Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej dziewczyny 😁

Isa mam nadzieję, że pomogą 😉
A moja spała do prawie 3 w nocy , czyli jak zwykle ostatnio prawie 8 godzin, w nocy nawet nie płacze jak jest głodna tylko się kręci i mruszy jak kotek, a że mam czujny sen to wstaję i robię mleczko, potem odbijanie i bez lulania oczywiście zasypia 😁 potem ok 7 zjadła, zajęłyśmy się mamy fryzurą i make-up (robię codziennie, żeby jakoś wyglądać 😁) i zasnęła o 9. O 11:30 obudziłam ją na karmienie, bo ile można spać 😁 A w międzyczasie zrobiłam obiad (dziś będzie u nas przełożony mojego M na obiedzie) i musiałam się postarać 😁 Pranie zrobione, poprasowane na bieżąco, teraz siedzę w necie i szukam jakiś ubranek dla małej a Maja leży obok na łóżku i gada sama do siebie od 20 minut 😁 Trzeba ją troszkę ponosić, bo zaczęło mi tego brakować 😁

• Mamusie
Mixi mówiła, ale wyleciało mi z głowy 🤔 Mój M jedzie po nią i zobaczymy, co z tego będzie, martwię się jak cholera 🤢
A ja nie powiinam brać małej, bo znowu mi zanęła, aż zaczynam się martwić 🤨
Dziewczyny, czy to normalne, że moje dziecko tyle śpi dzień i w nocy 🤔 Chyba ją ubiorę i wyjdę na spacer 🤔

• Mamusie
Hej Mamusie
My sie kurujemy,angielski lekarz stwierdzil oczywiscie ze moge brac wszystko(nie skorzystalam z rady),na szczescie sie nam polepsz.
Torcik wlasnie robie bo moje dziecko jutro urodzinki,ach jak ten czas leci 🙂
Tusia wytrwalosci,moja do miesiaca wyla caly czas,chyba ze spala albo jadla,teraz juz jest dobrze.
A jak szukacie fajnych ubranek na chrzest to ja polecam ubrankadochrztu.com.

• Mamusie
Tusia nie tylko Twoja Lenka tak potrafi... mój Szymek nie dość że w dzień prawie wcale nie śpi to w nocy też nie śpi... ehhh brak słów ale trzymaj się dzielnie i musimy jakość dać rade 🙂 ja już się tak mecze dobre 2 tygodnie... od dzisiaj podaje mu sab simplex zobaczymy czy coś to da.
Doti właśnie mam dostać od siostry mojego M nosidełko... czekam i już nie mogę się doczekać efektów...

właśnie walczyłam z moim Szymonkiem, aż dziecko padło z wymęczenia, niestety co chwile otwiera oczy i stęka, więc zapewne nie będzie to długa drzemka;/
dziewczyny pije 2xdziennie melisę już od 3 dni... jestem spokojniejsza, i nawet nie przeszkadza mi to że mały taki marudny... chyba się przyzwyczaiłam hehehe 😉 ale na niego jakoś ta melisa nie działa;/
położna mi mówiła że widocznie taka jego natura, i trzeba ten czas spokojnie i bez nerwów przetrwać... mam nadzieje że to szybko minie.

wczoraj odwiedziła nas kuzynka mojego męża (pani ginekolog) i gadałyśmy o antykoncepcji, że aż mam dylemat... kazała mi się zastanowić i dać znać to mi coś przepisze... i sama już nie wiem na co się zdecydować. 🤔

dzisiaj stanęłam na wagę a tam 55kg... 🤪

• Mamusie
natalia23ona napisał(a):
A Maja znow do szpitala 😞 😞 😞 Dzien dobry ylysmy rano na kontroli i niestety Mała ma taki kaszel ze nie mozna leczyc w domu tylko w szpitalu 😞 i na oddzial znow pojedziemy Boze jaka masakra!!!!!

Natalia trzymajcie sie dzielnie 😘 biedna Maja, no ale przynajmniej tam bedzie miala lepsze leczenie...

