Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 🙂

My dziś tak padnięci 😁 że szok . Cały dzień nad wodą :P .Kubuś tak szalał we wodzie że nie chciał w ogóle z Niej wychodzić hehe :P pluskał się i pluskał .Prawie nie spał w ciągu dnia ... Dlatego od 19:45 mi już spi 🙂 przebudził sie na "AM" i poszedł nadal spać robię teraz kebaby 😁 dla M bo wraca z pracy i wieczór mamy dla Siebie :P .
Dostałam w okres :| .. Jak na złość .. taka pogoda .. Dziwnie tak .. cąły czas bez okresu a tu znów ;./ i dobrze ze bez bólowe 🙂 póki co

Miłego wieczorku :*:*

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Sandra, pewnie, że najważniejsze, że zdrowe... A jeszcze po tym ostatnim naszym wypadku mam jakby więcej cierpliwości,nic mi nie przeszkadza i ani mi w głowie, żeby podrzucać młodego komuś do opieki... Tyle sobie człowiek w jednej chwili uświadamia...
Z drugiej strony, nie sądziłam, że to na mnie aż tak wpłynie :/ jednak stres o malucha robi swoje... Codziennie mam problem z zaśnięciem wieczorem i niepotrzebnie się jeszcze nakrecam, co by było gdyby... A i jazda prawym pasem zupełnie już mi nie przeszkadza 😜

Doti, a jak reka Twojego m?

Isa, szkoda tej Twojej pracy, życzę wam jak najlepiej, żebyście tam też byli szczęśliwi 😉 i powodzenia z tym palcem... Ps. Nie mogę się nadziwić, ile Szymek ma włosów 😁

Mixi, super że wyjazd się udał, tylko co tak krótko?

Laski, czy jak Tymol puścił się pchacza, odwrócił w druga stronę i samodzielnie pokonał jakieś 1,5m (potem go zgarnelam, bo był stopień), ja stalam za jego plecami, to mogę powiedzieć, że chodzi

• Mamusie
Witam!

Zaglądam na chwileczkę, żeby pokazać, że jestem 🙂
Nadrabiam na bieżąco ale niestety nie mam czasu odpisać.
Wczoraj większość dnia spędziliśmy na Finale Regat w Szczecinie. Gorąco, że masakra 🤢
Dziś ma być jeszcze cieplej więc raczej z domu się nie ruszamy, spędzimy dzień w ogrodzie w cieniu drzew i w basenie 😁

Zdjęcia bobasków cuuuuudowne 🤪

Isa Szymonek jakie ma włosy 🤪

U nas ciągle łysinka 🙃

Inirtam ja się nie znam ale skoro już sam poszedł to można powiedzieć, że chodzi 😁 My na razie jesteśmy na etapie stania bez trzymanki przez kilkanaście sekund.

Latka ja fajne koło kupiłam w Realu. W sumie dwa, bo jedno beznadziejne. Majce nóżki tylko wchodzą i wypada z niego. Drugie o niebo lepsze, jak ją do niego wsadzę to ma koło pod pachami i jest w nim bardzo bezpieczna.
Jak byś była zainteresowana, to z wielką przyjemnością kupię ci takie koło (mam nadzieję, że jeszcze będą 😉 ) i wyślę na adres w Polsce, żebyś już miała jak przyjedziesz. Oczywiście grosze kosztuje, więc nawet nie pytaj 😜

• Mamusie
dzień dobry!

my mieliśmy plany jechać już przed 10-tą na otwarty basen, a tu od godziny 6 rano burza i ciągle pada 😮 😮
chyba pojedziemy ale do aquaparku do środka na godzinkę to się młoda popluska...
szkoda bo ja juz wyszperałam kosz piknikowy, i koc żeby się na trawce wyłożyć a tu taki psikus pogoda nam zrobiła - pewnie upał i skwar będzie od południa jak będziemy musieli jechać do teściowej na obiad.... 🤢

wnerwia mnie ta kobieta, jak nie wiem co
oddała by wszystko dla wnusi i dla nas też, wręcz normalnie by nas zagłaskała na śmierć, niby nie powinnam narzekać bo nic mi przykrego nie zrobiła i mi nie dokucza, ale nie może zrozumić pewnych rzeczy, ona jakby żyje jeszcze w innej epoce,
np. po co wyjeżdżać gdzieś na wakacje i tracić pieniądze, skoro możemy do niej przyjechać na wieś i sobie odpocząć??
albo, moi rodzice pojechali teraz na wakacje i my z M teraz bierzemy po tygodniu urlop żeby zająć się Gabrysia, bo normalnie to moja mam z nią jest i ona ponoć rzuciła tekst M, że tak nas "zostawiła", że skoro teraz się zajmuje wnuczką to mogła już w tym roku nigdzie nie jechać i zostać... nosz kur...
przecież moja mama nie jest niewolnikiem i może też wyjechać z tatą na wakacje! jakbyśmy mieli nianię, to też by miała prawo do urlopu...
no bo ona by nigdzie nie pojechała (nawiasem mówiąc nigdy nigdzie nie pojechali z teściem i nie dlatego że nie mają pieniędzy czy coś, po prostu tak sobie żyją, innymi realiami i priorytetami się rządzą, w sensie najlepiej siedzieć całą rodziną w domu na dupie i nigdzie się nie ruszać, cały dzień siedzieć za stołem i to jest najlepszy odpoczynek... a ja się tam duszę
całe szczęście, że jeździmy tam najwyżej co druga niedzielę, albo nawet ostatnio rzadziej 😜

