Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Inirtam ja tez mam zero ochoty na seks 🤨 poza tym jeszcze troche krwawie 😮

My 8.11 idziemy na szczepienie 🤢 juz sie boje co to bedzie...
Tusia a teo badanie sluchu to juz drugi raz? Bo Ula miala badanie sluchu w szpitalu i dostala certyfikat wklejony w ksiazeczke zdrowia...a to trzeba znow zbadac??

• Mamusie
Ja krwawilam nie cale 3 tygodnie.

Milka tez miala badanie sluchu w szpitalu. Tego chyba nie trzeba powtarzac. My na najblizsza wizyte dopiero 4.12 na szczepienie a pozniej 6.12 na bioderka...
Milena daje bardziej glowke na prawo :/ lekarz pokazal nam jak cwiczyc i jak do wizyty sie nie poprawi to czeka nas rehabilitacja. Ja tez tak mialam jak bylan niemowlakiem i nosili mnie na masaze do takiego niewidomego pana...

• Mamusie
ciąży się nie boję, bo tak czy siak na drugą będę się decydować 😉 wiadomo, że wolałabym za jakies 3-4 lata, ale jakby się przytrafiła, to by była 😁
nie wiem sama, o co chodzi... o ból też raczej nie chodzi, bo to można zniwelować... po jakoś sobie tego nie wyobrażam i jestem przerażona, bo M tylko odlicza dni do wizyty u lekarza.. a ja mu ciągle mówię, że połog to 8tyg. i nie mniej... 😮

• Mamusie
pauleczka. pokaz jaki spiworek kupiliscie. bo ja tez wlasnie szukam 🙂 podobaja mi sie takie z wełna ale boje sie ze moze uczulac
initram mój tez odliczał do końca połogu i mimo iż się skończył to wciąż brak ochoty u mnie 🤢
doti pisałaś kiedyś że Laurka wygina ciało w jedną stronę. Co musicie z tym robić?!

• Mamusie
Moja też wygina główkę na jedną stronę 🤨 Na prawą i to chyba dlatego, że daję jej butlę prawą ręką, więc siłą rzeczy zwraca główkę w moją stronę i tak też śpi 😮 Nie wiedziałam, że coś się z tym robi 😮
Maja zasnęła po kąpieli i mleczu o 19:30 i mimo, że mieliśmy gości i było bardzo głosno nie obudziła się 😁 Dziś przespała prawie cały dzień, leniuszek mój mały, aż musiałam ją budzić na karmienia 😁 Teraz ja dołączam do niej myślę, że kolejna pobudka na karmienie 2-3 w nocy 😉
Dobrej i spokojnej nocki dziewczyny 😘

• Mamusie
Tusia, jeśli chodzi o to kładzenie na brzuchu, to u mnie jest różnie - jeśli wiem, że mam godzinkę albo dłużej, żeby sobie z Małą poleżeć i poleniuchować, to zmieniam jej pieluszkę, zdejmuję body, sama rozbieram się do stanika i kładę ją sobie na brzuchu przykrywając ją kocykiem. I tak sobie lezymy, oglądamy tv, czytamy książkę a zdarzyło się, że obie żeśmy tak zasnęły. A czasem jak nie mam za dużo czasu, albo nie chcę Małej rozbierać i ubierać, to kładę w samym body, ale ja rozpinam sweter, aby Natka chociaż policzkiem dotykała mnie w okolicy odkrytej klatki piersiowej. Z Lenką musicie sobie wypracować jakiś system, który Wam obu będzie odpowiadał 🙂