• Mamusie
Natalia, jak tak czytam, przez co Wy musicie przejść, ile nerwów Was to musi kosztować, to aż mi wstyd i głupio narzekać na to, że moja Mała płacze, czy na moje problemy z karmieniem, bo to w porównaniu do Waszych kłopotów, są same pierdoły, z którymi wcześniej czy później sama sobie poradzę.
Trzymajcie się, kochani 😘 Oby Majeczka jak najszybciej wyszła ze szpitala. Dużo zdrówka dla niej i cierpliwości dla Ciebie.

• Mamusie
Duzo sily i wytrwalosci dla Was!!! Bedzie dobrze!!! Majunia biedna, tyle sie musi nacirpiec ;/

Ja sie zastanawia czy to ja jestem glupia czy kler nasz;// Poszlam dwa dni temu zalatwic chrzest i mowie, ze chce jedno imie. To zaczal marudzic, ze musze nadac drugie chrzescijanskie, no to mowie, ze ma wpisac Magdalena i gitara.
Ale wczoraj stwierdzilam, ze chce zdobyc tytul synowej roku 🙂 i poszlam zmienic naTeresa 🙂Po czym ksiadz mowi, ze niemoze byc inaczej na chrzcie niz w akcie urodzenia.
no kretynizm 😁

• Mamusie
Czesc, jestem lutowka 🙂
Dziewczyny przeczytałam, ze szukacie chust :P ja jak znajde swoja to mogłabym Wam odsprzedac 🙂 chusta jest tkana, wiec starczy na dłuzej 🙂. z tym, ze musiałabym jej poszukac 🙂 jak która byłaby zainteesowana, to dajcie znac w watku lutowek to poszukam 🙂.

Dzuo zdrowia zycze na Majki :* 🙂. Nie poddawajacie sie dziewczyny, problemy ze snem i płączem, kiedys minał 🙂, predzej czy pozniej ale minał 🙂

• Mamusie
Dziewczyny mroźne powietrze ma jakies cudowne działanie nasenne 🙂 Byłam z Małą godzinkę na dworze korzystając z pięknego słoneczka. Spała sobie od 13 i jak się starszy obudził o 14 stwierdziłam że idziemy na polko, ubrałam Małą na śpiąco i do wózka. Po spacerze ją rozebrałam na śpiąco i śpi do tej pory! Już słyszę wrzask jaki będzie jak się przebudzi wygłodzona 😁

Natalko strasznie Wam współczuję :* Nie doleczyli Mai tego zapalenia płuc że znów taki kaszel okropny? A może Maja urodziła się z powiększonymi migdałkami?
Ja tak miałam i też jak miałam miesiąc trafiłam do szpitala bo nie mogłam oddychać tak mi migdały spuchły. A później całe dzieciństwo chorowałam na to gardło zakichane, ciągle miałam anginy.

• Mamusie
uff... my już po szczepieniu 🙂 młody był dzielny, troszeczkę tylko zapłakał, bardziej wyje przy kąpieli 😁 😁 😁 no i waga elegancka - 4450, czyli prawie 2kg na plusie od wyjścia ze szpitala 😁 cudownie!! 🙂

Natalia, trzymajcie się!! bądźcie dzielni dla Majuni!! buziaczki dla malutkiej i oby ten koszmar wreszcie się już skończył!!

dziewczyny, w razie gdyby Tymek zagorączkował po szczepieniach, to co mogę mu podać? jakoś wyleciało mi z głowy, żeby lekarkę zapytać 😮

ps. zaraz mi prawy cyc eksploduje, a Timi spi w najlepsze - cudowne działanie mroźnego świeżego powietrza 😉

• Mamusie
Ja kupilam dla Uli czopki przeciwbolowe i przeciwgoraczkowe Eferalgan - w aptece pani mi polecila...

Moja corcia mnia zadziwia - po pieknie przespanej nocce zasnela mi o 13 i obudzila dopiero o 16.30 😁 kurcze mam nadzieje, ze tej nocy nie da nam popalic, tylko nadal bedzie tak ladnie spala 😮 😁