Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam 🙂

My dziś byliśmy nad wodą ale to nawet nie pomogło skwar jak nie wiem co ;/ .. ledwo się dychać da .. mogłoby się troszkę ochłodzić .. 🙂 ale bez deszczu .
Maskara ..

Kubuś śpi już od 21:20 :P i śpi już troszeczkę dłużej bo do 7:30 😁 .
Dla Mnie to zawsze coś .

doti Coś taka zła ?;>

inirtam Przystojniak 😁 ale duży ten Twój :p

• Mamusie
Dobry wieczór.

Ja również bez weny. Czytam Was oczywiście 😉.

Inirtam piekny Tymcio 😘 buntownik 😉

Odechciewa mi sie powoli do tej Polski lecieć. Więcej zakupów zamieszania ze sie odechciewa. .. a drugiej strony juz sie nie mofe w doczekać. Tym bardziej ze teraz taka pogoda. ..
Ciekawe czy będzie jeszcze tak fajnie jak my będziemy od 19.08

Dobranoc mamuski 😉

• Mamusie
a ja kocham upały, niestety u nas już się skończyły 😞
initram piękny Tymek 😉 i ma coś w sobie bardzo podobnego do Krzysia. Mój M aż się zdziwił 😉
Doti co u Ciebie?
sandros wypoczywaj 😉i udanej nocki
latka ja kupiłam bilety na 31 sierpień i też nie mogę się doczekać, a jednocześnie się martwie tym zamieszaniem w pl...

• Mamusie
Dzien dobry mialam wam opisac jak minely wakacje 🙂 U nas pada w nocy taki wiatr ze masakra!!! i burze a dzis jedziemy nad to jezioro.
U nas na morzem fajnie,wszystkie dzieci plakaly a Maja grzeczna pierwsza chodzila spac,bawila sie sama i miala wszytsko gdzies.Oczywiscie kąpala sie w morzu a piasek byl takim zachwytem ze nie chciala wychodzic z niego 🙂 na fb zdjecia 🙂
Takze do niedzieli 🙂
A najwazniejszego Wam nie powiedzialam. Maja soczek pije z butelki i smoczka AVENT 🤪 wiec chyba bedzie calkowita wymiana smoczkow i butelek 🙂 na lepsze. Nauczyla sie nad morzem,bo była jedna nie uzywana butelka z okraglym smoczkiem chyba z tomme teepe i tak jakos kilka dni pila tylko soczek i teraz tez z naszej AVENTu pije sok a mleko jeszcze NUKa 🙂

• Mamusie
Hej.
U nas wczoraj popołudniu lało co chwilę ,a w nocy burze ,że aż trzęsło Szczecinem 😁 😮
A od rana szaro ,ponuro i ma się na deszcz.
Muszę Wam powiedzieć ,że jednak nigdzie nie jedziemy bo pogoda do dupy się zrobiła.
Dzisiaj lecimy na basen ,a jak się zrobi ładniej to na jeden dzionek będziemy latać.
Mamy bliziutko do morza więc luzik. 😉
Ja tam takie upały uwielbiam ,nie chce jesieni i zimy ,zwłaszcza tej zimy.
To się dopiero zacznie kombinezon ,kozaki ,sanki dla Wiki.
No i masa cieplejszych ciuchów ,starsza też nie ma kurtki ,a ja to będę chyba goła chodzić.
Ciekawe jak nasze dzieci zareagują na śnieg 🤔 🙂

• Mamusie
Witam się 🙂
Nie mam weny na pisanie 😉
U nas wszystko ok 🙂
Pochwalę się tylko, że, kupiłam okazyjnie kamerę, bo stwierdziłam, że będę uwieczniać mojego szkraba na filmach w HD 😁 M mnie opieprzył, że kasę wydaję, a ja mam niezłą frajdę 😁

Inirtam, Tymuś cudny 🙂 Focha niezłego strzelił, ale i tak przystojniak z niego 😁

Miłego dnia, kochane 🙂

• Mamusie
A ja pochwale mojego Szkraba bo poszerzył swój zasób słów 🙂 mówi już daj to, a gdzie, chodz tu, daj am, mama tata, baba, tata brum 🙂 pokazuje też jakie ma problemy i jak idziemy na spacerze to pokazuje na drzewa imomówi sszszsz ze tak szumia hehe 🙂
Aktualnie nie pamiętam więcej . I akurat majstruje mi w wc więc uciekam 😜

