Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Karolka, to dobrze, że jest lepiej 🙂 Przy dobrym antybiotyku po 3 dobie powinna być ZNACZNA poprawa a tak na prawdę to już po 2-3 dawkach powinno być lepiej i zdaje się, że tak właśnie jest 🙂 A jak Ula odzyskuje energię to znaczy, że wraca do zdrowia. Wyśpij się porządnie, żebyś dla odmiany Ty się poważnie nie rozłożyła

Danusia, gratulacje z okazji pierwszych kroków!!!! Ja już się nie mogę doczekać ale Piotrek to jednak asekurant straszny i nie wiem kiedy to w końcu nastąpi.
Sprawdź dokładnie umowę jak macie ubezpieczenie. Bo jak my zalaliśmy sąsiadkę to ubezpieczenie płaciło jej za malowanie a nie my. Jak by nie było, sytuacja pewnie trochę stresująca 😞 Ale wszystko wskazuje na to, że święta już u siebie będziecie 🙂

Fajoskie to duplo 🙂 Piotrek zaczął próbować budować wieże ale z tych klocków z sortera i mu się bardzo szybko rozpada i mina się robi niewyraźna. A te są przyczepiane więc powinno byc lepiej 🙂

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gofer tak to ta ksiazeczka .. co do puzzli to faktycznie chyba sie zastanowie jak tak mowisz.. pamietam ze Emma jak byla mniejsza to miala takie i swietnie sie nimi bawila , ale faktycznie byla chyba troszke starsza..

My tez mamy te klocki duplo .. W sumie u tesciowki jest ich cala dziecieca wanienka ! bo odkupila od kogos wszystkie mozliwe za dobra cene. My tylko zakosilismy od niej zwierzaki , bo nimi Oliver bawi sie najczesciej :P Jego faworytem jest zyrafa i lewek .. 🙂 Tak to klockami zbytnio sie nie interesowal, ale postacie i auta sa mega 🙂

• Mamusie
Fajne pomysły 🙂 Trzeba będzie zapamiętać na których stronach o tym pisałyśmy, żeby jak dojdzie do podejmowania decyzji wiedzieć gdzie się wrócić 😉
Gofer jeśli chodzi o prezenty dla rodziców i męża to dużo zależy czy mają być takie osobiste czy niekoniecznie (w sensie, że coś dla domu, do samochodu np) i od budżetu jaki chcesz przeznaczyć. Ja też mam co roku z tym problem. O ile u mnie w rodzinie jest prosto, bo jest losowanie jak w szkole i każdy kupuje tylko jeden prezent + dla dzieci, o tyle u męża dramat, bo nie dość że dla każdego coś, to jeszcze niedrogo, bo ma być tylko symbolicznie 🤢
A ja znalazłam takie klocko-puzzle http://allegro.pl/drewniana-ukladanka-ksztalty-melissa-and-doug-i3700554662.html?&bi_s=allegro_internal&bi_c=inspiracje.allegro.pl Są niby dla starszych dzieci, ale wyglądają ciekawie. I w sumie się zastanawiam czy znów iść w zabawki, bo niedługo pod nimi utoniemy.
A dla starszego dziecka jak macie, to polecam hulajnogę (na wiosnę jak znalazł) i coś z tego typu http://allegro.pl/klocki-magnetyczne-geomag-color-40-el-i3628571090.html U mnie byli zachwyceni 🙂
Znalazłam geomaga dla naszych dzieci http://allegro.pl/geomag-baby-gbaby-farm-19-el-od-10-miesiaca-w-wa-i3704860280.html
A widziałyście coś takiego http://allegro.pl/ekologiczne-klocki-kukurydziane-300-szt-playmais-i3700789474.html?&bi_s=allegro_internal&bi_c=inspiracje.allegro.pl
To też ciekawe http://allegro.pl/boikido-drewniane-klocki-do-ukladania-piramidka-i3670194381.html?&bi_s=allegro_internal&bi_c=inspiracje.allegro.pl

