Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć 🙂
Od rana mam zgagę i czuję się bardzo niewyraźnie. Humor do d... nie wiem właściwie czemu... Nic mi się nie chce i mogłabym przespać dzis cały dzień.

Pati ja pierwsze zdjęcie buźki dostałam na USG w 35 tygodniu :P Nie chciał się Groszek pokazać wcześniej.

• Mamusie
weekend, to cisza na forum 😉

wymęczona jestem, właśnie skończyłam skalpel wyzwanie, choć z małą przerwą, bo mały uparł się, żeby zasypiać ze mną nie z M... no i te działki... ech.. spędzają mi sen z powiek 🤢 już mam chyba dość, co jedziemy coś obejrzeć, to po drodze są nowe ogłoszenia, nowe interesujące działki, piękne tereny... i ciągłe dylematy, wiemy tylko, że jednak poza miastem, bo sporo kasy zostanie w kieszeni, co za tym idzie kredyt mniejszy i może szybciej uda się wykończyć 😉
chciałabym do wakacji sfinalizować temat, żeby na jesień ruszyć z fundamentami, a kolejnej wiosny rozpocząć budowę (taka optymistka ze mnie 😉 )

a młody poprzednią całą noc w łóżeczku spał do 7.20 😁 ciekawe, jak będzie dziś, bo jednak trochę wrażeń było 😮

Latka, pięknie Ci Tymulek wczoraj pospał, u nas rekord to lekko po 8, ale to zazwyczaj po baaardzo ciężkiej nocy 😜

Doti, weź no pogadaj z tym Groszkiem swoim i przekonaj do wyjścia 😉

• Mamusie
Hejka...u nas zazwyczaj tez jedna drzemka nawet do 3 godzin czasami.
Dzisiaj bylysmy w gosciach i po 21 do domku wrocilysmy odrazu szybka kąpiel,mleczko wypite i Maja już śpi 🙂 ja zaraz też się kładę,wymęczona po całym dniu. A jestesmy u mamuski musialam Majce i sobie pozalatwiać leki i odrazu zrobiłam sobie pazurki u kumpeli 🙂
Od wtorku przyszłego jedziemy z Majką same do Szczecina do koleżanki,także fajnie cieszę się bardzo,bo zaczynam w koncu używać życia chociaż z Majunią 🙂 ale będzie fajnie, na pewno 🙂
Dobranoc

• Mamusie
Pati u nas nawet przy drzemce 2 godzinnej w środku dnia godzina 20 oznacza zasypianie i nie ma innej opcji 😉 I to nie zmęczenie dzieci wyznacza tą godzinę, tylko ja i to, że oni i tak w nocy sie przebudzają a rano Mateusz musi wstać do przedszkola. Czasem jest tak, że zasną koło 21 dopiero, ale najczęściej o 20 już śpią.

• Mamusie
ale wszystko jest ok? prognozuje jakiś termin? 😜

u nas dziś paskudnie, rano tylko na spacerze byliśmy, w sumie i tak po spacerze mały padł na 4h 🤪 🤪 🤪 pierwszy raz tak długo spał!! 😁 cały czas pada i burza za burzą...

zaczęłam sobie notować co i o której godzinie jem.... bo ćwiczę i ćwiczę, a efektów nie widać, dzięki temu pilnuję się, żeby nie podjadać pomiędzy posiłkami, a ile razy chociażby dziś złapałam się na tym, żeby cokolwiek wciągnąć...wstyd sie przyznać 😞 😞 😞 to moja zguba!! 🤢

• Mamusie
Inirtam wszystko ok, szyjka skrócona, rozwarcie zewnętrzne i wewnętrzne na 2 palce (ok 4cm)... niby w książeczkę ciąży wpisał mi na palec, ale przy badaniu mówił, że spokojnie 2 palce są. Jak nie urodzę to mam za tydzień do kontroli przyjść... Ja juz tracę nadzieję, na wcześniejszy poród...

• Mamusie
Oj Doti dobrze,że Groszek Cię teraz nie oszukuje jak Lusia 😁 hahaha
Majka jest bardzo niegrzeczna na spacerach i mam zamiar kupic jej smycz taką na szelkach,jestem sama i nie daje rady,potem ludzie patrzą jakna nią krzyczę,bo ona ciągle na ulice....dziś 2 razy by mi wpadła pod samochód tak się wyrywała

• Mamusie
Doti,no moja normalnie to też jakoś późno bardzo nie chodzi spać, bo o 20 dostaje mleko, włączam jej 2-3 odcinki Peppy, a potem kładę ją do łóżka w jej pokoju i z reguły 20.30-21 sama zasypia; na szczęście już od pół roku, z małymi wyjątkami to w nocy się nam nie budzi 🙂

isa, co się stało??

• Mamusie
Oj Doti, bidulko... ale juz i tak bliziutko i szybko minie 😉

Pati, ja to przestaje wierzyć w takie dzieci, które nie dość, że same zasypiają, to jeszcze w nocy się nie budzą 😜 hehe
u nas nie dość, że zasypia przy mnie na naszym łóżku (potem go przekładam), to co noc wędruje, raz wcześniej koło północy, raz później, koło 3-4, zawzięłam się i za każdym razem, jak tylko dobrze uśnie, to znów go przekładam do jego łóżeczka... zdarza się, że przychodzi po kilka razy jednej nocy 🙃

a dziś teściu zadzwonił i zapytał, czy może wziąć młodego na spacer 😉 akurat byliśmy na spacerze, więc go przejął i mam chwilę, żeby chociażby poprasować 🙂

• Mamusie
Inirtam u nas to samo ze spaniem. Też zasypia z nami i go wtedy przekładam chyba, że wcześniej sama zaśpię to wtedy śpi z nami ☺️ Już mi coraz ciężej go przekładać bo klocek waży prawie 14 kilo.
Pati zazdroszczę spania małej. U nas nie ma na to szans.
Doti już z górki masz i lada dzień będzie po wszystkim a przede mną 17 tygodni 😮
Isa co się dzieje, że tak zamilkłaś?