Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzięki dziewczyny 😘
Ja się cieszę, że mam jakieś stare kozaki i kurtkę z zeszłego roku, bo na dzieci wszystko wydaję i już dla mnie nic nie zostaje 🤨 Dlatego, jak pisałam wcześniej, czekam aż wrócę do swojego rozmiaru, to będę miała w czym chodzić, bo na razie mam tylko jedne spodnie jakie kupiłam po porodzie i w kółko je piorę i codziennie na spacer zakładam 😁
A ja obudziłam małą na kąpiel, potem dałam mleko i znowu śpi 🤨 Teraz to dopiero wstanie ok 2 w nocy, nie nacieszyłam się nią dzisiaj przez to jej spanie 🤔
Kurczę, mój pies dostał jakiejś wysypki 😮 Ale z psa to raczej nie przejdzie na dziecko chyba?

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Agn ta Twoja starsza to niezła laseczka, nie dziwne, że bałas się ją na dyskotekę puścić 😉

Deira jeszcze jedno... jak mi sie zagoiło, to dalej smarowałam, w zasadzie do te pory sporadycznie smaruję, w dzien bepanthenem, a w nocy lanoliną (bo jej nie trzeba zmywać)

• Mamusie
Dziewczyny, w wieku 37 lat nie za bardzo chce się pozować do zdjęć 😁 😁 😁
Bynajmniej ja tak mam 😁
Ja się ostatnio z moim M zastanawialiśmy, kiedy dziecku powiedzieć, że jest "ze szkła" 🤨
Nawet starsza córka nie wie, nie wiem, jak się za to zabrać i strasznie mnie to męczy a ja to się byle pierdołą przejmuję. Bałam się nawet, żeby ksiądz się nie dowiedział, bo by nie ochrzcił małej 🤨

• Mamusie
Karolka Dzięki 😁 No ja raczej laseczką już nie jestem 😁 😁 😁

U mnie szwy się rozpuściły ale czuję, że coś nie tak mi się tam zagoiło bo jakieś zgrubienia mi zostały 🤔 Trzeba wybrać się do gina, bo M już mnie męczy.... Ile można żyć w celibacie 🤔

Deira współczuję, jak pierwszą córę karmiłam piersią to też miałam tak pogryzione brodawki, że nie mogłam ich wygoić i każde karmienie było dla mnie męką , choć pamiętam, że w końcu jakoś same się zagoiły 🤨
U mnie, choć obie córki spod znaku panny to są dwie przeciwności jak na razie 😮

• Mamusie
Witajcie 🙂 Ależ ten dzień był długi i męczący..........
Agn księdzem się nie przejmuj bo ma g.... do gadania. Ochrzcić MUSI! Dziecku kiedy powiedzieć i czy w ogóle o tym mówić - nie wiem. Jeśli mówić to raczej w czasie kiedy w szkole zaczyna się uczyć o rozmnażaniu. Wiem, że teraz dzieci wiedzą za dużo, ale nie ma sensu 6-7 latkowi tłumaczyć tak dokładnie. Póki dziecko jest małe wystarczy mówić że wzięło się z miłości rodziców. Poza tym co za różnica czy z naturalnego poczęcia czy nie? W końcu nosiłaś je 9 miesięcy pod sercem, urodziłaś jak każda inna mama... Nie jest adoptowane, więc żadne dzieci mu tego nie powiedzą.
Macie prześliczny salon 🤪 a Wy też jesteście laseczki jak się patrzy!

Wanilka szwy wewnętrzne mogą wypaść Ci podczas oddawania moczu więc możesz nawet tego nie zauważyć 🙂 ja też byłam szyta przy obu porodach i wcale nie widziałam żeby coś wypadało 🙂

Emi też mamy takie body jak Bianka 🙂 tylko że Lusi się już mocno opina na brzuszku...

Natalko super, że Majeczka w domu! Mam nadzieję, że tym razem wyleczona do końca!

