Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam się 🙂
A ja dziś niewyspana jak nie wiem co 😞 I nawet wiem czemu. Tym razem to nie wina mojego dziecięcia. Spała cudnie od 19.30. Spokojniutko, do 2 w nocy, kiedy mnie zaczęła alergia telepać. Zanim zwlekłam się z łóżka, żeby pójść po tabletkę i nie obudzić Małej, to ta się przebudziła. Nakarmiłam i od razu odłożyłam do łóżeczka, to mi pięknie zasnęła. A ja przez kolejne 1,5 godziny siedziałam w kuchni i przysłowiowo "wyłam do księżyca", bo lało mi się z nosa, z oczu, ciągle kichałam. Rano czułam się, jakby ktoś mnie przejechał walcem... 😞
Teraz Mała śpi po zjedzeniu prawie 60 ml jabłuszka ze śliwką, więc ja idę chyba się też kimnąć 🙂

• Mamusie
Karolka bo im wiecej sie spi to czlowiek bardziej padniety- przynajmniej ja tak mam, zauwazylam tez ze Olga jak wiecej spi przez dzien to w nocy ladnie spi, a jak w dzien spi malutko i widac po niej ze jest spiaca i zmeczona to bidulka nie moze zasnac a jak sie jej uda to spi niespokojnie....

Deira- wspolczuje, ja nie mam alergii ale wyobrazam sobie ze to duzy dyskomfort 🤢

ja dzis probowalam dac sliwke z hippa- tylko sprobowala i za nic nie chciala jesc nawet z chrupkiem, jakos owoce jej nie podchodza, dobrze ze chociaz ten ziemniak i marchewka smakuja jej. Niby pisza ze jak sie w ciazy je duzo owocow to dziecko tez lubi, u nas jakos to sie nie sprawdzilo.

• Mamusie
wiecie co, ubralam Ule w ta sukienke na chrzest i malej strasznie w niej niewygodnie 😮 zastanawiam sie czy zwyklej sukienki jej nie zalozyc...biale body i biale rajtki beda, bialy polarkowy plaszczyk w kosciele tez, to moze sukienke jakas wygodna jej zaloze?? Co o tym myslicie? Bo jak pomysle, ze pozniej w restauracji ma sie w tym meczyc, to az mi jej szkoda...

• Mamusie
Hello 😁
I klamka zapadła. Umowa podpisana, szafkę sobie wybrałam i czeka na Zuzię do października. Od 1.10 Zuza idzie do żłobka. Dzisiaj go zwiedzałam przed podpisaniem umowy i się bardzo miło zaskoczyłam 😁 Wszystko jest świeżo po remoncie, nowe bardzo ładne. Nawet do kuchni zerknęłam bo akurat drzwi były uchylone i 2 babeczki szykowały jedzonko i wszystko czyste i zadbane. Naprawdę nie sądziłam, że tak ładnie wszystko tam będzie. I z czego się uśmiałam, bo opiekunki śmigają w samych skarpetkach czyli to świadczy o tym, że jest czysto. Było tam 5 opiekunek. Jedna starsza babeczka i 4 młode-wyglądały na miłe 😉
A jak weszłam do łazienki to aż mi łzy ze wzruszenia poleciały... 3 maleńkie umywaleczki tuż nad ziemią a na przeciw poukładane nocniki 😁 Wyglądało to jak łazienka krasnoludków 😁
Pytałam ile maksymalnie dzieci może być jednorazowo i max. 30. Czyli fajna niewielka grupka 🙂 No i to jeszcze wiekowo rozdzielone na młodsze i starsze dzieciaczki 🙂

Karolka to zależy czy stawiasz na wygodę dziecka czy na to, żeby ładnie wyglądało, ale ja bym wybrała to pierwsze... Bo jakby się miała Ula denerwować i miałabyś przeżywać to co ja na chrzcie to masz po imprezie 🤢 A w każdej sukieneczce będzie śliczna 😉

