Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasia koniecznie napisz, jeżeli będzie co nowego na lekcji religii. 😉 I nie denerwuj się, grunt, że Twoje dziewczynki są szczere i to tak czy siak Ty jesteś dla nich bardziej autorytetem niż katechetka. 🙂

U mnie racuchy na obiad, mniam!

Ale ogólnie czuję się słabo. Ledwo człapię po domu od rana. Trudno, widać taki dzień i musi przejść. Może za dużo zmartwień i smutków? Na szczęście trochę się rozerwałam instrukcją. :P 😉

• Mamusia
Witam kobietki..u mnie wszystko ok..synus kopie..ale 2 dni temu zmarl moj tato ..wczoraj byl pogrzeb a ja nie bylam bo nie mieszkam w Polsce..a podroz i emocje moglyby mi(nam)zaszkodzic..ciezko mi sie pozbierac 😞 😞 ..pozdrawiam wszystkie mamki i duzo zdrowia WAM zycze..buziaki dla dzidziusiow

• Mamusia
Paulisia wyrazy współczucia 😞 !
Co za dzień!Same smutne wiadomości 😞 !
Ja już się dziś napłakałam.Tak mnie córka zdenerwowała że sobie popłakałam. Do tego te lekcje.Zawsze byłam cieńka z matmy ale to czego uczy się teraz moja córka w 6 klasie to masakra.Dzielą miliony, tryliony.Mi się juz zera pomyliły.Ale trudne. Do tego musze z małym lekcje odrabiać znaczy siedzieć przy nim bo on taki szybki ze bzdury pisze.
Jakby ktoś miał instrukcje obsługi nastoladki to też poproszę.Bo to o wiele trudniejsze niz obsługa niemowlaka!

• Mamusia
Ale dzis smutno u nas na forum 😞
Wielkie wspolczucie dla ciebie Paulisio i dziewczyny z grudnia czytalam o niej ze dowiedziala sie ze maluszek jest chory ale myslalam ze los potoczy sie troszke inaczej,przykro mi...

Pozatym my dzis znow wstalismy przed 11,posprzatalam a teraz mm chwilke dla siebie,bo M spi,to juz 4 dzien jak niepali,jaki dumny jest z siebie ja zreszte tez...

Prosze was niepiszcie na forum o niczym slodkim,o zadnych napoleonkach bo robie sie glodna a sama ciast nie umiem pichcic,no chyba ze sie ze mna podzielicie,zreszta Asiu mamy do siebie najblizej to wpdnij na kawke ze soim ciasteczkiem 😉)))

• Mamusia
Dzięki dziewczynki.Kochane jesteście i cieszę się ze Was tu mam.Bo jak zadzwoniłam do mojej mamy i chcialam sie pożalić to mi powiedziała że w czasie burzy nie wolno rozmawiać przez telefon bo ją piorun zabije.Tia!Tylko że ta burza jest daleko ale jak ma w nią piorun walnąć to nie gadałam:laugh: Ada poprosiła sąsiadkę i jej pomogła. 🙂
Bo jej chłopak sudiuje matematykę więc dały radę.Ale żeby dzieciom dawali takie zadania że trzeba dzwonić do matematyka to lekka przesada.
Mój mały poszedł na piłkę i teraz wraca w tą burzę. 😞
Ale sama prosiłam o jesień to mam.
Gosiu ślicznie Twój brat napisał.Tęskni! 😞

• Mamusia
A ja wlsnie wsiamalam na obiadek ziemniaczki ze smietana 😉) ,jeszcze mam zupke kalafiorkowa ale to na pozniej 😉)

Co do nauki ja nigdy niebylam prymuska z matematyki ,wiec troche obawiam sie co bedzie pozniejza to z polskiego bylam dobra w pisaniu wypracowan,wiec moze tym nadrobie 😉)

• Mamusia
Marzi a gadanie o naszych słodkich bobaskach w słodkich bruszkach? 😉 :laugh:

Ciągle nie mogę dojść do siebie. I mój malutki też - w ogóle od rana nie daje znaków! 🥴 Martwię się, choć miałam przez chwilkę wrażenie, że się poruszył?... No nic, będę się do niego "dobijać" by nie martwił mamusi. 😞

• Mamusia
Sathi napewno spi nie martw sie ,malenstwo ma swoje humorki i smo wie kiedy ma dac nam kopniaka a kiedy czas odpoczac 😉))

A zapomnialam powiedziec wczoraj w nocy rozbolal mnie troszke brzuszek,jak ;lezalam na boku ale nie umiem wam go opisac pierwszy raz tak milam,ale trwalo to tylko chwilke dzis juz jest ok...

