Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kamila ja cytologii i zadnych badan od porodu nie robiłam... A musze chociaz morfo zrobic bo te włosy strasznie mi leca i usta pierzchną okropnie... tak jakbym miala brak jakis witamin minerałów itp... ale moja gin nawet nie wspominała kiedy mam zrobic cytologie wiec sama nie wiem. Dla swietego spokoju wypada zrobic w najblizszym czasie 🙂 wczesniej robiłam regularnie co pół roku.

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja mam na śr cytologia + wymazy co ma mnie kosztować 250 zł :0 !!! A co do badań to też muszę się wziąć za siebie i robić cyt regularnie, bo ja naprawdę ciężka jestem w tej materii ! Jutro też mamę zapisałam do gina i w śr idzie ze mna na cyto, bo ma dziwne bóle podbrzusza, plamienia międzymiesiączkowe, troszkę mnie niepokoi ten jej stan, tak ostatnio źle wygląda ;-( no nic, mam nadzieję, ze to tylko jakies zmiany hormonalne a nie coś innego...
Anulka a podczas brania tabsów masz lekkie bóle w dole brzuszka?? Bo ja od 2 dnich mam, wydaje mi się że może od tych tabletek..
Hehe Lenka najmłodsza, ale spryciarz Malutki z Niej ! No i Lewek robi furorę 🙂
Gosiu kryzys 3 m-ca też miałyśmy 🙂 teraz Sofijka jest pogodna i gada na całego :P a dziś lekarzowi zabierała młoteczek i słuchawki heheh

Mała śpi, ja prasuje i skladam pranie a L oczywiście standardowo w pracy... wrrr

• Mamusie
Ale silne te nasze dzieciaczki.
Ja badan nie robilam, na tej kontrolnej wizycie lekarz nic nie mowil, ale pewnie powinnam.
Nie moge sie powstrzymac:
poranny monolog Tymusia 😁
http://www.youtube.com/watch?v=16k6GWXj1Po
szukanie zabka 😁
http://www.youtube.com/watch?v=SyLTfLy3h74&feature=youtu.be
wasze maluchy tez tak miela jezorkami?
wrzuccie jakies filmiki, z checia pewniw kazda pooglada maluchy.

• Mamusie
Tymuś sliczny chłopiec naprawde , takie ma delikatnie rysy twarzy - bedzie przystojniak z niego 🙂
I fajnie mruczy 🙂

U Oli zabawa rekami w buzi wyglada tak ze pcha łapke i ciagnie albo mietoli jezyk palcami 🙂 i gada sobie przy tym 🙂 Albo jednym paluchem wskazujacym po dziasłach sie masuje 🙂 A milei tez tak jezykiem 🙂 i nasladuje "konika"

• Mamusie
ale fajny Tymek 🙂 i jakie ma duze sliczne oczeta 🙂
wlasnie zalozylam konto na youtubie wiec bede mogla wam podsylac filmiki..fajna sprawa 🙂

mam nadzieje ze to jest ten kryzys trzeciego miesiaca bo juz nie daje rady....dobrze ze jest juz ciut cieplej wiec mozna dluzej i milej pospacerowac...bo caly dzien w domu z marudzacym dzieckiem to ciezko jak nie wiem..ale pocieszam sie ze z dnia na dzien musi byc lepiej...
od kiedy mozna dziecko kapac w normalnej wannie? od momentu jak siedzi juz samo dobrze...? tak mi sie wydaje bynajmniej..bo cos wannienka juz mala sie robi i chyba musze zakupic wieksza..a na wanne jak wspomnialam za wczesnie chyba... oj jak szybko rosna te maluszki 😉