• Mamusie
😞 Biedny maluszek 😞

Zgadzam się z Doti, niewydaje mi sie zeby trzeba bylo sie tym dzieic 🙂)

A Agn nie chciala pokazac siebie,tyko chciala pokazac ten ZAJEBISTY salon.. 🙂) Mega mi sie podoba 🙂 Ciebie nie widze wcale, bo juz ze wzrokiem u mnie kiepskawo 🙂
Ale super, ze ogarnelas wstawianie zdjec 😁

Ja musze sie ogarnac ze zdjeciami do wywolania 🙂 Ale poczekam i chyba po swietach to zrobie.. 🙂 bo na razie mam 97 🙂

Kurcze my chrzciny za chwile, a ja nie mam ani ubranka dla malej ani ja nie mam sie w co ubrac ;// Swiecy ni huhu 🙂 Ja to jak zawsze wewnetrzny spokoj 😁

• Mamusie
Sandra Doti macie rację 🙂 Ale z księdzem różnie bywa 🤔 Wolałam, żeby przed chrzcinami nie wiedział 😁

Emilia ja też słyszłam, że Nutramigen nie jest smaczny ale jak się twoja córcia przyzwyczai do nowego smaku to nie będzie problemu 😉
Ja, jak podawałam Bebilon Comfort, to mała nie chciała jeść 🤔 Spróbowałam...... i zmieniłam jej mleko na Hippa 😁 po którym jest idealnie a wiem, że twoja tego mleka nie tolerowała 😉

• Mamusie
Sandra jak Wy możecie włazić do takiej lodowatej wody 😲 😲 😲 😲 ja bym chyba zamarzła... Zakonnica z dzieckiem... hmm a co na to kler? hihihi

Agn też bym chciała taki salon piękny 😁 ale póki co nawet fundamentów nie mamy hehehe Mam nadzieję że za jakiś rok albo dwa zaczniemy budowę. Chyba że uda się wcześniej teściową wykopać na jakiś zasiłek przedemerytalny 😁

• Mamusie
inirtam napisał(a):
Deira jeszcze jedno... jak mi sie zagoiło, to dalej smarowałam, w zasadzie do te pory sporadycznie smaruję, w dzien bepanthenem, a w nocy lanoliną (bo jej nie trzeba zmywać)

Dzięki za radę 😘 Tak będę robić, bo drugi raz przez to przechodzić nie mam zamiaru 🙂

• Mamusie
A ja Lekarzy nagrałam, bo z M inny serial żeśmy sobie włączyli 🙂 W końcu coś razem żeśmy obejrzeli.
A tak wogóle to podziwiam Cię, Sandra. Ja na samą myśl o kąpieli w takiej wodzie zamieniam się w sopel lodu 😁

Jutro jadę kupić sobie jakiś cyckonosz. Pod koniec ciąży kupiłam sobie miseczkę C czyli rozmiar większy niż nosiłam przed i w trakcie ciąży, licząc na to, że C będzie ok.
Niestety teraz mam wrażenie, że będę musiała uderzać w jakieś E... 😮

Ja już powoli się zwijam, muszę odciągnąć cyca, a potem pewnie będzie tulenie Naty do snu, bo jak narazie ma w nosie to, że powinna już spać 🤢
Dobrej nocki 😘

• Mamusie
Emilia moja też nie mogła na Hippie zrobić kupki, przez ponad tydzień się męczyłyśmy... Zanim mama przywiozła mi SS podawałam małej Bobotic i po nim ją pogoniło 😁 Od tamtej pory odstawiłam te krople i córa robi kupę codziennie międzi 4 a 6 rano 😁

Doti my troszkę póżno wybudowaliśmy dom 🤨 Kredyt jeszcze będą dzieci spłacać, bo nie wiem, czy dożyjemy 🤔 A najgorsze jest to, że oboje musimy pracować, bo inaczej nie dalibyśmy rady, więc jakieś ryzyko podjęliśmy 🤔

• Mamusie
Agn ja na szczęście na budowę mam jeszcze czas a i kredyt się spłaci, bo M ma zapisaną w testamencie działkę i dom ciotki (która jeszcze żyje). Dlatego będzie nam zależało na kredycie który będzie można wcześniej spłacić bo to się kiedyś sprzeda i uwolnimy się od kredytu.

