Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja tez mam jakies humory chyba, strasznie sie latwo denerwuje, az mnie to wkurza! wczoraj wydarlam sie kilka razy na siore, niepotrzebnie w sumie bo juz ostatni dzien byla u mnie. potem sie poklucilam pożadnie z mamą, tak ze obie beczalysmy w innych pokojach o i dupa! wogole caly dzien jakiegos dola mialam, oslaboa mnie wsyzstko, próbowalalm przeinstalowac kompa ale ze w zyciu tego nie robilam to zeszlo mi 2 godz i tak zle cos bylo 🙂 noc fatalna, a w dodatku zrobilam otwarcie wanny i ciasno mi tam 😞 dzis mnie leb napierdziela na maxa, musze sie polozyc jeszcze to moze mi przejdzie chociaż troche, potem fryz i po 12 jade do lekarza, mowilam mojemu to od 3 tyg kjiedy wizyta i na kalendarzu zaznaczylam i i tak sie umowil tam z kims do pracy ze idzie, ale wczoraj powiedzial ze to odwola i pojedzie ze mna pozniej na zakupy, bo ileż można z tym czekac. w sumie to jeszcze na niegoi sie najmniej denerwuje ostatnio, ale reszta doprowadza mnie do szału, a zauwazylam ze tesciowa jak cos do mnie mowi to jej takie miny robie jak nie widzi no jak dziecko jakies! nie wiem co mi sie dzieje :P juz bym wolala chyba urodzic jak ma mi tak odbijać, te hormony to potężna sprawa, nie poznaje sie czasem

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co tam spioszki 🙂
Eli nie ma naszego porannego ptaszka pewnie spi 😉 razem ze swoim z lozka noska nie wystawia.
U mnie jak narazie dzien zapowiada sie hmm sama nie wiem bo u mnie dopiero 6:51 obudzialam sie z moim do pracy no i dupka juz nie zasne.
Wsumie czeka mnie dzis sprzatanie calego domku,pranie i pierdoly.
Moze sie tez wybiore na targ po jakies owocki i male zakupki??
Hmm nie wiem czy mi sil starczy po tym sprzataniu 😉

cześć dziewczynki 🙂
siadam do nadrabiania zaległości z weekendu 😜 bo przez cały weekend siedzieliśmy u mamy praktycznie, było tak gorąco ze szok 🤢 myślałam ze się roztopię wczoraj dobrze ze pod wieczór popadało i ochłodziło sie trochę, ale dziś znów to samo, a nad wodę czy gdziekolwiek się ruszyć to teraz nie ma szans 😞
u nas noc niezła ale tak strasznie pogryzły mnie komary ze myślałam ze zwariuję 😮
i młoda tak juz naciska mocno na szyjkę ze czasem mam wrażenie ze zaraz mi wypadnie 😁 😁

Loli, jak się będę rozpakowywać to pierwsze co robię po złapaniu torby to piszę do Was sms-ka ze jadę 😜
ja z tym parciem n szyjkę tez już długo tak mam i czasem mnie moja niunia zadziwia ile ona ma siły, przecież to maluszek taki a tu czasem jak nie walnie SZOK 😮

• Mamusia
Cześć Brzuszki 😘
U mnie noc koszmarna, zasnęłam o 4 nad ranem a przed 8 już mi się oko obudziło. Chyba się przygotowuje do nocnego niespania hehe.
Ale chociaż dziś mnie tak mocno krocze nie boli, więc się wybiorę do sklepu bo tylko przeciąg w lodówce. A i do apteki musze iść jeszcze. Muszę kupić spirytus do pępuszka, gaziki na zmianę. A powiedzcie mi czy kupowałyście ten fiolet|? I właściwie po co on jest? Bo nie mam pojęcia.

Loli 17 dni do porodu na Twoim suwaczku 😮 😮 😮 a ja tylko 2 więcej 🙃 szok normalnie, a pamiętasz jak jeszcze niedawno było coś ponad setkę.
🤪 ja już się doczekać nie mogę.
Moja mam na mnie nakrzyczała wczoraj ze "strasznie chodzę" i ze to "pewnie już niedługo" i ze powinna już siedzieć w domu i czekać - jeszcze czego 😉
Ania ja wiem też mam humory, większe niż na początku 😜 ale wszyscy wiedzą najlepiej co w danej chwili jest dla mnie najlepsze i co powinnam zrobić, a czego nie, gdzie siąść itd - 😠

• Mamusia
Qrka daj spokuj 17 dni mnie przeraza , i wsumie tez biegam teraz jak glupia zaraz wstaje z tego lozka i biore sie za sprzatanie zeby puzniej chwilke oddychnac a nastepnie na jakis shoping sie wybrac 😁 bo co 😁 ostatnie wsumie chwile wolnosci 😉

Iwwaaa ja dostalam paczuszke od mamy z pl i mowilam jej zeby mi kupila ten fiolet ale babka jej w aptece powiedziala ze to jest niebezpieczne do uzywania i zeby pepek ewentualnie przemywac tymi gazikami jalowymi.
A po drugie czytalam w ksiazce ze gdyby sie cos dzialo z pepuszkiem dziecka np. jak by byl nawet lekko zaczerwieniony to isc do poloznej jakiejs i tyle ona napewno cos na to poradzi 😉

Loli nasza niunia będzie miała coś ponad 3 kg już bo 2 tygodnie temu miała niecałe 2800 g a tydzień wcześniej niecałe 2600 g także coś koło 3 kg ale ile dokładnie to trudno wyczuć zwłaszcza ze mam takiego pochłaniacza ostatnio ze MASAKRA 😁 normalnie cały czas jestem głodna.
Iwwwa u nas na szkole rodzenia była ostatnio neonatolog z oddziału noworodków i odradzała fiolet ze względu na to ze "pacia wszystko na fioletowo i trudno ocenić kolor ranki po kikucie pępowiny" polecała OCTENISEPT, waciki ze spirytusem i przemywać delikatnie wacikiem nasączonym wodą z mydłem a później dezynfekcja.