• Mamusie
Karusia83 napisał(a):
ale fajny Tymek 🙂 i jakie ma duze sliczne oczeta 🙂
wlasnie zalozylam konto na youtubie wiec bede mogla wam podsylac filmiki..fajna sprawa 🙂

mam nadzieje ze to jest ten kryzys trzeciego miesiaca bo juz nie daje rady....dobrze ze jest juz ciut cieplej wiec mozna dluzej i milej pospacerowac...bo caly dzien w domu z marudzacym dzieckiem to ciezko jak nie wiem..ale pocieszam sie ze z dnia na dzien musi byc lepiej...
od kiedy mozna dziecko kapac w normalnej wannie? od momentu jak siedzi juz samo dobrze...? tak mi sie wydaje bynajmniej..bo cos wannienka juz mala sie robi i chyba musze zakupic wieksza..a na wanne jak wspomnialam za wczesnie chyba... oj jak szybko rosna te maluszki 😉

tak, jak siedzą stabilnie, wtedy ręcznik pod dupcię w wodzie zeby nie śłizgało i dawaj!

• Mamusie
dzień dobry, u nas dziś jakby wszystko wracało do normy w nocy, czyli jedzonko 20, 3, 6 o 6 kupa i Helcia dalej śpi.
Tymek super gaduli i fakt taki przystojniaczek mały 🙂
Pogoda zapowiada się pieknie, więc w planach tak jak wczoraj długaśny spacer. Może nawet do sklepu się wybiorę po biustonosz do karmienia, bo ten co miałam od początku, jest za duży w obwodzie. No ale co się dziwić jak w ciąży to wieloryb byłam ☺️
zacznę testować nowe produkty w diecie, choć jeszcze dalej chcę byc na dietce lekkostrawnej, ale to podobnie jak wy, aby zrzucić jeszcze kilka kilo
Hela się budzi, zmykam

• Mamusie
adzi napisał(a):
dzień dobry, u nas dziś jakby wszystko wracało do normy w nocy, czyli jedzonko 20, 3, 6 o 6 kupa i Helcia dalej śpi.
Tymek super gaduli i fakt taki przystojniaczek mały 🙂
Pogoda zapowiada się pieknie, więc w planach tak jak wczoraj długaśny spacer. Może nawet do sklepu się wybiorę po biustonosz do karmienia, bo ten co miałam od początku, jest za duży w obwodzie. No ale co się dziwić jak w ciąży to wieloryb byłam ☺️
zacznę testować nowe produkty w diecie, choć jeszcze dalej chcę byc na dietce lekkostrawnej, ale to podobnie jak wy, aby zrzucić jeszcze kilka kilo
Hela się budzi, zmykam

ile adzi przytyłaś w ciązy???

• Mamusie
Dzien dobry MAmusie i dzieciaki 🙂
U nas piekne słonce od samego rana. Az musiałam zaciagnac rolety bo lezałysmy z Ola w lózku i raziło w oczy a mała dzis dosc długo spała. Zasnełą o 20 i do 5.30 lulała sama w łózeczku później ja wziełam do siebie na mleczko i do 8.30 pospała. Przebudzała sie w nocy bo piardki szły ostro i ja wybudzały... ale zasypiala sama tyle ze ja odrazu czujna 🙂
Wczoraj Olka tak wierzgała w wanience jakby pływała normalnie 🙂 my wanienke mamy duza wiec jeszcze na chwile nam wystarczy. Dzis czeka nas szczepienie.

• Mamusie
Oj co to byla za noc.Lenka tak sie wiercila nie spala twardo tylko tak jakby na czuja a ja co chwilasie zrywalam i sprawdzalam co jej bo na bani mialam ze po szcepieniu moze byc goraczka ale obeszlo sie bez.Pogoda sliczna ale lekarz zalecil 3 dni kwatantanny po szczepieniu zeby sie :przyjelo"
Tymus-sliczny ale bedzie przystojniak i te oczka oj mozna sie zapomniec w nich.

Baiser- ja mialam takie dziwne poboblewania wlasnie na samym poczatku jak zaczelam tabsy brac pobolewalo pozniej 2-3 dni plamienia a teraz koncze listek i plamienia nie ma wczoraj lekarz powiedzial ze organizm musi sie przyzwyczaic-a te tabletki to takie jakby zaklamanie dla organizmu wysylaja sygnal ze niby sie jest w ciazy i dlatego sie nie wytwarza nic.Ja miesiaczki nie mam i nie tesknie za nia niektore kobiety maja jak karmia inne nie wiec ja ciesze sie ze jej nie mma bo na sama mysl o tych bolesciach zle mi sie robi.