• Mamusie
hej 😉
U nas znów pobudka o 4 nad ranem i harce po łóżku 😉 Teraz poszedł na pierwszą drzemkę, a ja muszę zacząć ogarniać na przyjazd teściów. To już jutro 🤢
Muszę wam powiedzieć że byk którego Krzyś dostał to super zakup. Jeszcze nie przekonał się do jazdy ale chodzi z nim jak z pchaczem, a raczej biegnie bo to takie szybkie 😉
Myślałam że koniec września będziemy się już pakować do polski a tu wciąż nic nie wiadomo:/ Manager mojego M przeszedł operacje na sercu i miał już wrócić do pracy ale nagle znów go hospitalizowali 🤢 więc mój M nie ma możliwości zwolnienia się... eh...
Natalia gratulacje dla Majeczki 😉 fajnie, że Majeczka potrafi się tak sobą zająć 😉
latka Tymek to chyba najbardziej wygadany ze wszystkich dzieciaczków 😉 Krzyś to mówił tata, baba, papa... ale ostatnio odwidziało mu się i przestał.
Sandra straszna ta wiadomość 😞 ja nie mogę czytać takich wiadomości bo potem wciąż o tym myślę ;( jakie to musi być straszne. Niestety świadomość i edukacji dt, pływania jest zbyt mała- dlatego takie wypadki się zdarzają...

• Mamusie
Sandra, straszna jest ta wiadomość 😞 Jeden moment, nieuwaga i taka tragedia. Rodzice chyba do końca życia się nie otrząsną... 😞
Marylu, szkoda, że tak się układa w pracy Twojego M. Trzymam kciuki, żeby jednak sprawa się jakoś ułożyła pozytywnie dla Was. A Natala też mówi tylko mama, papa i baba 🙂 I czasem jakieś dziwne nieartykułowane dźwięki jeszcze wydaje 😁

• Mamusie
Mam podły humor. Mateuszowi coś się poprzestawiało w głowie. Przez te upały nie wychodzimy z domu bo się nie da i dziecko szaleje 😞
Dodatkowo wczoraj teściowa dała Mateuszowi klapsa - takiego że ślad czerwony na tyłku miał przez 4 godziny......... 😠

• Mamusie
Ja sie nie dziwie, bo to mozna raszpla dostac jak taki upal 🙂 Ale nie zrozumiem tez dlaczego wy w upal nie wychodzicie z domu, przeciez ogrod macie wlasny a nie blokowisko ? 🙂
Parasol nad basen i heya, albo nad piaskownice.. my np. calymi dniami jestesy na dworze.. Jak wychodzimy o 9 to wracamy o 18.. oczywiscie jesli jedziemy na dzialke, bo tak po miescie to zadna frajda lazic..

Oj, oj.. to u mnie bylaby jazda po calosci. Tesciowa by fruwala ;// Jakiim prawem ona uderzyla Twoje dziecko.. A M. co na to??

• Mamusie
Ja kompletnie nie wyobrażam sobie w jaki sposób mogę do takiej sytuacji dojść skoro i matka i opiekunka z os siedzą na brzegu... Przykre 😞

Sandra, dziś w bojowym nastroju widzę 😉

Ja w te upały wychodzę z małym tylko z samego rana i później wieczorem, bo nie da się wytrzymać w tej betonowej dzungli, nie dość, że z nieba żar, to jeszcze od tych bloków, ulic itp.odbija się wszystko i mam wrazeni, że jest podwójne gorąco 😜 drzewa wycięli rok temu i o cieniu można zapomnieć...

