Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć brzuszki! Wiem, że was zaniedbałam ale dziś dopiero wróciliśmy od rodziców i mieliśmy jeszcze spraw tyle na głowie, nawet jeszcze nie odespałam nocy 😞 jak byłam w domu to nawet nie miałam kiedy zajrzeć, ale nadrobię posty, obiecuję 🙂 Tylko napiszcie mi najpierw w skrócie co ciekawego się działo i czy mamy nową grudniową dzidzię?????? No i jak tam u was, szykuje się któraś na porodówkę????????

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Aga w kościach czuję, że za dwa dni 😁 😁
Iwonka żadna dodatkowo nie urodziła nadal tylko cztery rozpakowane 🙂 Żadna nie chce rodzić a raczej dzieci z Nas nie chcą wychodzić 😁 A Ty jak się czujesz????

A mnie od tych podróży wszystkie kości pleców, miednicy i tyłka bolą no i zmęczona jestem, a tak ogólnie to ko. Dziś złożyliśmy wreszcie łóżeczko 🙂 bo przywieźliśmy, mam ubranek full wupas, aż się nie mieszczę z nimi nigdzie 😉 przyszła dziś paczka z resztą rzeczy tak że mam już wszystko oprócz pościeli, która już prawie dwa tygodnie kurierem idzie i jakoś dojść nie może.jutro tam będę dzwonić bo bez przesady 😠 😠 😠
Więc tylko wózek i fotelik został, nawet mam już prawie torbę spakowane, więc możecie być ze mnie dumne, bo jako ostatnia ale do porodu gotowa jestem 🙂 🙂 🙂 🙂
A w szpitalu drugi raz jeszcze nie byłam, tak chodzę z tym skierowaniem ale w czwartek pewnie pojadę i może tym razem coś załatwię, bo ostatnio mnie wystawili i tyle 😠 😠 😠
Jutro jeszcze muszę mieszkanie ogarnąć i wesele obejrzeć, bo odebrałam wreszcie zdjęcia i film więc muszę się trochę pośmiać z samej siebie 🙂 🙂 🙂

A jak tak żadna nie chce rodzić to może ja popracuję trochę więcej z mężem i dam dobry przykład reszcie i na porodówkę wyjadę 🙂 🙂 🙂 teraz już mogę 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
Cześć brzuszki! Wiem, że was zaniedbałam ale dziś dopiero wróciliśmy od rodziców i mieliśmy jeszcze spraw tyle na głowie, nawet jeszcze nie odespałam nocy 😞 jak byłam w domu to nawet nie miałam kiedy zajrzeć, ale nadrobię posty, obiecuję 🙂 Tylko napiszcie mi najpierw w skrócie co ciekawego się działo i czy mamy nową grudniową dzidzię?????? No i jak tam u was, szykuje się któraś na porodówkę????????

Hmmm nic ciekawego żadna nie urodziła mówie ci po prostu nuuudy 😁

To trzeba trochę ruszyć całe towarzystwo 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Wstajemy dwupaki!!! Dziś 8 grudnia Marta, Nina i ja dziś rodzimy taka była umowa hehe 🙂 ja dzis wieczorem mam wizyte u lekarza trzymajcie kciuki żeby tam się już coś działo 😁 wczoraj juz nie mialam sił zajrzec żeby coś napisać ale was podgladalam troszke jak internet na komorce sobie włączyłam tylko nie umiem z niej na posty odpowiadać jeszcze hehe bo bym z łóżka nie musiała wychodzić 😎 Agata to może Ty nam się lada dzień rozsypiesz 😉 Co do lekarzy to ja też sądze, że mężczyźni są bardziej delikatni, jak mnie bada mój lekarz to robi to delikatnie i mnie to nie boli. Zajrze jak któraś wstanie, no chyba, że w nocy wszystkie na porodówke ruszyły 🤪

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Agata to może Ty nam się lada dzień rozsypiesz 😉 Co do lekarzy to ja też sądze, że mężczyźni są bardziej delikatni, jak mnie bada mój lekarz to robi to delikatnie i mnie to nie boli. Zajrze jak któraś wstanie, no chyba, że w nocy wszystkie na porodówke ruszyły 🤪

e raczej nie, gin powiedziała ze już dawno wszystko gotowe do porodu ale nie rodze bo jestem zbyt leniwa, za dużo odpoczywam 😞

