Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
latka ostatnio nawet nie pytali sie czy dobrze sie czuje maly 🤨 i tak jak piszesz jak ide z Krzysiem do rodzinnego to dla nich jest super zdrowe dziecko, inne przychodza juz na skraju wycienczenia....

Pamietam ze niektore z was kupowały ramki na odcisk dłoni/stopy. Podacie linki do aukcji? Możecie napisać czy ciężko sie robiło te odciski i czy samemu sie rozrabiało mase? Mam zamiar kupić takie coś dla dziadkow i pradziadkow na swieta 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
rodzinna jak zobaczy ze sie martwie to powie ze sa przeciwskazania, a jak nie bede wypytywac to pusci na szczepienie. Po za tym bylabym pierwsza osoba w przychodni ktora idzie do lekarza po zgode 🥴 no ale chyba sie wybiore rano na osluchanie, jak mnie laskawie przyjma 🤨

• Mamusie
Marylu,
ja kopiłam takie 2 ramki i niestety żałuję, glinka jest zbyt twardym materiałem żeby taki odcisk stópki czy rączki Malucha wykonać, nawet sama próbowałam zrobić odcisk swojej dłoni i wyszedł kiepski. Ogólnie szkoda wydawać pieniądze, lepiej już posmarować farbka nóżkę i odcisnąć na papierze, przynajmniej coś widać i tez można ładnie oprawić.

• Mamusie
Ja przy jednej i drugiej corce robiam odsicki 🙂 Samemu chyba nie ma opcji, w dwojke juz lepiej...
Jedno rozprostpwuje paluszki, drugie trzyma gline. Ja jestem zadowoona , bo pieknie zdobia komode. 🙂)

Doti, tak jak laski odpowiedzialy. To to samo.

Agn, nie mam pojecia. Roznie te nozki rosna, dlatego nigdy na przod bucikow nie kupowalam, choc czesto w swietnej cenie mozna je dostac 😁 Najbardziej mnie smieszy stwierdzenie: :zaloze gruba skarpete to beda dobre 🙂)
U mnie nie ma zimowych skarpet 🙂 Sa caoroczne. Nie obabulam lasek w jakies pantalony grubasne 🙂) Heheh.

Ja z katarkiem szczepie i moja pediatra tez sie jakos specjanie nie czepiaa.. choc treba pamietac, ze z katarku w poniedzialek. Moze byc zapalenie oskrzeli we wtorek..

Czy wasze dzieci tez jedza czasem i co 2h???

• Mamusie
A ja miałam takiego lenia i mi przeszło.
Spacerek zaliczyłyśmy ,pranie wyprane no i zrobiłam faworki (chrust) bo jutro tłusty czwartek.
Wyszły pychota 😜
Sandra moja Wiki je co 2 godzinki i jest to normalne u nas , tylko rano po obudzeniu robi sobie sporą przerwe ,ale to dlatego ,że w nocy je co 2 godziny . 🙂
My jesteśmy na cycu Wiki leci 5 miesiąc i jemy manne (ile zje tyle jej -nie dawkuje) , i od niedawna marchewke .Od następnego tygodnia będę dawała marchewke z ziemniakiem .
Dzisiaj to tak wcinała marchewke ,że pewnie by zjadła cały słoiczek ,ale na początku dawałam po pół od jutra dam cały. 🙂
Kurcze przegrywamy w tym konkursie na fejsie 😠
No cóż trudno 😞

• Mamusie
Witam 🙂
Wanilka współczuję z tego co słyszałam to faktycznie okropny nałóg 😞
Marylu odciski faktycznie ciężko zrobić. Jak się doda wodę to glina jest całkioem miękka ale samemu bardzo ciężko... My z M się namęczylismy i nóżka wyszła ładnie ale rączka nieciekawie bo Ola zaczęła chwytać tą glinę i drapać 😮 i cała trójka była w glinie... 🤪
Inritam filmik okropny aż łzy cisną się do oczu... do końca nie obejrzałam...
Karolka moja Ola też już z rączki do rączki przekłada zabawki. W ogóle tak ostatnio intensywnie się rozwinęła pod kątem rączek 🙂 potrafi chwytać zabawki które leżą obok niej,wyciąga po nie rączki a najcudowniejsze co może być to od 2 dni jak jest u M na rękach i mnie zobaczy to wyciąga do mnie rączki i przechyla się w moim kierunku 🤪 🤪

• Mamusie
Hej!

Sandra
hihi, no z tymi skarpetami u mnie jest inaczej, na lato zakładam cieniutkie albo wcale a zimową porą do bucików, jak Maja zacznie dreptać w śniegu będą grube rajtki 😜

A ja w końcu mam zrobiony samochód 🤪
Jutro może gdzieś z Mają wyruszę 😁

• Mamusie
my po szczepieniu 🙂 minio dzielnie zniósł, zapłakał tylko przy wkłuciu, ale szybciutko się uspokoił i za chwilę już nawet uśmiechał 🙂 po ostatnich krzykach zaskoczył mnie miło 😁
mlody waży 6700 i pani doktor zaleciła wprowadzanie już zupek... zakładala, że marchewka już była dana hehe... a my ostrożnie tylko kleik z łyżeczką manny 😜 także jutro Tymiś pozna smak marchewy 😁
ogólnie jak określiła piękny książkowy dzidziuś 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Inirtam Tymuś zuch 🙂
Sandra u nas cycu nie raz i co godzinke. A czasem co 4....

