Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Tussiiaa napisał(a):
buffy85 napisał(a):
a jeszcze co do czapeczek takich jak ma Agn dla Majeczki to moja teściowa takie robi 😉 jakby ktoś był zainteresowany to dajcie znać-namówię Ją by za grosze zrobiła - wystarczy gdzieć sobie wzór znaleźć 🙂

miłego popołudnia 🙂

Oooo to ja chyba pierwsza chętna będę 🙂

to daj znać co by Ci się podobało.
a ja potem wkleję fotkę jaki wzór sobie zażyczyłam dla Marcinka 😉

w ogóle Tusia wysłałam Ci zaproszenie do znajomych 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
też wydaje mi się że Pestka to twarda sztuka i tak szybko by się nie zwinęła 😉 kiedyś też miałam coś z kontem i widniałam jako gość 😮

zrobiłam naleśniki i zupę pomidorową...
i teraz głowa mnie strasznie boli, idę z małym pod kołderkę bo od rana nic nie spał i marudzi, pewnie śpiący... 😁

Deira, Tusia współczuje choróbska ! ostatnio coś chyba jest w powietrzu bo kogo bym nie spytała to chory 😮 kurujcie się i wracać szybko do zdrowia!

dziewczyny które karmiły piersią i przestały macie już okres??
...jak tak to po jakim czasie od odstawienia dostałyście?

• Mamusie
My zaliczyliśmy dłuuugi spacer 🙂 A potem Wojtek pomógł mi zrobić obiad 🙂 Wpadłam na spacerze do pracy... Mam za 2011 zaległe 10 dni urlopu i za 2012 20 dni... Bo za 2012, jak od lutego byłam na zwolnieniu chorobowym to i tak należy mi się cały urlop, prawda? Trochę się tego nazbiera 😁

Ja okresu ciągle nie mam i nie tęsknię za nim 😁 To już ponad rok jak nie mam 🤪

• Mamusie
Tussiiaa napisał(a):
Ja dostałam okres po tygodniu.... i po 2 tyg dostałam kolejny 😮

buffy przyjęłam 🙂 miałam troszkę tego 😁

pewnie za każdym razem jak nie mogłam zobaczyć Twoich fotek Ci wysyłałam 😜

a ja się śmiałam bo okres dostałam prawie wtedy kiedy powinnam, tylko rok później 😜

• Mamusie
Dziewczyny, dzięki 🙂 Ja się wciąż kuruję, ale jest to dość utrudnione, bo ze względu na Małą unikam miodu i cytryny. Piję więc na razie sam imbir w wersji zaparzonej w herbacie (jest obrzydliwy bez miodu i cytryny) i biorę paracetamol 😞

Tusia, kurujcie się obie. Dużo zdrówka 😘
Buffy, ja jestem chętna na taką czapeczkę 🙂 Poszukam czegoś w necie i ewentualnie Ci podeślę i dasz mi znać, czy teściowa byłaby gotowa coś takiego zrobić 🙂
Latka, wytrwałości i cierpliwości 🙂 Na pewno wszystko uda się pozałatwiać 🙂
Karolka, jakiego cudownego śmieszka masz w profilu! 🤪
Pestka, odezwij się kobieto i daj znać, że to konto Ci tylko nawala 🙂

Ja też nie mam okresu i mam nadzieję, że przez cały czas karmienia piersią nie będę miała. Choć ostatnio jakoś tak brzuch dziwnie miesiączkowo zaczął mnie pobolewać…

• Mamusie
Czesc kochane 🙂
mam nadzieje ze juz bede mogla czesciej wpadac do was a nie tylko czytac 🙂
jak tam idzie wam wprowadzanie nowych smakow ? bo ja kompletnie ne wiem jak to robic jak dam np. 2-3 lyzeczki jablka to za ile powinnam dac mleko albo kaszka 😮 ile kaszki i po jakim czasie mleko 😮?
dzis moja babcia wymacala u malej 2 zabki postukalysmy lyzka i faktycznie sa juz bo slychac tylko jeszcze ich nie widac 😁
moja mala w sobote dostala goraczki 37.7 musielismy jechac prywatnie do pediatry bo na wieczorowce stado chorych dzieci i raz nie chcialam czekac a dwa ze balam sie iz mala zalapie te kochy rozsiane w powietrzu
dostalysmy lekarstwa 110 zl w aptece 😮 a w niedziele juz nic nie dolegalo wiec mysle ze to sprawa zabkowania 😮

