Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Amelia po prostu nie wierze !! dzis sie wszyscy przeciwstawili przeciwko mnie moj m. wciaz mi truje o tym wozku mielismy juz go prawie zamowiony, ale w ostatniej chwili sie wycofalam . . . bo stwierdzila,ze mamy sporo czasu i ze sie jeszcze rozejze, a dzis mi kolezanka pisze,ze ona by ten wybrala dla siebie wlasnie planuje ciaze , a Ja wciaz niezdecydowana jurro ostatecznie wybiore juz jakis podjedziemy do sklepu i musze cosik wybrac ale zamowie raczej przez neta bo ciut korzystniej 🙂 ale wozej jest rzeczywiscie fajny a jaki macie kolor my chcielismy dokladnie ten kolor nr 194 http://allegro.pl/item1089856129_3w1_fyn_4ds_jedo_fotel_recaro_young_profi_plus.html
no to ci mezus zrobil pyszna niespodzianke siuper

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej brzucholki 🙂
Nie wiem co się ze mną dzieje, ale spię ostatnio jak zabita....Wcześnie sie wczoraj położyłam, Robert wrócił po 4, i jak zasnęłam z nim to spałam do 13.30 ☺️ a i tak teraz jeszcze ucięłam sobie drzemke....rano jak szykowałam mu sniadanie to tak się źle poczułam, że skończyło się na wymiotach i tyle z tego poranka miałam 😞 Później pojechaliśm z tym samochodem i tak mnie żołądek męczył że szok!! Nie wiem czemu ostatnio tak mi dokucza niestrawność...jem jak zawsze...
Bóle dzisiaj dokuczały mi nie więcej jak wczoraj, więc nie jest źle...
Przeczytałam was z dzisiejszego całego dnia, ale dostałam jakąs pustkę w głowie że pozapominałam o czym było pisane, za co przepraszam.

• Mamusia
Ja kupiłam kolor 131. Też w Kajtusiu! 🙂 Początkowo myślałam o 121 ale jak go zobaczyłam na żywo to jednak się rozmyśliłam. Widziałam w sklepie też na żywo próbki materiałów/kolorów wszystkich modeli. Tam przynajmniej widać jak ten wózek w rzeczywistości wygląda bo zdjęcia tego nie oddają. Dobrze by było Justi gdybyś trafiła na coś takiego.

• Mamusia
Justi bardzo fajny ten wóżek, widziałam go na żywo, tylko że z prostymi kołami i bardzo mi się podobał. Sama mam bardzo podobny, tylko że ma właśnie proste koła 🙂

Edytka super artykuł, dzięki za link do niego, bo teraz juz wiem, skąd u mnie te wszystkie dolegliwości "żołądkowe" i to, że ciągle chce mi się spać, no i ta zmiana sluzu. Czyli jednym słowem jestem na dobrej drodze żeby Franek przyszedł na świat 🙂 🙂

• Mamusia
No Lusia dokładnie tak!Twój organizm zaczyna się przygotowywać do porodu.
Ja nadal mam skurcze ale bardzo nieregularnie i jakby trochę rzadziej,więc pewnie nic z tego nie będzie. Ale nie przeszły po kąpieli, więc może czeka mnie męcząca nocka.

Kama- ja też mam mega spuchnięte girki. Dość już mam tych grubaśnych nóg. I jeszcze w nocy strasznie drętwieją mi dłonie. Okropne uczucie.

• Mamusia
Amelia, mnie na puchnące kuloski pomogła duża dawka magnezu + wit.b6, która zalecił mi lekarz - 2 tabletki rano i 3 wieczorem, no i spać z nogami wyżej. Więc się stosuję. Zamiast surówki jem po prostu jabłka i gryze marchewkę, ale naprawde problem zniknął!! Nawet jak cały dzień coś porobie i spuchną mi nogi, to nie aż tak bardzo, i jak poleże z wyżej uniesionymi lub po nocy, to mam ładne zgrabne nózki 🙂 🙂 A wcześniej po nocy to miałam jeszcze gorsze niż dnia poprzedniego!!

• Mamusia
Lusiu- to muszę jednak spróbować Twojego sposobu. Tylko,że ja się strasznie leniwa zrobiłam. Nie chce mi się już myśleć o zdrowym żywieniu. Dziś na przykład zjadłam miske lodów i chyba z 0,5l pepsi wypiłam ☺️ Normalnie wstyd,ale nie mogłam się powstrzymać.