• Mamusia
paula współczuje 😞 ....

co do religi to zuza powiedziała mi że wszystkim dzieciom powiedziała że to nie są dziury tylko grzechy. a pani ponoć wytłumaczyła się mówiąc że o grzechy jej chodziło i że nie wiedziała że tego nie zrozumiały :P. a dzisiaj nie było nic dziewnego podobno. uczyły się tylko piosenki "Bóg kocha mnie", to fajnie, dzieci sobie pośpiewały przynajmniej.

ja się zastanawiam co to będzie w szkole, nie miałam w sumie problemów ani z polskim ani z matematyką ale każdy nauczyciel tłumaczy inaczej. wiem jak tłumaczyłam kilku osobom zawsze musiałam przerobić przejrzeć jak tłumaczą im nauczyciele by tłumaczyć w ten sam sposób. bo czasem coś można zrobić na wiele sposobów a czegoś mogli jeszcze nie przerabiać i tym podobne.

a ja miałam mieć sos i kasze gryczaną a w końcu poszłam na kebaba :P

• Mamusia
a ja ostatnio nie mam ochoty na słodkie jakoś chyba się już przejadłam :P odkryłam kilka dni temu kawe zbożową o smaku czekolady-mówię wam coś pysznego-ja zaparzam ją gorącym mlekiem i smakuje wyśmienicie 😆 a tak to ostatnio pijam zimne mleko-w ciągu dnia wypijam około 1 litra ale zawsze miałam słabość do zimengo mleka:P i piłam go litrami 🙂 ja mojego maluskza na szczęście czuje co jakiś czas ale malutka tez ma czasme humorki i nie djae o sobie znać prezz cąły dzień-ale w tedy wieczorem tak długo pukam i szczypie brzuch żbey choc raz mnie kopnęła i juz jestem spokojna 😁

hehe dziś rano jak się obudziłam to zaczełam szczypać lekko brzuch i mój mąż się śmiałą że od samego rana nawet nasze dziecko potrafie zdenerwować :P

• Mamusia
Hm... chyba macie rację, mój mały ma chyba "cichy" dzień. (Choć to do niego nie podobne, ale widać i jemu się musi zdarzyć.) Podkusiłam go cukierkiem - michałkiem, poleżałam chwilkę i poczułam leciutkie ruchy. Może do wieczora dojdzie do siebie.

Marzi może to nic takiego, albo po prostu jakiś rodzaj skurczu w ten sposób się objawił?... Może jakoś niewygodnie, źle leżałaś? W każdym razie postaraj się go zapamiętać w razie, jakby się w przyszłości powtórzyło.

Widzisz Kasiu jaką masz sprytną dziewczynkę? Wyszło na to, że w końcu Twoja Zuza panią pouczyła... :P

• Mamusia
Moja klusia też dzis cichutka ale to chyba przez ta pogodę.Ja juz ziemniole ugotowałam. Z moim obnibusem matme zrobiłam. Jeszcze muszę dopilnować żeby sie kilka słówek z angielskiego nauczył i lekcje odrobione.
Ja przez ten okres ciąży nie miałam ochoty na słodkie. Za to teraz mam straszna.:P Własnie zjadłam dwa murzynki. Mniam:P
Haniu nie szczyp córy:P !
Masz racje Paulinko porozpieszczaj syneczka cukierkami to mu się humor poprawi. Na mnie murzynki podziałały!:P

• Mamusia
Jej uwielbiam jedna piosenkę-tak bardzo kojarzy mi się zmoim ślubem i mam takie miłe wspomnienia jak jej słucham 😁 dam wma linka http://www.youtube.com/watch?v=LYhrYHmUPn0

Jej zbliża się moja pierwsza rocznica śłubu-dokładnie za 2 tygodnie 🙂 i chyba dlatego taka sentymentalna się zrobiłam :P ale Wiecie co wesele mi sie udało i do dziś wszyscy wspominają jako najlepsze na jakim byli :P ale fakt orkiestra to był strzał w 10 a gości miałam większość młodziutkich więc zabawa przednia 😁 w drugi dzień moja orkiestra wymyśłiła zabawe żeby grać w piłkę nożna druzyna pani młodej na drużymę pana młodego i to miała byc nie winna zabawa , 2 połowy po 5 minut każda, a my grałysmy godzine bo miał byc remis ale żadna drużyna nie chciałą popuścić hehe ale pochwale sie moja deuzyna wygrała 😁 ale sukienki były ponadrywane hehe ale ubaw był super 😁