Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

To jest właśnie Polska ;/ / nigdy nie masz pewnych wakacji jeżeli chodzi o pogodę ;/ .Masz zapłacić za siedzenie w domu to szkoda gadać ! ..
Mi rok temu się udało byliśmy z Mężem w Trójmieście ogólnie w Sopocie . Nawet tako jako ta pogoda .. jeżeli chodzi o pogodę to trzeba by zapłacić z wczasy za granice ...

Kubuś płaczliwy marudny 😞 i juz nie mam dziś siły .
Piersi o wiele lepiej dziś . od godziny 6:00 rano do godziny 15:00 nie odciągałam w ogóle bo nie było takiej potrzeby 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂

Deira fajnie, że impreza się udała i wszystko odbyło się w miłej atmosferze 🙂. Natka widać zadowolona z przyjęcia, jaka przejęta 😜

Doti super Laura zajada. Urocza jak zawsze 🙂. Mój też uwielbia najbardziej jeść sam, biszkopty, obiadek jeszcze bardziej łapkami wybierać z miseczki 🙂.
Super pomysł z kartką z kalendarza 🙂.

Madzia fajnie,że nocki są u Was lepsze 🙂. Gratulacje kolejnego ząbka 🙂

agn odpisze Ci priv

Sandra i jak decyzja podjęta, co do wyjazdu ? 🙂 ja również bym odpuściła. Może u siebie w mieście zorganizujecie jakoś inaczej czas na rzecz wyjazdu 🙂 pewnie mniej pieniedzy się straci, a co z takiej pogody 🙂 ja np bym pewnie została....

Tymek właśnie drzemie. Przeważnie budził się jakoś 14;30 i już nie spał, aż do wieczora, ale nie raz był taki padniety, że nic nie mógł już jeść, więc teraz staram się go kłaść w okolicach 16-tej, na 1-1.5h , ale za to później idzie spać 😜 a tak najpoźniej o 19;30 byłam wolna. 😜 😜 😜.
Wciąż jest mega marudny....
nie wiem co mysleć nadal o tym kaszlu, w zasadzie to od pt podaje mu syrop itd.....

Dziewczyny ale Wy idziecie z tym forum jak burza 😁
Ruch jak na targu hehe :P

Ja właśnie zaniosłam Małego do Teściów a Ja ogarnęłam mieszkanie teraz mam chwilkę dla Siebie Mąż w pracy . Po Młodego też będę musiała za niedługo iść bo zbiera się na burzę a nie będę tam siedziała nie wiadomo ile he .

• Mamusie
hej 🙂

Patinka, jeśli chodzi o ból piersi to był.. i to spory, kilka dni bolało dość mocno, ale potem przeszło i już ok. Ja akurat żadnych tabletek nie brałam na zatrzymanie laktacji, zwyczajnie odstawiłam mała od piersi.
Ale okresu jak nie było tak nie ma… a przecież już nie karmię m-c w zasadzie,

Jeśli chodzi o mleko, to Gabi dostaje przed spaniem, ostatnio wypija tak nawet ok. 200ml, a kiedyś nawet 250 ml, i potem około 3 w nocy się przebudza to znowu robię jej 250, ale wypija połowę zazwyczaj, czasem uda się, że więcej, więc generalnie na dobę wypija około 400- 500 ml, a rano dostaje jeszcze gęstą kaszkę z łyżeczki, to ok. 100 ml i to by było na tyle jeśli chodzi o mleczne produkty

Doti,
a mnie się nie otwiera żadna kartka, klikam link a tam pusto, nie ma zdjęcia… też chcę taką kartkę…

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂) baaardzo dawno nie pisalam...ale czytalam czasami. 😁 u nas sie bardzo pozmienialo.. 🙂) dalej inhalujemy i dla pocieszenia podobno ustepuje to ok 6roku zycia. 😞
Mamy 6 zabkow- cztery na gorze i dwa na dole 🙂 juz zaczyna mowic mama,tata, lu-la(jula) ,ti(pati) haha(jak widzi pieska) ..ale i tak najchetniej mowi TATA :d
Macha "papa",przybija piatke,probuje puszczac buziaki raczka ale to rzadko. 🙂) i fajnie cmoka jak sie jej daje buziaka 😁 raczkuje juz dawno i wstaje tez...chodzic jeszcze nie chodzi , tylko z pchaczem smiga ale sie przewraca bo slizga sie na panelach. :/

Sandra my sie wybieramy nad morze do ustronia od 7 lipca. Tak kocham to miejsce ze bym nie odpuscila nawet jak pada. Niby nic konkretnego tam nie ma ale jakos sie zakochalam. :p i jezdze tak od 4 lat. 🙂 ja tez mialam wynajac mieszkanie za 100zl ale okazalo sie ze maja wyremontowane mieszkanie i nie zgadzaja sie na ludzi z dziecmi bo wozki itp. No i dzieci demoluja :o wiec jedziemy jak zwykle na domek holenderski :p

Nie wiem co mam wam jeszcze pisac bo dawno sie nie odzywalam i jakos tak glupio mi sie wcinac w rozmowe. :d

