Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
edyta86 napisał(a):
A Emi dzisiaj miała straszną kolkę 😞 Bidulka upłakała się jak nie wiem co, a my nie wiedzieliśmy jak ammy jej pomóc...nic nie przynosiło jej ulgi. Aż miała całe czerwone nóżki od płaczu 😞 Wkońcu usnęła wykończona i teraz śpi już czwartą godzinę.

hej
a próbowałaś viburcol doodbytniczo?

• Mamusia
Jeszcze nie próbowaliśmy podawać żadnych leków na kolkę, bo Emi nigdy nie miała aż tak silnych dolegliwości. Zresztą bóle brzuszka miała zaledwie parę razy i to takie, które mijały po ok. 10 minutach, więc i tak nie byłoby sensu podawać żadnych leków. Działały okłady z ciepłej pieluszki. Ale po dzisiejszych ekscesach chyba jednak zaopatrzymy się w jakiś lek na wszelki wypadek...Może właśnie ten viburcol skoro mówisz, że jest dobry 😉 Dzięki za radę 🙂
Lusiu też dopiero dziś się dowiedziałam o Bartusiu jak Michalindziorek napisał, że współczuje rodzicom, więc postanowiłam poszukać o co chodzi. Ehhhh to już druga październikowa dziewczyna, która urodziła przedwcześnie, ale tym razem skończyło się tragicznie 😞 Straszne...

• Mamusia
Hej dziewczynki,
rzeczywiście straszna tragedia...Bartuś czuwa teraz nad rodzicami jako mały Aniołek...serce się kraja i łzy same płyną do oczu 😞
Ja nadal kaleka. Ręka boli jak bolała i nie mogę nią ruszać. Rehabilitację zaczynam dopiero pod koniec września. W pełni sprawna ręka będzie za kilka m-cy 😞
Tymuś też dał nam się dziś wyspać (tylko szkoda że moja ręka nie)- zasnął o 19:30 i spał do 2 (ok 22 nakarmiłam go przez sen). Od 2 spał do 6 i później do 8 🙂 Mam nadzieję że tak już pozostanie.

• Mamusia
Czytała, o Bartusiu, to straszne tragedia 😞

Ellie, trzymaj się dzielnie, ja tez się czuje jak kaleka 😉 bo to przeziębienie mnie dopadło, nos zatkany jak cholera, głowa mnie cały czas boli. Dobrze że w dalszym ciągu podaję Franiowi antybiotyk, to w razie czego od razu bedzie zwalczał.

A mój szkrab kochany wczoraj wieczorem przerzucił sie z piąstki w buzi na ciumkanie własnego kciuka 🤪 I bardzo mu sie to podoba, bo bawi się nim cały czas, nawet jak zmieniam piersi do karmienia to on w międzyczasie zdąży wsadzić sobie kciuka i jest spokojniejszy 🙂
Narazie nie martwie się tym, bo to normalne u tak małych dzieci, i za jakiś czas same powinny z tego zrezygnować. Jak nie zrezygnuje, to wtedy będe działać 🙂
Wczoraj kupiliśmy tez na wypróbowanie pieluszki Dada, i sa niezłe, tylko nieco za krótkie rzepy mają i ciężko mi sie je zapina przez to. No ale jak narazie nastepnej paczki w tym rozmiarze nie kupię. Mogłam się wstrzymać 1 dzień, bo w kauflandzie sa Huggisy za 35.99.

• Mamusia
Nie martw się Lusiu Franio dostaje od ciebie przeciwciała i napewno nie zachoruje 😉
Emi też nie da rady nakarmić przez sen. A dzisiaj w nocy gwiazda nie dała mamusi za bardzo pospać 😮 Wogóle to odmienił jej się rytm snu i budzi się trzy a nie dwa raz w nocy 😞 Ehhh mam nadzieję, że to chwilowa zmiana i wszystko szybciutko wróci do normy...
Ellie trzymaj się dzielnie i wracaj szybciutko do zdrówka 😘 😘 😘

• Mamusia
No to nie jestem sama z okresem 🙂
ale ze mnie leci że masakra 🤨
Edytkoja dawałam Viburcol i nic nie dawało na te kolki, tyle że kupe robił przy podawaniu i czopek wyłaził razem z nią i musiałam znowu wkładać... no ale kolka dalej była. trochę pomaga Bobotic bo wydalaja się te gazy i rozbijają i dość szybko działa.
dzisiaj moje dziecko wstało o 9:30 🤪 a jadł o 22....
ale to przez to że wczoraj jak spał z 30 minut w sumie w ciągu dnia to byłby dobrze....
a ja kupowałam huggiesy w kauflandzie ale te premium czy coś tam takie różowe z kubusiem.... ale za każdym razem kuoa nam wypływała... i wczoraj kupiłam Pampersy (3) i tak na pierwszy rzut oka wydają się fajne, więc czekamy czy wypłynie te kupsko też 😉
Seweryn bardzo lubi bawić się swoimi łapkami, składa je, i przbieera paluszkami... ale do buzi wkłada też jak mu się uda trafić... w każdym razie nie tak zwinnie jak Lusiny Franio.

