Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Przepiękny uśmiech Inirtam 🙂

Pati, w którymś artykule czytałam, że mleko zaspokaja wszystkie potrzeby dość długo, a nowe pokarmy trzeba zdecydowanie wprowadzać gdy widać, że mleko już nie starcza... Co prawda nie napisali czym to się objawia, ale faktycznie nie ma się co spieszyć 😁

• Mamusie
Inirtam, ale słodziak z twojego Tymusia 🙂

Dziewczyny mam pytanie... Niepokoi mnie ból podbrzusza,który mam od ok. tygodnia jak nie więcej, a od wczoraj dodatkowo plamienie raz krwawe,raz brązowe, miesiączkę mam dostać za 2 dni, czy może któraś z was miała coś podobnego ?? proszę o pomoc!

• Mamusie
Isa- jak sie fajnie bawi Szymus, uroczy 😉
Inirtam- piekny synus!
Pati- sprobuj zmienic rozmiar zdjęcia, u mnie pomoglo a tez probowalam kilka sposobow..
Madzia- ja chyba nie bardzo pomoge....ale moze to po prostu szyciej okres dostalas...i tak wyglada...wcześniej bolal brzuch i zaczelo sie krwawienie..

• Mamusie
Karolka- dzieci potrafia zaskakiwac 😁 moj Tymek ostatnio to często robi a beda co raz starsze i madrzejsze i bedzie to na porzadku dziennym, Tymon tez mnie zaskoczyl bo spi od 19 dzis po kąpieli i wyglada na to ze bedzie juz spal na dobre a tez zawsze przespi sie na chwile i zabawa 😉.Od jakiegos czasu tak ma, ze pozniej chodzi spac nawet po 22 a zawsze bylo 19, 20....dzis mniej spal w dzien

• Mamusie
Mój Szymus śpi od 20 🙂 w dzień mało co spał więc licze ze noc bedzie spokojna.
Dzisiaj zjadl troszke jabluszka, na poczatku sie krzywil ale później na widok lyzeczki otwieral buzke 🙂
No i na wieczor zjadł 20ml kaszki jablkowej (też z lyzeczki) i wypił 50ml herbatki i spi jak susel 😉

Madzia ja też mam boleści brzucha... Dzisiaj mnie dziwnie piecze i boli.
Niby te bóle to normalka bo było cc i wszystko sie w środku goi..

... Ciekawe kiedy dostanę okres?

Spokojnej nocy mamuski 🙂

• Mamusie
Hej dziewczyny.
Co do TV to zgadzam się z Doti choć Wiki też zerka to wtedy przełanczam na dzieciecy kanał 🙂
Ale nie sadzam jej i nie ogląda ,ale pewnie by chciała . 😜
O już nawołuje z drugiego pokoju 🤪
Nocka nawet fajna zasneła o 20 pobudka o 0.00 , 4 i 7 no i już oczy otwarte. 😁
Mój M kupi dzisiaj kasze manne nestle i po malutku będziemy wprowadzac ten gluten , a reszta po skonczeniu 5 miesiaca. 🙂

Sandra jak tam Twoja Nadia ? Wyzdrowiało słonko 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Całe szczęście dostałam miesiączkę,ale co się działo przed to nie wiem w jakim celu... Brzuch boli jak cholera, w nocy się co chwilę budziłam... Za to mój synuś spał spokojnie, obudził się dopiero o 4:30 na jedzenie 😮, po 6 wzięłam go do nas do łóżka i pospał do 7:20 🙂
Dzisiaj jedziemy na kontrolę bioderek na 11, zobaczymy czy już wszystko dobrze.
Jeżeli chodzi o TV, to ja Kuby specjalnie nie sadzam przed nią, ale jak leży na kanapie to zerka sobie i jakoś specjalnie mu tego nie zabraniam...

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂
Jaka ja nie wyspana...ta noc za krótko trwa...karmiłam Gabrysia o 12, pozniej o 3 i o 6 no i teraz sobie śpi :0
A ja pije kawke 🙂

aha...od jakiegoś czasu Gabrysiowi ropieje oczko...przemywam rumiankiem ale to nic nie pomaga a przy tym łzawi...nie wiem czy iśc z nim do lekarza?? czy samo przejdzie?? 😮

• Mamusie
Nadia wczoraj po poludniu znow miala 39 temp, dzisiaj juz jest lepiej widze, ale zobaczymy po polundiu czyli w najwyzszym skosku temperatury...
Juz nie wymiotuje, ale za to ma nieziemski katar i kaszle troche...;//

Tak wiec jutro musze ja obejrzec i podjac ostateczna decyzje co do wyjazdu, bo jak ma jechac i nie skorzystac to sie mija z celem :/

• Mamusie
dobry,
mały zrobił pobudkę na jedzonko o 23 i o 5 ... od 6 na nogach...

po wczorajszym jabłuszku i kaszce nic mu nie jest... i dzisiaj na śniadanko dałam troszkę kaszki ryżowej bananowej na początku jak wszystko co nowe się krzywił, ale jak załapał to już wtryniał 😉 więc jestem zadowolona że jedzenie z łyżeczki mu tak dobrze idzie...
wypił 50ml herbatki i się bawi na macie...

mixidixi raczej aktualne bo mi tez pediatra mówiła ze po 4 miesiącu wprowadzić gluten.

• Mamusie
Ja tez juz nic nie wiem. Pytalam sie moich siostr i one tez karmily piersia, ale tak szybko tych innych smakołykow nie wprowadzaly. Pierwsze posilki inne niz mleko z cyca zaczely podawac blizej 6 m-ca 😮 wiec ja sie tez na razie wstrzymam. aaa jedyne co pediatra przy mojej malej chrzesniaczce zalecila to podawanie jabluszka jakos przed 5 m-cem, bo mala miala problem z zalatwianiem...