Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doti przetrzymamy, a co mamy zrobic 😁 zaczelam znow smarowac sutki bepanthenem, a juz myslalam, ze mnie nie beda bolec 🤔

Malgosia ja tez bylam u fryza 2 tyg temu, dla mnie to bylo wielkie wyjscie 😁 😁 no ale znow musze isc, bo grzywa mi odrosla 😁 we wtorek mam wyjscie do dentysty, wiec tez bez malej 🙂

Ja jakos nie przekonalam sie do laktatora i omijam go jak tylko moge. No ale wiadomo - jakbym miala nawal pokarmu, to musialabym go w koncu uzyc, na razie Ula spija na bierzaco prosto z cycka 🙂

• Mamusie
u nas też pamperki 2 i świetnie się sprawdzają... mało przecieków (zazwyczaj z naszej winy) i zero odparzeń, a kupska wali konkretne i co chwilę praktycznie 😁

Tusia ja maksymalnie z jednej piersi ściągnęłam niecałe 80, więc gdzie tu do 300ml (drugie tyle!! 😮 😮 myślę, że teraz Ci się pokarm unormował i produkujesz tyle, ile mała zjada 🙂

mixi... pampers premium 2 są sporo większe niż te zwykłe dwójki, ja ostatnio kupiłam w tesco w normalnej cenie za 39,90 (nie pamiętam, ile tam jest, ale chyba 78szt, więc wychodzi nie tak drogo)... narazie mam je w samochodzie, bo potrzebowałam będąc u rodziców i czekam aż Timi do nich urośnie 🙂

• Mamusie
kurde ja nawet nie wiem ile produkuje mleka ale już nawet mi nie cieknie mocno z tego "wolnego" od karmienia.wystarcza mu więc nie chce produkować więcej 😁

wczoraj gadalismy o chrzcinach i zrobimy w lokalu. wyszło nam 30 osób razem z dziećmi. niektórych nie licze jako siedzących na swoim krzesle tylko na kolanach rodziców. np. taki 2letni szalony młodzieniec nie usiedzi w miejscu. ciekawe ile sobie biorą od osoby za chrzciny

• Mamusie
Niestety tak to trzeba liczyć, z tym że często za dzieci do 3rż się nie płaci albo płaci się połowę. Ale dołóż do tego jeszcze tort, ewentualne ciasta albo alkohol, ubranko dla dziecka, zaproszenia..... trochę się uzbiera. Ja nawet nie chcę myśleć ile w przyszłości pójdzie na Komunię....

• Mamusie
My na dworze siedzieliśmy od 9:30 do 11, potem robiłam obiadek a teraz usiłuję go zjeść w czym Lusia mi skutecznie przeszkadza. dziś szef kuchni poleca klopsy w delikatnym mocno koperkowym sosie z gotowaną marchewką i ziemniaczkami 🙂 ślinka mi cieknie a Mała sie drze....
Później pewnie znów pospacerujemu bo Starszy zamiast spać to urzęduje na dworze z tatusiem...a jak go położę o 14 to wieczór będzie szaleństwo.

• Mamusie
my też planujemy na drugi dzień Świąt, ale nie wiadomo jeszcze jak to wyjdzie... szczerze, to ja najchętniej darowałabym sobie "przyjemności" typu obiad... ciasto kawka i wypierdatka, ale moim rodzicom coś nie bardzo sie to widzi...

dziewczyny.. małemu chyba zaczyna się jakiś kaszel... 😞 chyba darujemy sobie dziś spacer 😞

• Mamusie
Witam...
mały dalej w nocy zaczął urzędować... i od 1 co chwile się budził na cyca... masakra! nie chciałam dawać mu butli, wolę się pomęczyć niż karmić modyfikowanym :P zawsze chciałam karmić dziecko piersią i nie zamierzam rezygnować z tej przyjemności wyłącznie dla wygody...

właśnie wróciliśmy ze spacerku... zjadłam obiadek i mały właśnie się budzi... później jeszcze raz wyskoczymy na polko bo taka ładna pogoda że trzeba korzystać 🙂

my też chrzcimy w okresie świątecznym 🙂

• Mamusie
My chrzcimy jak kumpel sie ogarnie z zalatwieniem zaswiadczenia, czyli mam nadzieje, ze w przeciagu miesiaca uda nam sie zorganizowac 😉
Ja robie ciasto, kawka i wypierdatka wlasnie 🙂 moze cosik a cieplo
Ale my chrzcimy o 18 wiec nie ma potrzeby obiadowej 😁

Doti, 3700 wazy 🙂 Przy urodzeniu 2970,

Tusia srutututu 🙂 Ja od jakiehos czasu wogole nie jestem w stanie odciagnac maks 20-30 ml, ale skoro maluch ci ladnie przybiera to nie ma potrzeby wprowadzac mieszanek.
Ja sie wkurzam troszke, bo nie chce jej wprowadzic MM,a nie moge odciagnac tyle co potrzeba, a juz od tygodnia planuje jechac na porzadne zakupy jedzeniowe, i chce sie rozejrzec za zabawkami na Gwiazdke 😁 a tu dupa, bufet nie ma nadprodukcji 😁

Rozwazam zrobienie kursu na doule 😉

• Mamusie
My chrzest mielismy robic jakos teraz, ale chrzestny wiesniak wyjechal sobie do Londynu szukac pracy i przyjedzie w odwiedziny najwczesniej za pol roku 🤔 no wiec tyle poczekamy, a jesli nie przyjedzie na wiosne to poszukamy innego chrzestnego 😞

Wrocilysmy ze spacerku, cieplutko dzis 🙂

• Mamusie
Witam.
My właśnie wróciliśmy ze spaceru ale piękna pogoda 🙂
Deira ja szczepiłam 3 w 1 bo szkoda mi było małego 3 razy kłóć i bardzo dobrze zniósł szczepionkę, nie gorączkował i spał 3 h 🙂
A co do chrzcin to też będziemy robić w drugi dzień świąt i raczej w domu bo tak wygodniej i tak szykujemy się na święta wiec nie trzeba będzie 2 razy : D

• Mamusie
Hej laski
Ja was czytam ale nie mialam weny pisać. Miałam straszne zapalenie pęcherza i jakieś przeziebienie. Teraz już czuję sie zdrowa, jedyny problem to straszne uczulenie jakie mi wyszlo na całym ciele_ a skumulowalo sie na cyckach. Swedzi jak cholera 😞
I super wiadomość. Moja tesciowka po więcej niż miesiącu wreszcie nas dziś opuszcza. Czuję mega ulgę, a jutro bede już małego oduczac noszenia ba rękach 😞 pewnie będzie dramat...
Co do chrzcin to my najwcześniej zrobimy w marcu :/ musimy zjechać do polski a nie wiem czy wcześniej będzie możliwość.... I też mam problem bo nie wiem czy ksiądz ochrzci. Tzn wiem ze rodzice mogą być bez ślubu i to przejdzie. Ale problem w tym ze chrzestni są bez slubu i też już z dziećmi. A chyba wlasnie najbardziej ksiądz patrzy na chrzestnych zeby byli dobrymi katolikami. Czy którąś z was bierze za chrzestnych osobę bez slubu i z dzieckiem??
Sandros super pomysl z doula!
Isa, deira współczuję tego bolu piersi! Ale jesteście super dzielne ze dalej kqrmicie.