Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja też nie szaleje z wyprawką, bo sama to kupiłam tylko sukieeczke, kaftanik, i 2 spodni dresowych, a reszta to spadek po siostrzeńcach, mam łóżeczko, ale planuje kjupic drugie turystyczne do salonu, mam 2 komplety pościeli tez po siostrzeńcach w prawdzie niebieskie ale przeciez dla dziecka to bez różnicy, i mam całe mnóstwo ciuszków więc wiem że już z ciuszków nic nie będe kupować

u mnie tez upał ;/ jutro mam wizyte u lekazra zawsze mnie zawoził tata bo mam dosyć dalkeo mojeo lekarza i on bał się mnie puszczać samą-więc nie protestowałm ale jutro jade sama i mam pietra że gdzies zabłądze bo jako kierowaca mam strasznie kiepski zmysł orientacji:P

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ojej współczuje Ci tej przeprowadzki w takie upały, a bardziej tego że nie jesteś pewan swojej sytuacji mieszkaniowej-domyślam się że czujesz się niepewnie, tym bardziej że w drodze dzidzia ale napewno sobie poradzicie 🙂 pozdrawiam

• Mamusia
Heh, dzieki, staram sie patrzec optymistycznie, mimo jednej niewiadomej w kwestii przyszlosci. 🙂

Tak... skwar straszny, bo około 31 stopni... i brak klimy w aucie... i chyba przez to się czuje jeszcze ciągłe zmęczona. 😞

• Mamusia
ja mam ogólnie, ale jasne przeźroczyste. lepiej idź do lekarza, niech cię zbada, lepiej chuchać na zimne.

ja np miałam raz po pobraniu cytologi przez cały dzień jakby z wymieszaną krwią, ale to nie było nic od ciąży tylko od nadżerki. lepiej się zbadać, albo zadzwonić najpierw do prowadzącego.

• Mamusia
Założyłam wkładkę i jak przez noc będe miała jutro polecę do lekarza.Bo jak sie naczytalam o plamieniu to mi włosy dęba staneły i mam stracha 😲Podobne upławy mam jak za długo jadę samochodem.Więc moze to dlatego ze sie tak dzis dawałam jak głupol po tym upale.Ale jak mi nie przejdzie to jutro do lekarza polecę. 😞

• Mamusia
Właśnie jestem po USG. 3D nie udało się zrobić, ale do samego badania ułożyła się świetnie. Jest zdrowa, z serduszkiem wszystko ok. No i okazało się że to Alicja 🙂 Gęba mi się cieszy cały czas od kiedy to usłyszałam.. chyba muszę głupio wyglądać jak tak się cieszę sama do siebie :P
A moja lekarz na początku powiedziała ze to raczej nie dziewczynka... ale psikusa zrobiła.
Musiałam teraz zmienić suwaczek bo ten samochodzik to ewidentnie nie pasuje.
Waży 521g i ma długie rączki i nóżki. Modelka, albo koszykarka 🙂
Za to nie mam problemu z imieniem i ciuszkami bo mam po Natalci.
Za badanie i echo serca zapłaciłam 270,, a gdybym miała 3D to 360 byłoby w sumie. Fajne uczucie, polecam. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Lekarz mi powiedział ze z boku może mne kłuć i mnie narywa. Wzięłam nospe i czekam aż przejdzie.Ja Kasiu sie burzy nie boję.Jak co to wpadnij do mnie.Też spać nie ide bo i tak wierce sie w łózku do 1,2.Wieć wole poleżeć przy kompie.

