Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Eva, a Ty karmisz jeszcze piersią? Bo jakoś mi to umknęło...jeśli tak to może Ty coś nowego zjadłaś?
U nas nocka pewnie znowu będzie nieprzespana bo Tymek nie chciał zjeść mleka zagęszczonego kaszką. Chyba jabłkowy smak tej kaszki mu nie odpowiadał. A ja się tyle naodciągałam tego mleka...ech... Ann, a ten Sinlac jest smakowy czy raczej neutralny?

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂 Sinlac jest neutralny, smakuje jak rozmoczona chrupka kukurydziana. A, no i on jest bez mleka i robi się go na wodzie.
Wczoraj nie mogliśmy uśpić Staśka, padł dopiero koło 22:00, ale za to w nocy była tylko jedna pobudka: o 4:00 a druga dopiero teraz 🙂
Dobrego dnia 🙂

• Mamusia
Też muszę spróbować podać małej ten Sinlac na noc, może prześpi wkońcu całą noc...
Jadę dzisiaj do pracy poskładać wnioski o 2 tygodnie macierzyńskiego, zaległy i obecny wypoczynkowy no i o wychowawczy...ehhh mam nadzieję,że szefa nie będzie i zostawię podania w kadrach, bo jakoś nie uśmiecha mi się z nim gadać 🤢

• Mamusia
Sinlac jest bardzo dobry, ale Staśkowi np. nie podpasował - miał po nim gazy, więc odstawiliśmy na razie. Jeśli mogę Wam coś radzić, to są dwa rodzaje opakowań: 500g i 2xpo bodajże 350g. Teraz bym szukała tych mniejszych, bo jak się otworzy to powinno się wykorzystać w ciągu 3 tygodni, a tani nie jest, więc wyrzucać szkoda.

• Mamusia
Cześć. A u mnie Hania pomimo jedzenia kaszki o godz 19ej (tylko,że zjada ok 60 ml) to i tak pobudki na jedzonko były: 23, 2, 4, 6 🤔
A powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki zaczęły już gaworzyć? Bo moja ciągle głuży i tak się zastanawiam jak jest u Waszych dzieciaczków.

• Mamusia
Victoria tez co chwile mama mowi ale to wiadom, ze przypadek.Kolega ostatnio z nami jechal samochodem i oczy jak 5 zl zrobil i krzyczy, ze mala mowi:P:P

A tak to gaworzy juz prawie 2 miesiace, na poczatku bylo a-buu abu-ba-bu tawet huba-buba jej wychodzila:P A teraz juz mniej gada a wiecej trzeszczy,krzyczy,piszczy itp 😉

Dzis noc mielismy nieprzespana,darla sie co chwile przez zeby,musialam co chwile smarowac zelem,dobrze ze szybko dziala 😉 Ale co godzine byla pobudka,ledwo dzis zyje

• Mamusia
Dzięki Ann za informacje. Spróbuje podać dzisiaj jeszcze kaszkę a jak nie przejdzie to kupię ten sinlac. No i fajnie że podaje się z wodą to nie będę musiała męczyć się z laktatorem 😉
Wbrew przypuszczeniom noc nie była tragiczna. Fakt że mały zasnął dopiero ok 22 ale obudził się o 3 i później o 6:30, no a spaliśmy w sumie do 9, także wyspałam się 😉
Tymek raczej nadal guży, czekam na pierwsze "mamamamma", "tatatattata" 😉

Haniu, dużo zdroofka od Tymusia i cioci ellie!!

• Mamusia
edyta86 napisał(a):
Ja też się popłakałam na poprzednim odcinku Usta Usta, kurcze super jest ten serial!!! I śmieszny i zarazem taki życiowy...Mój małżonek śmieje się, że utożsamiam się z bohaterami i traktuję to wszystko jakby działo się naprawdę heheeh 😁 😁 😁

I ja się popłakałam ☺️

• Mamusia
czesc mamuski 😉 jednopaczki 😜
ehhh i dzis u nas pogoda beznadziejna /pada i pada

Edytko pediatra od razu dala nam skierowanie do Poradni wczesnej interwencji 🥴 na rehabilitacje bez konsultacji u neurologa
wracajac do tematu opieki dzieci po macierzynskim to moja mama pracuje, a tesciowej nie mam wiec niestety nie ma nam kto pomoc
[b]HANIU DUZO ZDROWKa WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO 🙂Ja znow dzis czekam na kuriera 😠 a po poludniu odwiedziny mojej mamy 😮 znow Wojtus bedzie rozpieszczany no, ale niby po to sa dziadkowie

• Mamusia
Witam
U nas nocki są względnie spokojne bo raz się mała budzi tak między 3 - 6 i znowu usypia to już razem ze mną w łóżku to sobie razem później śpimy aż nie chce cycka a to jest różnie nieraz do 9 a dzisiaj było do 10 i to był sukces ze spaniem.

• Mamusia
co do tego serialu, to ja nie ogladam... jakoś nie mogę się zmusić i przekonać do takich polskich serialów....

co do rozmowności dzieiaczków, bo gdzieś mi to mignło, to Sewciu przez sen nawet nadaje, no i krzyczy na mnie, piszczy, i smieje się z różnych dziwnych reczy...

no i boi sie obcych, za każdym razem jak ktoś obcy mu się na oczy pokazuje to płacz... nie wiem czy się niepokoić.... 🤨

byłam wczoraj u dentysty ☺️ 😞 🥴 powiedział mi ze zrobi mi duze spustoszenie. a potem zostaje sprawa co dalej, a dokladniej, na co mnie bedzie stać....

jestem przerażona, bo za tydzień w piatek ma mi juz zacząć usuwać 🤔 ciekawe czy mozna cos na uspokojenie wziąć przed zabiegiem....
na sama myśl dostaje biegunki 🤨

u nas leje a ja muszę iść.... po Adasia.

ale podjęłam decyzję że przeniosę go do zwykłej płatnej grupy w przedszkolu. dlatego ponieważ iż.... teraz chodzi do zwykłej zerówki no i płacę 60zł składek co miesiąc i 100zł sąsiadce za to ze z nim rano chodzi, a opłata za przedszkole z dodatkowymi zajęciami, trzema posiłkami, wgodz od 6:30 czy nawet tam 6:00 do 16:30 wynosi ok 200zł.... 🤔 no i nie mam wtedy problemu z przywozeniem i odwozeni9em, bo M.wozii tak Michasię rano i przywozi ją po południu.... a Adas ma tam przyjaciół z zeszłego roku.
mam tylko nadzieję ze się dyrekcja zgodzi.

a jeszcze jedno.
ostatnio przebieram się przy Michasi a Ona do mnie:
-"mamoooo.... "
-tak Misiu......
-"a czemu masz takie wiszące cycki....? "
..........................
szok.