Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ale na obiad, kolację?

Ja sobie przygotowuję placuszki z piersi kurczaka, a przy gościach szybko smażę, świeżutkie są pycha 🙂 Drobno pokrojone filet, papryka, przestudzone podsmażone pieczarki starte na tarce wcześniej, ser żółty tarty, do tego dodaję 2 jajka, sól, pieprz i mąkę do konsystencji odpowiedniej 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzonatalie ja nie wiem, o jakie zameczki chodzi 😮 Moja spacerówka rozkłada się do pozycji leżącej ale nie jaest płaska tylko kubełkowa Możesz mi napisać, gdzie są te zamki 😮
Naisha wygląda uroczo 😁

wanilka u nas śliniak nie zdał egzaminu ani pieluchy, którymi owijam Majkę 😁 Nie tylko ona jest w jedzeniu ale i ja i wszystko dookoła 😁

Doti Laurka zachwyca 🤪
Co do dań ja np. bardzo lubię łososia z mascarpone. Wędzony łosoś (może być w plasterkach) pokrojony w kostkę lekko podsmażam i skrapiam połówką cytryny, następnie dodaję cały mascarpone podsmażam na małym ogniu aż się roztopi i dodaję wcześniej ugotowany makaron świderki, mieszam i na koniec posiekana zielona pietruszka. Danie robi się w 5 minut, jak wcześniej ma się przygotowany ugotowany makaron 😁

Majka śpi od 30 minut. Znowu ubrałam ją dzisiaj za ciepło na spacer 🤢 Wróciła mokra 🤔

• Mamusie
Inirtam własnie jedyne jako kolacyjka. Wczesniej kawka ciasto i torcik 🙂

Moje dzieci już śpią. Starszy od 16... jak sie obudzi w nocy to masakra! Ja tez sie do łóżka pakuje oglądnąć z M filma jakiegoś. Dobrej i spokojnej nocy.

• Mamusie
Witam 🙂

Trochę was nadrobiłam bo ostatnio nie mam czasu tu zaglądać 😞 tka ładna pogoda że aż szkoda mi w domu siedzieć więc ciągle z małą śmigamy po spacerku 🙂 🙂

A ja byłam u lekarza i jestem na antybiotyku... mam zapalenie gardła i migdałków 😞 pytałam o tą piętkę Oli to powiedziała ze niektóre dzieci mają taką stópkę i z tego co opisuję to normalne ale obejrzy na szczepieniu.. Marylu ma pod piętkami takie jakby szpileczki z kostek 😉
Doti super że na usg wszystko dobrze 🙂
Latka świetny artykuł jakbym go przeczytała po porodzie to może baby blues by mnie nie dopadł 😜
Isa super że Szymuś już taki ładnie z kupkami sobie radzi 🙂 chyba wszystkie nas cieszą tak jego kupki jak naszych własnych dzieci 😜 🙂 pisałaś że jak gotujesz warzywa na obiadek, to później tą wodę odlewasz. A ja zawsze ją zostawiam bo tam jest bardzo dużo witamin które uciekają z warzyw podczas gotowania i nawet lekarka też mi tak mówiła kiedyś. Jak jedzonko wyda Ci się za rzadkie to można tą wodę zaciągnąć np kleikiem ryżowym , ja tak robię 🙂 nie wiem czy skorzystasz bo każdy robi wg uznania 😉 A ostatnio to w ogóle zaczęłam parować obiadki bo tak bym musiała mięsko i warzywa osobno gotować a tak wrzucam wszystko do jednego garnka 😜

A moje dziecko dzisiaj dostało kromkę chleba i tak dzióbała że pół zjadła i jeszcze się rozwyła jak jej zabraliśmy 🤪 a wkoło miała tyle kruszyn że niejedna kura by się najadła 😁

• Mamusie
Kasia, swietny wogole caly blog ostatnio do 1 w nocy go czytalam 🙃

Agn dalas mi pomysl jutro na obiad, tyle ze ja mam lososia ale nie wedzonego, myslisz ze tez moze byc? 😉

Inirtam daj przepis na Twoja salatke 🙂moze zrobie mamuśce.

