Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć 🙂

My rano pojechaliśmy na car boot sale 🙂. Znów wpadlo kilka perelek, więc humor lepszy 🙂. Jakieś ciuszki zabawki, więc super. Ostatnio caly czas kupowalam wszysciutko nowe, i zabawki i ciuchy itd więc teraz okazje cieszą, a naprawdę warte. No i spacerek z rana zaliczony 🙂 2h pochodzilismy.

Tymek juz godzinkę drzemie i ja się muszę położyć bo oczy mi się zamykają same.
Później mamy robić grilla, choć pogoda nie jest za fajna ale M ma ochotę na kiełbaski 😁

Więc się drzemnei trzrba będzie szykować jakieś saltki itd.

Milego dnia:*!

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Pati pewnie, że lepiej jak dziecko ma fotelik bezpieczny... tylko co z rodzicami których nie stać na fotelik za takie pieniądze? A poza tym co jeśli wybiorę fotelik z atestem a nie będzie pasował do auta? Nie każdy fotelik da się prawidłowo zamocować... I idąc tym tokiem myślenia - najbezpieczniej jest wozić dziecko na środku tylnej kanapy jeśli jest możliwość zamontowania fotelika. A jak nie ma 3-punktowych pasów na środku tylnej kanapy? Albo jest więcej jak jedno dziecko w aucie? Czy wtedy w razie wypadku też mam siebie obwiniać że nie zapewniłam dziecku maksimum bezpieczeństwa?
A jaki Wy kupiliście? Piszesz o tym następnym czy o tej kołysce?

• Mamusie
Witam

Izunia śpi w wózku, bo mi szkoda jej było budzić jak wróciłyśmy ze spacerku.

Co do fotelika ja kupiłam Espiro...jak dla nas wystarczy. Nie jeździ zbyt dużo samochodem.

Zmieniłam w końcu zdjęcie 🙂 Ulubiona wiśnia...śmieje się jak wącham kwiatki i udaję, że kicham. Tutaj jakaś taka poważna mina do zdjęcia była 😉

• Mamusie
Doti, pewnie, że jak kogoś nie stać to kupi tańszy, każdy szuka czegoś na miarę własnego portfela, mnie też nie stać na jakieś super wypasy a są takie, które kosztują grubo ponad 1 tys.

my kupiliśmy tą Zebrę, wklejałam nie dawno foto, to jest fotelik KING PLUS Roemer
http://romer-britax.pl/romer-king-plus.html

• Mamusie
Ehh ja i tak walczę z M bo on chciałby kupić fotelik z supermarketu 🤢 W ogóle on uważa że pasów nie musi zapinać nikt poza kierowcą itd.... Jakbym miała możliwość kupić bezwypadkową używkę to wybrałabym coś po testach....
A żeby było ciekawiej, te foteliki po testach z najlepszymi ocenami są niedostępne w Polsce 🤢

Dziś Mała niespecjalnie marudziła w aucie. W jedną stronę spała a w drugą gadała do lalki i babci. Czyżby po prostu było jej za gorąco? To jak ja mam ją w auto wsadzać jak jest gorąco? Nie mamy klimy, a otwieranie okien i robienie przeciągu wydaje mi się trochę ryzykowne jak dziecko spocone.... help!

Pati dobrze widze że ten roemer jest do 18kg?

• Mamusie
Doti jakie to są foteliki po testach z najlepszymi ocenami?? 😉 🙂 bo jeszcze się nie zaglebialam w temacie 🙂 az tak bardzo..

Wiem, że maxi cosi tobi ma dobre opinie a za nim patrze , więcej będę przeglądać. Narazie mam dwa na oku.

Moze podacie jakieś modele to sobie przegladne, jakie kupujecie 🙂? Dzięki

• Mamusie
Dzień dobry po weekendzie 🙂
Nocka dzisiaj w miarę bo 3 pobudki, ale wczoraj za to super bo tylko 1 pierwszy raz od 8 m-cy :P
Wczoraj odwiedziła nas teściowa i szwagierka z 3 miesięczną Nadią, super dziewczynka, a jak się ładnie uśmiecha 🙂 no i z teściową udało się przeżyć, grzeczna była...
Kuba już przemieszcza się na nogach koło mebli, a łóżeczko na około całe przejdzie sam trzymając się barierki.

Pisałyście o fotelikach... My zdecydowaliśmy się na Chicco X-pace, kosztuje między 500 a 600 zł, a w testach z 2012 wypada całkiem dobrze, nie chciałabym już więcej wydawać na fotelik, a te lepsze są dużo droższe.

