Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
My tez juz mamy wszystko na mala gotowe.Wozek i fotelik juz czekaja,lozko dojdzie jutro.A o ciuszkach to juz sie nawet nie rozpisuje.Wszystko poprane,poprasowane i poskladane czeka..i juz sie w komodzie nie miesci,hehehe.Mala ma wiecej ciuszkow niz my razem z mezem 🙂Ja wolalam sobie wszystko za wczasu przygotowac,zeby z wielkim brzuszyskiem nie latac.A poza tym nie jestem w stanie sie oprzec jak widze te wszystkie rzeczy 🙂

• Odpowiedzi 557
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

U mnie z zakupami zaczęła szaleć moja mama. Wiadomo pierwsza wnusia 🙂 Ja postanowiłam wstrzymać się z jakimikolwiek zakupami do stycznia ale nie wytrzymała i dzisiaj kupiłam piękne body i dwie pary uroczych skarpeteczek 🙂 Taki pierwszy prezent dla córeczki 🙂

• Mamusia
My jeszcze nie wiemy czy bedziemy mieli coreczke czy synka 😞 ale moze juz 9 grudnia sie dowiemy, bo ide na kolejna wizyte 🙂 a co do imion to jeszcze nie mozemy sie dogadac ostatecznie 🙂 ale mysle ze jak bedziemy znali plec dzidziusia to bedzie latwiej 🙂 pozdrawiam wszystkie mamusie 🙂

• Mamusia
ja od rana zajelam sie porzadkami zeby nie myslec o dzisiejszej wizycie tak sie stresuje ale jeszcze tylko 2 godz do wizyty i wszystko bedzie jasne
beatak83 trzymam kciuki za ciebie zobaczymy która pierwsza bedzie po

w dodatku chyba nerwy przechodza na malucha bo warjuje mi w brzuchu od rana 🙂

• Mamusia
Wiecie co, wczoraj oglądając brzuch w poszukiwaniu ewentualnych rozstępów zobaczyłam, że zaczynam mieć widoczną tę brązową linię 😮 Czy to nie za wcześnie??? Myślałam, że mam zwidy i poszłam do męża i pytam go czy coś widzi i stwierdził to samo... hmmm

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Wiecie co, wczoraj oglądając brzuch w poszukiwaniu ewentualnych rozstępów zobaczyłam, że zaczynam mieć widoczną tę brązową linię 😮 Czy to nie za wcześnie??? Myślałam, że mam zwidy i poszłam do męża i pytam go czy coś widzi i stwierdził to samo... hmmm

ja narazie nic u siebie jeszcze nie widze i nie mam pojecia nawet kiedy ona ma sie pojawic 🙂

• Mamusia
No to wszystko jasne 🙂 ja jestem brunetką:
"Skóra przyszłej mamy produkuje o wiele więcej niż zwykle ciemnego barwnika, czyli melaniny. To właśnie ona, zazwyczaj po trzecim miesiącu ciąży, zabarwia na brązowo wcześniej niewidoczną białą linię na brzuchu. U kobiet, które w ciąży są po raz pierwszy, biegnie ona od spojenia łonowego do pępka. Szczególnie wyraźnie jest zaznaczona u brunetek. Czasem pojawiają się też drobne plamy, a piegi i znamiona ciemnieją. Po porodzie jednak przebarwienia znikają."