Ja dzis w planie-nadgonienie studenckich zaleglosci bo jak pomyslalam ze przyjdzie wiosna a ja siedziec bede musiala przed kompem i pisac prace to zawzielam sie na skonczenie jak najszybciej jej i bede miala z glowy 😉

• Mamusie
Hejka!! Piękna od rana jak nic będzie długo spacer. Zwłaszcza,że umówiłam się na niego z kumpelą ze szkoły rodzenie i jej synkiem. Wiktorek usnął po 8 i jak nic śpi już dwie godziny!! Dziwne. Dziś w nocy było tylko jedno karminie po 3. Wszyscy wstaliśmy po 7. Nic wkońcu muszę was nadrobić.

• Mamusie
Edyta przytyłam 22 kilo ☺️ ale z 5 to mi przybyło jak się dowiedziałam o ciąży to rzuciłam palenie, no i zamiast nikotynki były słodkości.... i w sumie jeszcze i zostały 2 kilo z tych ciążowych, ale chciałabym jeszcz kilka zrzucić, bo miałam wtedy wagę "zimową" a chciałabym dojść do "letniej", bo ja zawsze zimą obrastam w tłuszczyk 😉
Anula podziwiam zacięcia, ja się w tym roku broniłam i tak mi chęci brakowało, że zamiast zrobić to w czerwcu, to w październiku z wielkim brzuchem się broniłam
Powodzenia Gosia na szczepieniu

• Mamusie
widze ze pogoda spowodowala pustki na forum:P ale to dobrze ze sie wietrzycie hehe-super slonce 🙂)))
ile wasze maluchy sypiaja w ciagu dnia i jak dlugo?
mnie ada najczesciej usypia 4 razy i w okolicach poludnia jest to zawsze dluzsza drzemka taka od godzny do trzech, wszystkie pozostale to tak 10- 20 minutek....

• Mamusie
Karusia83 napisał(a):
widze ze pogoda spowodowala pustki na forum:P ale to dobrze ze sie wietrzycie hehe-super slonce 🙂)))
ile wasze maluchy sypiaja w ciagu dnia i jak dlugo?
mnie ada najczesciej usypia 4 razy i w okolicach poludnia jest to zawsze dluzsza drzemka taka od godzny do trzech, wszystkie pozostale to tak 10- 20 minutek....

Chyba kiedys Edyta napisala na mego posta o spaniu Lenki(bo Lenka zazwyczaj spi 2 razy w ciagu dnia pierwsza drzemka 3h druga popoludniu 1,5-2 godziny zalezy od Lenki nastroju 😉 ) no i jak napisalam ze Lena tyle spi to wtedy Edyta ze jak Maciejek by tyle spal to by poleciala od razu z nim do lekarza 😉 no moja kruszynka chyba po calosci poszla w tatsia bo Marcin tez lubi sobie walnac oko popoludniem jak ma wolne wiec Lenka tez nie oszczedza 😉 ja malo kiedy sne w dzien moglabym chyba na palcach policzyc ile takich przypadkow bylo-szkoda mi czasu na spanie 😉 no i ja z reguly wychodze ze od spania jest noc ale czasami sie zdarzy i mi w dzien kimnac ale to juz musi byc mega wielkie zmeczenie

• Mamusie
Jestem i ja.
U mnie tez pogoda piekna. Sloneczko swieci, cieplutko jest wiec spacerujemy na maxa a jak nie spacerujemy to sie nosimy na rekach wiec nie ma czasu na forum.
Karusia moj Kubcio ostatnio zaczal zasypiac okolo 16-17 ale tylko na rekach i potrafi przespac 2 godz a pozatym spi na spacerze max do 1.5 godz i czasem walnie sobie godzinna drzemke okolo 11 i niestety jest to zawsze spanie na mnie.

