Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
maiha -na zdjeciu mi sie wydawalo ze lepsza rozowa ale w rzeczywistosci lepsza chyba pomaranczowa taka zywa i odpowiednia i dla chlopca i dziewuszki wiec uniwersalnie jak planujesz wiecej dzieci bo ja tak tak tak 🤪 a z serduszkami to sie dogadaj z nimi mailownie mysle ze nie bedzie problemu 🙂

iwo moja dzisiaj tez spi caly dzien i w ogole nie placze - gdzie ja poloze tam spi hihi nawet na macie swojej zasnela na brzuchu 🙃 - chyba cisnienie do d... bo mame glowa boli a corcia pewnie meteopatka po niej 😉

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Masz rację Sandruś to chyba ciśnienie.Moja mala już nie śpi.Leży w łozeczku.Dopuki gra pozytywka cisza jak przestaje to krzyk.Ale już na dniach mi przyjdzie karuzelka o nie będe musiała latać co chwilkę.Ale się cieszę z tej karuzelki jak dziecko:P .Dobra uciekam Dobrej Nocki !
Gosiu współczuję!Oby dla Ciebie też była dobra! 🙂

• Mamusia
no i kubus sie doczekal ... ma cala zasypana twarz ..... wczoraj wypilam ze trzy kubeczk maslanki i to pewnie od tego. tak mial kilka krostek ale bylo ich malutko a teraz cala buzka obsypana ... :/ .... moj bobas ciagle marudzi w dzien i malo moge przzy nim zrobic .... na szczescie w nocy wstaje tylko na karmienie ...

• Mamusia
Hej dziewczyny! 🙂

Cieszę się, że dzisiaj mam tego pediatrę. Akurat tylko dziś mały zrobił 4 kupkę... w dodatku trzy ostatnie zielone. To będzie najprawdopodobniej rozwolnienie. 😞 Zastanawiam się czy może być po czymś co zjadłam? Maluch niespokojny. 😞

• Mamusia
No i okazało się, że to najprawdopodobniej z powodu mojej diety. ☺️ Sama jadłam za dużo rzeczy wspomagających pracę jelit i odbiło się to na maluszku (a ja tak czy siak dalej męczę się z zatwardzeniami 😞). Z drugiej strony dobrze, że to nie żadne choróbsko. 🤔

No i chrostki okazały się atopowe... Pediatra pytała się czy ktoś w rodzinie jest alergikiem. Heh, ja chociażby i mój M. Ale nie kazała nic specjalnie z tym robić, tylko kupić krem specjalny emolium i smarować.

W ogóle to była druga pediatra u której byłam u nas w przychodni... i ech, znów się lekko zawiodłam. Tak strasznie czuje się to rutynowe podejście od tych lekarek, że głowa mała. Tak się o wszystko 10 razy trzeba dopytywać... może dla nich to są oczywistości a ja jestem miliardową panikującą młodą mamusią, no ale kuźwa, dla mnie to nie codzienność! 😠

• Mamusia
Hej mamusie!
U nas juz sie unormowalo z tymi nockami (jak na razie) ale za to maly nie spi w dzien przysnie na 30min i tyle. A dzisiaj kima caly czas ciekawe jaka bedzie nocka.
Dziekuje za komantarze na NK
ja teraz mam w domku przygotowania do swiat niestety nie mam nikogo do pomocy hm.. tak wiec wszystko na raty
Kasiu a Twoja cora to naprawde bardzo odwazna!
U mnie synek strasznie duzo robi kupek pieluchy niezle nawalone 🙂

• Mamusia
hej!!

Nocka okazała się nie najgorsza,fakt że zasnęła po 24-ej ale spała do po 4-ej,zjadła i dalej spała.

