Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

sweety napisał(a):
wrocilam ze sklepu i maluch tez spi wiec kozystam i jem sniadanie a prasowania mam cala sterte brrr....nie lubie prasowac!!!!!!!!!!!!!

Prasowania też nienawidzę.. a sterta jest niemal co drugi dzień.. Wczoraj ledwo się odprasowałam dziś już czekam aż kolejne pranie doschnie.. wrr.. dobrze, że chociaż gotować nie muszę 😉

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mortishia24 napisał(a):
sweety ja lubialam w ciazy jak dostalam i kupowalam ciuszki dla malego a teraz mi to bokiem wychodzi 😁 😁 a jesscze do tego do niedawna pralam mu wszystko recznie ale po paru zawalonych nockach i ciezkich dniach stwierdzlam ze to pird.. bo sie zajade a maly dostal wysypki wlasnie dzis zauwazylam a wczoraj robilam mu masaz cialka po kapieli uzywalam oliwki moze nagle dostal na nia uczulenia??

mi pierdolec na kupowanie ciuszkow nie minol.Brzuch mialam ogromny i przez to zniszczylam wszystkie bluzki i zamiast sobie kupic to kupuje malemu juz o dwa rozmiary wieksze bo mam juz zapas na najblizsze szesc miesiecy.Moja mama miala racje ze o sobie bede myslala na koncu hehehe to sie nazywa zajob.
Moj maluch raz dostal wysypki na tym malym brzuszku i klatce to przestalam go oliwic na trzy dni i teraz znowu zaczelam i narazie nic niema smarowalam mu szyjke i pupe sudokremem tylko.

• Mamusia
no ale tak nie oliwic wogole ?/ niby ten emolium do kapieli ma w sobie juz jakis olejek ale czy to wystarczy zeby nie wysuszyc mu skorki a poza tym zaczyna mu ise wylaniac ciemienucha i glowke mu usze naoliwic bo probowalam wazelina to straszny bialy slad na glowie zostaje a rumianek nie pomogl

Martuś mi położna zarówno teraz jak przy Kubku kazała nie oliwić główki tylko dobrze wyczesywać i ciemieniuchy nie było, na razie też nie ma 😉
a co do wysypki to jak kilka dni nie będziesz oliwkować to się nic nie stanie 😉 bo jak naoliwisz wysypkę to zatykasz skórkę i zamiast schodzić będzie się rozszerzać.. A w ogóle to Alek ma już ponad miesiąc... A oliwkę się powinno w pierwszym miesiącu stosować żeby nie wysuszyć skórki a potem np. balsam czy jakąś emulsję do ciałka - ja przy Kubie z tej Emolium korzystałam 😉
A jeszcze co do wysypki - to jak go nie będziesz oliwić dobrze jest też przetrzeć same pryszczyki wacikiem nasączonym spirytusem 😉 Wtedy się wysuszają i szybciej znikają 😉 W tej kwestii mamy wprawę bo Kuba niestety miał problemy ze skórką i wysypki były na porządku dziennym...

Mortishia24 napisał(a):
no ale tak nie oliwic wogole ?/ niby ten emolium do kapieli ma w sobie juz jakis olejek ale czy to wystarczy zeby nie wysuszyc mu skorki a poza tym zaczyna mu ise wylaniac ciemienucha i glowke mu usze naoliwic bo probowalam wazelina to straszny bialy slad na glowie zostaje a rumianek nie pomogl

mojemu sie nie wysuszyla tylko ma lekko szyjke obtarta to smarowalam tym sudokremem.
na trzeci dzien znowu go zaczelam oliwic i tak juz tydzien i niema tej wysypki.

gosia2301 napisał(a):
ja tez mam gute nacht penaten i niczym nie smaruje bo skórka jest aksamitna i nawilżona 🙂prócz obsypanej buźki 😞

na buzi maly tez ma czasem ale pojedyncze to smaruje mu sudokremem i zaraz bledna a rano nie ma slady ze mial cos

gosia2301 napisał(a):
ja tez mam gute nacht penaten i niczym nie smaruje bo skórka jest aksamitna i nawilżona 🙂prócz obsypanej buźki 😞

Gosia my z Kubą mieliśmy problem z wysypką do 10-tego miesiąca... dopiero teraz jest w miarę spokój 😉 Nie mam chyba fotki na kompie ale jak znajdę to Wam wkleję jak to wstrętnie wyglądało jak cała buźka w pryszczach:/

sweety napisał(a):
GoGr ma racje wazny jest pierwszy miesiac a zwlaszcza pierwsze dni ja malego smarowalam a i tak mu skorka strasznie schodzila.

Mojemu też skóra się łuszczy (głównie przy stópkach) ale to podobno normalne u przenoszonych dzieci 😉

GoGr napisał(a):
sweety napisał(a):
GoGr ma racje wazny jest pierwszy miesiac a zwlaszcza pierwsze dni ja malego smarowalam a i tak mu skorka strasznie schodzila.

Mojemu też skóra się łuszczy (głównie przy stópkach) ale to podobno normalne u przenoszonych dzieci 😉

a u wczesniejszych o kilka dni hehehe 😁 😁 😁

Sweety nie ma powiedziane, że u wcześniejszych kilka dni nie jest normalne 😜 Moja koleżanka urodziła 2 tyg przed terminem i miała zielone wody płodowe - czyli tak jakby przenosiła już. Wiadomo, że termin jest tylko orientacyjny 😉 Łuszcząca się skórka to nic nienormalnego 😉 z czasem przestanie się łuszczyć 😉

• Mamusia
ehhh zawsze cos z tymi lekarzami 😠ale jak powiedziala ze zdrowy to zdrowy a przepisala ci cos albo dala jakies zalecenia co do kupeklczy sie juz polpszylo?
kure musze zaraz spadac bo jeszcze dzis nawet pod prycholem nie byla a nie pojde smierdzaca do swiezutkiej poscielki ktora smaa przebralam przed chwila 😁