karinka, przemyj Adzie oko rumiankiem. u nas działało zawsze. herbatka rumiankowa i wacik 🙂 i przybywajcie, wiosnę juz czu c!
Ja wlasnie wiem ze nie wolno takim brzdącom wsadzac palcow w oczy-czyt. sytuacja gdy chcemy cos wyciagnac z okolicy oka typu paproch lub spioszek.Lenka czesto po porannym snie ma spiochy pozalepiane w okolicy oka ale ja jej przemywac rumiankiem wlasnie albo sola fizjologiczna przewaznie.
http://www.youtube.com/watch?v=Ot3LlDp6sUI&feature=youtu.be
A to obiecany filmik- tak sie przestraszylam jak to zobaczylam no malutki gówniarzyk 😉 zeby nie te pasy cale w lezaczku nie chcialabym wogole myslec co by mogla byc-siup i przez glowe.Ja jej zabraniam a ta na sile nawet juz nie pomaga zrobienie lezaczka w pozycji lezaczej bo to samo robi-skad ona ma tyle sily.
anula powiem ci jak myslalam.... wiec w paczce tam jest 58 ubranek w tym duzo sukienek..ja tu w niemczech za jedna sukienke najmniej zaplacilam 15 euro i to w jednym z tanszych sklepow..wiec chcac kupic kilka wyjdzie mi minimum sto euro... a za cala paczke przeliczajac na euro zaplace 140 euro..wiec wyjdzie mi i tak tanio...takie bylo moje rozumowanie...no napewno jestes bardziej obcykana na allegro i potrafisz upolowac cacka...ja sie na tym zupelnie nie znam...moze w pl jak bede miec wiecej czasu to poszperam na allegro i bede polowac na perelki...
to jest ta moja aukcja...
http://allegro.pl/74-80-cm-bajeczna-paka-dla-coreczki-wiosna-lato-i3100574860.html
a wogole dziekuje za rade z rumiankiem zaraz bede robic..poki co zadzwonilam do poloznej ma zajrzec i mi powie co dalej poki co kazala mi to z mlekiem robic..juz jej zakropilam i czekam czy bedzie lepiej... anula niestety u mnie cos jest nie tak i nie moge filmika obejrzec 😞 musze pokombinowac a taka jestem ciekawa co Lenka zrobila....
Karinka tez mi sie wydaje ze przepłaciłaś 🙂 Na allegro widzialam super duze zestawy z pieknymi ciuszkami za 200-300 zł max. Ja w zestawach nie kupuje bo zwykle maja tam powrzucane rózne mało praktyczne tez ciuszki a ja wole sama sobie podobierac wiec kupuje albo sztukami albo sama szperam w "łaszkach" 🙂 i biore tylko to co mi potrzebne i co bedziemy nosić 🙂 Ostatnio kupiłam sliczny komplecik na wiosne - lato za 15zł. Suknia, bolerko i balerinki 🙂 Płaszczyk na wiosne na polarku za 9 zł. I kiecke na wesele za 9 zł. Narazie wiecej nie kupuje bo mamy kilka slicznych zestawów tunik z leginsami od kolezanki ze stanów. Juz sie nie moge doczekac kiedy jej bede to zakładać.
Anula super bezrekawnik 🙂 Ale ja unikam takich ciuszków bo pewnie nawet bym go nie zakładała. Tz mysle ze w polsce pogoda jest tak zmienna ze albo max zimno albo bardzo ciepło wiec na wiosne albo kurta z rekawami albo bez kurtki 🙂 Zobaczymy jak bedzie w tym roku. Ja na wiosne mam kurteczke cienką no i ten płaszczyk pewnie wystarczy a latem to juz wiadomo ze bez 🙂 O nocy u nas nie pisze bo standard. Spanie od 19.30 do 4 rano. cyc i spanie dalej do 7. Teraz juz Olka druga drzemke ucina 🙂 Pogoda u mnie podobnie jak u Edytki - słoneczko swieci. Sniegu po kolana ale piekne słonce 🙂
A co do oczek to mi mówiła połozna ze tylko solą fizjologiczna narazie. Zeby własnie unikac rumianku. Nie wiem czemu. Moze dlatego ze potrafi uczulać niektore dzieci...
http://www.youtube.com/watch?v=Ot3LlDp6sUI&feature=youtu.be
A to obiecany filmik- tak sie przestraszylam jak to zobaczylam no malutki gówniarzyk 😉 zeby nie te pasy cale w lezaczku nie chcialabym wogole myslec co by mogla byc-siup i przez glowe.Ja jej zabraniam a ta na sile nawet juz nie pomaga zrobienie lezaczka w pozycji lezaczej bo to samo robi-skad ona ma tyle sily.
