Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂

U mnie nocka lepsza niż wczoraj,gdyż spałam ale dokładnie co 1,5 godz wstawałam,aż już miałam nerwa normalnie 😠
Ale rano zasnęłam po 7-ej i dopiero wstałam ☺️

Rozpędzam się obiad robić,bo nie zdążę jeszcze 🤨

Karola Ty się namęczysz bidulko na sam koniec 😞

Asiu ja tak miałam do niedawna co noc prawie 🤢 także wiem co przeszłaś 🥴

Paulinko udanego wypadu :P uważaj na Siebie i nie szalej za wiele 😉

Olga żadna się nie rozpakowała,ostatnia była Hania i cisza 🤨 może od jutra się coś ruszy 🤨

Miłej niedzieli 🙂

• Mamusia
pierwsza noc w domku nie byla tak zla :P

o 3 rano maly kryzys i uruchomienie dzwiekow "formuly 1 - start bolidow" - 1godzina z glowy
5 rano - przyjaciel cyc i spanko do 9:30 😁
Mia nie lubi jak sie ja przewija - uspokaja sie tylko jak jej caluje stopki hihi - fetyszystka mala :P

• Mamusia
Widzę, że już pisałyście o Kasiu szczęściu, he, he, a co tam, powtórzę się (ech, dopiero dotarłam do kompa). Sms od niej,który dostałam o 13:21:

"Urodziłam o 11:35 Kuba waży 3600 i ma 54 cm. Jeszcze go nie mam przy sobie dopiero przywieźli mnie na sale poporodową. Nie nacieli mnie wcale tylko musieli założyć 2 szwy. Dajcie znać jak kto urodzi. :P pozdrawiam 🙂"

• Mamusia
no to grono lisopadowych dzieciaczkow sie poszerza w bardzo szybkim tempie 😁
No nie ociagac sie mamuski :P... ale waszym maluchom to musi byc dobrze w waszych brzuszkach i maja racje... tutaj to im tylko zimno bedzie - wszyscy - obcy i nie, bada macac, calowac, badac, szczepic, przewijac 😉, kapac a feeeeeee a w brzuszku to bylo milo i przyjemnie beda myslec...
dajcie im jeszcze posiedziec w komfortowych domkach 🙂

• Mamusia
Karola daj znać jak będziesz po KTG. Echh to wstawanie mnie drażni,ale wydaje mi się że brzuszek chyba mi się obniżył 🤨 bo cosik mnie ta toaleta tak męczy i w ogóle jak siedzę to jest dobrze,ale jak wstaje to tak czuje jakby mi wszystko spadało w dół 🤨

Asiu też się odezwij co i jak 🙂

Sandro ja wiem że tym Naszym dzieciaczkom dobrze w brzuszkach ale już niech wychodzą powolutku :P

• Mamusia
Gosiu mi się brzuszek obniżył jakiś 2 tyg temu, przynajmniej jak byłam 2 tyg temu u położnej to już dno było obniżone... Paulisia mnie też kuje, to pewnie jakieś drobne skurcze, a tak myślę.... Ja bym chciałabym jutro już zostać w szpitalu i urodzin, ale syn mnie pewnie znów nie posłucha...

• Mamusia
no proszę a jednak mamy kolejnego dzidziusia 😆
kasiu wielkie gratulacje!!!
proszę o linka do kasi stronki.
właśnie odebrałam wyprawkę dla mojego synusia,wielkie wory ciuszków.mamy w rodzinie trojaczki które mają 2.5 roku więc praktycznie nie musiałabym nic kupować.z 8 worów wybrałam 4 pełne śpioszków,bodziaków,sweterków,pajacyków,kombinezonów,butków i innych skarbów.szok jak to wszystko zobaczyłam to nie wiedziałam co wybrać,a nie chciałam wyjść na zachłanną 😉

• Mamusia
Otlesiu a ja to bym chciala zeby cos dzis w nocy sie ruszylo... nie chce jutro znowu przechodzic tego nieprzyjemnego badania. Mi jutro minie 7dni po terminie ciekwe kiedy i kto zadecyduje o wywolywaniu porodu? Jakos chyba do 2tyg mozna nosic a potem oksytocyna?
Ale sie usmialam sama z siebie bo cos zawsze przekrecalam te nazwe nie mowilam oksytocyna tylko oscytokocyna czy jakos tak ale glupka musialam z siebie robic 🙃 🙃 🙃 najgorsze ze nikt mi uwagi nie zwrocil 🤢
A co tam u Beaty czyzby na porodowce??? a ona pewnie dzis w szkole.
Sathi jak tam wojarze? ja to po prawie 60minutowym spacerze z psem padam, normalnie sily mnie opuscily.
No tak i czekamy na wiesci od Olusi i Moniczki.

• Mamusia
otlesia kiedys cos wspominałaś o tych przepisach becikowych w naszej gminie,(co babka ci powiedziała że niby w tv i prasie źle informują )powiem ci że rozmawiałam z kumpelą która dosyć mocno zna się na tych sprawach i powiedziała że babsko które siedzi na ciepłej posadce nie zna się na przepisach,ona często już z urzędnikami z drzycimia się wykłócała i zawsze wygrywa z nimi.ja już na 90 procent odpuściłam sobie drzycim i mój M z bydzi odbierze kaskę.

• Mamusia
Olga, ale one naprawdę mają tym razem racje, bo dostały z ministerstwa pismo, które ona mi wydrukowała, jest dostępne na stronie ministerstwa pracy i polityki społecznej. Tam jest wyraźnie napisane, że nas to dotyczy. Iwonka też urodziła w październiku, a złożyła wniosek 2 listopada i też musiała mieć zaświadczenie od gin.

• Mamusia
leniuszku no niestety tylko jedno dzieciątko,chcieliśmy bliźniaki ale nie wyszło 😉
a cioteczka 😉 chciała sobie drugiego dzidzioka sprawić i proszę x3. najlepsze jest to że co szła na usg to jeden więcej,więc po 3 przestała chodzić na usg. no i tym sposobem ma trojaczki 2 chłopców i dziewuszkę. no i starszy pięciolatek chłopak