• Mamusie
Deira, Tusia to wyślijcie mi na maila co Wam sie podoba. Tusia myślę że da radę z uszkami, ale właśnie najlepiej wyślij fotkę to pokaże teściówce i się dowiem co i jak 😉
mój mail: [email protected]

a przypomnijcie mi gdzie wrzucacie fotki żeby je tu na portalu umieścić?? bo chciałam Wam pokazać ten zestawik co my mamy żebyście sobie zobaczyły.

Marcinkowi wzrosło zelazo - JUPI!! i to o 1.3 w miesiąc, wiec ładnie 🙂 jestem zadowolona!

Emi fajnie że wpadłaś 🙂

• Mamusie
Witaj Emilka dawno nie zaglądałaś 🙂 🙂 ja powoli wprowadzam jabłuszko i tak daję codziennie po więcej jak nic nie jest to daję marchewkę no i tu mam problem bo chyba małej nie służy 🤢 Ale z tego co czytam to każda ma inna technikę wprowadzania nowych dań 😁

Karolka zdjęcie Twojej Ulki poprawiło mi dzisiaj humor po ciężkim dniu 😆 jest cudna 😘

Czemu ten gluten wcześniej zaczyna się wprowadzać u dzieci karmionych piersią a te na MM później? Bo wyczytałam że na MM dopiero po 5 miesiącu...

Dziewczyny a propo okresu czy macie takie regularne po porodzie? Bo ja dostałam 12.12.2012 😁 no i od tej pory cisza a tamten trwał pawie 3 tygodnie 😮 i nie wiem czy to normalne w ciąży na 99% nie jestem 😜 chociaż zaczynam się już martwić 🥴

• Mamusie
Emilka następnym razem podaj syrop albo czopek przeciwgorączkowy i poczekaj 😉 przy ząbkowaniu może być gorączka a u takich maluszków jak nasze zbija się dopiero powyżej 38st.
Gratuluję ząbalków.

Moje dzieci wreszcie zdrowe. Teraz powinnam na tydzień z nimi wyjechać żeby reszta rodzinki się wychorowała.....
U mnie wszyscy już śpią. M też. Samotny wieczór się zapowiada.... buuuuu.....

• Mamusie
doti bylam w aptece po syropek ale powiedziala mi babeczka ze syropki sa dopiero po 1 rż i ze lekarz mi wyda recepte na jakies kropelki. Od lekarza dostalysmy Calcium (jakos tak) wit C w kropelkach nasivin flegamine w kropelkach biogaie chociaz nie wiem po co i ibufen syropek malinowy i w razie W antybiotyk
ciekawe kiedy zobacze perelki juz stukaja ale jeszcze ich nie widac 🤪
ja mojej malej podalam raz deserek kaszke mleczna z biszkoptem i zrobila wodnista kupe smakowala malej herbatka z melisa i sokiem jablkowym a marchewki moje dziecko nie chce ruszyc dzisiaj dodalam do mleka kleiku i spala po nim ponad 2 godziny 😁

• Mamusie
Hej :*
My dzis na szczepieniu...przezylam szok bo nawet nie zaplakala. Lekarka i pielegniarka sie dziwily ze Milena taka silna, ze tak sie przewraca na brzuch. A moim zdaniem to normalne bo w domu caly czas sie przerwaca. :d

Pytalam o gluten. Powiedziala mi ze juz sie odchodzi od wprowadzania ostroznie glutenu bo te choroby sa genetyczne ... :/ wiec jak zapytalam wiec co z tym zrobic w takim razie . A wiec na delikatnym wywaze miesnym kaszke manna . 🤢 😮 zglupialam !! Przeciez ona jest za mala na mieso...zastanawiam sie czy lekarki nie zmienic...

I schudlam 3 kg.