Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej, trzymajcie się, Ellie i Monica 🙂
My jedziemy niedługo na rutynowe ktg, ale nie wydaje mi się, żeby coś się zmieniło - wczoraj byliśmy cały dzień na działce i nawet skurczy żadnych nie czułam wieczorem, a wcześniej już były jakieś pojedyncze.
Dobrego dnia 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Też mi się tak wydaje, że Monice czop odszedł. Ciekawe jak tam sytuacja u niej i u Ellie

U mnie noc krytyczna...oboje byliśmy spanikowani, jęczałam az z bólu, motałam się, chciałam usnąć bo byłam padnięta a nie mogłam. Miałam raczej regularne skurcze, chociaz nie mierzyłam co ile, od czasu do czasu czułam taki przeszywający i bolesny prąd w szyjce ze szok. Modliłam się tylko, żeby nie teraz 😉 W końcu sama nie wiem kiedy usnęłam, ale obudziło mnie wielkie parcie na pęcherz.
Męczyłam sie gdzieś od 1 do 3....a nie śpię od 6 rano. Zjedlismy śniadanie, ale mam takie mdłości, że nie mogę wyrobić, cały czas głęboko oddycham, czuje się gorzej jak z mdłościami z początku ciąży....
Dzisiaj mam wizytę u ginka, liczę na to usg, ciekawe co mi powie, jak się mają sprawy z moją szyjką 🙂
Powiem wam szczerze, że coś czuję, że ten dzień jest coraz bliżej, i nie chodzi mi tu o suwaczek 🙂 Bo to może byc jeszcze szybciej 🙂 🙂 Boję się trochę....

• Mamusia
No to też się trzymaj 🙂 Jak widać nie ma reguły, wydawało się, że Was przegonię, a czuję się coraz lepiej i jeszcze będę dla Was zakładać wątki z gratulacjami 😉
Może powinnaś podjechać na ktg? Skoro skurcze w miarę regularne, to może warto je sprawdzić? A takie żołądkowe sensacje też potrafią być zapowiedzią porodu, tyle że zdaje się, że u Ciebie "tylko" mdłości, bez oczyszczania organizmu?

• Mamusia
Zaczekam co mi ginek powie, przyjmuje do południa, a nie mam konkretnej godziny wizyty, więc nie będę długo czekać.
Jesli chodzi o oczyszczanie organizmu w formie luźnych stolców to je mam - jesli chodzi ci o to....a przedwczoraj przeczytałam ze to normalne, bo dziwiłam sie, czemu tak nagle mam jakieś "sensacje" żełądkowe. W ciągu dnia aż tak bardzo nie boli mnie brzuch, najgorzej jest w nocy, a wczoraj to miałam takie wrażenie, jakbym czuła małego już w kanale rodnym, ale po chwili to uczucie przeszło...

• Mamusia
czesc kochane
wszystkie w dwupaku ?
Monika, Ellie jak tam samopoczucie po nocy ?
Lusiu rzeczywiscie twoj suwaczek zasuwa 🙂 a dolegliwosci na cale szczescie niedlugo mina 🙂

mnie tak bola okolice pachwin , ze po prostu nie moge chodzic kazdy krok to bol i nie wiem czy to pachwiny czy baardziej w srodku mnie boli . . . . malutki juz mi chyba tak naciska na miednice bardzo nie mile uczucie, chodze juz jak kaczka przynajmniej tak sie czuje .. . .

• Mamusia
Czesc dziewczyny, u mnie noc jakos zleciała. Byłam gotowa w razie akcji "poród" hehe po tym plamieniu nawet cie przygotowałam z goleniem, hehe. Noc była troche jak na szpilkach, bo nie wiedziałam czy mnie czekaja jakieś niespodzianki. Skurczy nie miałam, tylko od dni pobolewały mnie pachwiny, a dokladniej to jak robiłam krok prawa noga i ciężar własnie spoczywał na tej nodze to bolała mnie prawa pachwina. oddycham swobodnie, nie tak jak wczesniej ze non stop zadyszka. mam troche ucisk na odbyt tak jak jest w tych objawach porodu.
Wiecie tez sadze ze to ten czop. jak sie umyłam to chciałam się spłukać prysznicem, a tu ciągle mimo ze strumień wody leciało to coś kleistego się sączyło. jak skończyłam płukanie to po wytarciu ręcznikiem zauważyłam te krew, a potem przy kolejnym wytarciu kolejna juz mniejsza. Co prawda dużo jej nie było, ale zawsze. wiec w nocy czekalam jak wody odejda albo dostane skurcze, a tu nic. mam nadzieje ze nie bede miec dzisiaj niespodzianek, bo mój idzie na noc i jutro wróci ok 10.00. jutro mam lekarza to zobaczę co mi powie