• Mamusia
Ja z czystego smaku jem dużo owoców i warzyw, i wykorzystuje to, że jest sezon a poza tym niedługo nie pojem pewnych rzeczy - chociażby truskawek, a tak to tez niekoniecznie jem zdrowo 🙂 Przestałam np. kupować masło (a jadłam tylko je przez całą ciążę) i jem margarynę, coli też sobie nie odmawiam. A poza tym dochodzi kwestia tego typu, że pewnych rzeczy z tych tzw. niezdrowych nie moge jeść, bo źle sie po nich czuję, lub mam zgagę. Ale to dobry moment, żeby na okres pociążowy zmienic nawyki żywieniowe 🙂

• Mamusia
Witam laseczki 🙂
Ja od wczoraj mam typowy syndrom wicia gniazda hehehehe 🤪 Wczoraj wyprasowałam na spółkę z mamą wszystkie rzeczy dzidziowe, a dzisiaj wyprałam zasłony i firanki z salonu, umyłam całą komodę w pokoiku Emi, posegregowałam wszystkie ciuszki rozmiarami, poukładałam kosmetyki, czapeczki, skarpeteczki i łapki niedrapki w szufladach, no i dopakowałam jeszcze parę drobiazgów do torby szpitalnej 🤪 Normalnie działam jak w amoku heheheheheh 😜 Czyżby niedługo Emilka postanowiła przyjść na świat????? 😮 😲 😁 🤪
Wyprawiłam mężusia w kurs pod Gdańsk po ten nasz nowy samochód i powiem wam, że strasznie mi łyso bez niego, to nasza pierwsza osobna noc od ślubu 🥴 🤨
A do tego napadł mnie jakiś straszny zgagulec bleeeeeeee 😠 🤢 😮
Amelia no ciekawe kobietko czy może już cię jakiś poród nawiedza, czy coś...Czekamy na wieści jakby co... I jak zawsze trzymamy kciukasy 😜
A jeśli chodzi o twoje puchnące nóżki, to musisz unikać napojów gazowanych bo one też się do tego przyczyniają, no i zatosować się do zaleceń dr Lusi, a napewno wszystko się ustabilizuje 😜
Elunia wkońcu zaktualizowałaś fotkę 😉 Bardzo ładnie wyglądasz, chociaż zdjęcie faktycznie troszkę małe 😉 No i cieszę się, że po badaniach wszystko oki, oby tak dalej 😉
Lusiu czyżby u ciebie też już się cosik zaczynało dziać??? 😮 🤪

• Mamusia
Edytka z tymi moimi 14 dniami nie ma żartów hehe i nie chce zostawic wszystkiego na głowie Roberta, tym bardziej że jak ja będę w szpitalu on będzie pracował...a poza tym tez mnie nosi, wyspałam się dzisiaj więc nie jestem zmęczona, a warto w pożyteczny sposób wykorzystać energię 🙂
Pranko już płuczę i wieszqam, kalafiorek niedługo dobry będzie, tylko jak mnie dopadnie kryzys i bede chciała sie położyć to nie mam nic antyzgagowego, więc troszke się najwyżej pomęcze 🙂
Poza tym ciebie też dzisiaj nawiedziło z porządkami, teraz to tylko czekać aż zacznie się dziać cos konkretnego 🙂
Doskonale rozumiem jakie to dziwne uczucie jak nagle trzeba spedzić osobno noc, ja przez te pracujące noce Roberta tak się przyzwyczaiłam że całe łóżko mam dla siebie, że jak spimy razem to czasami mam za mało miejsca 😉

Jutro nie bedzie nas cały dzień w domu, więc to co zrobiłabym jutro zrobię dzisiaj i bedę miała z głowy 🙂 Dzisiaj przyjechał Roberta syn, i wymyslił sobie basen na jutro, więc obawiam się, że nie minie nas, a i dobrze, trochę pomoczę sobie brzuszek, po dzisiejszych porządkach dobrze mi zrobi taki wodny masaż 🙂

• Mamusia
A no pewnie, jak masz tyle energii to czemu jej nie wykorzystać 😉 Też bym się chętnie wymoczyła w basenie, ale nie mam stroju takiego jednoczęściowego, a w dwuczęściowym to już raczej nie wyskoczę heheheh 🤪 A takiego kalafiorka też bym teraz wszamała, narobiłaś mi smaka mmmmmmmm 😉
Kurcze własnie przeczytałam na wątku czerwcówek, że córeczka jednej z dziewczyn jest w szpitalu, bo ma bakterie w moczu 🥴 I mama nie mogła zostać w szpitalu z małą, bo tam mają takie okropne zasady 😠 Ja bym się chyba zapłakała (zresztą ona płacze), bo mała ma już 3 tygodnie i tak strasznie bez niej pusto w domu...ehhh czemu dobrych ludzi zawsze coś złego spotyka, a tych wstrętnych nigdy nic nie ruszy 😠 😠 😠