Dobrej nocki dziewczyny. Oby Maluszki dały nam dziś pospać 🙂

• Mamusie
Dzien dobry 🙂 Wczoraj bylam na instruktażu w kosciele.Mała jak tylko wyjechałam o 17:50 i przyjechałam o 20:30 jakoś to cały czas spała,nawet na inhalacje sie nie obudzila...no ale kto nie spi przez caly dzien pozniej tak jest 🙂 🙂 Maja od wczoraj dostaje spironol jednak i zobaczymy MOŻE nas wypiszą w poniedziałek,fajnie by było,bo już chcemy sie wyprowadzic do Wrzesni 😁 😁 Moja ma zawsze na lewą stronę głowke i tez bylismy na Polnej na rehabilitacji jednodniowej i tam nam pokazali jak cwiczyc...tez duszo nosic by trzymała glowe lub duzo klasc na brzuszku ale na udach by miala zwieszone nozki i raczki...Mai nawet sie to podoba 🙂 🙂 No nic zaraz lece do niej potem Bartek mnie zmieni...Miłego dzionka laseczki :*:*

• Mamusie
Witam,
dziś nocka udana o tyle, że Natuchna po każdym karmieniu pięknie zasypiała. Nie marudziła, nie stękała, nie ulewała. Ja co prawda nie do końca oczywiście wyspana, ale to już norma 🙂
A o 5 nad ranem tak zaczęła mnie boleć głowa, że myślałam, że zwymiotuję. Wzięłam paracetamol i trochę przeszło.
Pogoda u nas po prostu dzisiaj paskudna. Mokro, szaro i zimno. Do tego wieje. Chyba spacer odpada, chyba że po południu coś się poprawi.

Natalia, ucałuj Majeczkę od nas i wszystkiego najpiękniejszego z okazji 2 miesięcy, które wczoraj skończyła 🙂

A tak wczoraj się zastanawiałam, co u Buffy i Madzi i ich Maluszków. One z forum brzuszkowego chyba się nie przeniosły na to forum. Może któraś ma z nimi kontakt i wyśle jakiegoś esa z pozdrowieniami ?

Miłego weekndu dziewczyny 🙂

• Mamusie
Hej u mnie nocka spokojna.
Zasneła o 20 ,a karmienie było o 5 teraz jeszcze śpi ,a cycek zaraz mi eksploduje 😁
Moja mala na szczescie glowe kladzie na rozne strony ,nawet kreci na wszystkie boki ,jak ktos chodzi kolo niej to obserwuje . 🙂
Ach juz sie nie moge doczekac kiedy pojdziemy na spacerek bo korzenie zapuscimy w tym domu 🙂
Oby jutro byla pogoda bo moj M ma wolne od drugirj pracy wiec cale popoludnie dla nas . 🙂
Milego dnia papa .

• Mamusie
Dzień dobry...
wczoraj mój maluszek jak poszedł spać o 17 to obudził się o 21 (pierwszy raz od urodzenia tak długo pospał) na kąpiel, cyca i o 22 zasnął i obudził się o 0:30 i od tamtej godziny budził się już regularnie co 1,5h ;/ a od godz 5:30 do 8:30 kompletnie nic nie spał tylko kwiczał...
teraz udało mu się w końcu zasnąć ciekawe na jak długo?!

założyłam zeszyt... z godzinami kiedy go karmie, kiedy idzie spać, kiedy czuwa itp... bo chce go jakoś sama ustabilizować bo on chyba sam nie potrafi... a zaczęłam czytać książkę Tracy Hogg "Język niemowląt" 😁 może uda mi się doprowadzić do ładu mojego chłopczyka...

od kiedy podaje mu SS jest coraz to spokojniejszy i wali mega pierdy... a kupke robi raz na dwa dni... no ale zdarza się jeszcze że ma napad histerii i trudno go uspokoić ale tych sytuacji jest coraz to mniej na szczęście 🙂
no i nie jem już tydzień nabiału i widzę poprawę...

czy wasze pociechy też tak się drapią po buźce?! bo ja muszę często zakładać niedrapki bo by sobie oczy wydłubał 😮 a dzisiaj w nocy tak się podrapał że obudził się z piskiem i dzisiaj ma strupka obok oczka :/

• Mamusie
Witam się rano.

