Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A my z M obudziliśmy małego o 12 w nocy niechcący 😁 Ale dostał przytulasa i poszedł spać dalej. I spał do 6, potem do 8.30 i teraz znów kima. To chyba ta pogoda, bo wczorajszy dzień też prawie cały przespał.
Nie mogę uwierzyć, że za tydzień Wigilia. Ja nie mam w domu nic zrobione, bo jedziemy do teściów i tam chrzest i Święta organizujemy. Z jednej strony fajnie bo nie trzeba się tu spinać i szykować nie wiadomo czego, ale z drugiej czasem teście też potrafią z równowagi wyprowadzić. Chociaż i tak są grzeczni w porównaniu do jazd jakie robią wasze teściowe 😁 Ciekawe jak Wojtek przetrzyma mszę...

Isa jak czytam jak Twój synek szaleje to współczuję 😞 Takie niespokojne dziecko 😞 Ale mówią, że jak maluch za dzieciaka się wypłacze i wykrzyczy to później jest grzeczny 😁 Oby 😁 No i pozostaje nam liczyć na to, że kazanie i kolędy uśpią nam maluchy na mszy świątecznej 🤪

Ciekawe co u Majki...

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej ,a ja miałam koszmarną niedziele .
Wiki nie chciala zasnac wieczorem ,zasnela o 23 obudzila sie o 1.30 ,potem o 6 . 😲
Niech juz ten drugi zab wyjdzie bo zwarjuje .
A ja mam tydzień świra , dziś na bioderka w środe do okulisty.
Oprocz tego jutro przyjada moj tesc z zona i maja byc u nas do piatku , a i w czwartek mam wesele chrzestnej . 🤪
Jak ja to ogarne nie wiem .Dzisiaj od 6 juz siedze w garach ,a mala odsypiala i dopiero przed chwilka wstala - takiej to dobrze. 😁 😁
I jeszcze na dzien dobry wali kupsko. 🤪

• Mamusie
Cześć Mamusie. Jesteśmy po weekendzie u moich rodziców. Coś ostatnio nie mam weny do udzielania się w sieci. Syn mi ciśnienie skutecznie podnosi. Mała dzięki Teetha jest spokojniejsza trochę. Opanowała obracanie się o 90* więc w łóżeczku najczęściej leży w poprzek 😁 Poza tym od dziś przechodze na dietę bo zaczęła mieć zielone kupki. Niby nie ma oznak bólu brzuszka ale może dzięki temu schudnę.
No i chyba skończymy karmienie piersią bo coraz gorzej się czuję z tym wypadaniem włosów. Są wszędzie - w jedzeniu, w łóżku, na ubraniach... ciągle Małej wyjmuję z rączek i buzi... o podłodze nawet nie wspominam.....Wiem że to spowodowane jest grzybicą (łupieżem) i leczyć tego nie mogę karmiąc. Poza tym nawraca to za często i jak już chyba pisałam czeka mnie 3-miesięczna kuracja :/

• Mamusie
dzień dobry.
z nosa mi leci 😞 nienawidzę kataru 😠 kurdę jak karmię to mi cieknie jak cholera 😠 żeby się tylko nie zaraził bo już 3 tydzień nie mogę go zaszczepić 😠
Doti mi oprócz wypadania włośów dokucza sucha skóra głowy, mam takie białe paproszki jak łupież 😠 kupiałam szampon emolium nawilżający skórę głowy, ale już połowę złużyłam i poprawy nie widzę 🥴 muszę coś z tym zrobić bo nerwicy dostanę, bo mało fajnie to wygląda 😮 i 3 tygodnie stosuję skrzypoVitę i nic 😠
Oskar tez już urządza wędrówki po łóżku i macie 🤪
Dorósł też do leżenia na brzuszku i obraca się z brzuszka na plecy 😁

• Mamusie
Edith ja walczę z tym już chyba 3 lata. Dopadł mnie tzw. łupież plamisty. Skóra nie jest przesuszona i się nie łuszczy ale swędzi tak że drapię się co chwilę. Przy karmieniu piersią nie mogę stosować żadnych wspomagaczy na skórę, włosy i paznokcie. Dermatolog już to widział.... poza tym przed ciążą miałam białe plamki na skórze ramion, pleców, na linii stanika itp.