• Mamusie
Pauleczka no to fajnie ze postępy są. A zmiana klimatu Milence napewno dobrze zrobi 🙂

Patinka mi pokarm po tych tabletach zanikł po 3 dniach brania ale ja od początku miałam mało pokarmu więc u mnie była to tylko formalność 😜

Deira super wyglądałaś a Natalka przesłodka w avatarku

Doti mi też się ta kartka nie otwiera a ją chcę 🤨

Madzia fajnie że w końcu nocki się wam poprawiły w końcu może odeśpisz 🙂

A ja mam dzisiaj humor do bani chyba ta pogoda tak działa jeszcze auto mamy popsute 😞

Uciekam pobawić się trochę z Olką 🙂
Aha a przebił się kolejny ząbek więc są już 4 🤪 idą jak grzyby po deszczu ostatnio

Natalia23 Gratulacje 🙂 Dla Małej :P

Kubuś śpi już od 19:00 . Bo w ciągu dnia spał zaledwie 2 h
tak się bidulek zmęczył że padł od razu jak odebrałam go od Teściów :P

• Mamusie
Padam na twarz... 🤢 Jezu jaka jestem zmęczona. Ta pogoda chyba mnie dobiła.

Przyszła dzisiaj video-niania elektroniczna 🙂 Już ją przetestowaliśmy i obraz jej naprawdę fajny. W weekend wyekspediujemy Małą do jej pokoju 😁 Koniec spania z nami w sypialni 😁

Natalia, Majeczka jeszcze niejedną niespodziankę nam sprawi 😁 Jestem pełna podziwu, jak ta mała księżniczka mimo tylu przeciwności losu tak pięknie się rozwija a niektóre starsze od niej bobaski to pewnie nawet prześciga 🙂

Idę spać. Dobranoc 😘

• Mamusie
Deira....Wszystkiego Najlepszego 🙂

Pauleczka...pisz wszystko 🙂

Natalio...jak pięknie twoja stoi w łóżeczku i w dodatku jeszcze zapozowała do fotki 🙂

Też mi się nie otwiera kalendarz 😞

Moja z kubka niekapka czasami pije, tj. jak jest gorąco, ale też rzadko, w tych deserkach jest też woda, więc dziecko nie powinno się odwodnić.

Izia "gra" na garnuszku z fishera...już ta melodyjka w nocy mi się śni 😉

• Mamusie
Witajcie wieczorkiem. Zaraz posprawdzam co z tą kartką 😉
Natalka obniżajcie łóżeczko 😜
Małgosia buziaczki dla Tymusia!!!!!

Może tak będzie Wam łatwiej:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/534/3npv.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img534/4253/3npv.th.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Pauleczka zdrówka dla Milenki 😘gratulacje za ząbka I pisz częściej. 🙂
Natalka gratulacje dla Majuni ,robi szybkie postępy. 🙂 jeszcze trochę i będzie we wszystkim dorównywała rówieśnikom.
Uciekam spać ,Wiki dzisiaj o 19.30 padła.
Sandra pewnie pojechała bo się nie odzywa ,oby tylko się pogoda poprawiła.
Dobranoc. 🙂

Doti WITAJ 🙂

Nie co ciszej niż wczoraj :P .
Jak Maluszki dały dziś popalić Wam ? 🙂

U Mnie piersi o wiele lepsze pokarm odciągałam tylko raz 🙂 grudek nie ma ani napęczniałych piersi póki co i oby tak dalej :P

• Mamusie
Patinka u mnie dzień masakrycznie ciężki i mam już tak dość że zasypiam na stojąco...
Na forum zwiększona aktywność przy deszczowej pogodzie 😉 Jak słoneczko to wszystkie w plenerze hahahaha

Normalnie muszę Wam napisać bo mnie to do szału doprowadza! Mam za ścianą, w drugiej połowie domu, rodzinę M - jego ciotkę i trzy kuzynki. Jedna z kuzynek niedawno przeniosła się z mężem od teściów tutaj. I od tamtej pory mnie szlag trafia!!! Co wieczór i czasem w nocy słyszę rytmiczne łup-łup, łup-łup... niemal w rytmie serca. A co to? Kuzynka usypia syna w wózku spacerówce kołysząc nim na boki jak kołyską. Problem w tym że wózek nie jest na pasach i tłuką się kołami niemiłosiernie! Do tego żal mi dziecka w tym wózku....

• Mamusie
Milena spokojna 🙂 ale ona raczej rzadko daje popalic :p od 3 miesiaca prEsypia cale noce wiec jest ok 🙂) teraz tez spi juz z poltora godziny po kapieli... 🙂)

Wiecie co... zastanawiamy sie nad rodzenstwem dla Milci...postanowilismy sie juz wogole nie zabezpieczac 😁 marza mi sie blizniaki <3 ale moj M jest blizniat wiec raczej marne szanse. 😞
Hahaha Doti jak napisalas ze slyszysz rytmjczne uderzanie to mialam przed oczami pare na rozklekotanym lozku w jednoznacznej sytuacji 😁 ale pozniej doczytalam...

