszy do tej pory siedzi dzielnie w spacerówce. szok

• Mamusie
ggulek napisał(a):
A nie wiecie od kiedy można dziecko sadzać? Moja koleżanka sadzała sobie na kolanie 3 miesięczną córkę i właśnie to było przegięcie 😜 My w pionie tylko kilka minut dziennie nosimy, w ogóle na rękach nie nosimy 😜 Mnie od porodu kręgosłup tak napieprza, że nie chcę dziecka przyzwyczajać bo nie wybuliłabym. Przytulam się do niej i całuje leżąc koło niej i czasem kładę na sobie. 😜
Dzisiaj do mnie wpada przyjaciółka i idziemy z bobkiem na spacer, bo wreszcie mamy ładniejszą pogodę 😜

ja pamietam jak przy Zuzi mi lekarz mówił, ze w lezaczku do 6-8 tyg mozna tylko na płasko trzymac, zupełnie płasko, a one pzreciez maja takie zagłebienia. ja swoja teraz kłade tak bardziej na tej prostej czesci, ze tu gdzie jest w sumie siedzisko to ma juz tylko koncówke nózek. i jest wtedy płasko tylko troszke pod katek całosc ma. ale kregosłup w jednej linii.

W szkole mówili, że żadnej pozycji nie wolno wymuszać, czyli gdy dziecko samo zacznie siadać wtedy dopiero może siedzieć.
My też mało ją nosimy, ale do odbicia trochę to trwa czasami, albo gdy była aktywna i jej się nudziło to nosiliśmy po domu w tej pozycji prawie pionowej, zawsze tak przestawała płakać.
W ogóle wczoraj kumpel Łukasza powiedział mu, że dostali zjebki od lekarza na usg bioderek jak byli ze swoja córcią gdy była malutka za sadzanie dziecka w nosidełku w domu. Że niby kaleke mogli z dziecka zrobić. Czyli wszelkie leżaczki też odpadają. Naprawdę nie wiem już głupia jestem. Przecież w nosidełku dziecko jest na półleżąco, to samo w leżaczku. Wypytam o wszystko lekarza na usg, a potem neurologa.

• Mamusie
Ewcia nie strasz bo ja z niecierpliwością czekam na spacerówkę :P Licze że jak będzie mógł oglądać świat to mu się spodoba. Chociaż On jest dziwny. Perdoła mała. Usnął mi znowu na klacie i znowu pewnie sie nie da odłożyć. Chyba zrobie sobie odlew cycków i przymocuje je do łóżeczka.

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ło matko!
Ja tez bym z chęcią zrobiła impreze, ale pod warunkiem że by mi podniesli pensje tak o 5 tysięcy chociaż :P hyhy

hehe, ja w sumie jak na urzad to mało zarabiam, bo jak nas pzrenosili z jednego do drugiego to bylismyz marna pensja od wojewody, zreszta to pierwsza umowa po studiach była, wiec co wymagac. a teraz jak były podwyzki w tym to ja byłam swiezo po macierzynskim z Zuzia, i dostałam najmneijsza podwyzke a od tamtej pory nie było podwyzek bo sie władza zmieniała. nio i teraz pewnie beda w tym roku albo na poczatku anstepnego, a ja znó bede po macierzysnkim wiec znó bede pokrzywdzona. ale w sumie raz taka impreza, wiecej dzieci nie planuje, wiec mzoe juz ostatnia, hehe

• Mamusie
A odnośnie tych pozycji w leżaczku i takie tam to różne są zdania, kiedyś spotkałam się z opinią lekarza, według którego najbardziej naturalna dla człowieka jest pozycja embrionalna czyli taka jak w rozwoju płodowym i za zło uważa np siadanie przez dzieci na krześle z rękoma do tyłu itp ćwiczenia korekcyjne na kręgosłup. No co, w końcu od małp pochodzimy 😜

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Ewcia nie strasz bo ja z niecierpliwością czekam na spacerówkę :P Licze że jak będzie mógł oglądać świat to mu się spodoba. Chociaż On jest dziwny. Perdoła mała. Usnął mi znowu na klacie i znowu pewnie sie nie da odłożyć. Chyba zrobie sobie odlew cycków i przymocuje je do łóżeczka.