• Mamusie
Hej 😁

A ja swoją przechwaliłam 😁 Pobiła rekord w wstawaniu. Owszem, zasnęła po 18 ale obudziła się na jedzenie o 23 i o 2 i o 5 jak zjadła to zasnęła dopiero o 7 😮 A ja już położyć się nie mogłam bo szykowałam się do lekarza 🤢 Nie jestem przyzwyczajona do takiego wstawania 😁 Lekarz nastawił mi kregosłup, teraz czuję się jeszcze gorzej, Maja śpi (odsypia nockę) już 2 godziny a my czekamy aż wstanie, zje i jedziemy na zakupy, do USC ( bo zapomnieliśmy, na którą godzinę mamy ślub w sobotę 😁 ) do żłobka zobaczyć, jakie są szanse na przyjęcie i jeszcze parę spraw mamy do załatwienia. A o 17 mam w szkole wywiadówkę...

• Mamusie
Jestem zmęczona noszeniem mojego prawie 7 kilogramowego bączka 😞
Cięzko mi się oddycha i plecy mnie jakoś dziwnie z tyłu bolą 😞

Bujaczek to tylko na 5 minut, w łózeczku w ogole nie chce się bawić chyba że jeste dopiero wybudzony ze spania...marudny jakiś się zrobił 😞

• Mamusie
wróciłam z miasta mega zła... nic sobie nie kupiłam 😞 miałam w planie jakąś tuniczkę albo ładną kieckę na święta i chrzciny... a jak już coś znalazłam to cena ponad 150zł ;/ bez przesady...

w dodatku myślałam że wrócę i chwile odpocznę ale Szymon najlepiej się czuje na rękach i w ciągłym ruchu... wkurzyłam się przyniosłam z auta nosidełko i na szczęście narazie w nim leży i się buja. (nie wiem co w nim jest takiego innego od leżaczka ale chętniej leży w nosidełku niż własnie na leżaczku)

dziewczyny chyba odstawie małego od piersi 😞 😞 ... wczoraj cały dzień i całą noc dawałam odciągnięte przez dzień mleko na przemian z MM i dzisiaj strasznie się złości na cyca i nie chce zassać a jak już chwyci to pluje, dławi się i wrzask uspokaja się dopiero po podaniu butli... i nawet dzisiaj nie chce pić tego mojego ściągniętego tylko chce MM 😞 w dodatku coś musiałam zjeść (może dalej przesadziłam z nabiałem) bo dalej go całego obsypało i jest mega marudny 😞

jutro szczepienie 🤪

• Mamusie
isa- ja ze względu na niespokojność małego, złoszczenie się- też odstawiłam małego od piersi (1.5 miesiąca temu ) no a poza tym miałam mało pokarmu i musiałam dokarmiać go MM i jak poczuł smak tego mleczko- to robił dosłownie wszystko, żeby nie zassać piersi- ściągniętym mleczkiem i podanym z butelki też gardził 😠 Ale co się dziwić- ja kiedyś też spróbowałam tego NASZEGO mleczka i muszę przyznać, że jest okropne 😁

• Mamusie
położna mi też powiedziała żebym zaczęła podawać tylko MM a swoje mleko ściągać i mrozić i jak zobaczę że jest spokojniejszy po MM niestety będę musiała zrezygnować z karmienia piersią...
jest mi strasznie przykro, bo już widzę różnicę... 😞
aż mam zły humor i najchętniej to poszłabym spać ale nie ma jak bo Szymek wcale nie śpi w dzień 😮

