Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mój mąż też zgrywa twardziela.Chociaż jak wraca do domu to widać że nie jest nie zniszczalny. Dobrze że musi robić badania co 6 miesiecy bo inaczej do lekarza wcale by nie poszedł.Chyba każdy facet to dziecko:P
Ale był maleńki ten Twój maż !Faktycznie twardziel. 🙂
Ja teraz ide lulu.
Kolorowych snów!

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc dziewczynki 🙂
ale duzo wczoraj wieczorem napisałyście, wszystko nadrobiłam 🙂 ja nie mam problemu z zaśnięciem, okolo 22-23 śpie do rana jak zabita! i odczuwam, że potrzebuje o wiele wiecej snu niż przed ciążą.

Iwonko, ja podczas mojej infekcji miałam o wiele więcej upławów niż zwykle, więc być może i Ty masz tez od tego.

Wczoraj była straszna burza, porzynajmniej u mnie i też bym sie bała o męża, jakby rybki w tym czasie łowił 🥴

i byłam wczoraj w lesie na jagodach, jeszcze sporo ich jest 🙂 spryskałam sie offem ale za to wstrętne końskie muszyska mnie pogryzły 😠

miłego dzionka

• Mamusia
Cześć dziewuszki!
Dziekuję wam za odpowiedzi.Fajnie ze jest to forum i człowiek może się kogoś poradzić .Bo samemu ciężko by było.
U nas burzy nie było.Moja córcia poszła po bułeczki i zaraz będe wcinać.
Wczoraj w nocy moja córka siedziała nad moim brzuchem i miałyśmy radochę. Bo maleńka tak skakała że cały brzuch mi latał. :P
Beatko a pijesz magnez+B6.Witamina B6 ma coś takiego w sobie że zadne owady mnie nie ruszają.Moze być pelno komarów ,muszek itd a mnie nie ruszą.
Miego dnia!

• Mamusia
A ja włąsnie wróciłam od lekarza, i padam z nóg, nogi zreszta mam tak opuchnięte od tego upału ż ebuty mnie przez to optarły, badanie z glukoża mi wyszło dobrze bo miałm wynik 116 czyli akurat 🙂 a teraz idę zrobić sobie drzemkę bo wstałam o 6 rani i oczy mi się zamykają 🙂 pozdrawiam do wieczora 🙂

• Mamusia
Tak sie dziesiaj zastanawialam, ktora z nas pierwsza urodzi 😁 Wiem ze jeszcze troche czasu zostalo i terminy nasze roznia sie kilkoma tygodniami... przeciez czasem bywa tak, ze ktos wczesniej a ktos pozniej niz planowana data porodu... Ciekawe ktore z nas niechcaco urdodza w tym samym dniu 😁
Pozdrawiam i zycze milego dzionka 🙂

• Mamusia
Z tego co mniej więcej widzę to ja urodzę chyba najpóźniej. Planowany termin 23 listopad i nie daj Boże przenoszę z tydzień 2 to juz grudzień będzie 🤨 Wy wszystkie pewnie będziecie miały już ten stres za sobą a ja tu potem sama z brzuchem zostanę 😉 taki mój los :P [img size=450]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/22.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Witam
Ale dzis u mnie upal jest 32 stopnie,mialam isc do tesciowej ale nie wiem czy dojde...siedze przy kompie i jesstem cala mokra a co dopiero jak mam wyjsc na ten zar MASAKRA!!!Pozatym obiadek mam juz naszykowany mieszkanko czyste wiec teraz czas poleniuchowac 😉 do napisania....

• Mamusia
Iwonko biore magnefar B6 na skurcze, moze i na owady tez pomaga ale wczoraj to mnie bardzo pogryzły 🥴

ja tez juz wszystko mam zrobione, jedyne co to wstawie pranie i dokończe prasowanie 🙂
u mnie to nie tyle skwar, co bardzo duszno jest, bo słoneczko gdzieś za chmurami sie schowało.

• Mamusia
hej dziewczynki, u mnie tez upał jest okolo 34 stopnie. Ale powiem wam ze ja wole taką pogode niż żeby ciągle padało i było zimno. Ja lepiej czuje sie psychicznie i fizycznie przy takiej pogodzie. Siedze kolo domku pod parasolem, dziecko kąpie sie w basenie i jest mi przyjemnie. A jak jest mi za gorąco ide do domu i siedze przy wiatraku 🙂 Wczesniej ktoś pisał ze boli go z lewej strony pod żebrami a mnie często z prawej strony coś kuje. 😠 no cóz 😠 pozdrawiam was mamusie

[/url]

[url=http://www.zapytajpolozna.pl/suwaczki]

• Mamusia
Jaka u nas dzis cisza. Ja jednak wolę jak jest chłodniej.Moze nie zawsze ale w ciąży zdecydowanie wolę chłodek.
Co do porodu to też jestem ciekawa jak to będzie kto pierwszy.Mam nadzieję ze ostatnia nie będe. Chociaż z ta dwójką nie przenosiłam nawet tydzień dłużej.Ale nic nie wiadomo. Byle dziewczynki za wcześnienie urodzić i zeby dzieciaczki były zdrowe.Można się pomęczyć 😉

• Mamusia
a ja już po gościach 🙂 .... fajnie było, mam nadzieję że się będziemy częściej spotykać w tym gronie 🙂 jestem wykończona.

też się zastanawiałam jak to będzie - "pierwsze listopadówka" urodziła :P ..... hehe ...

ide się położyć. dzisiaj ciągle na nogach byłam

• Mamusia
śłiczne macie te brzuszki, ja przytyłam dokładnie 4,5 kg ale brzuch mam mały jak założe luźną tunikę to nikt nie zauważy że jestem w ciąży, ale wiem że dzidzia jest zdrowa i dobrze się rozwija wage ma idelaną-bo wręcz podręcznikową heh

dziś jak byłam u lekarza to położna bdałą tetno dziecka i się śmiała że maluszek to urwisek bo nie dość że fika w brzuszku to jeszcze ją kopnął 🙂

• Mamusia
Iwonko mam nadzieję że nie będziesz na mnie zła za to co powiem ale oglądałam właśnie Twoje zdjęcia na naszej klasie, i sobie pomyślałam że wyglądasz tak młodziutko gdybym cie spotkała na ulicy pomyslałabym że masz góra 19 no może 20 lat... na jedym zdjęciu z córką to wogóle wyglądasz jakbyś była jej starsza siostrą-mam nadzieję że Cie nie uraziłam moją wypowiedzią ☺️

• Mamusia
ja brzed ciążą ważyłam 65kg przy wzroście 170cm, ale to dlatego że nie miałm pracy i siedzenie w domu sprawilo że tyle ważyłam ale mam zamiar wrócić do mojej wagi z przed ślubu czyli do 55kg-mam nadzieję że mi się to uda 🙂

w sumie mysle ze do konca ciąży przytyje jescze z 6 kg ale chyba nie więcej no może z 8 zobaczymy, niunia le nie przejmuj się wagą-po samym porodzie nam jakieś 6-7 ubędzie :P heeh