• Mamusie
No faktycznie pogoda dziś istnie spacrowa, my w sumie od 13 poza domem, najpierw spacer+zakupy, potem Hela spała na balkonie, a ja obiadek robiłam, a potem jeszcze Helcia zaliczyła spacer z tatą, a ja na rower 🙂
A co do spania, to Hela w ciągu dnia ma ok 11.30 pierwszą drzemkę 30-40 min, potem na spacerze też ok 40 minut i po 17 też z 40 minut, jedyne co to długo śpi mi z rana, bo najczęściej ok 9 wstaje na dobre po nocce, więc zawsze z rana mam czas na ogarnięcie chaty i obiadku.

• Mamusie
my sie chyba wybierzemy do lekarza- bo ja nie ograniam tematu- juz po rAZ kolejny mala miala napad placzu okolo godzinny..nic nie pomaga- nawet dalam jej ibuprofen- zasnela teraz no po takim wysilku nic dziwnego-usnela na rekach -juz nawet dzis jej dziasla obadalam..ale sie nie znam i nie weim czy to moze byc od zebow..fakt slini sie masakrycznie i pakuje wszytsko do buzi ale to wiekszosc dzieci tak ma... normalnie juz sama nie wiem;( mysle ze to moze ewentuelanie jeszcze od zaparc byc..bo ada srednio co 3 lub 4 dni kupke robi... ja odstawilam czekolade..jem duzo jablek od dzis nawet sliwki suszone... 😞

• Mamusie
My po szczepieniu i zakupach. Olcia super zniosła szczepionke. Nawet nie poczuła jak pielegniarka ją kuła. Dopiero jak wpuszczała płyn troszke zapłakała ale doslownie minute. Sama sie uspokiła zanim ją ubrałam w pajaca. I zaraz po ubraniu w kurte i włozeniu w fotel zasneła. Dostałam ksiazeczke co i kiedy wprowadzac do jedzenia dla małej, kazala odstawic juz wit K i teraz tylko D. Olka przez 2 tyg przybrała 300 g. i urosła wg ich mierzenia 1 cm 🙂
W nagrode za ładne sprawowanie kupiłam jej pierwsza ksiazeczke, grzechotke nowa, dwie pary skarpetek na wiosne i opaske białą z myslą o chrzcinach 🙂 Fajne w rossmanie maja zestawy skarpetki dla dziewczynki i opaska z kwiatkiem. Dla chlopców tez sa super ale bez opaski 😁 Ksiazeczka jest zachwycona łapie w dwie raczki i przerwaca strony 🙂 Też "rossmanowa" za całe 12 zł 🙂
Teraz juz śpi... Mam nadzieje ze noc bedzie spokojna po szczepieniu. Nastepne mamy 16 kwietnia. Teraz mamy 2 dni kwarantanny po szczepieniu bez wychodzenia z domu... a taka piekna pogoda... Ale lepiej zeby nic nie złapała teraz.

Karusia moja Olenka spi w dzien bardzo mało. Zwykle koło 10-11 zasypia ale na krótko 30-40 min max. Później jeszcze raz koło 13-14 i tu róznie albo krótko 30 min albo od swieta jej sie zdarza pospac 2 godzinki. Później to juz do 18 twardo sie trzyma i dopiero bierze ja sen juz nocny. Czasem uda mi sie ja przetrzymac do 19.30 - 20. Ale za to w nocy spi w miare dobrze - przesypia 8-9 godzin teraz. No ale zoabzcymy to wszystko sie zmienia jak w kalejdoskopie 🙂

• Mamusie
Karusia moze przeczekaj jeszcze chwile - moze to ciagle ten kryzys skoku rozwojowego? U Oli juz przeszło a tez była marudna. Moze nie darła sie ale marudzila. Teraz jest juz ok i zasypia normalnie po karmieniu zaraz.

