Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
eidth super ramki !!
my mamy podobną tylko że brązową, ale się jeszcze nie zmobilizowałam i nie zrobiłam... chyba muszę na weekendzie to zrobić...

pati na allegro masz tego full... wybierasz kolor wiązania, ramki itp...
http://allegro.pl/pamiatki-obrazki-ramki-odciski-88358

mój też od kilku dni bierze wszystko do buzi, ślini się, jest marudny itp... ale to nie ząbkowanie tylko produkcja śliny się zwiększyła i nie nadąża połykać, no i zaczyna poznawać świat, czyli wszystko co popadnie ląduje w buzi... a marudny jest z natury 🤨

• Mamusie
pati kupowałam u tego sprzedawcy. maega szybka przesyłka 🙂
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20606612
z tym że różową kupowałam ponad 3 lata temu dla córki i chciałam poprostu dopasować teraz dla syna. a że wiszą w ich pokoju to chciałam kolorowe 🙂
isa pośpiesz się bo mogą ci się stópki albo rączki niezmieścić 😁

• Mamusie
SUPER te ramki sa 🙂
a co slinienia sie to moja to samo, tak sie slini okropnie, wklada paluszki i wrecz cale piastki do buzki 🙂
zabawkami tez sie jeszcze nie interesuje,daje jej gryzaki do raczki albo misie a ona nic
na macie edukacyjnej to tylko placze , jedynie lezaczek jej pasuje bo ma muzyke to posiedzi tam troche 🤢

• Mamusie
Doti mi tak mały chciał odrzucic cyca...nie chciał piersi wsciekał sie jak mu chciałam dać a butelke łapał odrazu...i tak pare karmien musialam dać z butelki bo sie normalnie wsciekał...poprostu z cyca musi sie bardziej na meczyc a jak ciągnie z butelki leci szybko i mleczko słodziutkie..ale ja się nie dałam i w końcu załapał...teraz bardzo rzadko mu daje butelke tylko jak pije herbatke ...
Mixi Sto lat dla Wikusi :*
Jak będe miała czaas i mama zostanie z małym to sie może przejde za tym stanikiem bo na allegro boje sie że nie trafie w rozmiar

• Mamusie
Isa, Edith dzięki za namiary na ramki

Mixi, wiem, że taka temperatura to nie jest nic poważnego jeszcze i nie będę jej nic dawała na jej zbicie; chcę tylko podać małej jakiś żel na dziąsełka bo na pewno ją bolą, a podwyższona temperatura to dodatkowy objaw potwierdzający to

Dziewczyny, które już miały jakieś doświadczenia z bolącymi dziąsłami – czym je smarowałyście??

• Mamusie
Przy starszej wogóle było dla mnie niespodzianką że jej już ząb wyszedł miała ponad 4 miesięce nie miała żadnych objawów. może kupa była inna. już nie pamiętam 😮 dopiero przy kłach u góry cierpiała i wtedy pomógł Dentinox. mam nadzieję że teraz synu też nie będzie cierpiał 🙂 póki co nie widzę i nie czuję nic na dziąsłach 🙂

• Mamusie
Kochane wiadomość od Natalii:
"Maja po operacji. Udało się. teraz wszystko zależy od nadciśnienia w płuchach by nie wzrastało. A tak jeśli nie wzrośnie i Mała złapie oddech po śpiączce to będzie ok. Najgorsza jest 1doba, zobaczymy, będą pisać 😉 i wyszło że jest jedna dziurka, nie dwie tak jak zakładali. Operacja 4 godziny trwała.... oby teraz było ok!"
Dalej trzymamy kciuki!!!!!!

Wanilka nam się pierwszy raz coś takiego przytrafiło. I nie wiem czy to kwestia tego że musi bardziej ciągnąć bo mleko sika samo 🤢 A z butelki piła dzis pierwszy raz więc nie wiedziała że bedzie łatwiej.

Edith ja bym nie pozwalała ssać palca - później ciężko odzwyczaić bo nie wyrzucisz....

Pati polecam dentinox. Z tym że na opakowaniu pisze że można tylko 2-3 razy dziennie smarować....

• Mamusie
A ja jednak zamiast sprzątania chałupy zdecydowałam, że nie będziemy się kisić w domu i jedziemy na spacer. Wsadziłam Małą do samochodu i pojechałyśmy nad morze 😁 Spacerek ponad godzinny, zmarzłam jak cholera, ale nie żałuję, bo słoneczko cudowne 🙂

Doti, dzięki za informację od Natalii. Dobrze, że operacja się udała i oczywiście, że dalej trzymamy kciuki za Majusię 🙂

Edith, a smoczek po prostu poszedł sam w odstawkę, czy jakoś odzwyczajałaś? Bo ja mojej zaczęłam smoczek ograniczać. Drze się czasem niemiłosiernie, ale staram się ją wtedy zająć czymś innym, żeby o smoku zapomniała, bo ja już zaczęłam gehennę z tym smoczkiem przechodzić 🤢

My kupiliśmy takie stojące brązowe ramki na odciski i zdjęcie 🙂 Stópka już zrobiona i wysuszona, teraz rączka się suszy 🙂

• Mamusie
nawet kompa nie wyłączałam i co chwilę odświeżam stronę żeby wiedzieć co u Majeczki. cieszę się że już po operacji. czekam na dalsze wieści 🙂
Deira nie odzwyczajałam od smoczka. ja mu smoczka do buzi a ten wypluwa i wkłada palucha.
marylu glina jest gotowa w woreczku. jest bardzo plastyczna. trzeba ją w ramkę włożyć i zrobić odcisk. schnie ze 2 dni .