• Mamusia
JUSTI z tym czopem to fakt 1 tydzień - lub na 2-a dni przed porodem.ale u mnie to krew sie pojawiła a w tych objawach było napisane :Znaczenie, plamienie krwią - spowodowane jest skracaniem i rozwieraniem szyjki macicy, przygotowującej się do porodu. Objaw ten występuje najczęściej, kilka godzin przed porodem. Może do niego, również dołączyć się objaw, wydalania czopu śluzowego (patrz w/w), który wówczas będzie podbarwiony krwią.

ehhh i to mnie tak nastraszyło 😮

• Mamusia
Monica to dobrze że jeszcze w dwupaku. O lubego sie nie martw, bo jak zacznie się coś dziać, to przecież zdąży przyjechac do ciebie, tym bardziej że cała akcja porodowa nie rozegra się w 5 minut 🙂
Ja miałam to szczęście, że Robert wczoraj miał wolną nocke, ale za to był tak padnięty, że szoda by mi go było, jakby jeszcze musiał ze mną jechac do szpitala i x czasu przeć ze mną 😉 😁

Jestem po akcji wymioty, popijam miętkę, królewicz moj dogorywuje, ale niedługo muszę go zdrapać z łóżka i do lekarza....
Monica może my jednak rzeczywiście spotkamy sie na tej porodówce 😉
Co do tego czopa, to nie wiem czy mi odszedł czy nie, ale wydaje mi sie ze raczej nie, chociaz miałam raz wrażenie że ciągną mi się z pipki jakies gluty, ale bez żadnej krwi....może to to....

• Mamusia
Witajcie! No to pięknie się rozkręca 🙂
ELLIE- czekamy na info jak po nocy.
MONICA- no to zaskoczyłaś wszystkie brzuszki. No i rzeczywiście teraz to Gabrysia już musi grzecznie poczekać na powrót taty z pracy 😉

Ja miałam kiepską noc. Praktycznie wcale nie spałam. Załatwiłam się klimatyzacją w aucie i potwornie mnie gardło boli 😞 I tak sobie myślę,że teraz to lepiej niech mała siedzi w brzuszku bo jestem taka padnięta,że nie miałabym siły na poród.

MICHALINDZIOR- co z Tobą?

• Mamusia
Lusia no właśnie jest problem, bo jak mój Grzesiek jest w pracy to ja nie mam z nim kontaktu. On nie ma przy sobie telefonu, bo nie wolno. Pracuje w służbach mundurowych wiec musiałabym dzwonić do pracy, by go powiadomili. on nie będzie mógł wyjść z pracy jak nie znajdzie sobie zastępstwa..a w nocy to ciężko o taką osobę 🤢 dlatego mam jeszcze większego stresika....a jak mnie sie zaczna objawy to oni nie czekają jak do normalnego porodu, skoro juz wiadomo ze ma byc CC...wiec jak bedzie w pracy to może nie dojechać 😞

• Mamusia
To rzeczywiście niewesoło Monica, myslałam że to bardziej zwykła praca 😞 Ale nie martw się, jak obie dzisiaj wylądujemy to mój może ciebie też doglądnie 😉

Jestem ciekawa, co ten wałkoń gin mi powie dzisiaj....i czy zrobi to cholerne usg, bo czekam na nie jak na szpilkach.

• Mamusia
A i jeszcze mam dzisiaj w planie dokończenie zakupów dla małego. Ciekawe czy mi się uda 😉 Myślę że tak, ale za oknem taka pogoda, robi sie duchota, jak jak wytrzymam??
Dzisiaj dopakowałam koszule do szpitala bo je wyprałam, i niestety stwierdziłam, że dzieciowe rzeczy juz mi sie nie zmieszczą....może plecak wezmę dla Franka, bo nie mam żadnej innej torby.

• Mamusia
LUSIA- zmuś go żeby zrobił usg. Powiedz,że się martwisz itd. Ja tak raz wymusiłam 😉
MONICA- nic się nie martw. Najważniejsze jest zdrowie Twoje i Gabrysi. Poproś może rodziców, żeby byli pod telefonem i w razie czego któreś żeby przyjechało.
Bo u Ciebie rzeczywiście jak się zacznie to musisz od razu jechać. To nie tak jak przy porodzie siłami natury, gdzie spokojnie można wyczekać w domu na porządne rozkręcenie.

• Mamusia
My AMELIO mieszkamy z moimi rodzicami, wiec jak cos to zawsze pojadę taksówką.. tylko głównie mi chodzi o poród, by Grzesiek mógł zobaczyć mała zaraz po. Podobno po porodzie może ja zobaczyć i wziąć na ręce, a potem juz ja zabierają i tylko przez szybę będzie miał z nią kontakt az do naszego wyjścia do domku.