Ja po calym dniu padam 😮 a oczy i glowa tak mnie boli ;/. Ale Tymon właśnie usnal M jest w domu wieczorem , co zadko sie zdaza, wiec ogladamy cos razem....ale pewnie zaraz zasne jak zwykle 😜

• Mamusie
Latka nie robiłam z normalnym łososiem, więc nie wiem jak będzie smakować 😮
Przepis kiedyś przez przypadek znależliśmy i u mnie w domu wszystkim smakuje, nawet starszej córce, która rybom mówi "nie" 😁 Zresztą ja jestem zwolenniczką szybkich dań, bo szkoda mi czasu na siedzenie w kuchni tym bardziej, jak wrócę do pracy tego czasu już całkiem niewiele zostanie a obiad musi być 🤔

Więc jak macie coś takiego szybkiego w zanadrzu to chętnie skorzystam 😁

Kasia jeszcze troszkę i jak naprawdę zrobi się ciepło i zaczniemy wracać do pracy to wiele z nas nie będzie miało czasu zajrzeć tu w tygodniu 🤔

• Mamusie
To ja robie znow kurczaka w sosie pomidorowo-mascarpone 🙂 wlasnie jutro bedzie na obiad 😉
Piersi z kurczaka kroje w kostki, siekam cebule i to na patelnie i podsmazam. oczywiscie doprawiam kurczaczka sola i pieprzem. Jak kurczak sie podsmazy i cebulka zeszkli to dolewam troche wody i dodaje pomidory krojone z puszki. to sie zagotowuje i dodaje opakowanie sera mascarpone. jak ser sie ladnie rozpusci to przyprawiam calosc bazylia... do tego gotuje makaron kokardki i gotowe 😁

Kurczak ze szpinakiem i gorgonzola tez jest przepyszny 🙂 piersi z kurczaka w kostke, podsmazyc. Do garnuszka wlac slodka smietanke, najlepiej 30 %, do tego ser gorgonzola. mieszac az ser sie rozpusci, dodac szpinak, ja biore ten rozdrobniony, bo w lisciach nie lubie żuć 🙂. Calosc zagotowac az sos zrobi sie gesty. dodac kurczaczka, jesc z makaronem 🙂

ale sie rozpisalam 😜

• Mamusie
Cześć
Ja dopiero dałam radę was nadgonić. Mały w ciągu dnia był mega mrudny. Co zasnął to wpadał w jakiś amok, ryczał w niebogłosy i nie dało się go obudzić ani nic 🤨 Myślę że to ząbek idzie. Smarowanie dziąsełek nie pomaga. Zimne gryzaki też nie dają mu ulgi- a przy pierwszym ząbku pomagały. Więc nie wiem już jak mu pomóc 😞
Ja na koniec dnia się zmobilizowałam do skalpela. Mam nadzieję że do świąt jakieś efekty będą... tylko jak będzie siostra mojego m to nie będę miała warunków do ćwiczeń... a to dwa tygodnie 🤢
Sandros gondola to już jest mega na styk. Zwrócić już nie mogę, a kasę to mam jedynie na tak zwaną parasolkę. Tylko nie wiem czy na tą pogodę się nada... Na jakiś sensowny wózek uzbieram najwcześniej w czerwcu- ale wtedy to chyba nie ma sensu zamieniac 😮 Jeszcze jest opcja że ten sprzedam 🤨
latka a jakim wózkiem się Tymek wozi? muszę znaleść alternatywy 🙂
madzia na jakie ubranko do Chrztu się zdecydowałaś? pamiętam że kiedys podawałaś link do jakiejś fajnej stronki...?
dzonatalie jak oni tak mogą 😞 małe dziecko w domu to powinnien byc priorytet dla nich zeby to naprawić!
initram coś na snowbord bym mu kupiła ale najwczesniej w grudnio gdzies pojedziemy, bo ten sezon omineliśmy 😞 ale tak wlasnie dobrze mi zasugerowalas kupie mu cos co potrzebne jest i tak czy siak chciał kupić 😁
o agn super danie- wykonam na mojego m urodzinki:P jeszcze mam tylko problem z tortem, kupowac czy robić? tutaj w sklepach wszystkie torty pięknie wyglądaja- są w tym lukrze. Ale dla mnie to za słodkie 🤢
buffy a jak jesteś w pracy kto zostaje z Marcinkiem? Jak w ogóle dajesz rade bez Marcinka?