• Mamusia
Kurcze już sama nie wiem czy to kolki czy nie...Emi dziś znów tak płakała. Zaczęło się delikatnym pojedynczym krzykiem, takim jak woła na cyca. Więc położyłam ją i przystawiłam i się zaczęło. Płacz w niebogłosy. Gdy już się uspokoiła po jakichś 15 minutach, to usnęła. A potem znowu zaczęła lekko kwilić jak na jedzonko więc znowu spróbowałam ją przystawić i znów to samo 😮 😲 A potem daliśmy jej Bobotic i niby potem po jakichś 10 minutach uspokajałą się przy dźwięku wody a jak zakręcałam kran to znów płacz. Wkońcu ją przystawiłam do piersi ale na siedząco a nie na leżąco jak zwykle i zaczęła ssać. A teraz śpi. Niby ten Bobotic pomógł, ale dziwne, że kolka i płacz zaczynał się cały czas dokładnie w tym samym momencie, jak ją przystawiałam na leżąco do cyca... 😮
A Viburcol od jakichś 2 tygodni jest na receptę (tak powiedziała mężowi farmaceutka) bo wcześniej był bez recepty...
Michalindziorku my też zużyliśmy 2 opakowania Huggisów 2 i kupa bardzo często z nich wypływała. A teraz używamy Pampersów 2 i ani razu nic nie wypłynęło. Także moim zdaniem to wina pieluch Huggies!!! Są jakieś takie nieproporcjonalne, zbyt sztywne, za duże i wogóle jakieś takie beznadziejne.

• Mamusia
Olusiia jakbym moją piszczałkę widziała hehe 🙂 sliczna kochana :*
Seweryn też wszystko w koło próbuje zjadać... 🙂 w taki sam sposób. no chociaż juz te paluszki pcha świadomie do buźki.
Edytko wiesz co... aż u nas zobaczę czy jest dostępny ten viburcol....
i Sewciu mi też od kilku dni krzyczy w niebogłosy jak kładę go do karmienia, więc wsadzam go wtedy do leżaczka i karmię... no ale Ty piersią to nie masz jak... hehe 🙂 durna jestem 🙂
no te pampersy z Pampersa newborny były w sumie podobne do wszystkich innych newbornów... nie było jakiejś niesamowitej różnicy. ale te większe właśnie są dużo lepsze faktycznie. niby cieńsze, (wygodniejsze i miększe) ale bardziej chłonne... i te rzepki maja super. huggiesy gniotły w brzuch normalnie, bo sewciu dużo je, i mu brzuch sie wielki robi wtedy a pampers uciskał i musiałam poluźniać... a w tych takie fajne elastyczne.

• Mamusia
nasza mala tez ostatnio miala mega kolke,od 19 do 23 nie spala.Tez plakala jak na glod,dawalam cyca,3 razy pociagnela i ryk.Widac ze byla glodna ale nie mogla jesc bo ja brzuch bolal ze az sie trzesla ale po koperku w koncu przeszlo,poszla kupka i ulzylo.
Teraz 2 dni kupy nie robila ale wlasnie zrobila 2 w ciagu 2 godz wiec sie ciesze,ze nie bedzie powtorki z rozrywki

• Mamusia
To może faktycznie to była kolka...Michalindziorku ty karmiąc butlą możesz sobie pozwolić na takie kombinacje heheheh. Już sobie siebie wyobrażam bujającą się z wywalonym cyckiem razem z Emi hehhehehehheeh 🤪 😁
A Emilcia też sobie tak zjada piąstkę i ostatnio też zaczęła wkładać sobie paluszka do buzi 😉 A wogóle bardziej się ślini hehehehe 😉 Ale to jest taaaaakie słodkie 😜

• Mamusia
Słodziutka Viktoria 🙂 Już niedługo a też bedzie wcinac paluchy 🙂 🙂

Ja z Huggisów byłam bardzo zadowolona, a najmniej z Pampersa, a juz szczególnie z tego Sleep & Play, po prostu beznadzieja totalna, więc przestrzegam zebyście nie kupowały!!!!

Olusiiaa, mój za żadne skarby nie chce smoka!! Próbowałam mu dać z ciekawości jak zaczął ciumkac piąstki, ale z obrzydzeniem wypluł. Więc nie zmuszam.

• Mamusia
victoria juz wcina piastki,tak smiesznie je ciumka ale pakuje je sobie do buzi glownie jak lezy na brzuszku.Teraz juz widze,ze te odruchy ma bardziej swiadome bo jak ja caluje w brzuszek to lapie mnie za wlosy,jak pokazje jezyk to ona mi tez,podczas karmienia drapie mnie po reku.Myslalam ze takie rzeczy to troche pozniej a tu niespodzianka 😉

http://www.youtube.com/watch?v=Bnc9zm02sTw