Dziś idziemy zapraszać oficjalnie chrzestną, a potem mąż idzie na spotkanie klasy z liceum... czyli czeka mnie wieczór z dziećmi. A jak je uśpię to będą nudy 😞
Trochę trzeba mieszkanie ogarnąć 😉 więc zmykam

isa może już Twój Mały załapie z tym spaniem 😉

• Mamusie
Dzień dobry. U nas nocka cudna! Lusia zasnęła koło 20 i spała do 5! potem jedzonko i dalej do spania. O 8:30 ją obudziłam zmianą pampersa bo by się przelało za chwilę 🙂
Wczorajszy dzień bardzo udany, pojechaliśmy do moich rodziców na całe popołudnie.
Teraz Lula leży sobie na macie przy otwartym oknie i chyba znów zasypia. A niech śpi 🙂 🙂 🙂 ja prawie posprzątam sobie.

Jeśli chodzi o wyginanie się w jedną stronę - Małej już to się chyba unormowało. Jak się przeciąga po spaniu to tak się wykręca w literkę C ale poza tym to główkę już na obie strony przekręca. Poza tym jak ją trzymam na rękach na półleżąco to tak się dźwiga że prawie siada 🤪
Wczoraj byłam w ciężkim szoku bo 6-miesięczny synek kuzynki stoi na nogach. Wystarczy że ma się czego przytrzymać i stoi. Sam nie stanie oczywiście ale na łóżku jak się mu poda ręce to nawet podskakuje. Z tym, że ani nie potrafi sam usiedzieć ani sam nie siada, więc chyba za wcześnie na takie stawianie. Nie uszkodzi sobie kręgosłupa od tego????

• Mamusie
a ja bym chciała, żeby młody spał troszkę dłużej w nocy...

dzień dobry 😉
u nas znowu po popołudniowo-wieczornym koncercie Tymek zasnął ok. 20, przed 23 pojadł, potem pobudka przed 2 i później już co godzinę, a o 4 awantura, bo znowu te chrzanione bąki 🤢
nie wiem, kiedy uda mi się wieczorem jakis film z mężem obejrzeć, jestem rak padnięta, że jak maluszek zaśnie o tej 20, to ja się kąpię i kładę się razem z nim...

• Mamusie
Mixi dobrze, że kombinujesz z pozycjami do odbicia ale chyba lepiej żebyś ją trzymała całkiem w pionie w pozycji żabki (nóżki podciągnięte) niż sadzała....bardziej kontaktowa czyli co? Żeby się śmiała czy gadała? 🙂 Na wszystko przyjdzie czas 🙂
Moja ostatnio jak ją noszę pionowo to sama głowę trzyma. jeszcze niepewnie ale trzyma.

• Mamusie
Mixi chodzi o to żeby nie przeciążać kręgosłupa. Co innego gdyby miała 5-6 miesięcy a co innego teraz. Przeciez to maleństwo jeszcze 🙂
Lusia uśmiecha się coraz częściej a jak nikt do niej nie gada to krzyczy takimi "aa" krótkimi żeby ktoś podszedł 😁 Tak teraz będziemy wszystkie czekać na rozwój tych naszych szkrabów, aż zaczną raczkować, potem chodzić i mówić... a potem będziemy się modlić żeby choć na chwilę usiadły spokojnie albo zamknęły buzię hehehe

• Mamusie
Hej dziewczyny 😁

Maja jak zwykle pięknie spała, o 6:30 zjadła i strzeliła kupkę, zaczełam się z nią bawić a ona się rozpłakała (co prawie nigdy się nie zdarza), wziełam na rączki i od razu zasnęła 😁 no i spała do 8:30. Widiczne to jeszcze nie była pora na wstawanie 🤔 No i dziś jak zwykle prawie cały dzień śpi 😮 Już kiedyś pisałam, ze martwię się tym, że Maja tyle śpi 🤨
Zaraz będziemy mieli gości...