Anula faktycznie mała cwaniarka 🙂 Bryka na lezaku 🙂 Widocznie mocno chce juz siedziec.
U nas Olka nie siada w lezaku bo nie ma takiej opcji. Ma maksymalnie na lezaco ustawiony a do tego jest dosc głeboki pod dupą wiec musiałaby złozyc sie jak scyzoryk zeby usiasc w nim. A mamy podobny lezak do Twojego z brigt starts. Tylko bez tej wkładki w srodku. Wiec moze dlatego 🙂 Jest głeboko usadowiona jak taka fasolka. Wiec jak narazie nawet jej nie zapinam "tymi majtami"
Karinka mi też położna mowiła, że oczka można przemywac rumiankiem, i tak robię..
Anulka haha Lenka mały siłacz !!! 🙂 Pięknie , zaraz będzie chciała już siedziec. Ja już mam ten problem, Zosia nie chce już leżeć ale cały cza ją stopuje, bo za wcześnie jeszcze.
U Nas słońce, 10 stopni, full śniegu ale ruszamy na spacer ..
Wczoraj byłam wieczorem na vacum i solarium, ale było super, taki relax 🙂 śmigamy na spacerek !
Ps. ja nie znam się aż tak super, ale fakt dużo jest tych ubranek i są piękne !!!!!
Hejka,
o jaka Lenka mocna, normalnie szok 🙂 Karinka, tez wydaje mi sie, ze to dosc drogo, zastanow sie, zreszta bardzo duzo tych ubranek, nie wiem czy wszystkie wykorzystasz, jednak dzieci szybko rosna. Co do oczka nie wiem, bo nie mielismy takiej sytuacji.
Ja dzis bylam w pracy, musialam cos podpisac i wzielam T, moi go widzieli i sie bardzo podobal, nawet sie smiali, ze trzeba bedzie taki maly spadochronek przygotowac 🙂 A przed chwila moj zolnierz do mnie dzwonil i powiedzial, ze ma dla mnie fotelik wiekszy, bo jego synek juz wyrosl, a nam sie przyda, no sa porzadni ludzie na tym swiecie.
Bylam tez w naszym mieszkaniu, syf jak cholera, nie poniszczone ale brudno jak nie wiem, mam nadzieje, ze wkrotce sie to zmieni 😠 A i okazalo sie, ze sasiedzi z tego samego pietra tez maja synka i tez z listopada 😁 wiec o samotnych spacerach moge zapomniec :P
oj piekna pogoda dzis, jaki mam dobry humor, mam nadzieje, ze Wy tez 🙂
ja dzis spiaca strasznie jestem... Nie wiem czy to na zmiane pogody tak reaguje czy o co chodzi... Olka tez cos marudzi troszke, podsypia chyba juz 3 czy 4 raz - ale na krótko. I mam mega glód 🙂 to straszne bo waga mi juz ostatecznie staneła w miejscu nawet mimo dietetycznego jedzenia. Wiec moje plany gubienia kg staneły w martwym punkcie. I nawet karmienie piersia nie pomaga 🙂 Trudno. Trzeba sie mobilizowac na cwiczenia w takim razie. Mam w planie kupic sobie obciazone hula-hop. Ponoc działa 🙂
To chyba ta pogoda-Lenka popoludniu spala 3,5 godziny rano tylko 40 min i ja delikatnie obudzilam no bo gdzie mi kurcze sie wyspi i ok torej pojdzie spac chodzilam i tylko sprawdzalam czy ok u niej bo taki walnela czas spania ze szok
Wogole ona mnie zadziwia kazdego dnia-dzis przyszly kartki swiateczne dalam jej do raczki i mowie "Bozia zobacz Bozia" a ta buzki-pewnie nie zrobila tego swiadomie ale fajnie to wygladalo
ufff oczko juz lepiej..polozna byla..nie kazala mi zadnym rumiankiem bo mowi zze jak to stan zapalny a nie wiemy tego to rumianek tylko podrazni.... jade po 18 do znajomego doktora aptekarza najwyzej kupie gyntamycyne w kroplach jakby sie cos jutro dzialo to bede miec...
poza tym wyjezdzamy wieczorem 🙂 yupi! wiekszosc rzeczy spakowalam ale jeszcze wszystko porozrzucane po calym domu..... takze odezwe sie z polski pewnie gdzies kolo weekandu jak ogarne sytuacje 🙂
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
edithd_m
i przybywajcie, wiosnę juz czu c!
anula4ever_m
Ja wlasnie wiem ze nie wolno takim brzdącom wsadzac palcow w oczy-czyt. sytuacja gdy chcemy cos wyciagnac z okolicy oka typu paproch lub spioszek.Lenka czesto po porannym snie ma spiochy pozalepiane w okolicy oka ale ja jej przemywac rumiankiem wlasnie albo sola fizjologiczna przewaznie.