• Mamusia
O tak dzionek zaczynamy od życzeń dla naszej Foczki więc:
Wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń , żeby Alusia nie dawała za bardzo popalić no i .... co tam sobie chcesz 😁 Buziaczki dla Ciebie kochana 😘 😘 😘

A tak w ogóle to ja coś kiepsko się czuję brzuch mnie w nocy pobolewał i teraz też...
A co do terminu to dziewczyny zlitujcie się i nie wpychajcie się w kolejkę to ja mam na dziś termin porodu 😁 😁 😁

hey dziwczynki... mój Aniołek dzisiaj pieknie w nocy spał... o 8 pomarudziła ale zasnęła o 23 jadła a potem dopiero o 3 ja sama obudziłam zeby cos zjadła potem o 4.30 dopiero pocuycała i o 7 ale tylko troszke zjadła i spi... 😮 jesem w szoku 🤪 dziekuje za życzonka... 😘

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Agatko tylko że miewałam już gorsze bóle i nic się nie działo ....
No już bym chciała by Adusia zrobiła niespodziankę teściowej i w imieniny by się jej urodziła 🤪
Ewcia urodziła się w 80 -te urodziny pradziadka 🤪

ho ho to masz sprytną córeczke 🙂 to kiedy te imieniny?? to może druga tez tak zaszaleje??
ja dzisiaj mam w planach kuchnie wybłyszczeć tylko watpie czy dam rade bo po 1 nie mam pomysłu czym fugi na podłodze wyczyścić, bo się wybrudziły a naturalnie są koloru łososiowo-piaskowego, a po 2 narazie walcze z odruchem wymiotnym

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
hey dziwczynki... mój Aniołek dzisiaj pieknie w nocy spał... o 8 pomarudziła ale zasnęła o 23 jadła a potem dopiero o 3 ja sama obudziłam zeby cos zjadła potem o 4.30 dopiero pocuycała i o 7 ale tylko troszke zjadła i spi... 😮 jesem w szoku 🤪 dziekuje za życzonka... 😘

Wy chcecie Nas dobić !!! Najpierw jedna urodziła aniołka teraz druga, a nam co?? My pouradzamy małe diablątka i co będziemy mówić??

moja w szpitalu tak czadu dawała z płaczem ze szok... wiec dzis w nocy byłam zszokowana... 🤪 ale to dobrze bo moze dom działa na nia tak uspokajająco 🙂 🙃 🙂 😎 😉 🤪

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Ola nie ciesz się za w czasu to taki prezent masz od Ali 😁 😁 😁
A imieniny dziś ma teściowa 😁

hehe to ostro gadaj z córką, musisz ją zdrowo wkurzyć żeby wyszła, moja po wczorajszym badaniu tak się wystraszyła że znowu brzuch mi się podniósł

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
moja w szpitalu tak czadu dawała z płaczem ze szok... wiec dzis w nocy byłam zszokowana... 🤪 ale to dobrze bo moze dom działa na nia tak uspokajająco 🙂 🙃 🙂 😎 😉 🤪

hehe a moze przed snem ją przestarszyłaś ze jak grzeczna nie będzie to ją zjesz i bidna całą noc w przerażeniu trwała 🤪 😎

ja wam powiem ze czop mi odzsedł kilka dni przed porodem... i brzuch mi sie podniusł własnie tez dlatego mała główka podczas do kanału nie była i trzeba byllo ją nakierowac... urodziłam sie 22 lata temu miałam o tej godz 4h dokładni juz:P

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
ja wam powiem ze czop mi odzsedł kilka dni przed porodem... i brzuch mi sie podniusł własnie tez dlatego mała główka podczas do kanału nie była i trzeba byllo ją nakierowac... urodziłam sie 22 lata temu miałam o tej godz 4h dokładni juz:P

hehe Ola nie dobijaj mnie, bo ja za 4 miechy 24 bede mieć
mi czop niby juz dawno odszedł, ale właśnie wydostał sie ze mnie brązowo z żywą czerwienią śluz, chyba wczoraj ostro dała z tym badaniem, miałam troche podkrwawiać od czasu do czasu a tu tylko przerwa jak spałam a tak po troszeczku regularnie troche brudnej troche zywej krwi i ból od kregosłupa jakbym zaraz biegunke miała miec:/ musiała mnie wczoraj zruszyć nieźle