Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
o jak fajnie że już działa 🙂 .... u mnie taka śmieszna pogoda. niby ciepło, niby zimno, nie wiadomo jak się ubrać. byłam trochę zła od rana bo mój mąż miał jechać na ryby na nocke. ja ok. myślę sobie jeszcze dzisiaj wolne ma to akurat po 20 pewnie pojadą ... a ten do mnie że dzisiaj o 11 już jadą !! i jutro będą w domu gdzieś koło 13 !!!! ale byłam zła. co jak co - wszystko zrozumie, tym bardziej że to hobby ma od 7 roku życia, ale przykro mi się strasznie zrobiło że zamiast na samą noskę to oni jeszcze dzisiaj prawie cały dzień tam będą 😞 .... a myślałam że tego w ogóle nie odczuje, bo w nocy to i tak śpie. ech z tymi facetami.

iwonka nie znam takiej babki ..... możesz dokładnie napisać - akurat mam kawałek boczku w zamrażalce 😁

apropo cen na allegro i w sklepach, to zależy może też czego i w jakim sklepie czasem jest taniej na allegro. ja bardziej kupuje dlatego na allegro ponieważ nie bardzo jak mogę jeździć po sklepach a tak od razu mi dowożą. jeszcze jak miałabym sama przywieść 😮 ja dlatego też lubię kupować kilka rzeczy od jednej osoby. wtedy mi się opłaca bo przesyłka i tak się rozkłada na wszystko i w gruncie rzeczy może wyjść taniej. nigdy nie kupuje jednej rzeczy bo to mi się całkime nie opłaca. ale powiem wam np że wózki u mnie kosztują po 700,- a takie same na allegro widziałam po 500,- a kurier np 25 w jednej aukcji.

oki ide sobie zjeść bo tyl;e co przyszłam do domu. 🙂

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale sie ciesze ze juz forum naprawione 🙃
wczoraj wogule mialam pechowy dzien. Mialam robic ciasto i okazalo sie ze drozdze mi splesnialy w lodowce!!! wyobrazacie sobie?! 😠 pozniej nie moglam wejsc na forum 😠 no a potem upadlam na brzuch ze swojej glupoty 😠 na szczescie na materac i malemu chyba sie nic nie stalo 🤨 i jeszcze zadzwonila moja matka oczywisci w stanie "wskazujacym" 😠
dzisiaj natomiast bylam u mojej cioci i dostalam od niej wyprawke, ciotka sie naprawde bardzo zaangazowala. Kupila swietne ciuszki i kocyk taki milusi i gruby oraz becik. Jak bede miala mozliwosc to zrobie zdjecie i je tu wkleje. Strasznie sie ucieszylam i odrazu je wypralam teraz czekam az beda suche i prasowanko 🙂 fajnie, zaraz do niej zadzwonie i jeszcze raz jej podziekuje 🙂
Sathi udanej imprezki. ja zaraz ide do sasiadow tylko musze jakas salatke zrobic.
Paulisia ja tez bym sie niezle wku****a! 😠
Akigo chetnie zrobila bym ta babke ale nie lubie scierac ziemniakow na tarce 🥴

• Mamusia
No w końcu usiadłam 😮 a nie mam siły,echh za dużo chyba naraz 🤢 no ale bynajmniej mam z głowy,no i ładnie wygląda w domku 🙃

Dobra wiadomość dzisiaj że moja przyszła teściowa za tydzień się wyprowadza 😆 na początku się bałam bo rachunki tutaj nie są niskie,a mamy cały domek wynajęty,ale na czarną godzinę załatwiliśmy sobie dodatkową kartę,więc jestem spokojna 😉 nie powinno zabraknąć,no ale jeszcze Malutka itd.

Paulisia ja pamiętam jak przy poronieniu skierowali nie tutaj do szpitala i wyobraź sobie że klinika ginekologiczna,i jeden ginekolog na oddziale,który na dokładkę pojechał do wypadku 🤔 czekaliśmy ponad 3 godziny,zbadał mnie,kazał za dwa dni przyjść na badanie krwi,dostałam tabletki przeciwbólowe i do domu.No niestety służba w Polsce niby nie jest za ciekawa,ale więcej jest zainteresowania no i przede wszystkim badają,leczą,do szpitala kładą,a tutaj jest całkiem inaczej.I też bym się wnerwiła na Twoim miejscu,ale wszystko jest w porządku,także spokojnie 😉

• Mamusia
Olgo masz link do tego filmu?..leniuch-raz dzien dobry raz dzien zly tak wiec nie ma co przywiazywac wagi do slabszych dni bo zaraz nadchodzi cos milego.ja jakbym upadla na brzuch to totalna panika by mnie ogarnela..ale mam nadzieje ze czujesz sie dobrze..ja dzis mam wieczor przed komputerem bo moj M ma goscia..zgadzam sie GOSIU ze w Polsce lepiej..ale nie mamy wyjscia..a dlugo juz jestes tam?dziekuje za solidarnosc kochane 🙂

• Mamusia
Nie było mnie dziś cały dzień-ale wreszcie mogłam przeczytać co u was 🙂 ja od rana w ruchu-rano byłam na zakupach, potem obiad i sprzątanie zdążyłąm jescze wypić kawe u teściowej i jestem juz z wami 🙂

musze się pochwlaić kupiłam wczoraj wózek 🙂 używany ale śłiczny, niesttey miał małą skazę, n a "budzie" miał taką dziurkę małą od wkładania wózka do smaochodu otrało się ale kupiłam taką prasowankę i teraz nawet wózek wygląda lepiej 🤪 za wózek zapłaciłam tylko 150zł a wygląda jakby był nowiusieńki 🙂

nawet nie wiedziałam ż ewczoraj były jakies problemy na forum ale dobrze ż ejest już wszytsko dobrze

olga ja nie oglądam filmików z porodu po co mam sobie przyspażać więcej strachu 🤢

ja mam lekarza w środę-ach zobaczymy co mi powie tym razem na wizycie-już się nie moge dpczekać żeby usłyszeć serduszko mojej córeczki 🤪