hehe dobre. nasza tez czasmai sie odkąłda po kilka razy. norma, kochaja mamusie te nasze dzidki 🙂

ewcia napisał(a):
ggulek napisał(a):

Ja tam nawet kanapek nie robię. Tylko kawa i jakieś kupione słodycze 😜 A jak ktos przyłazi bardzo często to tylko kawa, bo zwykle słodycze mi w domu nie zostają, bo wszystko wyżrę, a nie wychodzę co chwilę do sklepu wiadomo 😎

u nas tak przychodza jednorazowo, jak sie dzidzia komus urodzi, a potem juz nie. była u mnie kolezanka z pracy tako, na troche sie spotkac , jedna to kawa ciasto, nalesniki bo akurat były na obaidek u nas, a była po prtacy, wiec poczestowalismy, ale normalnie sie nie sile na obiady.
a tu zeby mzoe przychodzili sami ode mnie z pokoju to tez bym olała a jak mzoe pani główna dyrektor bedzie, co maja mi dupe obrabiac ze sie wyłamuje. takie zwyczaje... nie w kazdej pracy, ale zawsze jakos w urzedzie, odkad pracuje, w jednym i w drugim tak sie obchodziło 😉 po weselu np sie robi imprezke w pracy, tzn tort i jakies ciasto do pracy dla wszytskich, napoje, szampan.

No mojemu szefowi też się dzidek urodził i nic nie organizuje, więc ja też nie będę się wyłamywać. A jemu też dwa lata temu urodził się pierwszy synuś i też nic nie organizował. To samo u męża w pracy. Ale on też pracuje w małej firmie składającej się z 4 osób. W sumie to fajnie kłopot z głowy 😉

ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Lady sweet widok 🙂 moja malutka też jakaś spokojniejsza, może szczepionka na nią jeszcze ma taki wpływ 😮
Bidulka moja, pokłuli jej dwie nóżki 😞 takiego płaczu to jeszcze u niej nie słyszałam 😞 taki żal 😞 dobrze, że ta na rotawirusy była doustna no i dobrze, że miałam cyca ze sobą 🙂
Kurde, a moja najczęściej się uspokaja w tej pozycji pionowej 🤨 no i czasami do odbicia dosyć długo ją trzymam.

ja z PZU, jak złozyłam wniosek, na szczescie juz internetowo nie trzeba chodzic i ich pozdrawiac to chyba po 3-4 dniach, napewno nie tydzien.

Aaa myślałam, że chodzi o becikowe 😜 Ja mam w Axie, złożyłam wniosek przez internet i kasa była na drugi dzień 🙂

• Mamusie
Tak Ewcia chodziło mi o grupowe.
Fiku co do wózka to zależy jaki malutka ma dzień 🙂 czasami jak ją wkładam to się budzi ale jak tylko ruszę to zasypia. Nieraz zdąże wyjść z klatki przejść naokoło bloku i trol się drze i wtedy tył zwrot i do domu 🙂
Moja Niunia dzisiaj zamieniła się w Wikusię Astry - jest grzeczniutka i śpi 🙂 a ja przymierzam ciuchy , stroję się 🙂 pochowałam za małe ciuszki Marysieńki a ona dalej kima 🙂 ale już się zaczyna coraz bardziej kręcić, więc będziemy zaraz cycować 🙂 jak tak kurde pośpi w dzień to wieczorem nie będzie chciała usnąć :/ trudno 🙂 damy radę 🙂

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

Aaa myślałam, że chodzi o becikowe 😜 Ja mam w Axie, złożyłam wniosek przez internet i kasa była na drugi dzień 🙂

Kurde ja już czekam 3 tygodnie na kasę z ubezpieczalni :/ ja jestem w Avivie ubezpieczona. Kasa kurna chata potrzebna teraz nie ma co. Wczoraj poszło 720 zł na szczepienie :/ a z tej mojej ubezpieczalni dostanę dodatkowo jeszcze za pobyt w szpitalu, byłam przecież 8 dni. Za każdą dobę 115 zł 🙂

kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):