Ja powiem Wam ze ani razu jeszcze nie dawałam nic przeciwbólowego Oli. Tz ani czopków ani syropu. Czytałam gdzies ze podawac tylko w wyjatkowych sytuacjach duzego bólu albo goraczki wiec narazie przeczekuje jej marudzenie bez leków.. Jedynie dziasła jej smarowałam ze 3 razy. Tez z tym nie przesadzam narazie póki jeszcze jest znosnie bo to tez jednak lidokaina z etanolem a nie chce jej faszerowac niepotrzebnie.

• Mamusie
Anula super,że już macie termin na chrzcimy zaklepany. Dobrze,że szczepienie Lenka zniosła
nie najgorzej. Co do wagi to Małej zazdroszczę na przyszłość. Z taką przemianą materii
to nigdy nie będzie narzekała na wagę.

Edith też bym sezon z miłą chęcią rozpoczęła.Ale nie mam kiedy. Pozostają mi spacery z
Młodym. Bo nie mam z kim Młodego zostawić. Super,że uda Ci się podreperować budżet domowy
kasą z kursu.

Adzi jaki kurs robisz. Może pisałaś,a ja to przeoczyłam. Dlatego pytam.

Gosiaczek też miałam wkładki Bella i mi wogole nie przypasowały.

BAsier super,że jest poprawa. Czyli dalsza rehabilitacja da jeszcze lepsze efekty.
Ja jeszcze cytologii robiłam. Przy następnej wizycie poprosze o te badania.

Thalia Tymek jest rozkoszny. Nie mogłam się na niego napatrzeć.

KArusia i jak Mała?

Wiktorek dziś zaliczył ponad 3 godzinny spacer. Byłam pod wrażeniem, bo zawsze po godzinie miał dosyć. Wczoraj był 1,5 h, bo ja więcej nie dałam rady - z powodu butów na obcasie.
Dziś zebrałyśmy się w cztery ( ja i 3 mamusie ze szkoły rodzenia) zajmowałyśmy cały chodnik i gęsiego chodzić musiałyśmy 😁 😁 ludzie się na ns patrzyli 😁 😁 ehh fajnie było. Jutro też planujemy taki wspólny spacerek.
Ze spaceru wróciliśmy ok. 15:30 no i Wiktorek był mega głodny. Do 19 nie spał i mi padł. Chyba pójdę w jego ślady, bo zmęczona jakaś jestem. Męża nie mam wyjechał w delegacje wraca w pt, więc co będę sama siedzie.

• Mamusie
hej,u nas macko w domu spi ok 30min za to na dworze ile wózek jedzie, moze nawet do 2,5h. dzis 2x był na dworze, raz 2h z emna a potem z G i K a ja na rowerku sobie traskę zrobiłam
potem z kari na zakupy, po wiosenne buty, rossmann i etraz M juz spi a K kolacje wcuna juz wykąpana i tez pojdzie spac

• Mamusie
hej
ja własnie mam chwilkę na to aby coś do was napisać...
właśnie Maciuś od pól godziny już śpi...mam nadzieję że to już na noc 🙂
dzisiaj wyszliśmy na dwór o 11 i już na klatce przed wyjściem na dwór mi zasnął i tak spał do 14 jak wróciliśmy do domu na obiadek...obudził się jak go rozbierałam...położyłam go do leżaczka zmiksowałam jego zupkę marchewkową zjadł obiadk ja też i znowu wyszliśmy o 15 na dwór i byliśmy do 17 a Maciuś cały czas spał...pobił dzisiaj rekord w spaniu...w sumie wczoraj też jak wyszłam z nim o 10 wróciłam o 12 to w domu spał jeszcze do 14.45 🙂 widać odpowiada mu spanie na świeżym powietrzu 🙂 w domu śpi mi po 30 min. a dzisiaj na dworzu łącznie spał 5h 🤪 tak pięknie na dworze to korzystamy ile się da bo ponoć od przyszłego tyg znowu mrozy...a jutro ma być jeszcze cieplej niż dzisiaj 🙂
ja już też wykąpana zjadłam kolację i będę oglądać serial na tvn player
życzę miłego wieczoru i nocki 🙂
do jutra pa