• Mamusie
witam 🙂
moja dzis marudna. i tez wpycha sobie cale piastki do buzi,a slini sie strasznie.

dzis przed wyjsciem do pracy M zrobil mi liste co mam zrobic w domu...
wiec zobaczylam ta kartke i odlozylam na miejsce.
nie bede sprzatac specjalnie, bo jego mamusia przyjezdza ://
niech sam sobie sprzata, bo ja kompletnie NIC nie robie 🙂
stwierdzilam, ze jak dalej tak bedzie, to po week wracam do PL.
niech w piatek zrobia Malej tylko to szczepienie cholerne w koncu i moge wracac 😁

ehh i dzis okres dostalam... tzn takie cos brazowe i lekko zabarwione krwia wrrr 😠

• Mamusie
Tusia to Twoja malutka jeszcze nie była szczepiona czy to już ta druga dawka?? bo się pogubiłam ;/

my 18grudnia idziemy na drugą dawkę... cieszę się że mały będzie tylko raz kuty 🙂

Natalia super że już po operacji!! nadal trzymam kciuki żeby wszystko było ok!!

mój mały po całym dniu zasnął...

• Mamusie
A ja mam dzisiaj jakieś załamanie 😞
Mam dość tej monotonii. Karmienie, przebieranie, usypianie do tego pranie, sprzątanie... Każdy dzień taki sam aż sie niedobrze robi. Jakiegoś doła przez to złapałam. Nie mam czasu dla siebie w ogóle, chodzę rozczochrana i obrzygana. Tragedia dosłownie.

• Mamusie
My mamy 18go bioderka a 3.01 drugie szczepienie, bo 20.12 pediatry nie ma 😮

Aisza wez sie w garsc 🙂 😘 ja tez czasem mam wszystkiego dosyc, ale jak sobie pomysle, ze biedna Natalia i Maja tak cierpia, a ja narzekam z byle powodu to juz sie ogarniam psychicznie...
Najwazniejsze, ze nasze maluchy sa zdrowe, a ze trzeba przy nich latac w kolko..no coz, taka kolej zycia - kiedys one beda latac kolo nas 😜

• Mamusie
Aisza2612 napisał(a):
A ja mam dzisiaj jakieś załamanie 😞
Mam dość tej monotonii. Karmienie, przebieranie, usypianie do tego pranie, sprzątanie... Każdy dzień taki sam aż sie niedobrze robi. Jakiegoś doła przez to złapałam. Nie mam czasu dla siebie w ogóle, chodzę rozczochrana i obrzygana. Tragedia dosłownie.

witaj w klubie... mnie to wszystko też zaczyna dobijać 😞
...wydaje mi się że jest to trochę wina pogody, zima, zimno, nic się nie chce i tak w kółko ;/

• Mamusie
ja jutro idę na 2 dawkę szczepienia. bo najpierw miał Oskarito katar, teraz córka była chora i jutro mąż ma wolne i pójdziemy razem 🙂
isa aisza ja się źle czuję jak nie wychodzę codziennie na spacer :/

chce któraś lakierki na święta dla swojej księżniczki:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/1010759800x600.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/6885/1010759800x600.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
super ze operacja sie udala..
ojj babki, u mnie tak samo.. siedze w domu od 3 dni, mala ma ten okropny katar,a ja tylko biegam sprzatam, karmie, przebieram i czekam az maz wroci z pracy.. chociaz i tak go nie widujeza duzo i nie rozmawiamy zbytnio bo on wymeczony idzie spac i znow praca.. i tak codzienie wychodzi o 7 wraca o 21;30... 😞

no ja poodkurzalam, posprzatalam w sypialni, zmienilam malej posciel, wykapalam ja przy okazji teraz usnela wiec moge odpoczac , czas na herbatke z cytryna! 😜 .. no i pranie wstawilam ..

widze u Was same terminy do lekarzy :P
my mamy ; 17 grudnia druga ture szczepien, 19 grudnia bioderka (ciagle zmieniali nam termin z 5 na 12 z 12 na 13 a z 13 na 19 ;/ )

no i musze zmienic malej akt urodzenia bo przemile panie w konsulacie w Londynie uwielbiaja utrudniac zycie 😠 nie moge wyrobic malej paszportu dopoki nie zmienie aktu . .. przez to raczej nie uda nam sie pojechac do Polski na urodziny mojej mamy a chcialam jej zrobic niespodzianke ://