• Mamusia
Ja niestety wskakuję w dwuczęściowy kostium - niestety dla tych, którzy będą mnie oglądać w nim 😁 😁 Ale basen juz postanowiony, właśnie dostałam wiadomość od Roberta 🙂
Czytałam o tej malutkiej co jest w szpitalu, i to jest naprawde straszne. Wiadomo, że matka tęskni i martwi sie, a zasady czasami są zbyt sztywne. Ale pewnie to dla bezpieczeństwa, żeby nie było tyle zarazków.
Zawsze tak było, jest i bedzie, że złego diabli nie wezmą!!! Ile razy jakies france zachodzą w ciąże i pozbywają się dzieci a inne kobiety nie moga ich mieć. I jest wiele różnych takich przypadków, że szkoda nawet wspominać.
Ale miejmy nadzieję, że mautka szybko wróci do mamusi 🙂

A swoją drogą ciekawe to u jednej z mamusiek październikowych, która urodziła w 25tc. Już dawno nie zaglądałam do nich. Mam nadzieję, że też wszystko dobrze się skończy.

• Mamusia
U ciebie Lusiu to siła wyższa, bo wkońcu to życzenie synka Roberta, więc nie macie za wiele do powiedzenia heheheeheheheh 😜 Może jakbym miała taki bardziej "okrywający" strój dwuczęściowy, to bym się zdecydowała w nim pokazać, ale ja mam typowe bikini, więc odpada heheheheh
A z tą niesprawiedliwością świata niestety tak jest 🤨 Te pipy, które piją i nie interesują się niczym zawsze wychodzą ze wszystkiego bez szwanku i rodzą zdrowiutkie dzieci, którymi potem kompletnie sie nie interesują 😠 Ehhhh szkoda nerwów...
A przed chwilką zaglądałam na wątek październikowy w poszukiwaniu jakiejś wiadomości o tej dziewczynie, która tak wczas urodziła, ale nie znalazłam nic. Mam nadzieję, że wszystko z malutką wporządeczku...
Ja zmykam, bo trza się położyć spać 😉 Już północ dochodzi 😉 Smacznego ci życzę moja droga, a mi się może taki kalafiorek chociaż przyśni hehehe 🤪
Buziaki 😘

• Mamusia
Witam Brzuszki
Jak zwykle od kilku dni wstaje tak wcześnie nawet spróbowałam wczoraj później się położyć i nie dało rady o 7 i tak się obudziłam.
Od poniedziałku na tydzień też będziemy mieli syna Sławka, mam nadzieje że będe się czuła dosyć dobrze w tym czasie.

• Mamusia
Lusiu, Edytko, Wy to normalnie nocne marki jesteście 🙂 Macie siły dziewczyny.
Ja też w sumie spać wcześnie nie poszłam bo wałkoniłam się w łóżku i zasnąć nie mogłam 🤢 no i męczyły mnie skurczybyki, więc po 5 już byłam na nogach, bo nie mogłam wyleżeć. Dopiero teraz robię się znowu zmęczona i chyba zaraz przyłożę się na chwilę do mężusia 😆 😆
Lusiu, miłego pluskania Ci życzę. Niezły relaksik dla wszystkich partii ciała się szykuje 😆
a Wy dziewczynki macie jakieś plany na weekend? U nas dzisiaj raczej zakupowo-roboczo się szykuje ale jutro to już tylko jakiś park i grill 😜

• Mamusia
Melduję się dziewczyny 🙂

Fasulek u nas póki co wszystkie w dwupaku, no ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca 😉
Miałam przerąbaną noc, i poranek z resztą też. Nie wiem jak wytrwam dzisiejszy dzien, tym bardziej że zapowiada się piekna pogoda, jak dla mnie może i za piękna...
Całą noc bolał mnie brzuch z żołądkiem na zmianę, żolądek to może po kalafiorku, ale nie jestem pewna....z bólu nie mogłam przekręcać się z boku na bok ani nawet wstac 😞 Masakra!!!!!!
Zasnełam gdzies o 3.30 a o 7 obudziłam się z mdłościami 😞 Troche mi zaczęły przechodzić, ale suma sumarum musiałam wstac, bo tak mi się zebrało na wymioty, ze postanowiłam posiedzieć i wypic miętke. Zobaczymy, mam nadzieję że mi po niej ulży...
Trochę jestem przerażona, że TEN dzień to może byc dzisiaj, właśnie z tego powodu że tak źle się czuję....poza tym biorąc pod uwage termin z ostatniego usg, to przypada akurat na dzisiaj 😲 (w sumie od dzisiaj do 30.06)
Dzisiaj nie pojawię sie za szybko ponownie, bo jak pisałam jeszcze wczoraj - cały dzień poza domem, więc nie koniecznie musi to oznaczać że się rozpakowuję 😉 Jakby cos "złego" się ze mną działo, to napiszę do którejś z was smsa 🙂