Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
izu jamamto samo
POla wazy 6kggdzies
ale własnie najgorsza kapiel, tezmamwanienke na stojaku i nie wyrabiam 😞

nasza 6155g wazyła 13 czerwca. i my kapiemy w łozeczku, juz opuszczonym. wy juz opusciłyscie na nizszy poziom??
sztunia a byłąs na drugim szczepieniu?? ile wtedy Polcia wazyła??

nie dalej mamy na tym najwyższym bopoki coniema potrzebyobnizania
a na drugim szczepieniu wazyła 5700 było to 1czerwca 🙂

a Pola sie wam nie gimnastykuje??
nasza to takie akrobacje w tym łózku wyczynia, a teraz jak juz sie pzrekreciłą to nie ma bata, i tak bysmy obnizyli.
wstała ZUzia ( z deszczykiem 😞) i idziemy robic obiadek, jak bede zywa a nie padnieta to zawitam wieczorkiem 🙂

no na brzuch przecież jeszcze się nie obróci,a tymbardziej z łózka nie wypadnie przecież ażtakiego zasięgu nie ma 🙂

hej 🙂

moje dziecko po kąpieli już od pół godzinki śpi,
byłyśmy dziś u pediatry i zleciła badanie moczu i wizytę u laryngologa, żeby wykluczyć zapalenia uszka, mocz nam wyszedł superowo i nawet udało się pobrać za pierwszym razem 🙂

jaszminka współczuję teściowej, ja bym nie wyrobiła 😠
Astra z babką też bym nie wyrobiła 😉
a tak w ogóle strasznie nerwowa jestem, nie wiem czy to hormony czy cholera wie co,
mój to tak mnie czasem wqurwia że szok i to w zasadzie bez powodu, ostatnio jak tłukłam kotlety to miałam taką satysfakcję że masakra, rozpłaszczyłam je na maksa ☺️ ech

my mamy chrzciny w połowie lipca i chyba zamówimy taką sukienusię 🙂
http://allegro.pl/sliczna-sukienka-chrzest-wesele-swieta-r-62-i2394519118.html
w ogóle fajne sukienki ma ten sprzedający/a 😉

• Mamusie
Zulka juz wykąpkana, zasypia teraz, Fiku, to ty usypiasz Dżonego na rękach? Oj masz zdrowie dziewczyno, trzymam kciuki, żeby Ci potem nie podpadały 😜 My Zuzę też trzymamy kilka minut po odbeknięciu w pionie, bo czasem lubi sobie jeszcze razodbić, a jak nie może odbć to ją na chwilę kładziemy sobie na kolanach i po chwili znowu w pion. Taka zmiana pozycji przewaznie pomaga.

Asterka, trzymaj sie tam z ta tesciową, i nie daj sie zwariowac.

Kikus, rzeczywiscie sliczne te sukienusie.

Kurde, Zuzka dzisiaj wypluła hektolitry śliny... 😮

• Mamusie
ja odbijmjak powalczy z cyckiem
aleunas zazwyczajodbiciewtedy musi byc w ciagu karmieniabozaczyna sie spinaciniechcedobrze chwycic
a jak spokojnie ssie to nie odbijam i odrazu kłade do lóżeczka
jająkarmie w takiej pozycji pochylonej, żeny główka była wyzejodbrzusia to zdrarza się że jakjuż tak corazmniej ssie i przysypia to chepnie

niedobrze mi ide się polozyc
albo puscic pawia

• Mamusie
sztunia napisał(a):
aleunas zazwyczajodbiciewtedy musi byc w ciagu karmieniabozaczyna sie spinaciniechcedobrze chwycic
jająkarmie w takiej pozycji pochylonej, żeny główka była wyzejodbrzusia to zdrarza się że jakjuż tak corazmniej ssie i przysypia to chepnie

moze po test do apteki 🤪 🤪
albo puscic pawia

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Ej a po jakim czasie po jedzeniu odkładacie dzidki do łóżeczka? Ja moją czasami długo trzymam bo nieraz jak ją odłożę po odbiciu to jej się ulewa i muszę ją potrzymać aby się ułożyło jedzonko w brzusiu.

ja przeważnie zaraz po odbiciu, mojemu małemu 3 razy się ulało w jego życiu,nie ma z tym problemu.

Dziewczyny a trzymacie dzidki w pozycji siedzącej?? Bo mój na rękach to tylko chce siedzieć, tylko przy cycu leży. nie wiem czy czasem dla kręgosłupa to jest zła pozycja , jeszcze chyba za mały jest 😮

• Mamusie
meti84 napisał(a):
Kasiu, ja Zuzę trzyman na kolanach w pozycji półleżącej, bo leżeć nie chce, bo ma ograniczone pole widzenia 🙂 A w pionie za długo też nie można

Ja Alana nosze na rekach tak jak mi kazali na rehabilitacji.Rece odpadaja,ale to dla dobra Alana.
Tez go czasami trzymam jak meti tylko krotko,bo krzywo sie opiera o mnie 😠A w pionie to sie kuli w jedna strone i tez tylko do odbicia go tak mam.Cesto na klatke sobie go klade i tez odbije.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
sztunia napisał(a):

albo puscic pawia

izu chyba wiatropylnie 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
sztunia napisał(a):

albo puscic pawia

izu chyba wiatropylnie 🙂

moze,moze 🤪 🤪

• Mamusie
Moja maleńka śpi już od 20. Przy cycu zasnęła, wzięłam ją do odbicia i się obudziła, ale odłożyłam ją do łóżeczka, pokręciła się i w ciągu 2 minut już spała 🙂 a my oglądamy meczyk 🙂 w Biedronce są zajebiste paluszki paprykowo-serowe 🙂 przy kasie są, w czerwonym opakowaniu 🙂

Padam na twarz. Pomyłam okna, poprałam i poprasowałam firanki, zrobiłam kartkę dla mojego na dzień ojca z odbitą stópką Uli i ide spać. Dzieciak płacze, jeszcze karmionko przed snem 🙂

• Mamusie
leliva napisał(a):
Padam na twarz. Pomyłam okna, poprałam i poprasowałam firanki, zrobiłam kartkę dla mojego na dzień ojca z odbitą stópką Uli i ide spać. Dzieciak płacze, jeszcze karmionko przed snem 🙂

widze,ze Ty tez mialas nawal mocy 🙂
Ja tez okna myslam,bo te muchy mnie wykoncza...cale obsrane.Jakis dobry dzien mialam i z checia posprzatalam .
Jutro chce robic ciasto dla meza na dzien ojca.Nikos kupil kufel,a Alanek pozwoli tatusiowi sie z nim pobawic-najlepszy prezent 🙂