Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
aaa i mój Szymek wazy 6100 🤪 wczoraj na szczepieniu się dowiedziałam 😉

co do dźwigania to ostatnio nici takiego nie nosiłam ;/ tylko ćwiczyłam cały tydzień regularnie no i ostatnio grałam na Xbox i w sumie po tym tak zaczęło mnie boleć... 😞 porozciągałam się i poskakałam chyba z godzinę... być może ten ból jest przez przesilenie mięśni ?! ;/

ja też pomimo że po cc to i tak 'pierwszy' raz po porodzie bolał... ale powoli powoli i jakoś poszło 😉 teraz odczuwam jeszcze dziwne uczucie jakby coś tam zarosło... ale jest dużo lepiej niż wcześniej.
Karolka musisz powoli sie 'docierać' ze swoim M... zobaczcie w jakiej pozycji jest wygodniej i mniej boli... może zastosujcie jakiś żel ? mój M kupił żel żeby było łagodniej i się sprawdził bo przestało boleć.

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć dziewczyny:-)

Natalia super wieści 😘
Karolka mnie po cc a też bolało chyba tak jak za pierwszym razem bo już tamtego bólu nie pamiętam 😉 trzeba próbować i jeszcze raz próbować aż do skutku 😁 😁
Isa może faktycznie to od tych ćwiczeń bo mnie kiedyś od wnoszenia wózka po schodach rozbolało mimo że tak mi nic już nie jest... A mnie ostatnio strasznie ta rana swędzi ale boję się drapać i jej w ogóle dotykać 😮

Ja dziewczyny też staram się na bieżąco sprzątać chociaż przy dziecku to wydaje mi się że i tak jest tu wieczny bałagan 😮 a żadnych generalnych porządków nie planuję-okna myłam przed chrzcinami wystarczy 😜 wyprałam teraz tylko firany i tyle. Na wigilię idziemy do mojej mamy I święto u teściów a w II resztę rodzinki odwiedzimy i tyle 😜 w ogóle w tym roku nie czuję tych świąt chyba po raz pierwszy w życiu bo zawsze je uwielbiałam a teraz nawet choinki nie mam i nie chce jakoś bo Ola i tak jeszcze mała... Mój M stwierdził że on miał święta we wrześniu i wyczekiwał Oli a teraz też jakoś nas nie dopada ta przedświąteczna gorączka... A kupienie prezentów było dla mnie w tym roku przykrym obowiązkiem a nie przyjemnością... W ogóle mi się nie chciało latać po sklepach

A M ostatnio mnie wkurza niby przy małej mi pomaga nie mogę narzekać ale jak ona śpi to ja się dwoję żeby coś w domu ogarnąć i w ogóle cokolwiek zrobić a on wykorzystuje ten czas na TV a nie chce mi się wkółko mówić ze ma to zrobić tamto... A nie umiem tak olać wszystkiego i nic nie robić jak Ola śpi.Nie wiem jakiegoś doła złapałam 😞 a chyba taki babski los że wszystko na naszych głowach i my się wszystkim przejmujemy...

A Ola od wczoraj marudna mam wrażenie że po tych kropelkch BioGai dostała zaparć że tak się męczy jak ma kupę zrobić a na końcu wychodzi kleks i ciągle jej po jelitkach lata jak ją karmię. Aż mi apetyt straciła chyba od tego i mniej je 😞 chyba wykupię ten nutramigen co mi lekarka zapisała i spróbuję może to coś da. Tylko zastanawiam się nad nim bo on jest typowo na alergię pokarmową a ona oprócz tych śluzowatych plastelinowych kupek innych objawów nie ma? Co radzicie?

• Mamusie
Dzien dobry 🙂)
Jak Milka robila takie kupki jak plastelina to polozna kazala bardziej rozwadniac mleczko. I pomoglo a teraz juz normalnie jest 🙂)
Mnie rana nie boli. Nie czuje jej wogole. Chociaz nosze wozek po schodach u mamy, rzucam do auta itp 🙂)
A jesli chodzi o wspolzycie to problemow nie bylo. W niektorych pozycjach zapieklo to zmienialismy pozycje 🙂)
Dzis mnie jakos brzuch pobolewa.ale bardziej jelita ://
Ehh..i jeszcze okresu nie mam... ale jakos sie nie przejmuje bo wczesniej mialam okres co dwa,trzy miesiace ... po nowym roku pojde do gina..

• Mamusie
ja od wczoraj podaje BioGai-e bo mi pediatra przepisała i za małą tubkę tego cholerstwa zapłaciłam prawie 40zł 😮 mam nadzieje że pomoże... daje 5 kropelek.
dzisiaj już zrobił sam mega kupę (a ja nie mogłam się powstrzymać od śmiechu tak dusił 😁 i na początku była taka plastelinowa;/ i jak go przebierałam to dałam nóżki do góry i wycierałam pupę a on sruu na mnie rzadziochem 😁 do tej pory czuje ten smrodek... 😁 )
... ale nie wiem dzięki czemu się wypróżnił, bo też podaje między piersią i MM dużo wody do picia no i dużo z nim ćwiczę nóżkami i masuje brzuszek...