Tutaj proszę pierwszy dzień Krzysia w spacerówce:

I tutaj spacerówka na MAXA rozłożona 😞

• Mamusie
Hej 🙂
My na nogach od 5, noc masakra mały budził się 7 razy i jadł 2 razy...
Już wymiękam, nie wiem co mu jest.
Dzisiaj planuję iść z nim do pediatry bo jest lekko przeziębiony, muszę sprawdzić czy nic się z tego nie rozwinęło.
Marylu, ja wybrałam komplecik z firmy Szafa Krasnali w stylu marynarskim biało-granatowy, tu masz link... http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-firmy-krasnal-cw001-chrzest-i3052498132.html

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
To ja robie znow kurczaka w sosie pomidorowo-mascarpone 🙂 wlasnie jutro bedzie na obiad 😉
Piersi z kurczaka kroje w kostki, siekam cebule i to na patelnie i podsmazam. oczywiscie doprawiam kurczaczka sola i pieprzem. Jak kurczak sie podsmazy i cebulka zeszkli to dolewam troche wody i dodaje pomidory krojone z puszki. to sie zagotowuje i dodaje opakowanie sera mascarpone. jak ser sie ladnie rozpusci to przyprawiam calosc bazylia... do tego gotuje makaron kokardki i gotowe :P tez mam na tego kurczaka z mascarpone przepis pycha!!! tylko zamiast cebuli daje czosnek

Kurczak ze szpinakiem i gorgonzola tez jest przepyszny 🙂 piersi z kurczaka w kostke, podsmazyc. Do garnuszka wlac slodka smietanke, najlepiej 30 %, do tego ser gorgonzola. mieszac az ser sie rozpusci, dodac szpinak, ja biore ten rozdrobniony, bo w lisciach nie lubie żuć 🙂. Calosc zagotowac az sos zrobi sie gesty. dodac kurczaczka, jesc z makaronem 🙂

ale sie rozpisalam 😜

• Mamusie
a ogolnie dziewczyny zazdroszcze Wam że bedziecie mogly wrocic do pracy,bo ja niestety albo nawet stety bede caly czas z Majką się opiekować ale i tak z opieki będę dostawać kase wyszlo jakies 830zl bo zasilek,świadczenia i rehabilitacyjne...Jeszcze czekam na to orzeczenie ale jak to pani powiedziala ze dostaniemy napewno,ciekawe czy do wtorku zadzwonią a jak nie to sama zadzwonie i zapytam jak tam sprawy dalej...

• Mamusie
dzien dobry 🙂 u nas standard w nocy, teraz Ulka lezy na brzuszku i cwiczy podnoszenie pupci, a zaraz dostanie kaszke 🙂
Ja za miesiac i tydzień do pracy 😲 mam mieszane uczucia, ale to raczej normalne ...
Jutro przyjezdzaja do nas na caly dzien tescie, bo odbieraja M brata z lotniska, bo przylatuje z Londynu i od razu zostana caly piatek u nas 😮 najgorsze, ze M bedzie w pracy i ja sama bede miala wszystko na glowie... 🤨

ja kolczyki zrobie Uli jak skonczy roczek...teraz sie chwyta ciagle za uszka to bym sie bala ze w zlobku nie przypilnuja i sobie cos z nimi zrobi...

• Mamusie
a Majka sobie drzemie w koncu juz godzinke 🙂 ja tez chce malej kolczyki zalozyc kurcze ale Bartek mowi ze jak bedzie cieplej juz sie taka wiosna prawdziwa zrobi....Chciałabym jej na świeta zrobic by miala taki prezent od nas no ale zobaczymy...No i bysmy jej odrazu kupili zote kolczyki jakies bo nie moze miec innych no ewentualnie srebrne ze wzgledu na wade serduszka...A jutro kupujemy spacerowke:P:P jak sie ciesze ze juz z tym wielkim głomem nie bede musiala chodzic 😆 😆