anula4ever_m
Karusia83_m
to jest ta moja aukcja...
http://allegro.pl/74-80-cm-bajeczna-paka-dla-coreczki-wiosna-lato-i3100574860.html
a wogole dziekuje za rade z rumiankiem zaraz bede robic..poki co zadzwonilam do poloznej ma zajrzec i mi powie co dalej poki co kazala mi to z mlekiem robic..juz jej zakropilam i czekam czy bedzie lepiej... anula niestety u mnie cos jest nie tak i nie moge filmika obejrzec 😞 musze pokombinowac a taka jestem ciekawa co Lenka zrobila....
gosiaczek83_m
Anula super bezrekawnik 🙂 Ale ja unikam takich ciuszków bo pewnie nawet bym go nie zakładała. Tz mysle ze w polsce pogoda jest tak zmienna ze albo max zimno albo bardzo ciepło wiec na wiosne albo kurta z rekawami albo bez kurtki 🙂 Zobaczymy jak bedzie w tym roku. Ja na wiosne mam kurteczke cienką no i ten płaszczyk pewnie wystarczy a latem to juz wiadomo ze bez 🙂
O nocy u nas nie pisze bo standard. Spanie od 19.30 do 4 rano. cyc i spanie dalej do 7. Teraz juz Olka druga drzemke ucina 🙂
Pogoda u mnie podobnie jak u Edytki - słoneczko swieci. Sniegu po kolana ale piekne słonce 🙂
gosiaczek83_m
gosiaczek83_m
Anula faktycznie mała cwaniarka 🙂 Bryka na lezaku 🙂 Widocznie mocno chce juz siedziec.
U nas Olka nie siada w lezaku bo nie ma takiej opcji. Ma maksymalnie na lezaco ustawiony a do tego jest dosc głeboki pod dupą wiec musiałaby złozyc sie jak scyzoryk zeby usiasc w nim. A mamy podobny lezak do Twojego z brigt starts. Tylko bez tej wkładki w srodku. Wiec moze dlatego 🙂 Jest głeboko usadowiona jak taka fasolka. Wiec jak narazie nawet jej nie zapinam "tymi majtami"
baiser88_m
Anulka haha Lenka mały siłacz !!! 🙂 Pięknie , zaraz będzie chciała już siedziec. Ja już mam ten problem, Zosia nie chce już leżeć ale cały cza ją stopuje, bo za wcześnie jeszcze.
U Nas słońce, 10 stopni, full śniegu ale ruszamy na spacer ..
Wczoraj byłam wieczorem na vacum i solarium, ale było super, taki relax 🙂
śmigamy na spacerek !
Ps. ja nie znam się aż tak super, ale fakt dużo jest tych ubranek i są piękne !!!!!
thalia_m
o jaka Lenka mocna, normalnie szok 🙂
Karinka, tez wydaje mi sie, ze to dosc drogo, zastanow sie, zreszta bardzo duzo tych ubranek, nie wiem czy wszystkie wykorzystasz, jednak dzieci szybko rosna. Co do oczka nie wiem, bo nie mielismy takiej sytuacji.
Ja dzis bylam w pracy, musialam cos podpisac i wzielam T, moi go widzieli i sie bardzo podobal, nawet sie smiali, ze trzeba bedzie taki maly spadochronek przygotowac 🙂 A przed chwila moj zolnierz do mnie dzwonil i powiedzial, ze ma dla mnie fotelik wiekszy, bo jego synek juz wyrosl, a nam sie przyda, no sa porzadni ludzie na tym swiecie.
Bylam tez w naszym mieszkaniu, syf jak cholera, nie poniszczone ale brudno jak nie wiem, mam nadzieje, ze wkrotce sie to zmieni 😠
A i okazalo sie, ze sasiedzi z tego samego pietra tez maja synka i tez z listopada 😁 wiec o samotnych spacerach moge zapomniec :P
oj piekna pogoda dzis, jaki mam dobry humor, mam nadzieje, ze Wy tez 🙂
gosiaczek83_m
anula4ever_m
Wogole ona mnie zadziwia kazdego dnia-dzis przyszly kartki swiateczne dalam jej do raczki i mowie "Bozia zobacz Bozia" a ta buzki-pewnie nie zrobila tego swiadomie ale fajnie to wygladalo
Karusia83_m
poza tym wyjezdzamy wieczorem 🙂 yupi! wiekszosc rzeczy spakowalam ale jeszcze wszystko porozrzucane po calym domu..... takze odezwe sie z polski pewnie gdzies kolo weekandu jak ogarne sytuacje 🙂
edithd_m