Kurde ja już czekam 3 tygodnie na kasę z ubezpieczalni :/ ja jestem w Avivie ubezpieczona. Kasa kurna chata potrzebna teraz nie ma co. Wczoraj poszło 720 zł na szczepienie :/ a z tej mojej ubezpieczalni dostanę dodatkowo jeszcze za pobyt w szpitalu, byłam przecież 8 dni. Za każdą dobę 115 zł 🙂

To fajnie, bo w Axie nie dostaje się za pobyt w szpitalu mimo, że byłam dłużej niż to po porodzie zwykle jest. W Axie jest dopiero kasa za pobyt ponad 2 tygodnie w szpitalu, a to się raczej rzadko zdarza 😜 Ale my nie mieliśmy dużego wyboru co do ubezpieczyciela, bo nasza grupa w pracy to były 4 osoby (teraz 5) i nie każde firmy oferują ubezpieczenie dla tak małej grupy 😞

A tak z innej beczki: Kasia znosisz sobie wózek jak jesteś sama? Bo pamiętam, że też w bloku mieszkasz. Ja sama nie daje rady 😞

A co do tych pozycji to już zgłupieć można. Ograniczyłam noszenie w chuście do minimum (właściwie wcale nie noszę), nie nosimy już dzidka w pionie. Tylko leżenie właściwie zostało :/ W nosidełku jest nakładka dla niemowlaka dzięki, której mała nie siedzi tylko leży, więc chyba powinno być ok?

Wczoraj poszło 720 zł na szczepienie

WTF? 😮

Dzień doberek miłe Panie 😎
Mysiula moja śpi na dworku, bo ciepło. Laski, ja nie wiem, co jest grane. Krawię nadal jak zarżnięte cielę, kręci mi się w głowie i jestem jakoś cholernie osłabiona. Się boję,że jebnę 🙃

Fikumiku, jak to mówią - pochodzenie od małpy jest prywatna sprawą każdego człowieka 😁
Ewcia, uśmiałam się do łez. Co to za obyczaj przymusu niewyłamywania się z szarej masy? Ja bym to głęboko miała, jeśli ktoś ma ochotę robić mega imprezę dla współpracowników, niech robi, najgorzej jednak, jak coś co powinno się robić dla przyjemności, zamienia się w uciążliwy obowiązek. Bez sensu. I też jak dla mnie to kolejny przykład zbędnego włazidupstwa, tak samo jak pisałaś o dawaniu kasy lekarzowi wtedy... Nie pojmę chyba nigdy takich obyczajów 😮 Taki ze mnie już stwór, który nie dąży za wszelką cenę do tego, by każdy mnie lubił i miał jak najmniej powodów do obmowy. W ogóle co za tupet, 15 osób zwala się na łeb i nic sobie nie robi z tego,ze masz dwójkę dzieci, w tym jedno maleńkie? Makabra.
A zresztą, może to ja jestem jakaś inna, wyalienowany aspołecznik czy cuś 😉 😁

Alan i Fifol jakie fajne chłopaki. Szukałam maty po Bartku i chyba nogi jej urosły i poszła w piździec... 😮 najwidoczniej trzeba będzie kupić nową.
Stwierdziłam w ogóle,że mam za duzo czasu, bo wszystko wskazuje na to,że Wiki będzie taka, jak Bartek, spokojniusia póki maleńka i rozglądam się za jakimś chałupnictwem, cobym czas mogła marnotrawić bez poczucia bezczynności 😁 koleżanka ma mi podrzucić jakieś oferty, może się czymś zajmę i zarobię chociaż na waciki - zawsze jakaś satysfakcja.

LAdy, zdjęcie Twoich klonów z kotem wymiata 😁

kasia_sztuk napisał(a):
Lady my się przeprowadziliśmy z 5-go piętra na 1-wsze, a wózio stoi w takiej a'la wózkarni, więc znoszę tylko dzidka 🙂

Ja mieszkam na drugim ale nie daję rady 😞 I nie da się na dole trzymać wózka :/

Adminie 🙂
Czy nie da się dodać do edytora postów takiej funkcji, by można tu było wrzucać fotki jako załącznik do posta, prosto z komputera? Bo te imageshacki to o tyłek można potłuc i zawsze byłoby to dla nas jakieś udogodnienie 🙂
pozdro 😎