Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Moja jak jest glodna to robi sie marudna, wiec wiem co sie swieci i daje cyca 🙂 chociaz jak dawalam jej ostatnimi czasy obiadek i deserek to byly do tego stale godziny - obiadek o 13 a jabluszko ok 14.30 - 15 🙂

Iza niby lipa z tym powrotem do pracy, ale ja coraz to bardziej chce sie stad wyrwac do ludzi 🤔 od piatku , jak mala jest tak marudna ciagle mysle o tym, zeby ja juz do tego zlobka oddac i miec chwilke luzu psychicznego 😮 mysle, ze ta rozlaka i jej dobrze zrobi, bo bedzie miala duzo rozrywek z rowiesnikami i mi tez 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
cześć
U nas jak zwykle... a zdrówko coraz gorzej 😠 Już mam umowiona wizyte pediatry od razy po przylocie, mam nadzieje ze cos zaradzi 🤨
isa dziekujemy. Na prawde rozumiem jak ciezko jest z karmieniem szymka. co dzien mam to samo. podstawiam cyca, butle, niekapka i wszystko jest zle 😠
karolka co to za niekapek 😁 może i Krzys zechce łaskawie z niego pić...
mixi gratuluje zabka 🙂 Jak Wiki różne kaszki/ dania je to czy z cyca je wiecej czy tyle samo co kiedys?
buffy sa juz wyniki badan Marcinka? sorry jesli przegapilam 🤔
Wiki dzieki za wiadomosc 😁 jak Krzys wstanie to Ci odpisze 😁
zauwazylam ze na forum brakuje edith, emaleth, mamusiaka... madzia sie cos nie odzywa i emi moglaby czesciej zagladac 🤨

Mój mały za to czesto "mówi" mamamamama... z takim żalem 😉 a ja sie zawse ciesze jak głupia jak to słysze 🤪

• Mamusie
Marylu to ten niekapek: http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tommee-tippee-essentials-4m-190ml-i2996001677.html

A Ula za to ostatnio do M powiedziala "eee gej" 😁 😁 😁 😁 no wiec M zostal "gejem" 😁 😁 😁 😜
Mala coraz mniej gada, a wiecej wydaje innych odglosow gardlowych i wiecej pluje slina. A tak pieknie nas budzila swoim spiewem... 🙂

• Mamusie
A ja się zastanawiam - mały jeszcze nie siedzi w kąpieli a na leżąco ledwo się mieści w wanience 😮 Nie mamy wanny, tylko prysznic i to z bardzo płytkim brodzikiem... Myślicie, że na potem do kąpieli coś takiego by zdało egzamin? http://allegro.pl/flexi-bath-skladana-wanienka-niebieska-i3003809257.html Bo ta tradycyjna wanienka ledwo się do kabiny mieści, jest wielka przez te wyprofilowane, wygięte brzegi. Czy dać sobie spokój, przemęczyć się aż zacznie stać w kąpieli i myć szlauchem z prysznica? 😁 Ale żal mi takiego mycia na stojąco - nie pobawi się ani nic...

Ja ostatnio tez w tych Wojtkowych żalach wysłuchałam mamamamama :p Ciekawe, ze pierwsze pseudo mama jakie wydusił to żal, że został sam w pokoju 😁 I też ostatnio mniej gaduli, więcej się śmieje bez powodu 🙂 I pełza mi do tyłu na macie... 🤪

• Mamusie
wczoraj dowiedzieliśmy się że siostra mojego M spodziewa się synka! 🤪 lekarz się przypadkowo wygadał bo ona nie chciała wiedzieć...
także od jutra zaczynam pranie i prasowanie ciuszków które są już za małe na Szymka i paczkę ślemy do Belgii... termin ma na 1 czerwiec...
same chłopy się rodzą ostatnio w moim obrębie znajomych i rodziny 🙂)

• Mamusie
Marylu tak, tak -są wyniki 🙂 i wyszło wszystko super poza żelazem. Mamy tylko uważać by go nie przeziębić, zeby serduszko do końca zdążyło dojść do siebie. No ale wizyta kontrolna dopiero za pół roku i to w gabinecie, a nie szpitalu, więc się cieszę.
Buedny ten Twój Krzysiulek. Dalej chory 😞
No i zazdroszczę Wam strasznie tego Mamamama 🙂 ja też chcę!!