• Mamusie
my po szczepieni. wchodzę do przychodni a tu jeszcze ludzie w poczekalni. idę do pielęgniarki i mówię że ja do szczepienia z małym dzieckiem. a ona panikę zrobiła i mnie wsadziła do pustego gabinetu żeby się nie zaraził bo jeszcze doktorka chore dzieci przyjmuje. i siedzieliśmy tam z 20 min. między czasie zważyła i zmierzyła Oskara. waży 6100. myślałam że więcej ale i tak jest co nosić 🙂 później u doktor się smiał w głos. doktor kazała podawać tylko wit d3. był bardzo dzielny 🙂 🙂 🙂 zakwilił tylko przy ukłuciu bo miał tylko 1 ukłucie, po zapakowłam go do wózka i spał jeszce półtorej godziny 🙂 jestem z niego dumna 🤪

• Mamusie
isa8 napisał(a):
ja od wczoraj podaje BioGai-e bo mi pediatra przepisała i za małą tubkę tego cholerstwa zapłaciłam prawie 40zł 😮 mam nadzieje że pomoże... daje 5 kropelek.
dzisiaj już zrobił sam mega kupę (a ja nie mogłam się powstrzymać od śmiechu tak dusił 😁 i na początku była taka plastelinowa;/ i jak go przebierałam to dałam nóżki do góry i wycierałam pupę a on sruu na mnie rzadziochem 😁 do tej pory czuje ten smrodek... 😁 )
... ale nie wiem dzięki czemu się wypróżnił, bo też podaje między piersią i MM dużo wody do picia no i dużo z nim ćwiczę nóżkami i masuje brzuszek...

Ja kupowałam po 24 zł ale w jednej aptece kosztowała 35 i babka powiedziała że mi nie sprzeda mam iść poszukać tańszej dobre 😁 w kolejnej była po 44 zł a w ostatniej (przy domu) po 24 🙂 🙂 podobno zależy od producenta cena 😉
Mi za bardzo Biogaia nie pomaga wręcz chyba szkodzi. Pediatra nie kazała mi dopajać ale wydaje mi się że jakby dostała trochę wody to może lżej by jej szło z tą kupą 😜 ile ml dziennie podajesz i jak często? No i przed czy po mleczku?

• Mamusie
latka napisał(a):
Kasia26 Twoja ola jest na MM? To jestem zdziwiona bardzo, że pediatra nie kazal dopajac....ją zawsze słyszę, że na MM trzeba podawać dziecku pić 😉))))

Tak na MM 🙂 ja też zawsze tak słyszałam ale ona mi moi ze nie ma takiej potrzeby bo w mleku jest wystarczająca ilość płynów 😮 i bądź tu mądry ... od jutra ostro biorę się za podawanie wody 😠 a ile jednorazowo podjecie i jak często?

• Mamusie
ja powiedziałam pediatrze że podaje MM na przemian z piersią to kazała mi dopajać wodą przegotowaną albo herbatkami jak kto woli...
dziennie Szymek wypija mi 50-60ml wody/herbatek... czasami podaje przed karmieniem a czasami po... a i zdarza się że nawet pomiędzy karmieniem jak widzę że czegoś szuka a wiem że napewno nie jest głodny bo niedawno jadł... najwięcej jednorazowo wypił 10ml więc rozkładam mu to dopajanie na cały dzień...
i odrazu widzę różnice... i chyba dzięki temu dopajaniu powoli kupka się reguluje...
dzisiaj wypił przez cały dzień 50ml 😉
a z tymi kroplami to sama nie wiem... wczoraj dopiero zaczęłam podawać.

aaa i zauważyłam że czasami nie chce butli tylko pierś bo butlę wypluwa i się denerwuje a cyca doi i tak na przemian bo dzisiaj denerwował się na butlę a wczoraj na cycka i o co mu chodzi ? nie wiem 😁 ... chyba zależy od jego humoru 😁

wykąpałam go sama bo M maluje sufity w łazienkach... mały teraz sam leży w sypialni na łóżku i zasypia 🙂 musiałam wyjść z pokoju bo go chyba rozpraszałam bo skamlał jak mnie widział... teraz nasłuchuje z salonu to cisza, chyba zasnął 😉