• Mamusie
witam sie 🙂 niestety juz w domku...ale co za powrot mielismy to szkoda gadac...korek byl taki nieziemski ok gorzowa, ze w ciagu godziny przejechalismy ok 2 km 😠 zapomnielismy ze ta sama traca z woodstocka wracaja, no wiec kibel niezly byl, na szczescie M obczail inna trasie i pojechalismy przez inne miejscowosci i autostrade..juz wolalam zaplacic i byc jak najszybciej w domu niz dalej tam kisnac...
Wypad byl super, spotkanie z Mixi i jej rodzinka tez 🙂 ale tak jak mixi pisze - nasze dziewczyny chyba sobie nie podpasowaly :P

Witam 🙂

My dziś cały dzień w Domu . Bo Mojemu M sie nie chciało wychodzić z domu yhh ..
Nawet na spacerze nie byliśmy ale powiedziałam że ostatni raz taki dzień .. słoneczko fajnie świeciło a Ja w domu myślałam że dostanę do głowy ..

Jutro nad wodę 🙂 . Moja Mama kupiła Kubusiowi pontonik :P hi jutro go wypróbujemy :P .
Kubuś już śpi od jakieś 15 minut :P .

lecę na film i spać

Miłego wieczoru :*

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂
długo nie pisałam ale czytam :P podgląduję Was 😁
Milena jutro kończy 11 miesięcy :P jak to zleciało 🙂
Od powrotu z nad morza jakies (odpukać) cudowne ozdrowienie . Nawet nie inhalujemy bo nie ma takiej potrzeby 🙂
Dziś byliśmy w Brennej i młoda razem z ciocią Julka moczyła nóżki w rzece 😁 tak się im spodobała zimna woda ze nie chciały wychodzić i był ryk :/
Ja wam zazdroszczę tego ochłodzenia... u nas nie było ani jednego dnia "zimnego". a dziś 36stopni. na szczęście teraz cos zaczyna grzmieć 😁 chyba doszła do mnie ta burza :P uwielbiam wtedy siedzieć na tarasie 🙂
Troche nerwówka przed pójściem do żłobka. Stresuje się strasznie.. 😞 byłam w piątek w lumpie i kupiłam jej kilka bluzek z długim rękawem bo nie miała wcale a później nie będę miała czasu chodzić i szukać. :P zakupy się udały bo jestem zadowolona ze "zdobyczy" i trochę odreagowałam siedzenie w domu.

Karolka takie pytanie do Ciebie. W jakich butkach Ulcia była w żłobku na co dzień ?
Sandra, a Ty z doświadczenia co powiesz o obuwiu takich maluszków w żłobku ?
Mi kazali kupic trampki a ja jakos sobie nie wyobrażam żeby ona w trampkach chodzila jak w domu caly czas na boso i nawet skarpet nie toleruje. ;/

dobranoc 🙂

• Mamusie
Pauleczka ja mam ten sam problem 🙃 Majka musi mieć kapcie no i oczywiście muszę ją w butach do żłobka zaprowadzic/zanieść 😮 Zaczynamy za 3 tygodnie 😲 Ona do tego czasu raczej chodzić nie będzie a w domu i w ogrodzie tylko na boso biega 🤔

Wysyłam ci priv 😉

• Mamusie
Hej Kochane
Weekend jakiś nerwowy u nas. Chyba po całym tygodniu czekania na wspólną sobote i niedziele za dużo oczekuje 😮 a później się rozczarowuje...
W czwartek przylatują teściowie więc już niecierpliwie czekam 😉
Pauleczka sto lat dla MILENKI:*
initram jak dla mnie to Tym chodzi 😁
initram napisz proszę jak udało Ci się pozbyć dziennych karmień i czym zastępujesz małemu swoje mleko? doskonale Cie rozumiem, że musisz wybyć z domu. Ja rozważam tą samą opcję bo mały przy mnie chce tylko cyca...
Jeśli mnie nie ma i M musi go uśpić sam to są dwie opcje:
-głaszcze go, śpiewa, oglądają bajki, leżą razem na łóżku i mały w końcu kimnie w spokoju
-lub mały dostae spazmów i zmęczony od płaczu zasypia. Niestey druga opcja zdaża się częściej. Jeśli ja próbuje uśpić go inaczej niż cycem, jest taki ryk, że aż serce się kruszy. Mały ma taki stres wtedy, że to jest aż niewyobrażalne żeby tak dziecko męczyć:/ No a właśnie przed chwilą poszedł spać bez cyca. Razem w trójkę leżeliśmy i w końcu usnął. Cieszę się, że tak się udało ale cudów nie oczekuje i wiem, że jutro może być znów problem...
mixi ale fajnie macie że razem plażowałyście 😉 czekamy na fotki
Pati najważniejsze że rzadko ją odwiedzasz 😁