• Mamusie
Milka dzis 2 miesiace skonczyla..ale to zlecialo... 🤪

Dzis wybralam sie do lumpu. W sumie przez przypadek. Wyszlam z cala siata zabawek fisher price,tinylove i chicco 🙃 za ktore zaplacilam 40zl. Jak pokazalam mamie to powiedziala to powiedziala ze chyba na glowe upadlam 🙂 a pozniej zapatala ile za to wszystko dalam. Jak sie dowiedziala ze to z lumpu to uwierzyc nie mogla bo wszystko jak nowe.
Wrocilam do domu,wrzucilam do pralki przyszedl maz z pracy i zapytal czy w domu wszyscy zdrowi ze tyle nakupowalam :d bo tez myslal ze wszystko nowe. a to bylo 3/4 bo kilka zabawek Jula wybrala 🙂
Emi moja siostra ma kaze bialkowa. Pije mleko na recepte bebilon pepti . Na poczatku wogole stego nie chciala. No ale wyjscia nie bylo. Bianka tez ma mocne odpazenia w zgieciach kolan i pod szyjka? Julia miala tak ze az jej ropialo a pieprzona lekarka zapisywala jej kolejne masci i pudry zeby to likwidowac. Wkoncu mama sie wkurzyla i zmienila lekarza . Odrazu powiedziala ze to skaza i teraz nie ma odpazen...ma za to straszne liszaje na nozkach i brzuchu..tez uzywa emolium ale emulsji specjalnej.

• Mamusie
Milka dzis 2 miesiace skonczyla..ale to zlecialo... 🤪

Dzis wybralam sie do lumpu. W sumie przez przypadek. Wyszlam z cala siata zabawek fisher price,tinylove i chicco 🙃 za ktore zaplacilam 40zl. Jak pokazalam mamie to powiedziala to powiedziala ze chyba na glowe upadlam 🙂 a pozniej zapatala ile za to wszystko dalam. Jak sie dowiedziala ze to z lumpu to uwierzyc nie mogla bo wszystko jak nowe.
Wrocilam do domu,wrzucilam do pralki przyszedl maz z pracy i zapytal czy w domu wszyscy zdrowi ze tyle nakupowalam :d bo tez myslal ze wszystko nowe. a to bylo 3/4 bo kilka zabawek Jula wybrala 🙂
Emi moja siostra ma kaze bialkowa. Pije mleko na recepte bebilon pepti . Na poczatku wogole stego nie chciala. No ale wyjscia nie bylo. Bianka tez ma mocne odpazenia w zgieciach kolan i pod szyjka? Julia miala tak ze az jej ropialo a pieprzona lekarka zapisywala jej kolejne masci i pudry zeby to likwidowac. Wkoncu mama sie wkurzyla i zmienila lekarza . Odrazu powiedziala ze to skaza i teraz nie ma odpazen...ma za to straszne liszaje na nozkach i brzuchu..tez uzywa emolium ale emulsji specjalnej.

• Mamusie
Emi a to mleko dostajesz na receptę? Moja siostra dla starszego kupowala. Strasznie drogie i na dodatek dziwnie pachnie 😞 ale mus to mus dzieci sie przyzwyczajają.

Agn zazdroszczę że Twoja mała tyle spi 🙂

Emaleth muszę sprostować to co napisałam o pilingu na ta linie. Bo jak odpowiadalam to mały na mnie lezal i nie moglam sprawdzić. A traz linia jest o połowę jasniejsza, z tym ze ja bardzo ciemną miałam.

Natalia super ze Majeczka w domu l

Moj mały strasznie cierpi. Nie wiem co mu jest. Ryczy i nie może spać od dobrych 4 godz. Ale nie prezy sie. Na dodatek strasznie zwymiotowal, co mu sie prawie wcale nie zdążą 😞 czy to może być ból brzuszka?