• Mamusie
Isa w moim gronie tez same chlopaki sie rodza, siostra synka, siostra mojego m tez synka 😉 oby dziewczyn nie zabraklo 😜
buffy super ze wyniki dobre 😉 najwazniejsze ze z sercem coraz lepiej. No i wizyty w gabinecie bede na pewno mniej stresujace. 😉

• Mamusie
marylu zagladam tu kilka razy dziennie ale wlasnie przez to ze malo pisze jakos mi glupio sie wtacac ale jestem z wami na biezaco 🙂
widzialam pisalyscie o urozmaiceniu dietki ja malej z rana mleczko tak po godzinie sama tre machewke i jablko do tego krusze biszkopta i taka papke dostaje po godzinie od mleka 🙂 pozniej dawalam kaszke z nestle kaszke manne mleczna zadna smakowa taka w pudelku w rossmanie mozna kupic z glutenem balam sie ze bedzie jazda jak na wieczor bym podala ale dzis planuje dac kaszke o 17 aaaa i dzis pierwszy raz dalam jarzyny z krolikiem i smakowalo 🙂
aaa i moja mala cos nie moze zlapac niekapka potrzyma chwile i koniec do tego nie umie z niego ssac wiec kupilam taki maly z TT o taki http://allegro.pl/kubek-niekapek-tommee-tippee-4m-150ml-0-bpa-i2992454421.html ale tez dupa.
no i sprzedalam wozek zamowilam juz na allegro spacerowke 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Dzis witam sie pozniej...
Wrocilismy z wazenia, Tymon wazy 7.02 kg.
Wlasnie zjadl 210 mleczka i spi.

Moj tez ciagle zadziera nogi do buzi, nie moge mu pieluchy zmienic, bo jeszcze mocniej zaciaga nogi, jak chce mu odciagnac w dol, droczy sie ze mna i cieszy w glos wtedy, nawet jak sie przebudzi na spiocha od razu nogi do gory i do buzi. Tez ostatnio zauwazylam ze z takim zalem, jak chce do mnie, albo o cos prosi to mamamamama wypowiada , ale to mile 🙂. No i jakis czas jak chce do kogos to wyciaga rece 😉. Jak go tylki poloze z rak to nawet nie zdaze mrugnac okiem a on juz na brzuchu , za chwile na plecach i znow na brzuchu , piszczy , gaduli, przenieszczs sie na lozku, na macie az boje sie go z oka spucic 😮 a co najgorsze w nocy tak sie przemieszcza w lozeczku , ze nagle placz a on w poprzek przy koncu lozka od strony glowy na miskach lezy

• Mamusie
Hej 🙂
Dzis witam sie pozniej...
Wrocilismy z wazenia, Tymon wazy 7.02 kg.
Wlasnie zjadl 210 mleczka i spi.

Moj tez ciagle zadziera nogi do buzi, nie moge mu pieluchy zmienic, bo jeszcze mocniej zaciaga nogi, jak chce mu odciagnac w dol, droczy sie ze mna i cieszy w glos wtedy, nawet jak sie przebudzi na spiocha od razu nogi do gory i do buzi. Tez ostatnio zauwazylam ze z takim zalem, jak chce do mnie, albo o cos prosi to mamamamama wypowiada , ale to mile 🙂. No i jakis czas jak chce do kogos to wyciaga rece 😉. Jak go tylki poloze z rak to nawet nie zdaze mrugnac okiem a on juz na brzuchu , za chwile na plecach i znow na brzuchu , piszczy , gaduli, przenieszczs sie na lozku, na macie az boje sie go z oka spucic 😮 a co najgorsze w nocy tak sie przemieszcza w lozeczku , ze nagle placz a on w poprzek przy koncu lozka od strony glowy na miskach lezy 🤪

• Mamusie
Emilia1991r napisał(a):
marylu zagladam tu kilka razy dziennie ale wlasnie przez to ze malo pisze jakos mi glupio sie wtacac ale jestem z wami na biezaco 🙂

fajnie ze jestes 😉 super Ci Bianka rośnie, śliczna dziewczynka będzie.
ten niekapek tez mam i maly tez nnie pije z niego, moze jakis kiepski jest 😁

• Mamusie
latka napisał(a):

