Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Kasia no ale patrz...jesteś bardzo młodziutka, Twoje patrzenie na świat jeszcze się na pewno zmieni a bariera emocjonalna zniknie jak spotkasz fajnego faceta 🙂 a my mężatki to co? wsiąknęłyśmy na zawsze 😜 i będziemy się z chopami całe życie już użerać hehe

a tak na poważnie, to sama kiedyś powiedziałaś że każde zachowanie da się wypracować 🙂 więc może mały Sashka coś w Tobie zmieni 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Brzuszki 🙂
Jak tam dzisiaj u was? Bo jeszcze nie przejrzalam calego poranka, a widze ze tu jakis powazny temat 😉
Ja dzis znow z wyrka wytoczyc sie nie moglam, juz myslalam ze sie posikam i nie zdaze.
I znow ten cholerny upał. A myslalam ze kuchnie obrobie dzisiaj z tych zarłoków, bo tragedia jakaś.

eloite hmm...z podstawowych chyba tak, nie mam jedynie ( chyba ) takich rzeczy które da się kupić po porodzie np. od razu w tesco. dla mnie rzeczy mi brakuje 😞 no i nie wiem czego jeszcze, muszę siąść i pomyśleć 🙂 a Ty masz już wszystko czy czego Ci brakuje?

Iwona no upał jest tragiczny!! mnie aż stopy ze spuchnięcia bolą 😞 a muszę dzisiaj na zakupy jechać cotygodniowe i aż strach w taką pogodę 😞

Ania0303 jeśli chcesz to na mojego maila z brzuszka wyślij mi swój nr telefonu, to odeślę Ci tabelkę z naszymi danymi co byś się mogła w razie W ( albo raczej w razie P. 😁 ) z nami skontaktować i pochwalić ile Gosiaczek Twój po porodzie waży itd 🙂

Hey Słonka Moje ! 🙂
Agulaa co do mojego to wczoraj przyszedł pogadaliśmy przeprosił no i niby było ok mimo to byłam zła na niego i wypomniałam mu conieco 😜
Jejku dziewczny jak mnie boli znów ta kość ogonowa 😞 😞 😞
w łóżku to się odwracać nie umiałam,a z krzesła to wstać nie umiem 😞 😞
Mój poszedł teraz wózek prać bo chce by było odświeżony a ja musze tutaj posprzątać
chociaż nie wiem jak mi to pójdzie z tym okropnym bólem 😞
Popoludniu moze pojade do brata na działke bo dzwonił bym wpadła posiedziec na grilaa
to się wybiore bo co bede cały dzien w domu siedziec

no Dosik 🙂 o wilku mowa 😉

a ten ból kości ogonowej to jest normalny w ciąży? 😮
mnie też nosi...muszę się zebrać i w przyszłym tygodniu pojechać po ten stanik do karmienia, bo jak sprawdzałam rozmiary na allegro to jakieś dziwne mi wychodziły wg tych tabelek 🥴

• Mamusia
Hej laseczki co tam u was u mnie ciezka noc jak cholera 😞
Budzilam sie na siku chyba z 3 razy a puzniej znow sie ulozyc i zasnac to przecierz tragedia wielka.
Wczoraj mnie tak mala kopala po szyjce ze myslalam ze juz wyjde z siebie 😞
No i dzis od rana to samo cisnie mnie w dol okropnie- znow na miekko :/
Ehh zadlugo nic mnie nie bolalo i dzis pewnie caly dzien poleze w lozeczku 😞
Cos mi sie wydaje ze naprawde jeszcze chwile.
Czasem mam uczucie jak by mialo to wszystko we mnie peknac 😞
A i czuje mala czasem tak strasznie nisko w pipce ze szok 🤪

tabelkę już macie na mailu 😉
jeszcze tylko musiałabym czekoladkę naszą złapać...też jej dawno nie było! 😞

Loli to może rzeczywiście już niedługo? 🙂 38tc to taki umowny tylko od którego można rodzić 😁 kto wie kto wie 🙂

Loli no wiesz...lepsze to hasło Twojego niż czarny humor mojego, że będziemy celować w 11 września ( rocznica tragedii WTC!! ) to jest dopiero hasło! 😉

ale jak za tydzień 37tc? w suwaczku masz już 37 i 1 dzień? 😮

• Mamusia
Dosik znalazłam w swojej książce coś odnośnie bóli kości ogonowej( wczoraj akurat czytałam).
Ponoć w połogu jest on dość częsty a jest spowodowany uciskiem główki dziecka w okresie ciąży i porodu. Ponoć pomaga ciepły prysznic i delikatny masaż.
Agaa ja jeszcze nie mam wielu pierdółek po pielęgnacji dzieciaczka (chyba dziś dokupię), okrycia kąpielowego, pieluszek tetrowych, kocyka polarowego, staników do karmienia ( też nie mam pojęcia jak je wybrać:blink 🙂, kółka poporodowego, maści do brodawek, nakładek na piersi, Płynu do kąpieli Oilatum, soli fizjologicznej, butelek i smoczków (pewnie kupię jakiś system w zestawie, myślę jeszcze ew. nad laktatorem), Tantum Rosa, herbatkę na laktację i ew. jakieś ziółka na przeczyszczenie po porodzie.
No i przede wszystkim nie mam jeszcze łóżeczka! 😁 Myślę, że to kwestia dwóch tygodni.
(ale jakby coś to kupiłam KOSLIPER więc mały ma gdzie spać 😉 )

hehehe każda z nas ma przeczucie że wcześniej urodzi 😁 a tu zonk...99% z nas w 40tc będzie rodzić 😜

eloite ooo dobrze że napisałaś o tych rzeczach 🙂 ale np maść na brodawki można kupić następnego dnia po powrocie do domu w aptece.
ale te butelki i inne to musisz mieć wcześniej 🙂 więc udanych zakupów 😁 a no i łożeczko...hmm anie trzeba teraz czekać na łóżeczko przy zamawianiu? Eluśka chyba czekała na tą z żyrafką 🙂

nooo Loli, nie wprowadzaj cioci Agi w błąd 😜