• Mamusie
Karolka zdrowia dla Ulci 😘 Super, że jest lepiej.
Danusia gratulacje dla Olgi 🙂
Gofer oczywiście gratulacje też dla Piotrusia 🙂 Igor nie pokazuje jeszcze części twarzy, ale ma swoją ulubioną książeczkę i tam pokazuje niektóre zwierzątka, typu żabka, krówka itp. Co ciekawe w innej książeczce tych samych zwierzątek na razie nie potrafi pokazać 😉
A w ogóle przez to, że w sypialni mamy małą kanapę, a Młody teraz często z nami śpi przez zęby (nie rozumiem czemu w naszym łóżku nie bolą 😮 ), przenieślismy się do drugiego pokoju, bo tam jest wieeelka i Igorek trzecią noc z rzędu śpi sam w pokoju. No dobra z psem 🙂 Co prawda nad ranem ląduje u nas, ale daje radę. I ja akurat nie zauważyłam poprawy w tym, że został sam i śpi dzięki temu lepiej. Nie chciałam mu tak szybko oddawać sypialni, ale tak nie budzimy się połamani i mam nadzieję, że jeszcze tam wrócimy.

• Mamusie
Dobra jeszcze raz ja 😉
Jak wejdziecie na allegro, to na stronie startowej jest coś takiego jak świąteczne inspiracje. Matko jakie tam fajne rzeczy pokazują 😁 Tam jest masa pomysłów, masa niby zwyczajnych przedmiotów, ale w innym wydaniu albo takich z ciekawymi rozwiązaniami. Wejdźcie chociaż popatrzeć, może tam znajdziecie pomysł 🙂
Ja wybrałam klocki dla chrześniaka http://allegro.pl/bloco-smoki-i-gady-i3700093531.html?&bi_s=allegro_internal&bi_c=inspiracje.allegro.pl

• Mamusie
Nacudja, dzięki za namiary. Te klocki i puzzle faktycznie bardzo fajne.

Piotrek z części twarzy to generalnie zna głównie nos 😉 W książeczkach nie kuma jeszcze zwierzątek.
A ja właśnie wróciłam z teatru i znowu mnie szlag trafił 😉 Piotrek dziś zrobił samodzielnie 3 kroki Igorowi! Ja tu całymi dniami z nim siedzę i nic, Igor zostanie z nim sam na godzinę i proszę...
Chyba muszę ich, tak swoją drogą, częściej zostawiać samych 😉 skoro takie efekty to przynosi 😉

• Mamusie
U nas noc masakryczna. Spałam ze 3 godziny, a i to nawet nie ciągiem 😞 W grudniu mam 3 dniowe szkolenie wyjazdowe i miałam się z niego wykręcić ze względu na dziecko, ale teraz tak sobie myślę, że pojadę. Choćby po to, żeby dwie noce przespac całe 🤢
Gofer też mi się też jeździk podobał 🙂 mnie te inspiracje pomogły i faktycznie znalazłam pomysły na prezenty dla większości rodziny 🙂 Później się pochwalę jak opróżnię termos kawy 😉
A Igorowi na gwiazdkę kupujemy sanki, bo zabawek na pewno mnóstwo dostanie, zwłaszcza że jest zasada, że dzieciom kupują wszyscy 🙂 Poza moimi teściami, bo oni zawsze dają kasę.
Myślicie, że to http://allegro.pl/lego-duplo-10558-pociag-z-cyferkami-wysylka-24h-i3675591117.html na prezent dla dwulatka, który lubi ciuchcie jest fajne? Akurat jest promocja w Selgrosie. To też nasz chrześniak (mamy 3 😲 ) i na początku grudnia ma urodziny, więc trzeba wymyślać 2 prezenty 🙂

• Mamusie
Gofer- gratulacje dla Piotrusia, z kazdym dniem bedzie coraz wiecej i wiecej tych kroczkow 🙂 mi tez podoba sie kolejka z lego duplo i chyba jej kupimy bo tatus nalega 😁 tylko poczekam na jakas promocje bo caly zestaw troche kosztuje.
Nacudia- ja bym jechala na to szkolenie 🙂 odpoczniesz. Ja po zjezdzie na uczelni a tez nocuje wracam wypoczeta jak z jakiegos spa mimo ze mamy cwiczen srednio po 10-11 godzin dziennie, ale przynajmniej spie w nocy i zawsze to odskocznia od codziennosci.