• Mamusie
edith widzę że maiłyśmy podobną sytuację na szczepieniu i badaniu 😉 no i ważą tyle samo... mój też jedno ukucie i tylko parzył co się dzieje 😁 przed szczepieniem śmiał się i po szczepieniu również... nie wiedziałam co się z nim dzieje, w poczekalni dzieci płaczą a mój śmieje na głos 😁
i doktor też kazała podawać tylko wit d3

kurde... ten brzuch mi spokoju nie daje... rwie mnie niesamowicie 😞 czuje straszny dyskomfort bo nawet nie mogę małego wziąć na ręce tak mnie pobolewa ;/

• Mamusie
Sandra, ale Ty wygadana ostatnio jesteś 😁 Te Twoje kropki są takie wymowne, hehe 😜
Natalia, czekamy na koeljne dobre wieści 🙂

Ja podaję BioGaię i mojej pomaga. Wali codziennie takie kupy, że aż miło 😁

A tak wogóle to dziś mnie tak głowa boli, że z planów pichcenia w kuchni wyszły nici 😞 Przyniosłam i rozłożyłam jedynie choinkę i zawiesiłam lampki. Jutro będę ją stroić. I jutro zacznę robić łazanki na święta i je zamrożę. Chyba zrobię też już rybę po grecku, bo to może sobie stać w lodówce. A do tego zrobię w weekend sałatkę śledziową i jakieś ciasto upiekę. Więcej nie robię, bo i tak Wigilię spędzamy u babci i rodziców M, a pierwszy dzień Świąt też poza domem. W drugi dzień świąt zrobię kaczkę. A i tak ja za dużo z tego pewnie nie zjem, tylko żeby M miał co nieco do zjedzenia świątecznego 🙂

Moja Żabcia dziś w sumie była grzeczna, ale znowu wybrzydza z jedzeniem 🤢 Ssie po 4-5 minut, wypluwa cycka a jak ją odkładam do łóżeczka to ryczy, jakby głodna była. A nie jadłam nic takiego, co mogłoby zmienić smak mleka... 🤢 Już nie wiem o co jej chodzi...

• Mamusie
Z tymi dzieciaczkami 🙂)

Hmmm.. wiecie jestem na prawde mega przybita tą sasiadka 😞 i jakos nie mam weny na udzielanie się 😞 Normalnie co sobie o tym pomysle to mi sie lzy cisna do oczu 😞
Dzisiaj wyzly do domku.. 🙂 A Ania nawet na smska nie odpisala... Biedna 😞

Dzi byla u mnie Natalia, sobie pogadalysmy.. Majunia kochana, dzielnie dziewczynka walczy nasza 🙂
Bedzie lepiej!!! Na pewno!!!

Prezenciaki zawiezlismy juz do mojej mamy. Darek niby ma urlop , ale mamy tyle zalatwiania ze koniec. Ciagle cos.. Calymi dniami jezdzimy..
Jutro odwiedziny u kumpeli, pozniej wizyta w spoldzielni, popytac co z tym miezkaniem, bo ile moze to trwac do cholery.. ;// nie wiem ile czasu mozna podejmowac dezyzje ;(

• Mamusie
Natalia, super wieści o Majeczce 🙂
Kuba ostatnio strasznie marudzi, gorzej sypia... nie wiem co mu jest :/
Zasnął o 20:30 zobaczymy do której pośpi, bo przed snem nie bardzo mu się jeść chciało, więc pewnie szybko zgłodnieje.
No nic dziewczynki, zjem coś na kolację i zmykam spać 🙂
Zyczę przespanej nocki! :*

• Mamusie
Kasia mój to różnie daje herbatke z hippa ułatwiająca trawienie ale to tak raz dziennie lub co drugi dzień, a wodę daje pomiędzy karmieniami, jak je np co 4h to tak po 1, 5 h podaje mu wodę, bo widzę po nim właśnie że czegoś szuka, drażliwy jest to wiem że chce pić, zresztą już tak jest przyzwyczajony że dostaje pomiędzy karmieniem pić 😉 pije różnie ale od 20 do 50 ml jednorazowo tak trzy razy dziennie srednio, zależy od jego pragnienia 😉

• Mamusie
Milena pije jednorazowo z 50-70 herbatki. I u mnie tak samo, pomiedzy karmieniami. A podaje z hippa uspokajajaca 🙂 widzialam ze po 4 miesiacu jest cal wachlarz smakow herbatek to mysl ze zaniedlugo sie przerzucimy na inna bo ta juz sie konczy 🙂 kiedy zaczniecie podawac np.marchewke czy jablko? Z tych dzieci co sa na MM...
U nas dzien nawet nawet. Tak sie zaczela chichrac ze czkawki dostala dwukrotnie 🙂) moje dziecko zaczyn sie smiac jak sie mowi "dzik jest dziki, dzik jest zly ". M mi nie wierzyl i mowi ze to przypadek ..al jak powtorzylismy to z 5 razy to uwierzyl 😉) i taka sama reakcja na "zjem Cie" ;D