Moj tez ciagle zadziera nogi do buzi, nie moge mu pieluchy zmienic, bo jeszcze mocniej zaciaga nogi, jak chce mu odciagnac w dol, droczy sie ze mna i cieszy w glos wtedy, nawet jak sie przebudzi na spiocha od razu nogi do gory i do buzi.

skad ja to znam 😁 😁
mó tez wyciaga raczki do Taty jak ten z pracy wróci... Mama wtedy sie juz nie liczy 😮

• Mamusie
kurcze, wiecie co, tak o tych kolejnych ciążach rozmawiałyśmy i o powrotach do pracy i dziś w głowie zaczęła mi się kłębić taka myśl, żeby może po macierzyńskim iść jednak na wychowawczy, może jakoś przepękalibyśmy kilka m-cy na jednej pensji a od sierpnia/września postarać sie o rodzeństwo dla Gabrysi.... 😁
a to wszystko przez to też, że u mnie od jesieni zaczęły sie zwolnienia i teraz jest jedna wielka niewiadoma, wszyscy sie stresują bo nigdy nie wiadomo kto i kiedy dostanie wypowiedzenie, więc nie wiem czy wracać...boję się trochę bo jak mnie zwolnią to teraz taka lipa z pracą że będzie ciężko dostać, no i kolejna ciążę musielibyśmy odłożyć w planach na bardzo daleko pewnie bo nawet jakbym znalazła po jakimś czasie robotę to od razu bym tez nie mogła zajść przecież w ciążę..
dylematy teraz mam 🤢

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Marylu to ten niekapek: http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tommee-tippee-essentials-4m-190ml-i2996001677.html

A Ula za to ostatnio do M powiedziala "eee gej" 😁 😁 😁 😁 no wiec M zostal "gejem" 😁 😁 😁 😜
Mala coraz mniej gada, a wiecej wydaje innych odglosow gardlowych i wiecej pluje slina. A tak pieknie nas budzila swoim spiewem... 🙂

Karola u nas tak samo z tym gadaniem/śpiewaniem... teraz już tak nie pieje, czasem tylko się zdarza 😞
a co do marchewki, to może Ulcię denerwowało, że nie mogła kupki zrobić? inna konsystencja, trochę bardziej trzeba się wysilić... u nas było dokładnie to samo, ale jak poszła pierwsza "marchewkowa" to już potem było lepiej... maluch musi się też przyzwyczaić do zmiany 😉
także może jeszcze za kilka dni spróbuj z marchewką 😉
też myślałam nad kupnem tego niekapka, ale ostatecznie wzięłam inny... jeszcze z nim nie próbowałam, bo nie dopajam małego... przekonam się pewnie jakoś za miesiąc, jak już maluch będzie jadł innych rzeczy, a co za tym idzie mniej mleczka ciągnął...

Isa super, że Szymuś wreszcie ma lepszy apetyt 🙂 macie już wszystkie wyniki badań? wiadomo, o co chodzi z tymi problemami kupkowymi?
Buffy bardzo cieszą dobre wyniki badań 🙂 teraz już będziecie spokojniejsi 🙂
Marylu bidulek z tego Twojego Krzysia... obyście się już pozbyli wszystkich dolegliwości i podziwiam Twoja odwagę do podróżowania samolotem z maluszkiem 🤪 ja się zastanawiałam, czy w czerwcu damy radę do Barcelony polecieć...
Pati faktycznie ciężka decyzja, ale opcja z wychowawczym jest jakąś formą zabezpieczenia... byłoby mocno niefajnie, gdybyś pierwszego dnia po macierzyńskim wróciła z pracy w wypowiedzeniem w ręku 🤢 w mojej poprzedniej pracy załatwili tak jedną laskę mimo, że całą ciążę, do końca rzetelnie pracowała...

• Mamusie
pati1984 napisał(a):
kurcze, wiecie co, tak o tych kolejnych ciążach rozmawiałyśmy i o powrotach do pracy i dziś w głowie zaczęła mi się kłębić taka myśl, żeby może po macierzyńskim iść jednak na wychowawczy, może jakoś przepękalibyśmy kilka m-cy na jednej pensji a od sierpnia/września postarać sie o rodzeństwo dla Gabrysi.... 😁
HI, hi , Patrycja widzę że mamy podobne myśli, tez kombinowałam w ten sposób, ale jednak stanęło na tym że po świętach wracam do pracy, chyba że życie napisze inny scenariusz 😉