Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
perelka1822ciesze sie,ze juz wiesz,kogo nosisz pod serduszkiem.I zgadzam sie z toba,ze kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze i nie ma co tego porownywac.A mi jeszcze tylko 4dni zostaly i tez w koncu sie dowiem.Juz sie nie moge poniedzialku doczekac,zeby moje szczescie znowu zobaczyc 🙂

• Odpowiedzi 526
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale mi to na USG powiedziano ze chłopak ;D ale teraz to już nie wiem ;p jak drugi lekarz mi potwierdzi to będe pewna, gorzej jak ten stwierdzi że to dziewczynka OSZALEJE 😉 W ogóle po mnie nadal nie widać ze w ciąży jestem 🙂 Mało kiedy czuje ruchy małego , Chciałabym mieć już taki ciążowy brzusio a tu kaszka.. Pozdrawiam 🙂)

• Mamusia
witam mamusie 🙂 ja mam wizyte dopiero za pare dni i być może też się już dowiem kogo nosze pod serduszkiem 🙂 po mnie też jeszcze nic nie widać, przytylam tylko 1.30 od samego poczatku. zachcianek jako takich nie mam, chociaz slodycze biorą gore 🙂 juz nie moge sie doczekac wtorku, bede miec usg w koncu 🙂 pozdrawiam :*

Witajcie. ja ajestem w 19 tyg i brzusio widac, nie da sie ukryc, chyba ze pod bluzą 🙂)) poza tym moja NIUNIA rusza sie często... tak jakby mi motylek pod pepikiem fruwał, albo jakas glizdka 🙂) ja juz wiem ze to bedzie Dziewczynka, imie juz wymyślone ale nie zdradze narazie. co do zachcianek- wogole nie mam. po dluzszym chodzeniu pobolewa mnie zgięcie brzuszka i nogi po lewej stronie. smaruje brzuszek codziennie oliwką zeby zminimaliwoac mozliwosc wystapienia rozstepow. narazie tez duzo nie przytylam. Razem z dzieckiem mam 57kg. to zaledwie 2kg wiecej od normalnej wagi. szczerze jakby kazda ciaza bylam tak przyjemna jak dotąd to aż miło byc w tym stanie.

• Mamusia
MonisiaD czekam z wielką niecierpliwością,teraz wiem że już nie jestem sama... wczoraj zaczelam czuc jakies dziwne "bulgotanie" w brzuszku, tak się zastanawiam czy to maleństwo daje znać o sobie??? w sumie to moja pierwsza ciąża i wszystko co się we mnie dzieje jest czymś nowym i niewiadomym...

• Mamusia
kasia87krk napisał(a):
MonisiaD czekam z wielką niecierpliwością,teraz wiem że już nie jestem sama... wczoraj zaczelam czuc jakies dziwne "bulgotanie" w brzuszku, tak się zastanawiam czy to maleństwo daje znać o sobie??? w sumie to moja pierwsza ciąża i wszystko co się we mnie dzieje jest czymś nowym i niewiadomym...

No ja juz sie doczekac nie moge.Dla mnie tez wszystko jest nowe,bo to nasze pierwsze i upragnione malenstwo 🙂A takie bulgotanie mialam wczesniej i polozna mi powiedziala,ze to moje malenstwo .Teraz juz nie mam co do tego watpliwosci,bo lobuz szaleje w brzuszku na calego 😁 A najbardziej wieczorem jak klade sie spac 😆 Nie ma nic wspanialszego hihi 😁

• Mamusia
do MonisiaD gratuluję wiem jak się cieszysz, bo ja też mam miec córeczkę i teraz mam tylko nadzieję, że już tam nic nie wyrośnie, bo dowiedziałam się w 16 tyg 🙂
już mam chyba z 15 sukienek i czekam do 9.11 na potwierdzenie 😘

• Mamusia
edi81 ja mam wizytę 8.11 i mam ogromna nadzieje że tym razem dowiem się kto tam w moim brzuszku mieszka...on czy ona? 😉co do ruchów to ja je czuje codziennie i w różnych porach dnia dość solidnie...i tak już od ponad miesiąca...wcześnie zaczęłam czuć ruchy maleństwa ..może dlatego że jest to moja druga ciąża ...ja czuje juz w tym tygodniu po prostu kopniaczki i konkretne zmienianie pozycji w brzuszku przez moje maleństwo...to raczej też jest lekko dla mnie bolesne...ale wiem że dzidzia rośnie w siłę że ho ho z dnia na dzień... 😜

• Mamusia
Edi81 dziekuje 🙂Nawet nie wiesz,jak sie ciesze 🙂Bo tak potajemnie to marzyla mi sie coreczka 🙂Wczoraj od razu po usg pobieglam malenstwu sukienke kupic 🙂A jesli chodzi o ruchy,to mimo,ze to moja pierwsza ciaza to zaczelam je czuc dosc wczesnie.Malenstwo ostro szaleje 🙂Caigle kopie i sie wierci..chyba sie w mamusie wdalo 😁

• Mamusia
Witajcie dziewczyny po długim weekendzie. Zazdroszcze Wam ze wiecie co bedziecie miały bo ja nadal nie wiem 😞 Martwi mnie tyko bo ja nie czuje jeszcze żadnych ruchów 😞 Owszem jest to moja pierwsza ciąża a poza tym nie należe do szczupłych dziewczyn wiec moze dlatgeo? 🙂

• Mamusia
aniafam napisał(a):
Witajcie dziewczyny po długim weekendzie. Zazdroszcze Wam ze wiecie co bedziecie miały bo ja nadal nie wiem 😞 Martwi mnie tyko bo ja nie czuje jeszcze żadnych ruchów 😞 Owszem jest to moja pierwsza ciąża a poza tym nie należe do szczupłych dziewczyn wiec moze dlatgeo? 🙂

dokładnie najprawdopodobniej to to ja w pierwszej ciąży ruchy zaczęłam czuć dopiero po 20 tyg.

Tynka napisał(a):
A ja od kilku dni nie czuję ruchów... Chwilami strasznie się boję, a wizytę u lekarza mam dopiero we czwartek 😞

Mi też od dwóch dni wydaje się że mam słabe bąbelki w brzuchu 🙂i dzidzia nie szarżuje jak wcześniej. Martwię się i jak tak samo jak ty Tynka mam wizytę na czwartek

• Mamusia
Dziewczyny, ja na początku czułam "bąbelkowanie" z dużymi przerwami, bywało tak że czułam kilka razy dziennie a potem 2-3 czy nawet 4 dni cisza, dlatego do końca nie byłam pewna czy "to jest to". Dopiero w 21/22 tygodniu zaczęły się całodniowe (i czasem nocne) regularne harce małej, i tak już zostało więc nie martwcie sie na zapas 🙂 Wiem, że łatwo mi mówić, ale jakby coś nie bójcie się dzwonić do swojego gina i go o to podpytać - wkońcu po to jest 😉 Trzymam za Was i Wasze dzidzie kciuki i pozdrawiam 🙂