Latka, zeszłoroczny wrzesień był dość ciepły z tego, co pamiętam, więc jest szansa, że i teraz tak będzie, czego serdeczne Ci życzę 😉

Marylu, z postawieniem Tymka w dzień tak naprawdę trochę mi się zeszło...jakiś czas temu się przymierzałam, ale potem on się rozchorował i musiałam wszystko odlozyc... jak już przyszło co do czego, to miałam spore ułatwienie, bo na wyjeździe maluch nauczył się zasypiać w wózku w ciągu dnia, a nie jak w domu na łóżku, przy cycu 😉 na początku ograniczyłam tylko do jednego karmienia, po dosłownie kilku dniach zupełnie przestałam mu dawać cyca w ciągu dnia... zdarza się, że do tej pory zagląda mi pod bluzkę i się domaga, ale to chyba normalne, miałam kilka chwil zwątpienia, ale postanowiłam, że będę konsekwentna, bo inaczej daleko nie zajdę, a tylko zafunduję niepotrzebny stres i jemu i sobie... w dalszym ciągu dostaje cyca wieczorem przed snem i w nocy na żądanie (zdarza się, że co godzinę), więc nie zastępuję mu mojego mleka, żadnym innym, poza tym dostaje kaszkę dwa razy dziennie i do tego na drugie śniadanko lub deser jakiś jogurcik bądź owoce z jogurtem czy twarożkiem 🙂

Latka, wygadany Twój synuś, mój co prawda dużo rozumie, ale obecnie jest na etapie nazywania wszystkiego "daduuu" 😉 potrafi mówić tata, baba, dziadzia, dzidzi, daj, to (zdarzy się, że połączy), do tego mam wrażenie, że cały czas bawi się mową i dźwiękami, bo wymyśla różne różności 🙂 "mama" powiedział dosłownie dwa razy i pewnie przez przypadek 😜
za to z pełną odpowiedzialnością mogę oznajmić, że Tym chodzi!! 🤪 🤪 🤪 już jakieś 3 dni temu zaczął się odważniej puszczać i podchodzić... narazie powoli i ostrożnie, ale do przodu i coraz częściej 😉 a wczoraj trzykrotnie przeszedł cały pokój 😁

kończę, bo maruder wyje, spać nie może, tak mu gorąco... ech... 😉

• Mamusie
Sandra ja nie wychodze bo u nas nawet w cieniu jest tak duszno że nie ma czym oddychać. Poza tym moich dzieci w jednym miejscu nie utrzymam żeby siedziały np w basenie czy w piasku bo to wszystko mają na co dzień i szybko im sie nudzi. Dziś ok 17:00 było u nas 38*C w cieniu...wole nie wiedzieć ile było w południe.
A druga rzecz że jak ja posiedze w takiej temp to mnie zaraz głowa boli i potem zwykły ból zmienia się w okropną migrenę 😞
Ile sie uda rano i wieczór to siedzimy...
A z tesciową to była taka historia, że Mat chwycił ją za kolczyka i puścić nie chciał i ciągnął. Do tego śmiał sie, pluł i szczypał...ja akurat usypiałam Luśkę a on był z teściową i babcią.
Ja rozumiem że nerwy ponoszą, ale to tylko ich wina. Bo jak od 3 lat się drę żeby byli konsekwentni w stosunku do dzieci to w dupie mają, bo dziecko nie może płakać i niech ma to będzie spokój. I takie są efekty, że Mat nauczył się że przy nich wszystko mu wolno. Dziś to samo - poszłam po Lusię bo się obudziła, Mat został z babcią w kuchni a na stole stał olej. Mat zaczał piszczeć i ten olej rozlewać po podłodze.... mamy nie było to można powariować... Powiedziałam im co myślę o ich zachowaniu i o braku konsekwencji. Są dorosłe i powinny być mądrzejsze. Nie da się tak że dziecko tupnie to mu się pozwala i daje...

Witam 🙂

My dziś mimo tej pogody jesteśmy nad wodą 😁 . Kubusiowi rozkładam namiocik w cieniu .. Do tego pompuje pontonik nalewam wody i się pluska a jak idziemy się kąpać to dziś nawet nie chciał wyjść z wody bo płakał he . Ale musieliśmy :P . Byliśmy nad wodą od około godziny 14:00 do 17:00 a taki skwar że szok wentylator chodzi 24/h .. bo nie da się wytrzymać ...
Jak kiedyś walnie burzą to wszystko będzie furgać .

Kubuś też przez te upały niespokojny nerwowy .. Ja też cała chodzę nabuzowana !! wrr jeszcze z Moim M się pokłóciłam przed chwila to jeszcze to Mnie dobiło 😠

Miłego Wieczoru 🙂