• Mamusia
My o 22 wrocilismy do domciu,na nasze szczescie znajomi przyjechali samochodem i mnie zabrali,tak to musialabym tulac sie metrem potem pociagiem po 23 po W-wie a dziekuje bardzo,ale imprezka sie udala,maluch dzis kopal caly dzionek,terazto samo masuje mamusie od srodka 🙂

Wiecie co byla tam tez moja znajoma ,ma juz jedno dziecko a starali sie teraz o drugie,po paru probach udalo im sie spodziewa sie dziewczynki,ale dzidzia ma chore serduszko,porod planowany na luty 2010,ciaza zagrozona,jak sie uda dotrwac do ktoregos tygodnia,niepamietam ktorego to beda jej ten porod wywolywac wczesniej,ale az musi jechac do Łodzi a jest z W-wy trzymam za nia mocno kciuki i za malenstwo tez ,by byly obydwie silne...
Smutno mi troszke ze ma takie problemy,ale napewno bedzie dobrze,musi byc...

Do napisania jutro jak mi dadza usiasc przy kompie 😉))
Buziaki pokopanych brzucholi zycze....

• Mamusia
marzi,w łodzi jest super szpital i na pewno zrobią wszystko żeby naprawić serduszko.dobrze że już wiedzą więc można szybko zadziałać,znajomej córka miała coś z nerkami i tam właśnie robili jej operację jeszcze w brzuchu i teraz już ma 4 latka i jest wszystko dobrze.

• Mamusia
Miejmy nadzieje ze bedzie dobrze trzymam za nia kciuki

A co to u nas ostatnio takie pustki,my wstalismy o 10 zjadlam wlasnie kanapeczki z jajeczkiem 😉

Przyznam sie wam dziewczynki bo mam duze wyrzuty sumienia w nocy zjadlam calego snicersa a dzis nad ranem poprawilam batonem pierot ,taka jestam na siebie zla,ale niepotrafie sie powstrzymac,wiem ze to niejest dobre dla dzidzi powiedzcie co mam robic 😞 😞

Pozatym wczoraj u znajomych mialam taka ochote na KFC i zjadlam caly zestaw twistera to tez nie jest zdrowe i co ja mam na to wszystko poradzic pomocy!!!!!!!!!!

• Mamusia
a ja się źle czułam strasznie to nie zaglądałam, teraz mi jeszcze migrena dokucza więc bardzo szybko poczytałam i zaraz zmyka. olga nie oglądaj filmów o porodzie, bo nawet mnie to przeraża bardziej niż sam poród. rodziłam dwa razy i się nie bałam jak obejrzałam ostatnio jeden filmik to mnie strach obleciał. wspomnienia nie przerażają. zatem na prawdę nie ma się co bać i w rzecywistości odczucia i sam poród nie jest wcale zły - jeśli wszystko jest dobrze.

marzenka oby maleńka urodziła się silna i oby szybciutko i sprawnie lekarze się nią zajęli. trzea być dobrej myśli 🙂 ...

oki zmykam, u mnie nawet łóżko nie pościelone .... ach ta moja głowa 😞

• Mamusia
Cześć mamuśki 🙂
Naprawdę coś cichutko tutaj od dwóch dni 🤨 gdzie się wszystkie mamusie podziały 🤔 zajmują się mężami 🤪

A ja wyspana dzisiaj jak nigdy,obudziłam się przed 10 i leżałam trochę,od chyba trzech dni budzę się tylko dwa razy w nocy,dokładnie koło 2-ej i 4-ej,echh żeby tylko Malutka nie miała takiej pory na budzenie 🤪 od dwóch dni piję melisę na noc i może to mi pomaga.

Co do chorego serduszka to tak jak Olga pisze można już operacyjnie w brzuszku zadziałać,trezba być dobrej myśli 🙂

Marzenko ja też czasami szaleję ze słodkim,ale to mam takie dni,bo tak to po słodkim strasznie mnie zgaga męczy 🤢 ale też nie potrafię czasami odmówić,MC DONALDEM też się posilałam przez jakiś czas,ale miałam tak straszną ochotę na BIG MACA że nie mogłam się powstrzymać,teraz to mi tylko chęć na colę została ☺️
Wydaje mi się że nic się nie stanie naszym Maleństwom 🙂 co innego palenie,picie,narkotyki,wtedy by można było się martwić 😉 a takie niewinne batoniki :P

• Mamusia
Cześć dziewczynki! Wpadłam na momeńcik.Przepis na bakę podam moze wieczorem.Wiecie co ja juz rady nie daje. Czuje się normalnie jak słoń. Jest mi strasznie ciężko. Ledwo co się ruszam. Nie wiem czemu zrobiła sie taka ocieżała. Najgorzej to jak położe się spać. Dycham, prycham,sapie. Wczoraj jak byłam w sklepie to mała tak mi nóżki wpijała że musiałam stawać bo to juz nie było super i zabawne to naprawde boli. 😲 Do tego te ukłucia. Ja nie mam 3 dzienni. Ja mam za każdym razem jak chodzę.Przyszłam wam pomarudzić i znikam. Jej niech ten czas szybciej mija. Miłego popołudnia ! Buziaki! 😘