😞 😞

Szymek po tym MM zaczął sam robić kupki... i to prawie codziennie (po tygodniu nie robienia teraz będzie sadził jedna po drugiej 🙂 właśnie leży w nosidełku i dusi już 5 min 😁 i cały czas tam bulgocze... aż się boję 😁 😁

• Mamusie
Moj mały w ciągu dnia śpi po 35-45 min . Jak wstanie to przez godzinę, półtorej nie spi i dalej zasypia dalej na te 35-45 min. Jak wychodzimy na spacer to śpi nawet do 4 godzin- gdzie 2 to na dworzu a kolejne dwie w domu w gondoli bądz w nosidełku. Jak nie wychodzimy na spacer to spi te pół godziny i tak w kółko- więc w sumie nie jest tak źle... aczkolwiek w ciągu dnia niezależnie od tego czy wychodzimy na spacer czy też nie mógłby mieć jedną większą drzemkę 😉

• Mamusie
jakie piekne dziewczynki 🙂

isa u nas dzis bylo szczepienie, 2 x w uda, pierwszego to chyba nie poczula tak szybko zrobila pielegniarka, wszyscy do niej gadali wiec spokoj,ale jak dostala w drugie udo to ryk niesamowity 😞 ale ze szybko ubralismy i wyszlismy na dwor to sie uspokoila , teraz spi od 11, chyba szczepionka ja wymeczyla.. az sie dziwie ze tyle spi, wrocilismy ok 10;30, o 11 dostala mleko zrobila kupke 😁 i padla spac i tak do teraz.

ja juz dzis padam o dopiero 14.wysprzatalam kuchnie, ogarnelam w miare sypialnie, tyle prania mi sie nazbieralo ze juz 4 pranie sie pierze.. maz ma dzis gotowac jakies danie wiec moge odpoczywac..

ma ktoras z Was gryzak-dziaselko wygladajacy jak smoczek ? warty kupienia ?
http://allegro.pl/gryzak-dziaselko-tommee-tippee-etap-1-2szt-i2862669580.html

• Mamusie
mixidixiaga napisał(a):
A my mamy drugiego zęba 🤪 🤪 🤪
Muszę kupic szczoteczke do tych perełek 😁 😁
Bioderka w porzadku następna wizyta jak mała zacznie sama chodzić.

o gratulacje dla ksiezniczki 😁 🤪 😘
my na bioderka w srode idziemy mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

• Mamusie
Ja wygralam caly zestaw tych gryzakow i szczerze mwiac nie polecam!!
Taki wydziw troche...;/ Mloda i tak nie trzymala jak powinna, tylko bokiem sie drapala..
Ja na pewno juz drigi raz nie kupie..Wole najzwyklejszy gryzaczek 🙂)

Rozmawialam dzis z mama,tej sasiadki i mowi, ze jak na jej oko malutka jednak ma zespol downa, ale wyniki dopiero za 4 tyg.. Splakalysmy sie z babcia,malutkiej..
Bo niektore pipy lajdacza sie, chleja, pala i zdrowe maluszki maja, a nie daj krzywde im robia.. 😞(

My po jaselkach, rosnie mi mala aktoreczka 🙂) hehe 🙂)

Laski jak ta lala nam rosna. 🙂 Ale zdjecie jednak nie odaj rzeczywitosci, co nie Karolcia??
Moja ogolnie buzie ma pyzowata a tu jak niedozywiona 🙂)

• Mamusie
Witam dziewczyny 😉
Karola, Sandra śliczne modelki rosną 😉
My właśnie po wazeniu. ..i się zadkoczylamm bo myślałam że Tymek jak nic 6 kg będzie ważył a on 5, 70 ale położona mówiła że jest ok....spadł na niższy centyl ale ogólnie przybiera, myślicie że jest powód do zmartwien? Widoczniebędzie szczupły wysoki 😉