Echh Paulinko tak to jest z tymi lekarzami.Ja miałam straszne problemy z opróżnieniem,normalnie gorsze to było od porodu,nie wytrzymałam i poszłam do lekarza i dostałam do picia takie saszetki na zmiękczenie stolca,i normalnie jak ręką odjął 🙂

Asiu ja się boję pomyśleć że też wszystko sama będę robić 😞 i tak naprawdę to nie chce mi się nic robić 😞 Nasze pierwsze święta poza domem 😞

Karola zdrówka życzę,obyś się nie rozchorowała 😘

Ja byłam do kontroli z piersiami dzisiaj i niestety cysta jest dalej 😞 dostałam kolejne opakowanie antybiotyku 😞 mam nadzieję że mi zejdzie już 😞

Dziewczyny jak u Was z hmm...dotykaniem się ☺️ oczywiście z Waszymi M :P
Ja jeszcze jakoś nie mam odwagi,i poprosiłam o tabletki dzisiaj anty 🤢

• Mamusia
Otlesiu biedny Jaś... uważajcie tam na siebie, oboje! Choroba na święta ani Wam, ani nikomu nie potrzebna...

Gosiu co to za saszetki, jeśli można wiedzieć? 🙂 Są na to receptę, internista Ci przepisał?
Co do mhm, fikania z M, to ech, ja bym już chciała, ale to wciąż za wcześnie czuję (3 tygodnie po). 😲 W ogóle mam takiego jakiegoś stracha... heh, że mnie będzie boleć, albo coś... ☺️

• Mamusia
Hej! Gosiu oby Ci to zeszło.Bo aż strach. Karolinko trzymaj się nie daj sie chorobie 🙂
Paulinko tak to juz jest z lekarzami. Mój też mnie wkurzył. Najpierw że alergia od cycka. A wcześniej wołałam go na wizyte prywatną jak to podkreślił że płatna. Masakra z tymi lekarzami. Gdzie się podziała życzliwość,uśmich. Nie wiem! Tylko kasa,kasa ,kasa!
Ja już mam karuzelkę . Mała leży i patrzy a ja mam radochę ze juz naprawde potrafi sie skupic.
Jakoś mniej mi zaczeła jeść. Je od 2 dni co 4 godziny. W nocy zjadła o 12 i do 7 spała. Aż mnie to zdziwiło a potem myślełam ze jej nie odkleje.
Dobrej Nocki Mamuśki!

• Mamusia
Iwonko mi się marzy żeby moja tak przesypiała 🥴 a tutaj co chwilę potrafi krzyczeć i do cyca,wtedy memla raczki albo pieluszkę i jeszcze bardziej się nakręca 😞 Moja Mała nie potrafi się skupić na karuzeli,ściągnęliśmy ją na razie,bardziej Ją telewizor interesuje i Ja ☺️

Paulinko ja dostałam tutaj w anglii te saszetki nazwa to MOVICOL wydaje mi się że jest w polsce dostępny,a naprawdę mi pomógł i przepisała mi lekarka.

• Mamusia
cześć mamuski.no niestety mamy taki sezon katarowy..my też w nocy znowu walczyliśmy z katarem a po wyciągnięciu gilonów Olek tak był wkurzony że wrzeszczał ponad godzinę (bo to już nie był płacz)ale to wyciąganie pomaga bo już rano nie miał takiej ropy w nosku jak nocą i noc wcześniej.dzwoniłam do lekarza wczoraj i to raczej dobry objaw jak leci taka ropa z krwią,znaczy że kanalik łzowy staje się małymi krokami drożny.
[size=4]a wiecie co??młody przed chwilą był znowu nerwowy i wypróbowałam patent z suszarką.nawet nie minuta i młody śpiulka jak laleczka.:P

• Mamusia
zapomniałam wam dopisać że wczoraj objadłam się wołowiny i pikantnego sosu i mały raczej nie cierpiał strasznie z tego powodu 😉 za to po tej wodzie koperkowej tak bączki puszcza że normalnie w towarzystwie się z nim pokazywać to wstyd 😉 😉 😉
rasowy facet!!