• Mamusia
ja też właśnie mam problem z pójściem spać. nawet jak czuje się zmęczona kłade się i zaraz mi przechodzi i chodze tak 12, 1 albo i później. :/ ja się nie boję jak jest jasno, w nocy mnie przeraża bo jest cicho jeszcze to walenie o parapet który wzmaga wrażenie .....wrrr .. a mój mąż się na rybki wybrał. tak mnie zdenerwował 😞 .... bo ja pieke, sprzątam, jeszcze kupe do zrobienia a on sobie na całą noc pojechał. jeszcze mnie denerwuje mówiąc że zrobi za mnie jutro. tylko ciekawe jak jak będzie musiał się przespać i mnie denerwuje :/.

mnie boli z lewej strony pod żebrami, ale ja mam tak zawsze przy ciążach. co tylko to muszę się prostować

• Mamusia
Iwonka uplawy w ciazy to chyba normane ale zalezy jak obfite i jakiego koloru. Jak zaczelam plamic we wczenych tygodniach to sie dowiadywalam i doczytywalam dokladnie wszedzie... W naszym obecnym okresie moga sie uplawy nieco zwiekszyc ale powinny miec zawsze jasny kolor zblizony do bialego, zólte oznaczaja infekcje (np. grzybice), jesli sa rozowawe lub brunatne tzn ze sa w nich krwinki wtedy najlepiej jak najszybciej skonsultowac sie z lekarzem. U mnie zazwyczaj obfitsze sa z samego rana kiedy zaczynam sie krzatac po nocy pozniej maleja, ale bywaja dn,i ze sa obfitsze ale nie zwrocilam uwagi czy to ma zwiazek z dluga jazda samochodem- byc moze.

• Mamusia
Dziękuję Sandruś to pewnie ta moja grzybica. 😘 Dziękuję! Ja też często mam upłwy ale właśnie jak sie pomęczę i po dłuższej jeździe samochodem.Ty Sandruś to było by dziwne gdybyś nie miała. Ciągle podróżujesz i te zmiany klimatu. Podziwiam Cię.Ja to taka kura domowa jestem.A w ciązy to już w ogóle się podrózy boję. Mój maż właśnie wymyślił ze pojedziemy po wózek do Berlina bo tam taniej 🤔 .A ja nie cierpie jazdy samochodem. I wcale nie chce do rzadnego Berlina 😠
Tak Kasieńko jestem z kwietnia i jestem baranem.I do tego upartym 🙂
Kochanego masz meża że mówi ze zrobi za Ciebie jutro.Ja lubie noc. I moze to dziwne wole od ranka.Nie boję sie bo mieszkam na 2 piętrze.Wiem że nikt mi w niczym nie przeszkodzi , nie zastukają niespodziewani goście.
Mój mąż to przyjeżdza i marudzi pod nosem jak ma coś zrobić że on jest zmeczony i ma urlop.A ja to kiedy będe miała urlop 🤔 Chyba nigdy. Mój marudzi ale robi co trzeba tylko to jego ględzenie mnie czasem wkurza. Ale staram się nie zwracać uwagi jak lubi nniech sobie pogada 😉 .

• Mamusia
a mój jak ględzi, zawsze musi coś powiedzieć a potem i tak pójdzie i robi. i mnie to tak wkurza, bo po co gada jak i tak idzie i robi wrrr, a z tym jutro za ciebie było powiedziane bym nie marudziła że pojechał bo nie powinien.. całą noc nie będzie spać a jutro goście no jak on sobie to wyobraża 😞

a ja równie uparty byk jestem 😁

• Mamusia
wiesz nie mówie mu nic,niech jeździ, ale na dzisiejszym dniu mi zależało.

a on może nie spać i w ogóle, myśli że jest niezniszczalny i tak mnie to drażni że nie dba o siebie. .. ciągle kawa, zamiast herbaty .., nie śpi po nocach .... nie pozwole mu tak nie spać. wariat jeden. nie jeden tak myślał i dobrze na tym nie skończył. chociaz twarda z niego sztuka. już jak się urodził ważył tylko 1 kg ponad. i lekarze mówili że nie przeżyje. a ta bestia się nie dała 🙂 .... ostatnio mu coś jednak źle z wynikami wyszlo. powiedziałam mu by poszedł zrobić jeszcze raz wyniki, a on że nie .... :/ ... to ja to czworo dzieci będę mieć a nie troje. i chciałabym by był czasem bardziej odpowiedzialny o swoje zdrowie i w ogóle. nie bym tylko ja się martwiła o wszystko :/ ....