• Mamusia
Dzięki dziewczyny, w takim razie nie będe kupowała.
Ja jestem ciekawa ile mój waży. W czwartek mam wizyte, ale nie sądzę, żeby mi zrobiła usg. Miałam iść dzisiaj na badanie krwi, moczu i jeszcze jakieś mi tam zleciła ale zapomniałam hehe i za szybko się wysiusiałam. No nic pójdę jutro jak dam rade albo w środę.
Ale jestem głodna. Jeszcze 20 minut i coś spałaszuje.

• Mamusia
Qrka no to super ze tez juz taka duza masz dzidziulke 😉
Kurde ja to sie juz tocze jak kaczucha ;D tak mi cholernie ciezko jest ze szok 😮
Wczoraj bylam z moim w paru sklepach a puzniej to oczywiscie nazekalam ze mnie wszytko boli.
I dzis wsumie troche noga i miednica zaczyna bolec, ale moze jak zaczne zachwilke sprzatac i sie lekko rozruszam to minie 😉
Jeszcze jakies sniadanko ide sobie zrobic 😉
A wy juz po ??

no mi tez się tak marzą zakupy z moją mamą - uwielbiam z nią chodzić po sklepach 🙃 ale to już dawno odpada 😞 teraz jestem ubezwłasnowolniona przez męża (bo ja prawka nie mam ;( ) i wszędzie samochodem bo mieszkamy kawałek od centrym miasteczka, i zawsze szybko, ale i tak już nie mam siły 🤨

• Mamusia
hejka dziewczynki 🙂
u mnie noc w miarę spokojna, kilka razy na siusiu. zero zgagi (już chyba od 3 dni 🤪 )
małemu chyba w ogóle nie śpieszno bo wariuje jak nigdy. jedyny minus- nie mogę sobie znaleźć pozycji żeby choć chwilkę poczytać książkę czy dzidziusiową gazetkę 😞

• Mamusia
No tak z zakupami to juz wsumie ciezko, ja tez raczej sama sie nigdzie nie wybieram juz no moze jedynie do pobliskiego sklepu kupic jakis chleb czy cos podstawowego, ale tak czy inaczej zawsze sie obawiam co bedzie jak mnie gdzies w supermarkecie na srodku sklepu zlapie 🙃albo wody odejda 🙃

Qrka no to smacznego ja tez juz wsumie wcinam sniadanko.

Iwwaa wspolczuje ci wiem ze pewnie glodna jestes a my tutaj takie wredoty jeszcze ci smaka robimy ale wytrzymaj 😉

Eloite witaj 😘 z ta pozycja to rozumiem cie w 100000% mam tak samo 😉

Eluśka bardzo mi się podoba ten kompromis 🙂 mówię Ci, będziesz bardzo zadowolona, a na swoje jeszcze przyjdzie czas iść 🙂

Aniu87 z minami do teściowej było dobre 🙂 ja takie miny robie do mojego jak nie patrzy...jak dziecko, dosłownie 🙂 hyh...i też mam już siebie dość! swojego widoku i swoich niektórych zachowań...ale...jeszcze troszkę!

ooo Qrka a Ty jeszcze w dwupaku 🙂? stawiałam tak jak Loli że już sie rozpakujesz w weekend 🙂

Loli a Ty widzę że dzisiaj masz powera strasznego 😁 to dobrze 😁 u mnie dzisiaj kiepsko bardzo...przynajmniej na razie!

a mój kochany mąż....to wczoraj w końcu się przełamał ( a ciężko mu było widać bardzo!! bo go qrna teściowa nie nauczyła przepraszać! ) przyszedł i zapytał o co mi chodzi, to mu sobie kazałam przypomnieć cały dzień i bardzo mnie przeprosił. także wieczór miły o dziwo był 🙂 on sobie chyba nie zdaje sprawy z tego, że tak bardzo go potrzebuję! uhh a teraz pojechał do pracy na cały długi dzień...a ja znowu sama na szkołe rodzenia....ale dzisiaj o połogu 😁 więc znowu zdam Wam relację co i jak... 🙂

wiesz, dużo robi nastawienie...a Ty je masz prawidłowe dzisiaj 🙂 u mnie kiepskawo..jak już źle mi się z łóżka wstaje to wiem że będzie ciężko, a zapowiada się znowu upał, także świetnie...

wiem że obojętnie co by sie działo to chce dzisiaj nareszcie skończyć prasować pościelki...bo bałagan mam w tym pokoju dla małej że szok 🙂

• Mamusia
Motywacja Agaa motywacja 😉
U mnie wsumie pogoda lekko do dupki :/ bo w kazdej chwili moze zaczac padac i nie wiem wsumie czy wyjde gdzies na jakies zakupy i czy wogule kolezanka bedzie jechala, bo jeszcze spiocha 😉
A samej mi sie raczej nie widzi jechac bo sie lekko boje 😉

Czesc brzuszki ja juz wstalam Sebek spi jeszcze 🙂 Wczoraj ajk sie słodko z małą bawił w brzuszku to rajciu 😁 Dzisiaj zaczynamy remoncik mały juz sie doczekac nie moge jak skonczymy 😁 Bedzie mało miejsca ale za to razem w trójke 🙂
Wogole to mam materac z trawy morskiej tylko strasznie brudny i nie wiem czy opłaca mi sie dac go do czyszczenia czy kupic nowy bo patrzylam i cena mniej wiecej ta sama.. 🤢