Pati, powodzenia w pracy, trzymam kciuki!

Coś się słonko przebija, może się wypogodzi, bo lało pół nocy :/
Miłego dzionka ;*

• Mamusie
Witam się i ja
Mój syn zaczął w końcu siedzieć sam- leniuszek jeden, Wczoraj dopiero obniżyliśmy łóżeczko ☺️ do tej pory jakoś się w nim nie podnosił. Tym zaraz podciągnął się do stania i też próbował obkrążyć łóżeczko( prawie mu się udało :lol 🙂
Byłam dziś w biedronce i kupiłam body w 3 paku na rozmiar 74 i 80 cm. Wziełam też Tymkowi komplet (spodenki i bluzka) na lato- ogólnie to jestem zadowolona. Na bodach napisane jest, że są wykonane ze 100% bawełny - więc mam nadzieję, że po praniu nic się z nimi nie stanie 😉

• Mamusie
cześć
U nas noc nie przespana. Mały co 5 min ryczał i marudził. Tak jakby mu się coś śniło. I zasypiał tylko u mnie na rękach jak siedziałam... tylko zmieniłam pozycję to już obudzony. sama nie wiem co mu było...
My fotelika jeszcze nie szukamy. Na pewno będę patrzeć na tabele testów, ale tak sobie myślę że chyba są też tańsze foteliki z dobrymi wynikami?
september jaka śliczna Izunia 😉
Pati powodzenia;*

hmmm weszłam na tą tabele testów- i w przedziale 9-18 najbezpieczniejszy jest cybex z osłoną tułowia?!?!?!? a powyżej filmik pokazujący jak źle sprawują się takie foteliki 🤔 🤔 🤔

• Mamusie
U nas noc fajna za to dzień od rana beznadziejny. Na dworze zimno i leje, więc siedzimy w domu, co oznacza ciągłe wrzaski bo Starszy ma nadmiar energii. Zabawy w miejscu go nie interesują...
Byłam zrobić badania krwi a przy okazji kupiłam Lusi nocniczek 🙂 W biedronce od dziś są śliczne i stabilne za 17zł 🙂

Małgosiu gratulacje dla Tymcia!

Marylu właśnie te z osłoną tłuowia nie mają pasów bezpieczeństwa wewnętrznych więc raczej takie bezpieczne nie są. Może sprawdzają się lepiej przy zwykłej kolizji ale przy dachowaniu bywa różnie.
Tańsze foteliki są tańsze chyba właśnie dlatego że nie przechodziły kosztownych crash-testów... Na tej stronie są chyba najaktualniejsze wyniki, więc jak wprowadzą jakiś nowy super-model to automatycznie te starsze spadają niżej w wynikach. Nie widziałam tam badań z poprzednich lat...

• Mamusie
dokładnie... cybex z osłoną tułowia... a np. nie znalazłam wśród fotelików z 4 gwiazdkami za bezpieczeństwo ani jednego fotelika montowanego tyłem do kierunku jazdy, no chyba że coś przegapiłam... 😮

dzień dobry... albo i nie...
mam dość, zaczęłam "ryczeć" na swoje dziecko ☺️ 😞 😞 😞 czasem nie mam już siły, a M nie chce mi "przeszkadzać"... :/

a te testy są z listopada 2012r, ale jest też kolumna z rocznikiem fotelika i niekoniecznie starsze spadają na dół tabeli... kiddy też są z osłoną tułowia, a mimo wszystko nadal mają niezłe noty...
podejrzewam, że to zależy też od budowy takiego fotelika i tego, w jaki sposób osłona jest montowana...

Sandra z ciekawości, poprawiło się Titulce nocne spanie? u mnie.... mam wrażenie, że zamiast lepiej, to coraz gorzej, a dziewczyny się tu chwalą nockami od 18-6/7....

• Mamusie
Tu jest strona testów ADAC w których też pierwsze miejsca zajmują foteliki z osłoną tułowia i przede wszystkim z systemem isofix. Co ciekawsze, foteliki "zadowalające" z grupy 9-36 można kupic już za 300-400zł...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa oszaleje!!!! Mała nic mi nie chce jeść gotowanego! Przecież na samym mleku nie będzie... 😞 Zaraz chyba pojadę do sklepu po obiad w słoiczku i spróbuję jej dać. Zjadła raptem 50g rosołku 🤢