• Mamusie
To u nas z Darkiem mala zasypia bez problemow, a przy nie 1oo razy wstaje.. choc wczoraj byla najedzona do oporu, ze az sie wyewalo 🙂 i byla chyba taka pelna,ze jej sie podnosic nie chcialo, bo jak przy niej usiadam i minuta osiem spala.. 🙂

Co do butow, w zobku, dziewczyny zalecaja je, niekoniecznie ze wzgedu jako do chodzenia, ale po to by spelnialy role bezpieczenstwa. Maluszki czesto sie deptaja,przerwacaja, zrzucaja cos innym na nozki.. i jednak nie jest todosc przyjemne.. a buciki jakby nie patrzeb izoluja i zmniejszaja doznanie boowe po nadepnieciu przez kumpla 🙂
Jak nie beda chcialy pozwolic, abyscie Wu zalozyy im na wejscie buty.Dajecie je po prostu :ciociom" na sale i one na pewono sobie poradza. MAluchy maja respekt przed obcymi i nie powinno byc wiekszych problemow.. a ze beda sciagac 🙂 to juz nie wasza broszka 😜

• Mamusie
witam się rano 🙂
Milena już od 6 wariuje na podłodze. Nie wiem co się stało że tak wcześnie wstała.
Muszę się zaopatrzyć w bramke do kuchni bo pierwsze gdzie leci to właśnie tam.
Jeśli chodzi o "paputki" do żłobka to zastanawiam się nad takimi: http://allegro.pl/skorzane-paputki-0-5-lat-kapcie-bestseller-i3430944878.html
ale już sama nie wiem. Pójde na zebranie to zobaczę co powiedzą.
Ale cudowne powietrze po burzy ... <3 uwielbiam. 🙂

• Mamusie
Hej hej.

Dawno nie pisalam. Jakos "nie istnieje" ostatnio

Buziaki dla solenizantow !!! 😘

Agn priv 🙂

U nas raczej bez większych zmian. Zamieszanie i tyle. 🙂

ASuper te paputki, moze nawet zamówię. Mamy takie dwie pary tzn ten wzor szycia itd tylko materiałowe 🙂 jestem zadowolona. Jak juz musze zakladam.na podwórko kolo domu 🙂
A te zamowilabym może na jesien po domu czasami moga sie przydać bo na dole mamy zimno. Ale wzory piękne ciężko wybrać 🙂

• Mamusie
hej
Ocziwiście nie udało mi sie położyć małego bez cyca. a długo walczył bo dopiero na pierwszzą drzemkę poszedł.
W weekend sama zrobiłam mu obiadek i zjadł tak z 50ml! jestem bardzo zadowolona i dziś też sama gotuje, może takie mu bardziej smakuje?!
Mamy też ósmego ząbka! ostatnia dwójka się przebiła wczoraj 😉
Te paputki śliczne są, ciekawe właśnie jak wygląda rozmiarówka w cm. Też muszę coś małemu kupić bo adidasków ani mokasynów nie chce zakładać. A te wyglądają na prostę do włożenia 😉

• Mamusie
Pauleczka Ula chodzila od poczatku w samych rajtkach, pozniej w skarpetkach antyposlizgowych lub tych ze skorzana podeszwą...w lecie na bosaka 😉 no ale to malutka grupa i nic jej sie tam zlego nie dzialo 😉
Kurde mam dylemat...poszlam dzis do tego jej zlobka powiedziec, ze od wrzesnia dajemy Ule do panstwowego a pani do mnie, ze szkoda, bo prawdopodobnie juz od wrzesnia dostaja dofinansowanie i abonament spadnie z 800 zl na 250 🤪 no kurna i nie wiem co teraz robic...powiedzilam jej ze w panstwowym mamy 19.08 podpisywanie umow i jak do tego czasu sytuacja z dofinansowaniem bedzie pewna na 100% to chyba Ule w nim zostawimy...tak czy inaczej dzis ulka na sam jego widok piszczala i klaskala z zachwytu a jak zobaczyla swoje "ciocie" to w ogole byla euforia 🙂