Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Loli moja mama dzwoniła dzis po urzedach i jej powiedzieli ze paszport dla maluszka jest wazny jeden rok, a dowod nawet tymczasowy troszke krocej nawet. Nie pamietam ile. Dlatego ze dziecko rosnie i sie zmienia i zdjecie jest nieaktualne nawet po roku. Dlatego tak krotko. Juz sie dowiadywala wszystko jak to zrobic,
Na 100% nie bedziesz mogla wyrobic malutkiej paszportu bez ojca dziecka. To bankowo. Malo tego, dziecko tez musicie zabrac do urzedu ze soba. Napewno, dzis to przerobilam wszystko. A jak nie macie slubu i bedziesz leciala samolotem to musisz miec akt urodzenia malej, jesli przejmie nazwisko ojca. Mojej siostry nie chceli puscic, bo nie ma slubu a ojciec dziecka nie lecial i mysleli ze porwala dziecko jakies. Uratowalo ja to ze Abi zaczela mowic mama, mama i do niej sie wyrywala. Ale stresu mieli co nie miara.
A mojej siostry mała dostała paszport angielski jakoś jak miała 1,5 roku. Nie pamietam dokładnie.

• Mamusia
Puszcza cie, ale musisz miec ze soba akt urodzenia dziecka i im to okazac. Bo jak nie bedziesz leciala ze swoim to oni zobacza ze dziecko ma inne nazwisko i cie nie puszcza bo pomysla ze uprowadzasz jakies dziecko. A jak masz akt urodzenia to nie ma problemu. Pamietaj bo to wazne jest!

• Mamusia
Ja mam cztery razy brać ten magnez 500mg. Dokładnie to się zwie Magnezin 500. Ale już marzę o dniu kiedy przestanę łykać to wszystko...Magnezu i tak biorę 3 tabletki bo się gubiłam już którą i o której mam brać 🤢 Moje tabletki Luny tabletki....Dobrze, że przez pomyłkę jej antybiotyku nie zjadłam 😜
Gadałam ze znajomą położną i ona mówi, że jak mnie tak rwie to pewnie dalej się skraca szyjka 😮 😲 I kazała mi brać koniecznie te tabletki i wytrwać choć te dwa tyg ☺️

• Mamusia
Hmm ciekawe jak ja powiedzialam poloznej ze wlasnie mnie to boli to ona mi powiedziala ze to dzidzia naciska na szyjke i dlatego i ze jeszcze moze w dodatku bolec miednica ze dziecko glowa ociera i tez boli ;/

Eluska mi to ciebie tak szkoda, ze szok 😞 domyslam sie jak to moze byc ciezko nie dosc ze brzuszek i wogule to jeszcze non stop bol przesrane 😞 i ze te twoje tabletki ci nic nie pomagaja to az dziwne jest to dla mnie 😞