• Mamusie
Ja bym powiedziała, że jest zimno. Młody już w kombinezon wskoczył i ciepłą czapę. Sama w zimowej kurtce latam. Już chyba po ciepłych dniach 😞
Igorek był dziś z nami na imprezie 😉 Znajomi sami mają dziecko to zrobili imprezę o 15 🙂 Dla nas idealnie, ale niektórzy się mocno dziwili. Gdyby się syn mój wyspał w dzień, to by dał radę na balandze, a tak po godzinie miał dość, ale wytrwał 3. No ale chociaż pokazał się publicznie (byli tacy co widzieli go pierwszy raz), potańcował, pojadł tortu i jak wrócił do domu to po kąpieli padł. Mam nadzieję, że może to pomoże w dłuższym śnie...

• Mamusie
helloł 🙂 my juz u siebie 🙂 choc nie powiem, u moich rodzicow bylo calkiem sympatycznie 😉 bylam dzis z Ula na kontroli u lekarza i jeszcze tydzien musimy siedziec w domu 🤨 leki kontynuujemy... najgorsze jest to, ze po tym antybiotyku Ula jest w dzien troche ospala i ma 2 drzemki, za to w nocy buszuje 😮 ciezko ja uspic wieczorem, a i tak 23-24 wstaje i sie wydziera albo marudzi. Wczoraj zostawilam ja bawiaca sie w lozeczku o 1 w nocy (od 23 z nia walczylam) i sama padlam, obudzil mnie dopiero upadajacy niekapek, ktory Ulka jakims cudem zdjela z polki i nim rzuciła...mam dosc, a jak sobie pomysle, ze ten antybiotyk ma brac do piatku to mi sie slabo robi 🤢

• Mamusie
Cześć 🙂
Impreza nie pomogła na spanie. Noc jak każda inna noc. Ta z niedzieli na poniedziałek też koszmarna. Pobudka o 3 😮 Ja już nie wyrabiam 😞 Czy moje dziecko nigdy nie nauczy się spać, a zęby nigdy nie wyjdą?! Mój mąż wymyślił, że kupimy fotel bujany, bo wózek już rzęzi, a nam nadgarstki i kręgosłupy wysiadają 😞
Karolka super, że z Ulą lepiej. Wiem jak trudne są nieprzespane noce. Ja mam taką każdą od ponad roku. Ale i tak masz fajnie, że możesz ją w łóżeczku zostawić. Igor się wtedy drze i każe sobie włączyć komputer, potańczyć, poczytać i inne cuda wianki 🤢
Takie coś ma Młody dostać od cioci na gwiazdkę http://allegro.pl/kura-znoszaca-jaja-do-ciagniecia-dzwieki-9289-i3696095719.html 🙂

• Mamusie
Karolka no to super, ze udalo sie z ta praca !

A u nas od dwoch dni maly mega marudny.. co chwila placze, zlosci sie .. Nie wiem czy nie jakis kolejny zab mu wychodzi, bo do tej pory szly parami a teraz ma na gorze 1, 2 i jedna 3 a na dole 1 , 2 i jedna 4 ... Ogolnie pomiajac to , to jest w porzadku..Maly lepiej sypia odkad kupilismy taki materac na okolo lozeczka, dzieki ktroemu nie obija sie o szczebelki glowa i nie wybudza.. W ciagu nocy mamy 1 maxymalnie 2 pobodki ,ale to juz coraz rzadziej..Dziewczyny,te ktore jeszcze dzieciaczki budza sie w nocy, czy dajecie im mleko? Czy tylko lulacie i kladziecie dalej spac? Moj jeszcze domaga sie mleka ten jeden raz i nie wiem czy to dobrze , czy zle?