Mała wykąpana zasypia drapiąc sie po nodze 🙂
A Starszy... zrobiło mu sie coś na szyi. Jakby powiększyła się ślinianka. Wygląda coś na kształt świnki.... czekam do jutra. Jak nie zejdzie to pójdziemy do lekarki.

• Mamusie
Dziewczyny poradzcie Proszę! :
Mysle i mysle i nie wiem jak mam zorganizowsc chrzciny...
Bedziemy chrzcic w tygodniu lub w sobote na wieczornej mszy, poniewaz ksiądz nam nie ochrzci w niedziele, bo nie mamy slubu....ale nad tym nie ubolewam, a moze nawet i wole, bo nie ma takiego widowiska, bo u mnie w miescinie kazdy kazdego zna i ida do kościoła popatrzec na innych raczej:/ a nie modlic sie....wrr juz mam ciśnienie. ...
...ale do czego zmierzam 😁
Oczywoscie chcemy zrobić poczęstunek w restauracji, bo mimo ze imprezy jakieś duzej nie robimy, to ja mam 7 ro rodzenstwa z rodzinami, pewnie wszyscy nie przyjadą , rodzina M, ale jesli bedzie chrzest w tygodniu to wieczorem ?! To co moglabym zamówić z menu? No i jesli w sobote to tez wieczorem wiec podobnie w zasadzie:P

Cos chybs podobnie jak obiad? Sałatki? Zimns plyta? Tort? Nie wiem jak damy rady, bo Tymol wieczorami lubi koncertowac, ciezkk okreslic ile posiedzimy, oby jak najkrócej z rodzina M przy stole, wiem wiem okropna jestem ale cozz nie trawie ijak nie wiem...

• Mamusie
Latka jeśli w sobotę na wieczornej mszy, czyli o 18 to wyjdziecie ok 19 z kościoła. Ja bym zrezygnowała o tej porze z obiadu. Jakieś ciacho albo tort i kawka, może zimna płyta i wystarczy.
A tak w ogóle nie wiem czemu miałby Wam ksiądz dziecka w niedzielę nie ochrzcić. My też nie mieliśmy ślubu przy Starszym a jakoś nie było problemu. Tyle tylko że nie wolno nam było przystąpić do Komunii.

• Mamusie
hey,
marylu co do glinki to jestem bardzo zadowolona... tylko do tej glinki dodaj trochę wody ciepłej wtedy nie będzie taka twarda... i spokojnie odbijesz... i sama raczej tego nie zrobisz... musisz mieć pomoc...
inirtam dzielny Tymuś!!

mój mały padł i zjadł 180ml mleczka !! 🤪 ale się cieszę !!

• Mamusie
http://allegro.pl/szkatulka-odlew-odcisk-raczki-nozki-3d-na-chrzciny-i3000060193.html

takie coś dostaniemy od mojej siostry (zdeklarowała się , że kupi, więc czekamy)... i jak skończy 6 miesięcy to zrobimy ten odcisk 😉
bo glinka jest ładna ale to mi się bardziej podoba...

Latka ja bym też zrezygnowała z obiadu... kawka, tort i zimna płyta, starczy ! no i ksiądz jakiś dziwny... ;/

• Mamusie
Ja tez tak mialam Nadii chrzciny. Mielismy jakies kielbaski na cieplo, szynki na platerze, dwie salatki bodajze i cieple napoje z tortem.. i tak ogrom jedzenia zostal.

Moj synus ma dzisiaj 4 urodziny 🙂) Synus koscielny 🙂) W sobote imprezka 🙂

Super, Isa, i obserwuj teraz jak bedzie z kupka. 🙂 A dicofor 30 wzmaga pasaz jeiltpwy.
Te problemy z kupa moga byc tez stad, ze po prostu maly tak malo zjada, to wiekszosc trawi i absorbuje, i nie ma czym sie wyproznic tak naprawde.

Titucha wypila 60 ml mleka z butli i 30 soczku jablkowego 🙂) Jupi!!!

Przezywam maly kryzys siebie, a dokładniej to nie wiem co chce robic. Niby dobrze w tym zlobku, bo 8h, bo stala praca,bo jakby nie patrzeć dziecko zawsze wziąć ze sobą do pracy mogę, chce wyjść wcześniej to mogę… ale ogólnie nijak się nie rozwinę. Za 5 lat moja wiedza zdobyta na studiach będzie już do duszy, albo wszystkiego pozapominam.. 😞 Teraz na Polnej otwierają nowy oddzial i szukają kadry i tak naprawdę nie wiem co mam robic. Jakies ambicje zawodowe mam, ale boje, się tez isc do szpitala bo zadnego doświadczenia nie mam jakby nie patrzeć. Jeśli chodzi o kase, to miałabym pewnie z 500zl więcej. Dwa dni temu dostałam tez propozycje pracy w szpitalu na noworodkach, ale za mniejsze pieniądze niż w zlobku, no to już nie przesadzajmy…Ciezko mi z tym jako…