Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Mixi ja też teraz głupia jestem 😁 Starszy jak zaczynał chodzić to była jesień-zima więc chodził tylko po domu w grubszych skarpetach z ABSem a na wiosnę już miał usztywnione butki. A Laura jak śmiga po trawce i staje co chwilę to choćby na osłony nóżki przed kamyczkami, patyczkami, pszczołami i innymi podobnymi chciałabym jej coś kupic...

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doti napisał(a):
Mixi ja właśnie czytam różne opinie i wychodzi na to że pierwsze buciki do nauki chodzenia powinny być mięciutkie żeby noga mogła swobodnie się rozwijać..
http://www.paputki.com.pl/ - wiem że to artykuł producenta ale...
Z innych czytanych przeze mnie wynika że dopiero kiedy dziecko już pewnie chodzi powinno się kupić buty ze sztywnym zapiętkiem i elastyczną podeszwą.

tak właśnie jest 😉 dopiero jak dziecko chodzi... wcześniej miękkie buciki, a najlepiej na boso 😉 z tego wzgledu, ze stopa musi pracowac... jesli od razu wlozymy nozke w sztywny but i jeszcze z wyprofilowana wkladka mięśnie i więzadła będą "wyręczane", co moze skutkowac powstawaniem przykurczy i nieprawidłowy rozwój stopy.... tak mnie doktory uczyli 😉 😜

• Mamusie
Marylu np. tu: http://paputki.dzieckonatury.pl/?c=paputki&g=paputki&adv=zsp albo w smyku: http://www.smyk.com/cool-club-kapcie-niemowlece-dziewczece-rozmiar-19,p1063600123,ubranka-dla-dzieci-p coś podobnego choć to z bawełny a nie ze skóry.
Niestety nie wiem jaka to podeszwa - nie macałam ich 🙂 Laura w miękkich bucikach chodzi po wszystkim włącznie z kamykami na podjeździe choć oczywiście są to spacery sporadyczne.

• Mamusie
my niestety nie mamy własnego ogrodu. A chadzanie po placu zabaw może być niebezpieczne;D Ale co ja się w ogóle zastanawiam, na razie KRzysiowi nie chce się chodzić. haha on to nawet nie pełza. raczkuje- jak sama nazwa wskazuje do tyłu! i robi tak już pare miesięcy i nic po za tym 😉

• Mamusie
Wszystko zależy od tego jaka powierzchnia jest na placu zabaw i jak jest zadbany. Jeśli jest wyłożony takimi gumowymi płytami to czemu nie - moja po takich łaziła na kolanach 🙂 Moja kuzynka z tego co widziałam na zdjęciach na placu zabaw puszcza swojego syna w grubszych skarpetach (na początku maja roczek będzie miał) 🙂

• Mamusie
dzień dobry.
u nas trochę lepiej-gorączka jakby ustępuje, ale byliśmy dziś u lekarza i gardełko nadal zaczerwienione, więc na razie jeszcze na 100% nie potwierdzone czy to trzydniówka czy jednak jakieś przeziębienie...ogólnie jak nie ustąpi to mamy jutro lub pojutrze zrobić krew i mocz. ale nocka już trochę lepsza bo aż tak nie gorączkował, więc zrelaksowana troszkę pospałam.

no ale w pracy mnie wkurzyli-bo jestem teraz na zwolnieniu na Marcinka, więc oczywiscie jestem najgorsza :/ esz...

no i słonko świeci a my mamy zakaz wychodzenia z domu 😞

Marylu mój też tak właśnie raczkuje 😜 do tyłu 😉 chociaż czasem do przodu też mu trochę wyjdzie, ale ma jakas taką dziwną swoją technikę :P
Efek najlepszego dla Wojtulka :*

• Mamusie
Laski, te buciki to mogą być nawet takie tenisowki, ważne, żeby podeszwa była dość elastyczna,łatwo się zginala i żeby nie były usztywniane 😉 najlepiej oczywiście skórzan, albo chociaż wkładka
Natalia gratulujemy zabka 😉
Madzia, z niecierpliwością czekam na fotki i dobrze, że już maluch zdrowy 😉
Buffy, zdrowka dla Marcinka :*
My dziś aktywnie, ale popołudniem przekazalam śpiącego ksieciuniatatusiowi, as sama ruszylam na zakupy... Miałam kupić sobie coś na ta komunię... Wydalam wszystko, co miałam w portfelu, a nic sobie nie kupiłam... Ale przeceny były i Tymol ma odswiezona garderobe 😉

• Mamusie
Biedna Doti! Przesyłam trochę swojej siły-mój już śpi, także chwilowy spokój 😉
Madzia czekamy na fotki 😁
Natalia gratki dla zębolkowej Majeczki 🙂
Inirtam tez się w piątek na Młodego zbankrutowałam 😉 a dziś M. był w Niemczech i też zbankrutowany wrócił-kupił Marcinkowi z miliard koszulek z krótkim rękawem i pełno jedzenia....ciekawe czy to przeje i koszulki znosi 😜 no ale nie czepiam się-chciał chłopina dobrze 😉

• Mamusie
Dzięki Buffy... przespali się oboje w dzień to już nie będą spać. Mała wcześniej zasypiała ale pociągnęła sie moją koszulą za kolczyka i wrzask, a potem przyszedł tatuś i zabawa na całego. Mała łaziła na czworaka po całym pokoju i śmiała sie "jak głupi do sera". Teraz wreszcie zasypia. Starszy też się już pokłada pomału a ja czekam na pizzzzzzzę 😁 😁 😁

• Mamusie
buffy a mój się jeszcze denerwuje jak tak do tyłu raczkuje 😉 widzi zabawkę przed sobą a się od niej oddala 😉
madzia czekamy na fotki!
initram podstawa to dobrze ubrany synek 😜 ja też mam w swojej garderobie pustki i czasem wyglądam jak jakiś lump a mały odstrzelony 😜
natalka gratuluję ząbków 😉

Krzyś już śpi, a my spieramy się o termin wyjazdu do polski.. eh 😁

• Mamusie
Hej my juz na nogach.
Wiki zwariowała w nocy non stop na cycu 😮 😮jestem padnieta.
Wczoraj kupiłam małej i sobie rajstopy na chrzciny i juz wszystko mamy 😁
Jeszcze tylko włosy pofarbowac i bedzie ok.
A i torta zamówiłam . Juz bym chciała zeby było po i koniec.
Ja mam te butki ze smyka tylko rózowe i one maja miekka podeszwe ,ale nie tak jak kapcie. 🙂
U mnie dzisiaj brzydko szaro i pochmurno.
Ale musze wyjsc wysłac wieczka z gerbera 🙂