U Mnie z dniem nie lepiej .. Też padam na twarz ;/ . Mały tak dał popalić wstał już o 6:00 a w ciągu dnia spał 2 razy po pół godziny nawet usiąść nie zdążyłam bo już się budził . marudny płaczliwy bo ząbki mu idą kolejne chyba ale tak płakał czopek nie pomógł ... kropelki troszkę lepiej pomogły .Wyszalał się i padł już o 19:00 .
Zaraz też idę spać 🙂 . Mąż w pracy więc nie mam nawet do kogo buzi otworzyć . .

• Mamusie
Hmm..nie moge edytowac posta :/
Doti jak przeczytalam o tym rytmicznym uderzaniu to mialam przed oczami pare na bardzo rozklekotanym lozku uprawiajaca ostry seks 😁
Ale to chyba hormony w czasie okresu mi szaleja. 😁
Teraz sie nie zabezpieczamy poprostu. 🙂 i co bedzie to bedzie 🙂
Ja zawsze chcialam taka roznice wieku 2 lata, maks 3

Własnie napiszcie mi ile czasu jest między odstawieniem a miesiączką ?;> .
Przyznam że biorę tabletki Anty to chyba jakoś inaczej to wygląda

A co do tego wózka to maskara ale co do dziecka to szkoda . dokładnie też jak zaczełam pisać to co słyszysz za ścianą to pierwsze co to pomyślałam o seksie he

• Mamusie
Pauleczka uwierz mi, jak pierwszy raz usłyszałam ten stukot w środku nocy to też pomyślałam że zaraz mi się łóżkiem przez ścianę przebiją 😁 W ogóle to wtedy byłam przerażona bo nie wiedziałam co się dzieje - czy sie konie urwały ze stajni, czy ktoś po domu łazi, czy coś...

Patinka łączę się w bólu 😜 Moja niby w dzień śpi, ale wtedy trzeba się Starszym zająć, obiad zrobić, ułożyć kopalnię z klocków lego itd... A Mati budzi się o 5:30 i zasypia koło 21-22...
U mnie przerwa była dokładnie miesiąca. Odstawiłam Małą 1.marca (zupełnie) a 1. kwietnia dostałam okres. Choć są tu mamy, które dokarmiają jeszcze cycem trochę i mają okres 😉
Sprawdź sobie wiadomości prywatne 😉

• Mamusie
Doti wlasnie M powiedzial,że jutro obnizy 🙂 czasami mnie to wszystko przerasta,że Majka tak szybko się rozwija...wiecie pierwsze dziecko i to po cięzkiej operacji no nie wiedzialam że tak będzie,ale bardzo bardzo jestem szczęśliwa!!!!! nawet ta ponura pogoda mi nie przeszkadza!!!
Pauleczka szybka decyzja 🙂 my jak narazie fascynujemy się rozwojem Majki a pomyslimy dopiero za kilka lat o drugim dziecku.Za dużo nerwów i tak jeszcze będą nie jedne ale chce zajśc wtedy kiedy Majka już będzie miała te protezy wstawione w serduszku,może wtedy będzie inaczej 🙂
Doti zapomnialas o Sandrze i Tatianie 🙂

• Mamusie
Pauleczka Gratulacje ząbków i postępów 🙂. Zaglądaj częściej i opowiadaj nam tu wszystko ! 🙂.
Podziwiam, odważna decyzja, ale z drugiej strony fajnie 🙂. Powodzenia 🙂

Kasia faktycznie u Olci te ząbki ostatnio jak grzybki wychodzą , musi nadrobić 🙂

Natalia gratulacje dla Maji. Dzielna dziewczyna pędzi do przodu ze hoho. Naprawdę silna jest 🙂 świetnie!

Deira to już Natala taka 'duża' skoro sama będzie w swoim pokoju spać 🙂 zazdroszczę z jednej strony trochę więcej intymności 😜 ale ja chyba bym jeszcze nie była gotowa.

september jaki macie garnuszek? klocuszek? 🙂

patinka mój od jakiegoś czasu jest dość męczący...ciągle wisi na mnie, prawie wogóle się sobą nie zajmie, chyba, że z rana-może bardziej przez kupe, a tak to jest ostatnio cięzko...

Doti nie zazdroszczę takich sąsiadów, biedne maleństwo...niektórzy to mają sposoby..
a co do dzieciaczków, to sądzę, że zależy od malucha i charakteru chyba, bo mój Tymek jest bardziej męczący niż mój chrześniak prawie 4 letni heh, ale może się mylę 😜

mój łobuz spi juz jakieś pół h. ja muszę poszperać w necie, bo będę zamawiać pościel dla Tymka.
czekam na M, dam Tymciowi jeszcze mleko i się kładę. 🙂

• Mamusie
Latka z chrześniakiem chyba nie jesteś 24h/dobę 😉 U nas wiele zależy od dnia... ale łatwiej było przed pojawieniem się Lusi i w tym kontekście pisałam do Pauli 😉 Jak będzie miała Milcię 2 letnią i do tego bliźniaki 😲 😲 😲 ja bym nie dałą rady chyba...