• Mamusie
Karolka ja tez mysle ze grunt to wygoda, zestwik ze zdjecia slicznie sie prezentujei Ula napewno w nim bedzie slicznie wygladac 🙂
a z czego jest ta sukienka na chrzest zrobiona ze niewygodna? ta nasza chrzcielna byla i ladna i wygodna.
Kurcze my przechodzimy na 4 pieluchy tylko zuzyje co mam 3 , na noc juz zakladamy 4. Olga ma talie bąka 😁

• Mamusie
Kochane, nie było mnie tu 1 dzień i zaaaaaległości się narobiło 😆 Zaraz będę czytać.
A na razie na szybko: Piotrek ma AZS już na 100% zdiagnozowany, na 100% też ma alergię na mleko krowie i kozie 😞 😞 😞 WIęc ja już 4 miesiąc na diecie 😞 Tęsknię za zwyklym jogurtem (o kawie z mlekiem już nie wspomnę)
Piotrek próbował Bebilon Pepti (dla dzieci ze skazą) ale zupełnie tego nie chciał jeść, jak już wmusiliśmy siłą - wysypało go na całym ciele 😞 ZOstał tylko Nutramigen dla dzieci ze skazą (zwykłe mm H.A. wywołalo straszną alergię). Z tym Nutra jest problem bo to mega paskudne. Ale próbujemy mieszać z moim mlekiem i coś tam powoli zjada.
Ania, pomysł, żeby zmieszać z kaszką jest super 🙂 Dzięki. ALe na razie nie możemy jeszcze wprowadzać kaszek 😞

Deira napisał(a):

Wiecie co, a my mamy problem z chrzestnymi dla Małej 😮 Chciałam zaproponować mojej siostrze i jej mężowi, ale oni mają tylko ślub cywilny. Jej mąż nie chce kościelnego, choć ona jest gotowa wziąć. Siostra gadała więc z proboszczem, bo on ich kojarzy i wie, że nie mają kościelnego, czy ewentualnie dla niej chociaż wystawi zaświadczenie, bo przecież nie jej wina, że mąż specjalnie religijny nie jest to usłyszała opieprz i tekst w stylu „Jak Pani sobie w ogóle to wyobraża???”. No i jest dupa, bo nie wiemy, komu zaproponować. Mamy sporo bliskich znajomych, ale ci których bralibyśmy pod uwagę są niewierzący… 😮 Trochę jesteśmy w kropce…

Deira, my też mamy kłopot z chrzestnymi bo u nas w rodzinie już każdy ma po kilku chrześniaków, a kolejny to wiadomo - kolejny problem komuś zrobimy. Na dodatek połowa rodziny mojego męża jest niewierząca 😞 Zdecydowaliśmy się na bratową ale ona też żyje na kocią łapę.Szczerze mówiąc nawet mi przez myśl nie przeszło, że to może być problem... 😞

• Mamusie
Karolka, powodzenia jutro 🙂 Wasz wielki dzień 🙂 😘

Ta sukieneczka szydełkowa faktycznie śliczna (jak założysz Małej na chwilkę, to zrób zdjęcie, będziesz miała na pamiątkę). A na chrzciny faktycznie nie ma jej co męczyć. W końcu wyglądać i tak będzie prześlicznie w tej drugiej sukienusi a może dzięki temu WY będziecie się mogli cieszyć tym dniem w pełni 😆

Kochane, mam zostać w kwietniu matką chrzestną. Co się daje jako chrzestna na chrzciny? Nie mam zupełnie pomysłu.Mogę dać kasę ale też nie wiem ile 🤢 Powiedzcie jakoś orientacyjnie.
Chrzciny będą w knajpie i za osobę płacą 125 😮 (niewiele mnie niż za wesele!). Więc ja chyba z knajpy zrezygnuję, zwłaszcza, że u mnie w centrum Warszawy ceny pewnie będą jeszcze bardziej kosmiczne 🤨