Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ahaa... hmmm..... 🤨 na allegro tak z 35zł z przesyłka kurierem zwykła wanienka, ale niewiele drozsze sa te takie profilowane fajne. no i jak u tego samego sprzedawcy to zawsze przesyłka jedna.... a kilka rzeczy bym wzięła jeszcze więc chyba się skusze.
no i ja mam coś takie przeczucie co do kolejności rozsypywania.... muszę męża z tym łóżeczkiem pogonic niech się decyduje bo mi sen z oczu spędza że urodze trochę wcześniej a on sam jak to chłop, i to z tych mało rozgarniętych, to mi nie po kompletuje......

a te pampersy to faktycznie tanio, ciekawe czy u nas w Kauflandzie są, mam o rzut kamieniem, ale muszę na męża czekać, bo ja tam nie chodzę ostatnio.... nie na moje nerwy.

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anulko ciesze sie ze wszystko ok,ale uwazaj na siebie slonce 🙂
Michalindzior 0,5 cm rozwarcia to jeszcze nie tak zle,ale napewno bedziesz pierwsz i to podejrzewam jeszcze w czerwcu,tylko tez musisz uwazac na siebie,i nie podnos nic ciezkiego... Ja kupilam wanienke niebieska z disneya z korkiem i termometrem,i dalam za nia 49,90,to tak taniej niz na allegro bo liczac z przesylka wynioslo by mnie ze 60 zl!!!A u nas w sklepie wanienki takie zywkle sa tak w granicach 30 zl,czyli nie drogo,ale ja sie uparlam na disneya 🙂 W sumie to sie zgapilam bo pozniej jak juz ta wanienke kupilam to na allegro widzialam komplet ze stojakiem za 70 zl czyli by sie opylalo,bo sam stojak u nas 59 zl 😞

• Mamusia
Monika co do tych pieluszek to ja bym sie zastanowila nad dwoma paczkami,bo moze sie zdarzyc ze male bedzie uczulone akurat na te pieluch i trzeba bedzie kupic nowe,a pieniadze zostana wyrzucone w bloto!!!Tak mi kolezanki radzily,od jednej mojej kolezanki dziecko musialo uzywac tetrowych pieluch do ponad roku bo na wszystkie pampersy bylo uczulone 😞

• Mamusia
Monica tak dla ścisłości, to masz na myśli ten kaufland na zgierskiej? 🙂 Bo różne ofery są i ceny w różnych kauflandach 🙂

Myślę, że sporo idzie tych pieluch, trudno mi ocenic ile sztuk, ale w Rossmanie widziałam niedrogie newborn ale nie markowe, to też kupię na zmianę. Zobaczymy jak się sprawują 🙂
Ale narazie kupie jedna paczke tych Huggisów.

Michalindzior jak masz jeszcze cos do zamowienia to zamawiaj od jednego sprzedawcy 🙂 Przynejmniej wniosą ci na górę i nie bedziesz musiała sie z tym bujac w drodze ze sklepu do domu 🙂

• Mamusia
Lusiu ten Kaufland na zgierskiej 104a, taki adres mam w gazetce. oferta od 22.05 do 28.05 lub wyczerpania zapasów 😁
Faktycznie, lepiej kupie jedna paczkę, a druga pampersy
Z wanienek radzono mi kopic większa, największe widziałam na 102 cm hm. Tez mi wpadły w oko te Disneja, z Kubusiem Puchatkiem 🙂 a pokoik małej króluje w Kubusiu wiec by pasował do reszty hehe. 🤪

• Mamusia
To dobrze że to ten kaufland 🙂 Na pewno jutro kupię 🙂

Też słyszałąm że lepsze są te większe wanienki, bo nie trzeba bedzie zmieniać jak dziecko dorośnie 🙂 Ja nie wiem jaka ja mam wanienkę - jeszcze jej nie widziałam bo razem ze stojakiem jest u teściów, ale jak bedzie ta mniejsza, to sie nie martwię, bo mam tez większą - jeszcze po mnie i po moim braciuszku i jest w stanie idealnym 🙂

Mam nawet komplet śpioszek, sweterek, czapeczka i rękawiczki po mnie, koloru białego, takie dziergane 🙂 więc napewno tez skorzystam 🙂

• Mamusia
Babcia mojego męża zrobiła buciki na drutach dla Gabrysi hehe i ślicznie jej wyszły, nawet kokardki mają. Mój mąż był taki dumny i mnie zapewniał że sa nie do zniszczenia bo babcia tez jemu robiła jak był malutki 🤪
takie pamiatki są super, ja mam tylko chusteczkę z chrztu świetego

• Mamusia
Mam parę ubranek po mnie, jak będe u rodziców to zobaczę co tam jest 🙂
Tacie juz kazalam szukać moich książeczek z bajkami, bo przeciez trzeba czytac dziecku jak najwczesniej, nawet takiemu maluchowi jak nasze beda zaraz po urodzeniu 🙂

Monica, jakie ładne zdjęcie i brzusio okrąglutki 🙂 🙂

• Mamusia
To zdjęcie z 20tc. Nie mam jeszcze aktualnego, ale zagonie męża do robienia foto hehe..na pamiatkę 😉
Jak byłam niemowlaczkiem, to mama zrobiła mi zdjęcie które zostało umieszczone na talerzu i teraz mam jeszcze taka pamiątkę, która stoi na półce za szyba 🙂 🙂
Zastanawiam się czy nie zrobić takiej pamiątki swojej córeczce 🙂

• Mamusia
Ja w 20tc chyba miałam mniejszy brzuch 🙂
Napewno warto jest zrobić taka pamiątkę. Na początku dziecko i juz nawet jako nastolatek tego nie docenia ale jak przychodzi co do czego to miło jest popatrzec jakim było sie brzdącem, no i miły jest fakt, że rodzice pomysleli o czymś takim 🙂

• Mamusia
Ja mam sporo zdjęć i z różnych tygodni ciaży, niektóre sama sobie robiłam (fotka samego brzuszka). Na początku mi sie wydawało że mam duży brzuch, a teraz to zależy 😉 Czasem mam wrażenie ze jest duzy a czasami że nie...nie wiem czemu tak sie dzieje.
W pracy mi powiedzieli że nie jest za duży...

• Mamusia
Uffff mężuś wrócił cały i zdrowy już koło 19 🙂 🙂 🙂
Co do brzusia Monica to faktycznie jak na 20tc to miałaś spory 😉 Aż jestem ciekawa jaki jest teraz, musisz zamieścić zdjęcie 😜 Ja też czasem mam wrażenie, że mam duży brzuszek, a czasem, że za mały jak na ten tydzień ciąży... 😉
Wanienkę też kupowaliśmy tą większą na 100cm, bo zawsze dłużej posłuży 😉 Też mamy tą z disneya tak jak Irka z korkiem i termometrem.
Ja kiedyś jak byłam mniejsza (miałam może z 10 lat) to miałam taką różową sukieneczkę, którą mama ubierała mi jak byłam niemowlaczkiem. Ja ubierałam w nią misie hihihi, ale potem niestety gdzieś się zapodziała, a szkoda, bo też pewnie ubrałabym w nią moją córunię, tak z sentymentu 😉
Co do tej promocji w Kauflandzie, to ciekawe czy w naszym też ona obowiązuje...Bo też bym się skusiła.
Michalindzior ty to faktycznie bierz się ostro do kompletowania wyprawki, bo w twoim przypadku, to nigdy nic nie wiadomo 😉