• Mamusia
Kasiu daj znać jak tam z dzieciaczkami u lekarza. Biedactwa. 😞

Olga "patent z suszarką", hm, hm, brzmi ciekawie. 🙂 Może też wypróbuję... Ale kurde mi byłby chyba jeżeli juz to najbardziej potrzebny w nocy. 😁 A budzić cały dom... 😉

• Mamusia
Sathi da sie wytrzyma ta suszarke bierzesz ja na najmniejszy nawiew i wystarczy ja tez stosuje ten patent 🙂
Olga poweidz mi czy ta woda koperkowa jest smaczna? Bo ja mojemu probuje dawac herbatke koperkowa ale wypycha mi butelke i sie strasznie krzywi ze ja i moj M boki zrywamy:laugh:
moj maluch tez ma katar:/
Gosiu moze i daleko od domu ale z najukochansza osobka na swiecie:P
Aleks sadzil ostatnio smierdzace kupki i baczki ale to chyba od tego ze zjadlam miesko przyprawione czosnkiem 🤔
a i w kupce pojawil sie sluz mam nadzieje ze to jednirazowe zdarzenie

• Mamusia
Hej! Ja dziś jestem po całej nocy na czatach. Mała brzuszek bolał i płakała do 4 zjadłam parówki na noc w sumie ja też sie zwijałam z bólu . Na dzis mam krople na kolki sab simplex.Mam nadziej że dziś już jej nic po nich nie bedzie boleć . Ja z moją małą siedze w domu moze dlatego niema kataru. Mama dziś posiedziała z mała to wyszłam do miasta. W piątek znowu przyjdzie a ja pujde.I w piątek wraca mój maż . Ale się cieszę !Nareszcie! I to na 2 tygonie !

• Mamusia
sathi - jesli dzidzia twoja atopowa skore ma polecam Diprobase krem jest rewelka mjej male zeszly krostki - najpierw zbladly a teraz juz ma ladna buzie jeszcze tlyko lekko szorstka gdzie niegdzie - stosowalam 4 dni tka czesto jak tom ozliwe smarowalam buzie jej -no i nadal uwazam co jem!!

moja mala odpukac w niemalowane na szczescie spi slodko w nocy zreszta w dzien tez szczegolnie na spacerkach pozniej okolo 4 do 7 ma chwile aktywnosci z marudzeniem ale zwykle zasypia w tym czasie na pol godz. na brzuszku na swojej macie 🙂 dlatego pisze teraz 😉

jutro ide do gin sprawdzic swoja kuciapkę :P bo moj sie dopomina o conieco 😉
no i ide do lekarza ogolengo na kontrole - bilansik, co tam z mala - ciekawe ile wazy juz 😁

moja mala miala katarek jeden dzien i pokichiwala pare razy - ale szybko psiknelam woda morska sciagnelam glutki aspiratorem - jak codzien i na drugi dzien spokoj 🙂

dzis kupilam prawie wszystkie prezenty swiateczne ufffff mojego zostawilam przed centrum handlowym z mala na spacerku a sama siup do sklepow... no bedac mama to trzeba wszystko w expresowym tempie bo dzidzia spi 3 godzinki a potem sie domaga cyca a ja tak lubie zakupowanie :P

• Mamusia
Hej!!!

U Nas trochę spokojnie się zrobiło,śpi i nie marudzi tyle jak ostatnio.Tylko te krostki 😞 echh na dekolcie Jej się pokazały dzisiaj,a taką ma główkę wysypaną,że słabo mi się robi jak na to patrzę 😞
Sandro a ten krem kupowałaś tutaj??Muszę go poszukać,może też pomoże.

No niestety z dzidziolkiem na zakupach jest przechlapane,Nasza jak tylko wjedziemy z Nią do sklepu to zaraz się wierci i budzi 🤔
No ale jutro trza też wystartować na jakieś zakupki większe 😉

Kasiu daj znać jak dziewczynki,biedne 😞

Iwonko współczuje 😞 ja jem parówki dość często ale Małej nic nie dolega po nich,kolki nie miała jeszcze ani razu,odpukać.

No Asiu jakby nie patrzeć z najukochańszą 🙂

• Mamusia
Akigo fajnie, w końcu też facet się małą nacieszy. 🙂

Kukunari ja się tak przyglądam buźce mojego... I no nie wiem, mi samej to na atopowe nie wygląda. Powiedziałabym, że to trądzik niemowlęcy, że pediatra wyolbrzymiła. 🤔

Małemu właśnie przykręciliśmy karuzelkę... Jaki w nią wpatrzony! 😁 Ciekawe na jak długo? 😉